Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Lounge jengin erottaa tänään Valkoisessa salissa Monokkelista ja taskukellosta.

Lähden tästä juuri käymään Herrainhuoneen räätälillä ja pitkälle lounaalle. Nähdään illalla!

8 tykkäystä

Appin puolelle on eksynyt raakileversio äänenavauksineen ja rummutuksineen. Vaikka tämä menisi hyvin appin markkinointi- tai extramateriaalista, saattaa myös olla että tuonne on päätynyt leikkaamaton versio.

8 tykkäystä

Nokia, samaanaikaan nousija&laskija👍

4 tykkäystä

Joko analyytikko pumppaa tai peesaa kurssia. Paitsi jos sanoo myy koko pa**a, pitää kysyä: Mikä homma? Eiks jengi tajua?

Naapurifoorumilla joku setämies kuittailee geelitukkageneraation ihmelapsista. :smiley:

respect-hats-off

Ei käy kateeksi päivätyökseen eikä omaksi huvikseen osakkeita muille tutkivia.

8 tykkäystä

Samaa kuuntelin, luulin aluksi että se kuului pakettiin, mutta aikana nopeasti tajusin että oli jäänyt alku leikkaamatta :grinning:

1 tykkäys

Tää on kyl hyvä versio :smiley: Älä vaan @Verneri_Pulkkinen mee poistamaan tätä!!

12 tykkäystä

Latasin sen vahingossa jo toisen kerran sinne. :smiley:

Jotenkin vaikea työpäivä… :smiley: Onneksi illalla on bileet.

34 tykkäystä

Schrödingerin verkko

Kyynikko voisi sanoa että algoritmien vaikutus musiikin kuunteluun on jo nyt isompi kuin vaikka pörssiliikkeisiin.

Jos lopulta musiikin tekemisen palkkio tai kuuntelu ei kuitenkaan jakaudu tekijöiden kesken luovan ansioituneisuuden tai kompetenssin mukaan, tappaisiko se oikeaa musiikkia vaikka kahvikone peittäisi papujen jauhamisen juuri tähän aamuun generoidulla synteesimusiikilla aamulypsyn mainosten sijaan.

Edit. @tusinakassa hienosti kirjoitti auki miten vähän ihmisen manuaalinen osuus voi olla uuden luomisessa. Tuotekehityksen luennoilla tuli joskus vastaan kauan sitten suurimman muuttujan laki. Esim. mikään ei pakota autoja tiukkaan symmetriseen senhetkiseen formaattiin, mutta uuden suunnittelu on usein silti käytännössä keulaprofiilien, valojen ja yksityiskohtien muokkausta edellisestä seuraavaan vastaten kuluttajien perusajatusta miltä auton kuuluu ehdottomasti näyttää. Vaikka 15 vuotta eteen- tai taaksepäin ne näyttävät ihan muulta. Luovuus on aika kahlittua mielen ehdoilla.

Ja eikös koneella tehty jo kerran pilannut musiikin, kun soittimet kuolivat. :smiley:

Luova musiikin teko on jo valmiiksi aika “automaattinen” prosessi. Valitsemasi genre ja tämän hetkiset trendit sanelevat aika suoraan suurimman osan lopputuotteen sisällöstä. Artistin persoona kuuluu ja näkyy toki isosti kokonaisuudessa, mutta tuo genren framework on ikään kuin pakollinen koirapilliosuus, joka pitää liittää menestystä hakevaan musiikkiin, koska ihmiset kaipaavat jotain tuttua ja tunnistettavaa. Täysin vieras musiikki ei tahdo kuulostaa mielenkiintoiselta. Tämän takia en sinänsä näe AI:n käyttöä taiteessa kovin ongelmallisena. Se on erittäin hyvä työkalu juuri tuon pohjan rakentamiseen. Kulttuurimme kuitenkin vaatii artistia lisäämään jotain persoonallista. AI:n kanssa tämä tarkoittaa siis sitä, että AI koostaa ehdotelman pohjaksi, jota artisti sitten viilaa itsensä näköiseksi. Kokonaisuutena en usko lopputuotteen juurikaan eroavan nykyisistä listahiteistä, joita työstää aina kymmeniä alan ammattilaisia myyvän kokonaisuuden aikaan saamiseksi.

Ei-kaupallista musiikkia taas tullaan varmasti tuottamaan sekä AI:lla että ilman myös tulevaisuudessa, se tuskin on katoamassa mihinkään.

7 tykkäystä

Ootko kurkannut salkkuun ? Ettei olisi kauppa kuitenkin mennyt läpi. Päivän alin näyttäisi olevan 39,80

4 tykkäystä

Ei valitettavasti ollut. Vaihto niin pientä, että jonkun muun pilkki nykäissyt ensin… :slight_smile:

3 tykkäystä

Paras/rehellisin näkemäni kommentti nykyiseen korkopolitiikkaan. :joy:

47 tykkäystä

Jos päivän alin on ollut 39,80, kaikki 39,90-ostotoimeksiannot ovat menneet läpi.

Eli joku tässä tarinassa ei nyt täsmää… :sweat_smile:

4 tykkäystä

Erikoista tosiaan… OP:lla laitoin ja ei ollut mikään älyttömän iso toimari edes 100x 39.90. Tein uuden 40.20 tasolle jos noin kovasti kiinnostaa. :grin:

4 tykkäystä

Muut pohjoismaat iloisesti vihreällä, ja maailman onnellisin kansa vuodattaa punaisia kyyneliä.

10 tykkäystä

tuo Buffet maadoittaa kyllä omat ajatukset markkinoista ja ennustamisesta. uskon todella että hän tarkoittaa mitä sanoo. katselen silti varttia, no hätä.

3 tykkäystä

Huhhuh @Yu_Gong oli meitä ottamassa vastaan ovella niin on kaveri käynyt salilla! :muscle:

23 tykkäystä

Jep, hänellä on “@Atte_Riikola” -luokan hauikset. Melkein 25 vuotta treenanneena voin sanoa, että olen syvästi kateellinen Gongille hänen hauiksistaan. :frowning:

22 tykkäystä

Onko jo rajoilla, että tarvitsisi vaatia aseenkantolupaa? :slight_smile:

12 tykkäystä