Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Aprillijuttu Turusta.

21 tykkäystä

Itselleni aprillipilojen kärkeä pitää tällä hetkellä Ruisrock

Julkaisun kommentit ovat myös aivan timanttisia mielensäpahoittamisia.

6 tykkäystä

Tämä päivä on vuoden ainut päivä, kun @Sijoittaja-alokas :lta ei voi ottaa sijoitusvinkkejä vastaan, koska ne saattavat olla aprillipiloja!

Onneksi pörssi on tänään suljettu, niin ainakaan suurta menetystä tästä ei pääse tänä vuonna syntymään! :face_with_hand_over_mouth:

5 tykkäystä

Mielestäni tälläset on vähän kyseenalasia. Miks raja vedetty just 7%, eikä vaikka 8%. Tälläisiä “aina ennen tämä on tarkoittanut tätä” vedetään kyllä sekä bulli- kuin myös karhuskeenarioihin aika tajuttomallakin tasolla.

Kyllähän noita skenaarioita, ja ennusteita voisi ja niitä vedelläänkin ihan hatusta välillä. Saa nähä miten sitten etenee.

E: vittu ku en saa tota toiseen ketjuun vastaamista toimimaan

Puhuin tästä viestistä.

3 tykkäystä

Pitäisi tehdä joku ”Näin vastaan viestiin toisessa ketjussa 101”

Useampi vuosi foorumilla ja edelleen mysteeri :melting_face:

7 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas helpottaa tuskaanne ylläolevassa ketjussa.

5 tykkäystä

4100kg CO2e.
Terkuin paha ihminen maalta. Kissa näköjään pitää hävittää, samoin appivanhempien kesämökki, niin olen heti parempi ihminen.

19 tykkäystä

Tämä nauratti.

Kiitos @Ituhippinen ja @Sijoittaja-alokas nyt voin shitpostaa foorumille entistä aktiivisemmin :partying_face:

15 tykkäystä

Ostettu eilen Valoe ja Savosolar, koska osakkeet on pörssin halvimpia, vain joitakin senttejä. Jos nuo nousisi vaikka edes 0,5 euroon olisi tuotto mahtava.

Aprillia

32 tykkäystä

Säde Wattila :laughing::laughing:

5 tykkäystä

Salkunrakentajan Henri Huovinen on tehnyt parissa minuutissa luettavan jutun Yhdysvaltojen sijoittajasentimentistä.

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan sijoittajien amerikkalaisosakkeiden allokaatio on matalin lähes kahteen vuosikymmeneen.

Investointipankki Goldman Sachsin johtajan Brian Garrett kirjoitti tällä viikolla, että jopa 85 prosenttia asiakaskyselyyn vastanneista odottaa osakekurssien laskevan tai kehittyvän sivuttaissuuntaisesti.

3 tykkäystä

Kaupungissa ilman autoa vs. haja-astusalueella auton kanssa:

Älä stressaa; sähkölämmitys (voi pyörittää jotain lämpöpumppuja tai sitten ei) ja/tai puu + sähköauto tai kaasuauto (valitse biokaasu) ja CO2 päästöt hävisivät. Eivät ihan nollaan, miksei? No kun kaukolämmön tuotannosta tulee sähön ja lämmön yhteistuotannon takia CO2 päästöjä, jotka lasketaan sähkönkäyttäjien piikkiin, vaikka “syyllisiä” ovat kaukolämmön käyttäjät. Mutta joo, valinnoista päästöt on kiinni eikä asuinalueesta tai yksityisautoilusta.

Meillä ei enää ole fossiilivoimaan perustuvaa lauhdevoimalaa (pelkkä sähkölaitos), siksi sähkön säätäminen nykyisin ei juurikaan pudota CO2-päästöjä.

1 tykkäys

Perhana kun on taas alkanut Fortum polttelemaan. Löin laput laitaan kesällä ja vannoin, että ei enää ikinä. Ehkä tuo tällä kertaa sopisi salkun tukijalaksi? Aiempi versio oli vähän laho.

Velka ja sähkön hintakehitys kyllä hieman arvelluttavat. Ja pääomistaja. Ehkä johtoakin olisi saanut myllätä lisää.

Muista boomerlapuista myös UPM voisi päätyä salkkuun, jos analyytikko Viljakainen antaa luvan kauhoa :sunglasses:

8 tykkäystä

Tuo on hyvä pointti👍 Hehtaari suomalaista metsää sitoo noin 5000 kg CO2 vuodessa. Sillä puolen hehtaarin metsällä voi jo kuitata konanaan EU:n tavoitteen. Koska kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä, kuinka paljon on hehtaari, todettakoon, että suomalaisen metsänomistajan metsä on keskimäärin 30 hehtaaria.

Ja ei, metsä ei ole kokonaan kansalaisomaisuutta. Valtio omistaa vain 35% Suomen metsistä.

Suomessa on metsää noin 4 hehtaaria per suomalainen, ja tästä valtion metsää noin 1,4 hehtaaria per suomalainen. Eli valtion metsät sitovat vuodessa CO2:ta noin 7000 kg per asukas.

16 tykkäystä

Avasin laskentaperusteet:
“Sähköntuotannon kasvihuonekaasupäästöissä huomioidaan sähköntuotannon suorat päästöt, eli
polttoaineiden palamisesta ja tuotantoketjusta aiheutuneet päästöt. Sähköntuotannon päästökerroin on
281 g CO2ekv/kWh (Salo ym. 2017).”

“Vahingosa” on Sitralla jäänyt vanhentunut pästökerroin sähkölle, Finngridin mukaan päästö nyt 38 gCO2/kWh → testi on perseestä.

12 tykkäystä

Ihmetyttää että näitä Yhdysvaltojen markkinoiden uutisia tulee paljon, että sijoittajasentimentti on matala, hedgershastot alipainottavat jenkkejä, retailit istuvat käteisen päällä. Ja yhtä aikaa sp500 on kallis. Joko uutisointi on harhaanjohtavaa, haastateltavat tekevät muuta kuin puhuvat tai valuaatiossa this time is different.

3 tykkäystä

Vielä ollaan vahvasti osakkeissa.

Koska graafi ei ole päivittynyt maaliskuun osalta, alla vielä sen muutos:

Oletan tämän siis olevan kysessä “haastateltavat tekevät muuta kuin puhuvat”.

2 tykkäystä

Tuolla 38/kWh et pysty syyllistämään suomalaisia niin hyvin.

14 tykkäystä

Puuilo tarjoaa kaupan alalle poikkeavat kokoaikaiset työsuhteet myymäläympäristössä. Vakituisesti Puuilossa työskentelevästä henkilöstöstä onkin kokoaikaisessa työsuhteessa yli 85%.

Olisi hyvä saada vielä prosenttiluku koko henkilöstöstä ihan avoimuuden nimissä ja työpaikkailmoitukseen palkan kohdalle numeroita eikä kirjaimia. Tämä on kuitenkin ihan pirun mahtava juttu! Iso hatunnosto Puuilolle! Toivottavasti tuosta prosentista ei tingitä missään vaiheessa. On piristävää nähdä kuinka myös kaupan alan firma pystyy tekemään hyvää tulosta ja välittämään samalla työntekijöistään. Tällaista näkee nykypäivä todella harvoin.

6 tykkäystä

Suomen sähköverkon ns. Residual mix (= sähkö joka jää jäljelle kun kaikki sertifioidusti uusiutuva tuotanto on vähennetty mixistä) on AIB:n uusimman raportin mukaan 285 gCO2 / kWh.

Lähde: 2021 | AIB

En yleensä jaksa näitä lillukanvarsia lähteä kommentoimaan, mutta tämä nyt oli mielestäni korjaamisen arvoinen asia.

Edit. @PoPe
Tuo sisältää sertifioidun päästöttömän energian. Jos sinulla ei ole moista sopimusta, päästöt tulee laskea residual mix -kertoimella, kuten yritin jo yllä selittää. Jos taas on, kerroin on ollut 0 koko ajan.