Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Jos maksuaika on kovin pitkä niin auton jäljellä oleva arvo voi olla alempi kuin jäljellä oleva rahoituserä.

2 tykkäystä

Sain kuin sainkin aikaiseksi. :slight_smile:

8 tykkäystä

Raaka-aineet :heart_eyes_cat:

”Yhdysvaltalaispankki JPMorgan Chase & Co:n Alankomaissa omistamat nikkelivarannot paljastuivatkin tavalliseksi kiviksi, uutisoi The Wall Street Journal.

Asia selvisi, kun Rotterdamissa sijaitsevan varastotilan omistanut ja sitä operoiva Access World punnitsi säkkejä, joiden piti sisältää 54 tonnia nikkeliä. Punnituksen yhteydessä selvisi, että säkit sisälsivätkin kiviä.”

Onko kukaan uskaltanut katsoa niihin makuuhuoneeseen sijoitettuihin öljytynnyreihin?:scream_cat:

35 tykkäystä

Lähetä nyt herraisä palautetta kun 294 palkki on isompi kuin 334 palkki sekä 334 on alle 300-tason :face_vomiting:

36 tykkäystä

You dont make money buying stocks
You dont make money selling stocks
You make money by holding stocks
-Charlie Munger

This is why I daytrade
-Meikä poika

47 tykkäystä

Teidän molempien Sampo-materiaalia seuranneena olen useasti miettinyt, että olisipa hienoa päästä kärpäseksi kattoon, kun puhutte Sammosta.
Nyt se toive tavallaan toteutui.
Kiitos siitä! :handshake:

11 tykkäystä

oli erinomainen. melkein saatiin tunnustus, että hastings oli hit&miss. toivottavasti mandatum saisi myytyä tuon takuutuottopossansa ennen listausta.

1 tykkäys

Tuli mielenkiintoinen yhtiö eteen. Zipline, ei näkynyt foorumilla pahemmin kommentteja tähän yhtiöön liittyen, varmaan siksikin, koska ei ole vielä listattu, saa nähdä milloin mahtaa tulla listoille, vai tuleeko koskaan ja koska tulee toimintaa Suomeen.
Kesällä 2021 valuaatio ollut 2,75Mrd, kun keräsi 250M. Hienoa toi, että yhtiön toiminta alkanut käytännössä Ruandan veripalvelusta. Toi niiden jakeludrone-systeemi vaikuttaa aika käyttökelpoiselta. Voisi kuvitella, ettei välttämättä mene enää kauaa ennen kuin tällaiset on käytössä laajemminkin logistiikassa, toivotaan ainakin.

Muutamia videolinkkejä:

4 tykkäystä

Sain kirjastosta uunituoreen Viisas sijoittaja -kirjan. Nyt jo kolmanneksen luettuani voin täysin vakaumuksella suositella sitä hyväksi ja kasvattavaksi iltalukemiseksi lapsille. Ja myös aikuisille.

5 tykkäystä

Paras ketjun aloittamisviesti, jonka tiedän. Kannattaa käydä tutustumassa ketjuun.

Toivottavasti ketjusta tulee aktiivinen, jos ketjun myötä itsekin aktivoituisin lukemaan kirjoja. Nykyään luen aivan liian vähän kirjoja, toki sijoituskirjoja ihan kohtalaisesti. Lukeminen on hieno harrastus.

Käykääpä kirjoittelemassa juttujanne tähän uuteen ketjuun. :point_down: :slight_smile:

5 tykkäystä

Voi herra, pyhä isä. Mutta ilmeisesti tämä ei ole mielet jysäyttävä aprillipila, vaan Greta Thunberg siis oikeasti nimitetään kunniatohtoriksi Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan.

Vertailukohtana kun minulla on esimerkiksi dippainssi, joka oli tehnyt koko elämäntyönsä ukkossuojauksen parantamiseksi Suomessa, niin, jotenkin, jotenkin tämä kiukuttelevan teinin valinta suorastaan alleviivaa, että yliopistot eivät todellakaan ole mitään riippumattoman tieteen kehtoja. Niin mitä ne ovat, kun politiikka on ohjaksissa. En halua edes ajatella.

Ehkä voisimme vastapainoksi nimittää Kalle Rovanperän kunniatohtoriksi Aalto-yliopiston autotekniikan linjalle.

54 tykkäystä

Teologiseen? Vahvistaa että ilmastohörhöt ovat luoneet uuden uskonnon…

19 tykkäystä

Tuli Zipline myös vastaan Mark Roberin videolla. Oli Ruandassa tutustumassa yritykseen. Matskua myös jenkeistä ja tuosta erityisesti kaupunkiin soveltuvasta kuljetusyksiköstä, jossa laskettava “tavaratila”.
Videolla painotettiin paljon sitä, että on fiksumpaa lentättää vaikka doordashin tilaus asiakkaalle kuin että kaveri ajaa 3 tonnin fordilla tätä tilausta ruuhkissa. Ja jos systeemit on toimivia niin olen täysin samaa mieltä. Tuossa linkki itse videoon.

7 tykkäystä

Itsekin tuon tuosta samasta pätkästä bongasin. Jotenkin huikeaa, että tuollainen toiminut jo vuosia Ruandassa ja ilmeisesti jo joissakin muissakin Afrikan maissa.

Onhan toi Wolt/Foodora aivan järjetöntä, eikä voi mitenkään olla kannattavaa. Mitä järkeä ihmisen kuskata autolla joku muutaman euron burgeri. Voisi kuvitella, että tuollaiset olisi aika kovaa huutoa esim autokorjaamoissa (jos vaan painoraja ei tule vastaan) ja esim putkimiehille tms. Näin omakotitalon rakentaneena muistan kun pari putkimiestä lähtee Onniselta hakemaan sopivia mutkapaloja 2 x +50€ (+alv) tuntiveloituksella. Taisin kuitata herroille, että olisitte soittaneet ja pyytäneet toimittamaan taksilla, olisi tullut huomattavasti halvemmaksi meikäläiselle :slight_smile:

16 tykkäystä

Hieno hokaus, ja kun myös yhteensä 320 on isompi kuin 366, ei mene mitenkään yhden typon piikkiin. Pitäisi varmaan myydä Remedyt pois :sweat_smile:

2 tykkäystä

Onhan vuosaaressakin saanut dronella tilata jo useamman vuoden, tai ainakin aina välillä:

5 tykkäystä

Olisit saanut varmasti paljon “lämminhenkistä” keskustelua, jos olisit päivittänyt tavoitehintaan 1,30 euroon ja suositukseksi Myy. Perusteluiksi vain "En mä jostain syystä luota tähän keissiin, kun bördessäkin meno on epävarmaa." :slight_smile:


Tässä olen pohtinut myynti- ja ostolistaa. Tässä olisi, mitä tällä hetkellä tutkin ostomielessä, eivät ole listassa varsinaisesti tärkeysjärjestyksessä.

  1. NoHo
  2. Puuilo
  3. Fortum, koska Verneri.
  4. Bittium
  5. Aallon Group
  6. Boreo

Ajattelin laittaa tämän listan, että näitä yhtiöitä omistavat kaverit voivat ottaa rennoin mielin, kun minäkin luotan näihin.

:cowboy_hat_face:

29 tykkäystä

Tämän huomasin itsekin aivan hiljattain.

Aivan mahtava konsepti, varsinkin Ruandan kaltaisille valtioille, joissa tieverkosto on mitä on. Toimiihan tämä Suomessakin hyvin esim. ruokakuljetusten tai pienten ostosten kanssa ja miksei suurtenkin, mutta tällöin tarvitaan huomattavasti suuremmat dronet. Voisi hyvin nähdä Woltin kaltaisten ruokakuljetuspalveluiden korvaajana. Eritoten tätä uudistusta ajaisi nopeasti päästöpolitiikka ja ihan vain kustannukset, kun kuskeille ei tarvitse enää maksaa palkkaa.

Asiakaskokemuksen puolesta uskon dronekuljetusten olevan hitti, sillä tarkan GPS:n ansiosta lähetys aina oikeassa osoitteessa (muutaman sentin tarkkuudella) nopeinta mahdollista reittiä halvemmalla kuin ihmisen tuomana. Itse visioin laiskana ihmisenä myös sellaista, että tilatessa voit määritää esimerkiksi kerrostalon parvekkeen tai ikkunan, minkä tasolle drone jäisi leijumaan ja nappaisit tuotteesi ilmasta (näe itsesi krapulaisena vklp aamuna ja kuolaa sille, kun ei tarvitse edes kävellä rappusia ylös alas).

Olisi mielenkiintoista olla omistaja tässä tai tämän kaltaisessa yrityksessä, mutta ei kyllä hajuakaan milloin IPO tälle yhtiölle voisi tapahtua, sillä on tämä jo laajentunut usealle mantereelle ja rahoitusta on kerätty jo melko maistuvat 491 milj. (Zipline Stock Price, Funding, Valuation, Revenue & Financial Statements). Nopealla googlettamisella en kyllä löytänyt mitään lukuja, kuinka firmalla oikeasti menee ja millä skaalalla toimintaa tehdään mantereittain.

Kilpailua varmasti tällä alalla on ja tulee olemaan paljon; esimerkiksi tuon Wing:n kanssa. Pikaisella haulla löytyi myös esim. Swoop Aero, joka ei ole markkinoilla lähellekään yhtä hyvällä rahoituspohjalla (n. 27 milj.), mutta on jo levinnyt 6:lle mantereelle. Näitä yhtiöitä taitaa putkahdella kuin kulovalkea ja seasta varmaankin löytyisi yhtiöitä, joihin piensijoittaja saisi jo nyt iskettyä kiinni.

Mietin myös, että kuinka näitä droneja aletaan reguloimaan, kun vaikkapa Helsingin alueella olisi jatkuvasti n. 10 000 tällaista ilmassa samanaikaisesti. Ratkaisut tällekin ongelmalle varmasti löytyy. Liikkuuhan meillä nytkin ennalta määrättyjä teitä pitkin tuhansien kilojen metallilaatikoita kumipyörillä melko sujuvasti. Ei kuitenkaan ihan läpihuutojuttu näidenkin laitteiden massana hallitseminen, kun sekaan lentää ihmisten ohjaamia laitteita ja vaikkapa lintuja. Laitteet vaatii todennäköisesti paljon lisää sensoreita.

Yhtenä haasteena mietin myös näiden alusten ilkivallan kohteeksi joutuminen. Kaikenlaista jäynäähän nähdään jo nyt esimerkiksi kaduilla lojuvien scoottien kanssa ja nyt kun näillä kuljetetaan mahdollisesti jotain arvokastakin, joten luulisi olevan aika ajoin vorojen kohteena.

Tämä nyt oli sellaista sekalaista ajatusvirtaa, mutta jospa jollain heräisi ajatuksia tai olisi heittää kunnon hyviä faktoja aiheeseen liittyen.

7 tykkäystä

Bongattu : lauma odottelijoita…

39 tykkäystä

Paluu normaaliin - iso bondisijoittaja kertoi nollanneensa positionsa Credit Suissessa. Sanoo, että bail in toimii…

3 minute readMarch 22, 20234:26 AM GMT+2Last Updated an hour ago

Spectrum Asset Management Inc on Monday said it liquidated all its Credit Suisse positions during late market trading on Saturday before the contingent convertible debt, called CoCos among traders, were written down to zero in the UBS deal.

2 tykkäystä