Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Minulla on tietysti oma lehmä ojassa kun olen ketjussa aktiivinen, mutta mielestäni rauhallisina päivinä/aikoina ketju on yleensä vallan laadukas. Sitten kun pörssissä romahtaa 1,6 %:ia (hohhoijaa) ketju herkästi täyttyy hetkellisestä pilipalista.

Mikä tietysti tarkoittaa että jätän Fondian ROAST-valmistelut hetkeksi kesken ja menen siivoamaan sinne.

11 tykkäystä

Siirrän parempaan paikkaan.

3 tykkäystä

Siirrän tämänkin… :smiley:

2 tykkäystä

Kriisit myyvät ja myös median narratiivit. Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota esimerkiksi oli non stop puheenaihe, kun vallassa oli median mielestä väärä presidentti. Sitten 20.1.2021 koko aihe on sivuutettu täysin, vaikka Biden on pitänyt kaikki edeltäjänsä pakotteet voimassa.

6 tykkäystä

Mäkin hankin 3500 euron metalli kortin vuosi sitten. Sain hetkeksi ilmaisen Netflixin ja kerran olen käynyt loungessa juomassa aamukaljan. Ja verottoja on ihan pähkinöinä sadoista verotettavista transaktioista ja niistä saaduista mielikuvituspisteistä. Ehkä lehtikin tekee musta jutun joku päivä. Tällä hölmöllä on kallis ja hyödytön kryptokortti.

12 tykkäystä

Omasta mielestä tää Uusi normaali vai pysyvä häiriö - inflaatio, elvytys ja talouskasvu ketju on ollut aika lähellä makroketjua. Huomion arvoista on se, että kyseiseen ketjuun ei ole tullut joulukuun 2022 jälkeen yhtään viestiä, vaikka keskustelu inflaatiosta ja makrosta on selvästi lisääntynyt foorumilla.

Seuraan itsekin makroa ja pidän sitä etenkin nykyisenlaisissa olosuhteissa hyödyllisenä, mutta se sisältää myös paljon kohinaa, mikä osaltaan tukkii muuta keskustelua.

3 tykkäystä

Mustan Amexin ja tonnin skumppapullon esittelty on inspiroivaa, mutta pääministerin pestessä omaa vessaansa, on se sen sijaan pröystäilyä. Minun on helppo uskoa kun sanot, että olet mielipiteesi kanssa vähemmistössä, ainakin tässä vaatimattomuudella kaunistuvien maassa :grin:

6 tykkäystä

Nyt on helppo sanoa mihin viesti liittyy ja miten :joy:

1 tykkäys

Samaa ihmettelin itsekin. Trumpin Meksikon lisämuurit olivat myös maailmalla kauhistus ja osoitus epäinhimillisyydestä ja nyt niitä rakennellaan joka puolella, milloin mistäkin syystä.

Ja ei, en ole Trumpin kannattaja. Tiedottaminen vain on hiukan liikaa sopuli-hommaa, jossa on vain yksi oikea mielipide, valitettavasti.

10 tykkäystä

Kuinka hyvin teillä Nordnetin salkku pysyy kärryillä valuuttamuutosten kanssa? tuntuu, että NN ilmoittamat tuottoeurot ei meinaa koskaan kovin tarkkaan täsmätä prosenttien kanssa.

P.S meinaa alkaa hikoiluttaa, kun aika tavalla all-in on tullut mentyä viimesen viikon aikana. Ei oo juuri varaa kauhoa lisää jos/kun osakkeissa lasketellaan vielä isommin.


En ehkä uskalla, kun bördeblummamies ei tykkäis, kuten ei se myöskää tykkää osingoista ja

P/E-luvusta.

13 tykkäystä

Kuulutteko tähän porukkaan alokas?

14 tykkäystä

Hämmästyttävää miten osa sijoittajista vieläkin luottaa tuohon kaveriin

17 tykkäystä


Niin missä helvetin markkinassa tai tunnetilagraafin vaiheessa me nyt siis oltiinkaan tässä kohtaa :point_up:

24 tykkäystä

Bloomberg kysyi finanssialan asiantuntijoilta kommentteja SVB:n vaikeuksista ja niiden vaikutuksista markkinoihin. Valtaosa asiantuntijoista piti riskejä rajattuina, mutta osa myönsi epävarmuuden lisääntymisen voivan vaikuttaa markkinaan negatiivisesti pidempäänkin.

Yksi asiantuntija kuvasi tilannetta sanoin “This is a classic bank run”. Hän jatkoi, että et halua olla viimeinen, joka tajuaa, mitä tapahtuu.

Aiheuttaako SVB ketjureaktion, joka johtaa pankkijärjestelmän vakauden vakavaan globaaliin häiriöön ja jopa pankkipaniikkiin, jonka talletuksiaan nostavat asiakkaat aiheuttavat? (=Bank run)

Mitä olemme tänään todistaneet?
  • Bank run:in alkua
  • Pankki- ja talouskriisin alkua
  • Pelkkää hermoilua

0 äänestäjää

6 tykkäystä

Mielestäni toistaiseksi hermoilua yleisellä tasolla… mutta markkina on tänään(kin) sitä mieltä että SVB on yksittäisenä toimijana kohtuullisessa kusessa:

SVB Financial Group:
−66.82 −63.01% In Pre-Market as of 08:35 EST

2 tykkäystä
3 tykkäystä

Näyttää siltä, että koko foorumi osti Nordeaa tänään eli ollaan kaikki samassa veneessä ainakin :sunglasses:

27 tykkäystä

Laitoin ääneni hermoilulle, mutta en moiti niitä, jotka arvelevat aineksia olevan paljon pahempaan. Paniikkimieliala tuskin tällä yksistään leviää, mutta en silti päätäni laittaisi pantiksi. SVB:n tase on pienehkö, mutta se on läsnä myös kasvavilla markkinoilla, mikä luultavimmin edesauttoi Aasian reaktiossa. Ja ihmisten käyttäytymisestähän tässä lopulta on kyse – paniikki johtaisi ikäviin seurauksiin, joilla ei ole mitään tekemistä SVB:n kanssa.

Toistaiseksi tämä on vielä →

Global Economic Collapse Meme GIF - Global Economic Collapse Meme Austin Powers GIFs|262.5x138.4090909090909

3 tykkäystä

Mites se menikään että pankit menevät konkkaan aina perjantaina juuri ennen markkinan sulketumista.

No, SVB varmaan jo lasketaan ruumiiksi ja kyse on lähinnä siitä kelle myydään perintökalut. Pelkoa on ilmassa että löytyykö lisää uikkarien puutetta jostain muualta pienten ja keskisuurten pankkien joukosta… ja tämä ei valitettavasti ole aukottomasti todistettavissa vaan ottaa aikansa ennen kuin markkina uskoo että joo, tämä oli yksittäistapaus. Tai siis Silvergaten piti olla se yksittäistapaus ja puhtaasti kryptoista johtuvaa, tämä oli se toinen joka joutui vaikeuksiin, “löytyykö kolmatta?” huutaa markkina… saa nähdä montako viikkoa kestää ennenkuin luottavat että kolmatta ei löydy.

Olisikohan seuraavaksi ohjelmassa puhuvia päitä toistamassa että (jenkkien) pankkisektori on vahva ja kaikki läpäisevät stressitestit jne…

10 tykkäystä