Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Öö? Fossiilinen polttoaine jätetään poraamatta ja/tai polttamatta, jolloin sen sisältämä hiili ei vapaudu ilmakehään. Tekniikka on toki parantunut paljon, mutta on edelleen kaukana päästöttömästä.

9 tykkäystä

Fossiilinen polttoaine luonnollisesti jätetään sinne maan uumeniin, eikä porata tai kaiveta ylös. No, pikkaisen leikillään tuo kirjoitan. Vaatisi maailmanlaajuista sopimusta, johon en itsekään usko vielä tällä vuosisadalla.

Fossiilisen polttoaineen polttaminen on päästötöntä, jos kaikki päästöt saadaan talteen. Ei tietääkseni ole toteutunut. CO2:ta voidaan ottaa ilmasta talteen (sitä puut tekevät fotosynteesillä luonnostaan) ja laittaa takaisin maan uumeniin. Kallista, mutta mahdollista. Helpompaa jättää se fossiilinen sinne maan uumeniin, kuin polttaa ja yrittää ottaa talteen.

Uusiutuva polttoaine tehdään ottamalla CO2 ilmasta ja vety (H) vedestä ja tekemällä siitä hiilivetyä. Kun tämä uusiutuva sitten poltetaan, vapautuu jälleen CO2 ilmaan. Mutta tässä kiertokulussa ei nettona lisätä CO2:ta ilmaan. Eikä tässä nettona myöskään kulu vettä. Sähköä kyllä kuluu. Siksi tuulivoima on niin kova juttu nyt. Näin uusiutuva polttoaine suojelee ilmastoa.

12 tykkäystä

Fossiilista polttoainetta ei voi jättää poraamatta koska se on öljyn sivutuote ja öljy on välttämätön voiteluaine.

1 tykkäys

Voi jättää poraamatta, koska sen voiteluaineen voi tehdä synteettisestä hiilivedystä.

13 tykkäystä

Ei ehdi paljon hiilinieluja laskemaan, kun harrastaa syvänlumen kelkkailua ja polttaa 150 litraa bensaa viikonlopussa. Todella fyysistä ja kropan päälle käyvää touhua. Pääsiäisenä onkin monta päivää aikaa antaa hanaa :metal:

Voishan sitä vaikka harrastaa kaupungissa koiran paskan keräämistä muovipussiin, jos siltä tuntuu :joy:

13 tykkäystä

Moikka!

Nyt on vaali-ilta ja meillä on politiikkateemaisia ketjuja, joten Kahvihuone pysyy entiseen tapaan politiikka vapaana alueena, koska meillä on erikseen politiikkaan määritellyt ketjut, jotka nekään eivät ilmeisesti monissa kauheasti ihastusta aiheuta.

  1. Eduskuntavaali -ketju
    Eduskuntavaalit 2023

    Täällä jutellaan eduskuntavaaleista ja siihen liittyvistä asioista. Näistä jutuista ei tarvitse jutella täällä Kahvihuoneella missään muodossa, eli ei mitään heittoja tännekään niistä, jotta Kahvihuone pysyy mukavana paikkana kaikille.

  2. Politiikkanurkkaus
    https://keskustelut.inderes.fi/t/politiikkanurkkaus/

    Jos jotkut politiikkajutut eivät sovi Eduskuntavaali -ketjuun, niin ne voi laittaa tänne.

Vaali-ketjusta keskustelu voi helposti rönsytä ja sitten keskustelu menee selkeästi ohi Vaali-ketjun aiheiden, niin keskustelu voi jatkaa Politiikkanurkkauksessa.

Kahvihuoneella ei politiikkajuttuja ja niitä juttuja vain politiikkateemaisiin ketjuihin. Vähänkään provoavat Politiikkameemit aiheuttavat lähes joka kerta riitoja, joten ei niitä mielellään minnekään, ei edes Sijoitusmeemi-ketjuun. Laitoimme varmuudeksi Vaali-ketjuun viestin iltaa varten.

Olemme fiksua ja kohteliasta sakkia, niin emme varmasti tee asioista sen vaikeimpiakaan kuin ovatkaan, vaan kirjoittelemme fiksusti asioista niiden oikeissa ketjuissa. Suurin osa arvostaa rauhallista hedelmällisen sisältörikasta keskustelua ja useimmat varmasti ensiksi katsovat peiliin sekä ymmärtävät muita.

Kiitos ja rentoa päivää kaikille! :slightly_smiling_face:

Ylläpitotiimi

28 tykkäystä

En ole aivan varma, kuuluisiko tämä Eduskuntavaaliketjuun, mutta saattaa olla, että vaaleilla on luultua vähäisempi merkitys. :face_with_monocle:

7 tykkäystä

Oli pakko katsoa mikä hito tsoukki tämä on? Piru, tottahan tuo ja puolue tietty Power to Kr… people.
Saako muuttaa jo annetun äänen Jokelle?.
:laughing:

Nyt tutkitaan, menikö kaikki lain mukaan:

7 tykkäystä

Tässäkin yhtälössä koira sekä muovipussi on iso hyi molemmat.

Mutta vakavasti puhuen, olisi fiksumpaa että itse kukin tiedostaa, mitä seurauksia valinnoillaan tuottaa ja koettaa hakea niihin jotain balanssia, sen sijaan että hyvesignaloidaan niitä omia “täydellisiä valintoja” muille.

Sitä paitsi onhan se maailma jo paljon paremmaksi muuttunut. Lyijyllinen bensa kiellettiin ysärillä. Maahan ei hautaa enää romujaan kuin täydellinen idiootti, asia mikä oli valitettavasti muutama vuosikymmen sitten normaalia.

9 tykkäystä

Moralisointi ja lesottaminen on ne sosiaaliset default tavat rakentaa itsetuntoa tai statusta. :smiley: Eihän sitä jää muuten jäljelle kuin keskittyminen omaan tekemiseen jos ne otetaan pois. Jompaan kumpaan pitää olla oikeus, ettei pelkästään tarvi nauraa erilaisille.

6 tykkäystä

Yle Areenassa oli kaksiosainen dokkari OneCoinista, eli tästä kansainvälisestä virtuaalivaluuttahuijauksesta. Itselleni jo entuudestaan tuttu aihe ennen katsomista, mutta oli silti ihan hyvä dokkari.

Toivottavasti tällaiset dokkarit saavat ihmiset olemaan sijoittamatta tuleviin onecoineihin ja winclubeihin. :slight_smile:

8 tykkäystä

Viljakaisen Antti ja treidaaja Kristian Kannus olivat Aallossa keskustelemassa analyysijuttuja. :slight_smile:

Inderesin pääanalyytikko Antti Viljakainen ja treidaaja Kristian Kannus kertovat fundamenttianalyysistä ja teknisestä analyysistä. Lopussa on myös paneelikeskustelu, jonka aikana vieraat saavat esittää kysymyksiä panelisteille.

0:00:32 Inderesin pääanalyytikko Antti Viljakainen 0:12:15 Treidaaja Kristian Kannus 0:37:25 Paneelikeskustelu

8 tykkäystä

Eikös kumpikin noista ollut helkkarin hyvä sijoitus, jos exitin vaan ajoitti oikein :smiley:

Muistan kyllä kun eräskin kaveri oli isänsä innoittamana ottanut opintolainan ja tuupannut wincapitaan. Reilua kuukautta myöhemminkö ne sivut sitten jo menivät jumiin. Toisaalta ilmiselvää, mutta äkkiähän noissa sokeutuu, kun näkee tuttujen tekevän rahaa. Ja rahantekijä uskoo hommaan, kun se kerran toimii hänelläkin.

2 tykkäystä

Lauri Markkanen jälleen. Ei muuria. :slight_smile:

Onnistunut kolmen pisteen heitto oli Markkaselle kauden 200:s. Se ei kuitenkaan ole historiallista. Lisäksi onnistuneita donkkeja on 111, mikä ei myöskään ole poikkeuksellista. Näiden yhdistelmä sen sijaan on.

Markkanen on NBA:n historian ensimmäinen pelaaja, joka on rikkonut 200 onnistuneen kolmosen ja 100 onnistuneen donkin rajan yhden kauden aikana.

33 tykkäystä

Perkele, heitti mut pihalle. Pitäköön tunkkinsa.

21 tykkäystä

Pysäyttävä uutinen Helsingin Kalliosta: Vihreä ratikka putosi Kalliossa kiskoiltaan.

Raitiovaunu suistui kiskoilta Helsingin Kalliossa | Yle Uutiset

Ratikatkin järkyttyneitä Virheiden äänisaaliista. Saa nähdä kiihtyykö hiilidioksidi-pitoisuus Helsingin kantakaupungissa :metal:

9 tykkäystä

Raitiovaununkiskot on upotettu maahan joten ratikkahan ei voi “pudota” pous kiskoilta vaan se nousee pois kiskourasta. Toki tämän päivän tapauksessa ei tämä ihan pidä paikkaansa :smiley:

Tässä on käynyt todnäk. niin, että tuossa risteysalueella on takimaiset telipyörät nousseet pois kiskourasta ristikon kohdalla ja lähteneet “omille raiteilleen” ja koko takapää noussun pysäkkikorokkeen päälle.

14 tykkäystä

Toivottavasti otat tämän pienen kuittailun rakkaudella :smiling_face_with_three_hearts:

Kirjoittaa Wallet Nahlroos Bolingeria siemaillen. Ottaa suunnakseen Ekbergin kahvilan. Hetken erikoiskahvia siemailtuaan pyyhkäisee suupielet puhtaaksi kankaisella servetillä ja päättää varata Finskin ykkösluokan liput New Yorkiin oopperaa katsomaan :stuck_out_tongue_winking_eye:

21 tykkäystä

Nordean osinkojen maksupäivä lienee tänään. Itselläni ei ainakaan op:ssä niitä näy, miten muilla?