Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Exit on joltain osin ehkä vähän hurja sarja, mutta pääosin se on aika humoristinen ja jännittävä. Musta tosi hyvin tehty draamasarja, joka itselleni toimii itselleni hyvin rentoutumiseen.

Jos joku ajattelee sijoittamisen aloittamista, niin tätä sarjaa seuraamalle pääsee hyvin käsiksi, millaista on sijoittajan elämä. Kuukausisäästöä Nordnetin indeksirahastoihin ja siitä se meno alkaa:

Areenassa on kaikki kolme kautta, eli siitä vain katsomaan. :slight_smile:

32 tykkäystä

Ozark Netflixistä, sisältää hyviä vinkkejä omaan talouden hoitoon ja lisänä hieman actionia!

16 tykkäystä

Minä sovin taannoin vuokralaisen kanssa, että maksan 200€ jos näytöt onnistuu joustavasti. Vuokralainen laittoi asunnon kuntoon. Toki näytöistä sovittiin aina yhteisesti.

Pieni korvaus motivoi molempia osapuolia ja kiistatta näytöistä aiheutuu haittaa asumiselle.

15 tykkäystä

80 luvulla ei tullut aivan 24/7 lähetyksiä ja ohjelmat alkoivat yleensä vasta klo 17 aikoihin ja päättyi puolen yön maissa. Hyvät sarjat olivat harvassa ja muistan hyvin Hill street bluesin jota tuli seurattua varsin intensiivisesti.

13 tykkäystä

Ruoan verkkokauppa oda ollut kyllä iloinen yllätys. Kaikesta tekemisestä paistaa kyllä asiakaslähtöisyys. Kuljettajat olleet aina todella ystävällisiä, toimitukset tulee ajallaan ja oikein, asiakaspalvelu vastasi sähköpostiin 21 aikaan illalla 5 minuutissa. Uskon että tämä konsepti tulee kyllä menestymään :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Meinasin pari kertaa kirjoittaa Alokas haastattelee -ketjuun Mirkon sijaan Sampo. Sitten hänelle vielä privaviestiä kirjoittaessakin meinasi näin käydä.

Hän on hyvin selvästi onnistunut profiloitumaan Sammon mieheksi, (+osinkomieheksi Vernerin tapaan). :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä

Black Bird, Jack Ryan, Manhunt, Mindhunter, Bosch, Bloodline, Waco…

4 tykkäystä

Bonanza, Ivanhoe, Rin Tin Tin, High Chapparal, Lahjomattomat, Me Tammelat, Peyton Place nyt tulevat ekaksi Mieleen.

9 tykkäystä

Selittäkää joku tyhmälle kädestä pitäen, että tässä ei ole mitään arbitraasimahdollisuutta:

  1. Omistat osakkeen ennen yhtiökokouspäivää (olet oikeutettu osinkoon)
  2. Myyt osakkeen yhtiökokousta seuraavana päivänä
  3. Ostat osakkeen takaisin irtoamispäivän dipistä

Tiedän ettei se mene noin, mutta onko se siis niin, että pitää omistaa viimeistään yhtiökokouspäivänä ja omistaa vähintään irtoamispäivään asti?

Vakuutusyhtiö Pohjolan radiomainoksissa joskus 2000-luvun alussa seikkaili Pohjolan mies.

Mirkohan sopisi hyvin Sammon tai Ifin mieheksi, joka valistaisi vakuutusasiakkaita Ifin vakuutuksista. Tai sitten valistaisi kansankapitalismin hengessä, että tänäänkin on hyvä päivä aloittaa sijoittaminen.

Ehkä valitustyö kannattaisi tehdä hieman eri tavalla kuin Pohjolan mainoksissa.
Täältä löytyy 6 minuutin valikoima noita Pohjolan mies radiomainoksia, jos on päässyt jo unohtumaan. Pohjolan miehenä taitaa olla tunnettu ääninäyttelijä Veikko Honkanen, jos veikata pitää. :rofl:

3 tykkäystä

Oma top-3 kaikki nähty 3 kertaa.

The Wire (kaikki kaudet).
West World (kausi 1)
True Detectives (kausi 1).

9 tykkäystä

Yksi sarja, mikä on jäänyt suositteluista on True Detective etenkin kannattaa katsoa ensimmäinen kausi. The Wire ja Broadwalk Empire pitää myös mainita, kaikki ovat katsottavissa HBO:lta.

9 tykkäystä

Irtoamispäivä ratkaasoo…

1 tykkäys

Jep pitää omistaa yhtiökokouspäivänä, että saa osingot. Mutta tiivistettynä yhtiökokousta seuraavana päivänä (joka siis on irtoamispäivä = ensimmäinen päivä jolloin osakkeella käydään kauppaa ilman oikeutta osinkoon) osakkeen hinta dippaa sen “irronneen” osingon verran eli stepit 2 ja 3 osunee samalle päivälle ja mitään hyötyä tästä ei juurikaan saa. Näin siis täydellisillä markkinoilla, tätä on toki tutkittu melkoisesti ja voihan olla niin että irtoamispäivälle osuu hyvä nousupäivä ja/tai muuta suotuisaa uutista, jonka johdosta osake ei dippaa sen osingon verran.

On oikeus järjestää näyttö, mutta vain vuokralaisen luvalla, entä jos vuokralainen ei anna lupaa, silloin oikeutta ei ole, niinkö se menee.
Silloin on oikeus järjestää näyttö, mutta ei ole oikeutta järjestää näyttö.

Hieman häkellyin rehellisyydestä kun kuvittelin vastauksen olevan OldFekin kysymykseen, mitä mieluiten katselee.

3 tykkäystä

Mitä sarjoihin tulee niin ei pidä unohtaa Näkemiin vaan, murua.

3 tykkäystä

Nordean kohdalla oli yksi ”välipäivä” yhtiökokouksen ja irtoamisen välillä. Jos olisin ostanut osakkeet viime viikolla, pitänyt yhtiökokouksen yli, myynyt eilen ja ostanut tänään takaisin,niin olisiko veivi onnistunut?

Hauska tuo Nordnetin osinkosivu. Olen näköjään saanut n. 9% sijoitusvarallisuudestani osinkoina! Vaikka en ole mieltänyt omistaneeni yksittäisiä osakkeita siinä määrin että ne kerryttäisivät juuri osinkoja, mutta aika tekee ihmeitä, kun verovelkaa pelätessä jättää salkkuun näitä rautaruukkeja ja raumarepoloita. Fortum salkun aristokraattina on tuottanut osinkoja kutakuinkin hankintahintansa verran.

Eikö muuten ole kivasti ajoitetut ostot? Mulla on sellainen kuva, että Eki ostaa osakkeensa tällä tyylillä, että istuu vuosia käteispinkan päällä ja antaa muiden sekoilla ja sitten tyhjentää pajatson suoraan pohjiin. Valitettavasti en pysty replikoimaan tätä itse minkään muun osakkeen kanssa :grinning:

16 tykkäystä

Omia suosikkeja TV-sarjoista nopeasti mieleen tulevina:

  1. Simpsonit, ekat kymmenkunta kautta
  2. The Wire
  3. Better Call Saul
  4. Breaking Bad
  5. BoJack Horseman
  6. Game of Thrones 1-4
  7. Rick and Morty 1-2
  8. Mad Men
  9. Black Mirror
  10. Crazy Ex-Girlfriend

Hirveästi tietysti katsomatta: Sopranos, Seinfeld, Salkkarit, True Detective, Mullan alla, Westworld ja mitä kaikkea muuta onkaan. Ei oikein ehdi eikä jaksa enää mitään. Jos noista yksi pitäisi joskus katsoa niin varmaan Sopranos, sehän aloitti TV:n kultakauden.

20 tykkäystä