Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Yllätys yllätys…

Sveitsiläiset ovat kunnostautuneet oikein huolella terroristivaltion tukemisessa Ukrainan sodan aikana. Sveitsiläiset urheilujohtajat ajavat venäläisiä takaisin kilpa-areenoille. Poliitikot estävät aseavun Ukrainalle. Pankit huolehtivat venäläisten verirahoista. Ei jää epäselväksi minkä maan pussiin “puolueeton” Sveitsi pelaa.

56 tykkäystä

image

Huomio headhunterit! :wink:

43 tykkäystä

Kerrankin jaksaisin lukea koko strategiapäivityksen kun siellä lukisi vain “All in Hyzon”. Myös yrityksen “liiketoiminnan” logiikan ymmärtäminen olisi helppoa koska ajatus on tehdä tappiota. Saataisiin myös ensikertaa negariposareita kun ylitettiin omat tavoitteet tappion tekemisessä! :kissing_heart:

7 tykkäystä

Kiitos! :kissing_cat:

Ehkä näitä johtajahommia ennen voisin tehdä anayytikon hommia. Jäisi analyyseista kaikki humpuukit pois, kuten dcfwaccijutut sekä ne kauheat lukutaulukot.

P/E-luku ja osinkotuottoprosentti olis avainasemassa sekä tavoitehinnat että suositukset. Sit just tuollaisia mainitsemisiasi suoria ilmaisuja eikä mitään ns. “vaikeaselkoista asiatekstiä”.

Jos joku muu laittaisi “myy”, niin laittaisin “lisää” ja muissa tapauksis aina “osta”. Vähän niinku sillai jenkkityyliin. :sunglasses:

7 tykkäystä

Jahas, onko seurausvaikutuksena sitten foorumin palvelijan tehtävä tulossa avoimeen hakuun? Meneekö lähemmäs kesää?
:grin:

8 tykkäystä

Taulukkoon on tainnut eksyä sanomalle 20Meur laina 150Meurin sijasta? @Antti_Jarvenpaa

Ja jos @Rauli_Juva oli mm. hybridejä käsittelemässä podissa jossain välissä, olisi myös mielenkiintoista kuulla miten nämä vaikuttavat entisten ja tulevien lainottajien exceleihin.

Muuttujia on toki järkyttävä määrä, mutta näitä tuskin ihan niin sormienläpi katsotaan omana pääomana, kuin joskus hybridien esittely teksteistä saattaisi ymmärtää? Eli hihavakiona (vieraan pääoman) lainaajan näkökulmasta: nostaako hybridi esim. konkurssiriskiä
(nousseet korkokulut), mutta toisaalta pienentää tappioita konkurssitilanteessa (enemmän likvidoitavaa omaisuutta / vähemmän velkojia), vai kenties ihan päinvastaisesti?

Laskeeko olemassa oleva hybridi laina muiden velkojien vaatimaa korkotasoa vai nostaako se sitä?

4 tykkäystä

kuva

43 tykkäystä

Sas se, tämäkin on eleenä tietysti “päältä kaunis” kuin kiinalainen assosiaatio, mutta käytännössä yhtä tuulen huuhtomaa sisältään:

  • Oligarkkien kanssa asioineet pankkiirit saattavat joutua jatkotutkimuksiin, joissa selvitetään, ovatko he rikkoneet lakeja.
1 tykkäys

Myös Titanium etsii toimaria (Santanen jää veke 2023). Saas nähdä voisiko Springvestin Päivistä tulla Titaniumin tj :thinking:

19 tykkäystä

Kiitos huomiosta! Niinhän se oli. Onneksi en ehtinyt vielä poistaa exceliä työpöydältä. :smiley: Korjattu.

6 tykkäystä

Onkohan osa tästä toimaripulasta tuolileikkiä, eli jotkut näistä poistuvista toimareista on jo korvamerkitty jollekkin toiselle toimaripulasta kärsivälle. Eli todellisuudessa auki on oikeasti vain yksi tai kaksi :smiley:

5 tykkäystä

Jep, ens viikolla ois tarkotus tohtori-Ekin kanssa velka-asioista jutella jotain. Lyhyesti voi sanoa, että kyllähän nämä lainana käsitellään kaikkialla muualla paitsi IFRS-kirjanpidossa :slight_smile: Muut parametrit hitusen riippuu sitten tilanteesta, yritetään käsitellä niitä podissa. Oleellista toki on aiempien/muiden lainottajien osalta, että hybridi on niitä heikommassa asemassa.

Jos muuten tulee muita kysymyksiä yritysten velka-asioista mieleen niin voi heittää kanssa mullepäin.

22 tykkäystä

Onko @Verneri_Pulkkinen siirtymässä jo viettämään eläkepäiviä uuden vuolaaseen osinkovirtaan perustuvan sijoitusstrategiansa myötä?

58 tykkäystä

Foorumilla ostin/myin ketjussa tällä viikolla: Ostettu Nordeaa pää märkänä omiin ja sukulaisten salkkuun pitkään pitoon. Perusteluina, että nyt on halpaa. Sama foorumi ja sama ketju ensi viikolla: Myyty kaikki Nordeat. Perusteluina, ei tämä nouse mihinkään, kuka tällaista mörnijää edes voi kuvitella omistavansa.

51 tykkäystä

@RemindMe_OfThis in one week

2 tykkäystä

Juuri mietin että montakohan miljoonaa turskaa on Nordea tarjoillut pelkästään foorumilaisille. Sitä kun on pää märkänä ostettu jo nouseviin kursseihin, laskevista puhumattakaan, menee varmaan paljon sinne pitkään salkkuun. :melting_face:

3 tykkäystä

Takatalvi iski näköjään pörssiinkin. Onkohan säällä ja pörssillä millainen korrelaatio? Sadepäivinä varmaan erilaista liikettä kuin helteellä :thinking:

Tänään ei kyllä yhtään harmita olla shorttina markkinaan ja ulkomaan valuutassa kiinni. Tule lama kultainen!

6 tykkäystä

En haluaa pahoittaa kenenkään mieltä, mutta mietin tätä jo kun osake pinkoi tuonne 12 euroon ATH:n ja tuntui kaikki kauhovan sitä kaksin käsin.

Milloin foorumin (ja muun sijoitussomen) ykkösosake, mistä kaikki porisee, on ollut hyvä sijoitusidea?

Hyvä puoli tässä on, miksi en ole huolestunut, että Nordea on parantanut menoa huimasti ja 12 eurollakin ostaneet eivät välttämättä tehneet katastrofaalisen huonoa diiliä. Nordea kuitenkin luo arvoa ja ainakin toistaiseksi sen riskitason lasku näyttää hyvältä (pankeista on vaikea sanoa muutamien vuosien perusteella yhtään mitään).

Nordea ei ole kuitenkaan mikään Hyzon. :smiley:

Hyvästä bisneksestä ei haittaa maksaa vähän ylihintaa, huonosta… Halvallakin ostaminen voi olla salkulle huono idea. :smiley:

55 tykkäystä

Tarkoitat varmaan sitä ettei Nordeasta voi tulla Mega Cap -luokan firmaa? :thinking:


Kirppu on kova.

Messi, 35, teki ammattilaisuransa 800. maalin Argentiinan voittaessa piskuisen Panaman 2–0 Buenos Airesissa.

12 tykkäystä

Markkinakatsaus live alkoi juuri. Vieraana @Heikki_Keskivali

6 tykkäystä