Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Halli saaga jatkuu… :popcorn: :popcorn: :coffee:

Musk

Internet

Mistä tämä kaikki alkoi?

18 tykkäystä

Ihan sama miten kauan käytitkin aikaa vastaamiseen, kun hyvin upposi lukijoihin. Lisäksi kirjoitustaitosi ja toimittajan työsi saattoivat auttaa siinä, että tekstiä syntyi vaivattomasti.

Toivon aina, että haastateltavat eivät ottaisi liikoja paineita haastattelusta. On erilaisia hyviä kirjoittaja ja toivon, että haastateltava kirjoittaa omalla tavallaan, jos jollakin on tapana kirjoittaa esimerkiksi lyhyesti ja nopeasti, niin aitoa omaa tyyliä kannattaa haastatelussa käyttää. Toiset lukijat tykkäävät ytimekkäistä tiivistyksistä ja toiset perusteellisemmasta tekstistä.

Pitää ottaa sun kanssas parin vuoden päästä haastattelu uudestaan, niin pääset antamaan oikein kunnon maratoonivastauksia. :sunglasses:

7 tykkäystä

@Aili:lta taas hyvä tviittiketju ja aiheena oli T-bill eli treasure bill. Lue ja sivisty nopeasti. :slight_smile:

2 tykkäystä

Pieni pankkikriisi olisi kyllä poikaa. 2020s keeps on giving.

20 tykkäystä

Haha jep. :smiley: Tämä on vielä “hauskaa” kun pankit on niin supertarkkailtuja ettei sektorin pitäisi päästää yllättämään, mutta oli ne kuinka vahvoja tahansa on korkokäyrän käänteisyys myrkkyä.

16 tykkäystä

Yhtä hyvin ne ainakin liikkuvat:

23 tykkäystä

Kansa on jo nimennyt laitteen osuvammin uudestaan… :laughing:

7 tykkäystä

Onneksi tämä Turun Logomon silta on kuulemma hyvin tarpeellinen ja tuli halvaksi.

11 tykkäystä

Onhan pankkien tarkkailu ollut vähintään riittävällä tasolla ennen jokaista aiempaakin finanssikriisiä. Myös lukuisia pankkeja on mennyt nurin valvonnasta huolimatta, koska on tapahtanut jotakin mitä ei olisi voinut tapahtua, esimerkiksi joku innokas sijoituspankkiiri on päättänyt tehdä fyffeä sääntöjen vastaisesti ja veikkaukset ovat olleet pikkiriikkisen kiikkisen verran vääriä.

3 tykkäystä

Jaajaa, saadaanko kohta esim. Nordeaa alennushinnoin :slight_smile: . Paniikki mainittu! :heart_eyes:

21 tykkäystä

Tämä on myös oiva esimerkki havainnekuvien kiistattomista hyödyistä.

FB_IMG_1678431565838

Lupaillaan ensin viidellä miljoonalla ylemmän kuvan mukaista, lopulta saadaan 20 miljoonalla alempi.

47 tykkäystä

Portaat ja hissit pois, sitten tilalle molempiin päihin jumikulaarit - sit olis täydellinen. :smiling_face_with_three_hearts:

21 tykkäystä

Eikö silta ole oikein näyttävä ja pitkälti havainnekuvan mukainen? Ympäristö sitten vähän karumpi.

Olettaen että kuva vastaa todellisuutta, eikä sitä ole ajettu ig:n filtterien läpi

1 tykkäys

Nykyisellään sillasta puuttuu nuo asemalaitureille vievät portaat ja ennenkaikkea tuo Ratapihankadun ylittävä osuus. Nyt jos haluat siis keskustan puolelta Logomoon, pitää seistä vilkkaan kadun ylittävissä liikennevaloissa päästäkseen jonkinmoiselle romupihalle josta sitten pääsee sillalle.

24 tykkäystä

Mistä tuollainen luottosopimus tehdään? ei löydä, taidan olla sokea…
En myöskään tiennyt että valuuttatilejä varten pitää sellainen olla. :smiley:

1 tykkäys

Itseasiassa naputtelin Nordean seurantalistalle juuri tästä syystä :sunglasses:

Onneksi Taantuma on… peruttu? :thinking:

9 tykkäystä

Eihän se pankkivalvonnan tarkoitus ole estää yksittäisten pankkien kaatumista, pikemminkin se vaara halutaan pitää todellisena jotta pankit eivät ottaisi ylisuuria riskejä too big to fail -ajatteluun tuudittautuneena.

Se mihin pankkivalvonta ja -sääntely pyrkii on vähentää systeemisen kriisin riskiä ja luoda työkalut sen hallintaan siltä varalta, että sellainen kuitenkin syntyy. Tähän mennessä joka kriisissä on jouduttu improvisoimaan, seuraavassa toivottavasti on jo playbookit kunnossa.

Tulee melkein mieleen Vantaan Koivukylän (nykyisin Havukoski) Rautkallionkadun silta, joka ilmeisesti vuosikausia päättyi kuin leikaten (nyt toki jo vuosikymmeniä johtanut ostarille).

2 tykkäystä

6 tykkäystä

Yhdysvalloissa on talletussuoja 250 000 dollariin asti taattuna. Ei fyysinen raha ole mikään oikea ainoa raha. :smiley: Ja sekin on teknisesti velkaa itseasiassa, kuten kaikki muukin raha. :smiley:

23 tykkäystä