Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Nokia taitaa alueena olla melkoisen kasvava, joten ehkä tuppaudun kiinteistökaupoille :grinning:

Kerätään @Sijoittaja-alokas ta varten rahaa, jotta saa ostettua telan sivujen maalaamiseen :heart:

18 tykkäystä

Helpompaa olisi että merkkaa tussilla ne kohdat mitkä ymmärsi. Ei tarvittaisi telaa ja mustettakin säästyy.

19 tykkäystä

Itse kyllä mutuilen, että se on aika huono mittari. Foorumilaiset on netto-ostajina aina enimmäkseen ostolaidalla.

Korona montussakin ostajia riitti ja itse ainakin sain pikemminkin tukea ja rohkeutta aloittaa ostot. Muistan elävästi helpotuksen, kun kädet tärräten ostin Admicomia 50e tienoilta ja muutamaa tuntia myöhemmin ketjuun pamahti viesti, jossa Verneri kertoi ostaneensa samaa lappua lähes samaan hintaan.

Mittarin toimivuudesta ei myöskään ole kerennyt muodostua kunnolla dataa, jotta sen toimivuutta voisi kunnolla arvioida.

9 tykkäystä

Harvempi kehtaa vielä julkisesti paniikin iskiessä myöntää ja kirjoittaa tuonne, että ripuloi äsken housuun ja myin omistuksiani pois, kun pelottaa🤷‍♂️

21 tykkäystä

Täällä sentään 267 tunnustusta: Nyt nyppii #&%!#&%! (yksittäiset sijoitusvirheet ja mokat) - Yleinen - Osakesijoittaminen (inderes.fi)

8 tykkäystä

Niin siitä housujen vaihtamisesta tulee se viive!

Jos indeksit / osake X laskee tänään rajusti, niin monikin saattaa julkisesti myöntää myyneensä sitä jo eilen :thinking:

7 tykkäystä

image

12 tykkäystä

Eipäs vertailla kunnon ihmisiä Tikuun ja Takuun. Me hieman aikuisemmat, jotka muistamme vielä 80- ja 90-luvut saatamme assosioida kyseiset hahmot kahteen talousrikolliseen:

11 tykkäystä

4 tykkäystä

Osakkeiden myynti osingon irtoamispäivän ja maksupäivän välillä, saako silti osingot vai täytyykö omistaa vielä maksupäivänäkin?

Saa. Irtoamispäivä on irtoamispäivä.

1 tykkäys

Tuota arvioidessa kannattaa myös huomioida, että tuossa ketjussa on tapana ilmoittaa joitain kauppoja jälkikäteen. Jos sentimentti on karhuinen, niin omista ostoista kerrotaan vasta sitten, kun on päivä tai kaksi noustu. Vastaavasti jos sentimentti on härkäinen, voi joku pihtailla myynneistä kertomista, ettei näyttäisi tehneen virhettä.

Veikkaan myös, että Ostin/Myin -ketjussa on ns. käänteinen päiväkirja-efekti. Päiväkirjaa kirjoitellaan yleensä silloin, kun joku ärsyttää tai kismittää. Sitten, kun kaikki on hyvin, elellään kaikessa rauhassa ilman tarvetta tuulettaa ajatuksia. Ostin/Myin -ketjuun taas postataan mielellään kauppoja, kun sijoittaminen on kivaa, mutta jos se ei ole kivaa, ei koko ketju tulekaan enää mieleen, kun osakkeita ostetaan pahoinvoiden.

17 tykkäystä

Palkkakatto onneksi nousee joka vuosi. Kaudella 2025-26 palkkakaton odotetaan olevan 92 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä se on 82,5 miljoonaa. Vielä kaudella 2017-18 palkkakatto oli 75 miljoonaa dollaria :wink:

NHL:n palkat ovat kyllä nousseet räjähdysmäisesti viimeisten vuosikymmenien aikana. Wayne Gretzky tienasi uransa aikana arviolta 46 miljoonaa dollaria. Hänen vuosipalkkansa oli korkeimmillaan 6,545 miljoonaa dollaria.

Tänä päivänä NHL:ssä on 90 pelaajaa, jotka tienaavat vuodessa enemmän kuin Gretzky huippuvuotenaan.

Inflaatiokorjattuna Gretzkyn ansiot olisivat 12,91 miljoonaa dollaria vuodessa. NHL:n korkein vuosipalkka on 12,5 miljoonaa dollaria. On kuitenkin hyvä muistaa, että Gretzkyn vuosipalkka oli pääosin alle 4 miljoonaa dollaria. 6 miljoonan dollarin ansioihin hän ylsi vain neljästi.

NHL-palkoista vielä mielenkiintoinen tilastoknoppi: sarjassa pelaa tällä hetkellä 14 pelaajaa, joiden vuosiansiot ovat 10 miljoonaa dollaria tai enemmän. Yhdenkään mestarijoukkueen kokoonpanosta ei ole toistaiseksi löytynyt ainuttakaan 10 miljoonaa dollaria tai enemmän tienaavaa pelaajaa.

Toronto Maple Leafsilla 10 miljoonan miehiä on peräti kolme kappaletta. Joukkue voitti viimeksi pudotuspelisarjan vuonna 2004. Sen jälkeen Toronto on joko jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle tai tippunut ensimmäisellä kierroksella.

Voisin jaaritella aiheesta loputtomasti, miten on mahdollista, että palkat ovat nousseet palkkakattoa nopeammin jo pitkään. Ehkä on kuitenkin hyvä jättää aihe tähän. Tämä on sijoitusfoorumi, enkä tiedä, miten tällaiset kiekkojorinat uppoaa ihmisiin :smiley:

33 tykkäystä

Eikö tämä ole vähän laskutavasta riippuva asia? Jos peruspalkka päälle laski allekirjotusbonarit, saati muut bonarit niin Chicagossa taitaa löytyä Toews ja Kane? Muistelisin että caphitti oli ainakin yli 10milj.

Mutta joo muutenhan noissa pelaajien palkoissa on aika paljon tulonsiirtoja. Tai verojen lisäksi maksat seuralle, agentille tms. Aikanaan kun noista juttelin niin silloisesta 1milj minimi yhdensuunnan sopparilla jäi aika maltillisesti nettona käteen. Taisi olla jotain 400k mitä miljoonasta jäi kouraan. Toki siinä on sitten näitä “pakollisia” menoja vaikka kämpässä hallin vieressä tai kotivaimo jos olet puolet kaudesta vieraskiertueilla ja pitäs lapsiakin hoitaa.

11 tykkäystä

Koska kyseessä on sijoitusfoorumi, niin unohdetaan mestaruuksien tapaiset toissijaisuudet. Miten on taloudellisen tuloksen laita? Tekevätkö nuo yli 10 millin pelaajien joukkueet taloudellista tulosta alle vai yli keskiarvon?

3 tykkäystä

Ehkäpä @Petri_Gostowski ottaa sinun mukaan tulosi huomioon suosituksessa mitä seuraavaan päivitykseen tulee. :roll_eyes:

19 tykkäystä

Ei tällä nyt sinällään ole väliä mutta kane ja toews tekivät nykyiset 10milj sopimuksensa chicagoon vasta mestaruuksien jälkeen.

1 tykkäys

Ne joita aihe kiinnostaa enemmän niin täällä on kattavasti avattu kuinka paljon pelaajilla todellisuudessa jää miljoona palkoista käteen:

https://ca.sports.yahoo.com/news/chris-pronger-explains-how-much-income-nhl-players-actually-bring-home-185647246.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmZpLw&guce_referrer_sig=AQAAALVIX0m0OlD1aCfUicwPJcKRHhAMmfNcGSK7J-hEUtlt-JgKofPKCSB3gsCKMPI7CZSowBPI_nnkuRBTjBLtqG_4qlbtCNWHXF8FIbZA8KTRkk90-R0LQDVWmg2RT8FqIDd-B-zk7xxEPzKEfiJ7MjLvAG7Sni4BsjONU_KDHTfi

Näköjään tuli voimaan vasta mestaruuden jälkeen, mutta tekivät kyllä edelliskesänä ennen viimeisintä mestaruutta.