Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Mitä veikkaatte mikä on seuraava yhtiöasiakas joka lähtee? :male_detective:

image

Lifa Air:n johto on kyllä ihan kuutamolla, jos antaa itse maksamansa analyysin vetää firman arvon ihan nolliin

Semmoisella huomiolla tosin, että jos haluaa ostaa firman pois niin sitä parempi vaan :smiley:

19 tykkäystä

No ihan suoraan sanottuna mitä voi odottaa jos suunnittelee kaulassa roikotettavia ilmanpuhdistimia. :smiley:

48 tykkäystä

Ei maksa mitään, jos ja kun teet: omaisuusluettelo, vuosittainen vuositili ja päätöstili. Jos et tee ja viranomainen tekee, maksaa.

1 tykkäys

Luulen että se ei ole meidän analyysi mikä vetää firman arvoa kohti nollaa vaan ihan firman omat toimet. :joy: Analyysi ei vaikuta itse bisnekseen suoranaisesti, toki jos joutuisi nyt vaikka osakeannin tekemään ja analyytikolla on Myy-suositus voi miettiä ”haittaisiko” se antia. Yhtiöllä on kuitenkin lopulta iso intressi vain jäädä henkiin maksoi mitä maksoi.

29 tykkäystä

On tämä kyllä upea yhteisö. Asuntolainaketju ja säästötiliketju tulevat nyt päällimmäisinä mieleen ihan konkreettisina esimerkkeinä siitä, kun yhteisö tutkii asioita yhdessä. Näistä on ollut itselleni jo paljonkin hyötyä.

Pidän muutenkin tästä kasvottomasta nimimerkin takaa kirjoittelusta. Tulee ihan mieleen vuosituhannen vaihteen alun seikkailut eri foorumeilla. Paljon mukavampaa kuin nykyinen some, joka lähinnä lisää pahoinvointia. Miellyttää vanhaa sieluani!

54 tykkäystä

Vanha tuttu taas käsittelyssä :smiley:

Ilo omistaa salkussa tälläistä yhtiötä, joka kasvaa +800% vuositahtia kvartaalin aikana ja yli 50% vuoden liikevaihdosta Q4 aikana :sunglasses:. Kunhan lopettaa vuosiraportin lukemisen siihen riviin, eikä katso alarivejä, eikä varsinkaan ala vertaamaan EPS riviä osakkeen hintaan :joy:

5 tykkäystä

Respektit teille, että tulee kriittistäkin analyysiä maksavistakin asiakkaista, kun se on paikallaan.
Lisää huomattavasti arvostusta yhtiötä kohtaan, kun voi tietää, että lyhyen aikavälin roposten kalastelu ei pilaa pitkään rakennettua luottamusta. Eikä todellakaan ole mikään itsestäänselvyys esim. Ruotsin ja Amerikan kollegoihin verrattuna. :smiley:

31 tykkäystä

Jos joku vahingossa sattuu luulemaan, että mulla on ollut huono tuuri sijoittamisessa, niin päinvastoin. :smiley:

  1. Mun piti ostaa aikanaan enemmänkin vety-yhtiöitäni salkkuun (toki nykykursseihin nähden huomattavasti kovemmalla hinnalla)
  2. Meinasin ostaa reippaasti enemmän kryptoja (toki nykykursseihin nähden kovemmalla hinnalla)

Huonolla ja hyvällä tuurilla voi olla merkitystä lyhyemmällä aikavälillä, mutta pitkässä juoksussa sen merkitys vaimenee merkittävästi ja entistä isompaan rooliin tulee pitkäjänteinen sekä fiksu tekeminen.

11 tykkäystä

“Nyt se luulee tietävänsä kaikesta kaiken, vaikka on tyttö. Isä ei saa pyytää ruokapöydässä edes lisää perunaa, kun Sanna huutaa, että ota boomeri ite perunas, mää oon hesalainen.” :joy:

Jyrki Lehtola se osaa kirjoittaa hauskoja tarinoita : Jyrki Lehtolan kolumni: Sanna, Riikka, Petteri ja Annika: tässä on television häiriintynein poliitikkoperhe - Kotimaa - Ilta-Sanomat

8 tykkäystä

Suuri kiitos! Tosi siistiä että tykkäät sisällöstä. Yritetään parhaamme että laatu pysyy ja parantuu ajan kanssa:)

8 tykkäystä

Hahaa, verottajalle jäi vain turska käteen Kapteenin 2022 sijoitusseikkailuista ja komeat palautukset pitkästä aikaa luvassa!

8 tykkäystä

Kävin kaupassa tarkistamassa hinnat. Kohta voinemme ilmoittaa kauppaostoksetkin O/M-ketjussa :money_with_wings:

60 tykkäystä

Maailmantaloudesta mielenkiintoinen (imo) artikkeli KL:ssä (tilaajille) ja mm. Vietnam mainittu monen muun lisäksi:

Kiinan kasvu hiipuu, toinen Aasian maa näyttäytyy ”loistokkaana”– Katso, kuinka talous kasvaa maailmalla | Kauppalehti

ja kissanhännät! On tässä itsekin kierretty muutakin kuin tahkoa, tosin kiertelyt alkaa olla kierrelty :point_down:

8 tykkäystä

Check this out!

Kiitos Inderes, tää menee käyttöön :slight_smile:

66 tykkäystä

Tässä vielä kaveriksi toinen.
Ei tarvi isin käydä vaatekaupoille kun kiertää vain firmoja :kissing_closed_eyes:.

35 tykkäystä

Kiinnostunut :raising_hand_man:

41 tykkäystä

Itse kuulun T-paita housujen päällä pukeutujiin. Tietysti saisihan tuosta senkin tehtyä ja samalla kivan kontrastin väreillä aikaiseksi :rofl:

17 tykkäystä

Nyt on kyllä laatua kahvihuoneelle, siihen vielä joku tyylikäs sadeviitta harteille.

Viitasta tuli mieleen, että Yle Areenalla on hyvä lyhytelokuva POKE kannattaa katsoa.

3 tykkäystä

Meidän 6vrk ikäisellä tytsyllä samanlainen asu käytössä :smiling_face_with_three_hearts: On tyylikäs ja kyllä isin kelpaa…

21 tykkäystä

Jorma Erkkilä on kirjoittanut jutun Snowflakesta, jota Buffetkin omistaa.

Snowflake tarjoaa pilvipohjaisia tietovarastoratkaisuja. Yhtiö on luonut näiden päälle hyvin kustannustehokkaan ja skaalautuvan palvelun.

"Snowflakella on yli 7800 asiakasta, joista 330 on yli miljoonan dollarin asiakkaita, kertoo analyytikoita ja osakkeita rankkaava TipRanks-sivusto. Tilauskanta on 3,7 miljardia dollaria.

Yhtiön vuoden 2023 tilikauden neljännen neljänneksen tulosraportti oli tyrmäävän kova. Liikevaihto nousi 53,5 prosenttia edellisvuodesta 589 miljoonaan dollariin ja ylitti odotukset 13,6 miljoonalla dollarilla. Oikaistu osakekohtainen tulos 0,14 dollaria löi selvästi 0,05 dollarin analyytikoiden konsensusennusteen. Lisäksi yhtiö päätti kahden miljardin dollarin osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta."

“Tällä hetkellä Berkshire omistaa jo yli 6,1 miljoonaa Snowflaken osaketta, joiden arvo on tällä hetkellä yli 870 miljoonaa dollaria. Tosin se on vain 0,3 prosenttia sijoitusyhtiön osakesalkun kokonaisarvosta.”

1 tykkäys