Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kiitos vielä kaikille AGM-jatkoille osallistuneille! oli hauska ilta :tada:

Kuvat: Krister Majander





69 tykkäystä

50 tykkäystä

Fortumilta ihmeellistä toimintaa. 8/2022 tehty kallis yritysaktiivi sähkösopimus jossa 6kk irtisanomisaika (nyt jälkikäteen katottuna sopimusehdoissa lukenut: Sopimus siirtyy Asiakkaan muuton tai muun sähkönkäyttöpaikan muutoksen johdosta, jolloin Asiakas ei voi tällöin purkaa tätä sopimusta.) 1/2023 vaihdettu toiseen sähköyhtiöön pörssisähkösoppariin. Ennen vaihtoa tiedusteltu Fortumin asiakaspalvelusta että syynä on: muutto että aiheutuuko mitään sopimussakkoa tästä ja vastattu että ei tule seuraamuksia ja että on perusteltu syy. Nyt sitten uhkaavat 905€ sopimussakolla :smiley: Huomenna soittoa ja kysyn puhelintallennetta…

13 tykkäystä

2022 luvuilla tuossa sinisellä asuu jo lähes 28%.
Siitä voisi poistaa Vihdin, Kirkkonummen ja Nurmijärven eli noin puolet alueesta ja olisi edelleen tuo neljäsosa.

7 tykkäystä

Itselläni on juuri menossa Exitin kolmannen kauden vika jakso, en spoilaa mitään, mutta toivottavasti yllättäen tulisi vielä neljäskin kausi. :face_holding_back_tears:

Suomen Exitistä en ole kauheasti kehuja kuullut, mutta ehkä sekin tulee vielä maksuttomalle kanavalle, niin katson varmaan senkin.

Vahva suositus Exitin kaikille kausille:

23 tykkäystä

ChatGPT ei ole tiedonhakutyökalu, vaan tekstintuottotyökalu. Se voi kertoa sulle ummet ja lammet jostain julkaisusta, tai vaikka kirjottaa koko julkaisun uudelleen, vaikkei kyseistä julkaisua ole olemassakaan. Toi on ehkä vähän vaarallista, miten uskottavasti se kertoo asioita ja tarjoaa linkkejä asioihin vaan, koska sen algoritmi toimii niin. Todennäköisesti lukija haluaa linkin → GPT luo linkin. Se ei tarkoita, että linkki veisi jollekin oikeasti olemassa olevalle sivulle.

7 tykkäystä

Äh, ei tämmöinen masokisti syty jos joku yksittäinen osake tai sektori tippuu -50%. Ihan liian kesyä puuhaa elleivät pankkiirit hypi pilvenpiirtäjistä alas ja Kauppalehtiläiset huuda osakemarkkinoiden tuhoutuvan :smiley:

Syyllinenkin tähän kaikkeen on helppo löytää. Pirun valtiot ovat vivuttaneet taloutta yhdessä keskuspankkien kanssa finanssikriisistä lähtien ja mahdollistaneet yrityksille poskettoman liikevaihdon kasvun sekä huippukannattavuuden.

Eipä noita velkavuoria pystytä pelkillä leikkauksilla hoitamaan, mutta kun tulee lähitulevaisuudessa ne kunnon veronkorotukset ja tätä talouden velkadopingia aletaan purkamaan, niin odotan kannattavuuksien palaavan normaalimmille tasoille ja sen tulevan isona shokkina ikuisen nousun sokerilla kyllästetyille zoomereille. Siinä vaiheessa kun noita järkyttäviä alijäämiä aletaan vihdoin korjaamaan niin Apple on taas P/E 10 -lappu :pray:

image

17 tykkäystä

Hyvä että Vernerillä oli nimilappu, niin jengi tunnisti ja pääsi moikalle :laughing:

73 tykkäystä

Tätä ihmetellään muuallakin :smile:

1 tykkäys

Juurikki ei taaskaan valitettavasti päässyt mukaan pippaloihin :slightly_frowning_face:. Jos siellä oli joku muu sinitukkainen, niin pahoittelut Juurikilta. :smiling_face:

Ei päässyt Juurikki, mutta ystävä (asuu kauempana kuin Tampere) pääsi. Tärkein Juurikin pyytämä kysymys jatkoille oli, että eihän Verneri tarkoittanut aiemman videon pankkisektorin roskakorin penkomisellä mitään suhteessa suomalaisiin pankkeihin. Ei ollut kuulemma tarkoittanut, vaan puhuu globaalilla tasolla (USA, EU ja mitä niitä on) tai jotain sekä myönsi ainakin Suomen & muiden Pohjoismaiden tiukan pankkivalvonnan toimivuuden. Tulkinnan tulkintaa tietysti, mutta @Verneri_Pulkkinen varmaan tarkentaa, jos haluaa. :wink:

Kivat pippalot kuulemma.Tervetuloa seuraavaksi Tampereelle, Suomen seuraavaan pääkaupunkiin. :wink:

12 tykkäystä

5.5. Näyttäisi olevan seuraavat Tampereen sijoitusmessut. Ihan kohta siis. Eikös täältäkin ollut viime vuonna ainakin edustusta siellä?

En toki ole kuullut vielä oikein puhuttavan koko messuista ja kohtahan ne on jo ovella.

6 tykkäystä

Sell i may and go to Tamperereen sijoitusmessut?

4 tykkäystä

Soittele kun tiedät. Esimerkiksi viulua.

Ja anteeksi, Aili hyvä, kun Juurikki on sinua aiemminkin tahtomattaan loukannut. Nimimerkeille saa heittää huumoria, jopa pikkuilkeää huumoria, mutta teille omalla nimellä esiintyville ei. Pitäisi saada viesteihin luottamusmerkki myös tässä suhteessa.

2 tykkäystä

Katselin itseasiassa juuri tätä. Vuoden vanha jo, mutta lukukelpoinen.

Sijoittaminen on täynnä anekdootteja.

Vuoden 2011 voisi lisätä.
May-October SP500 -8,1%

Immeiset taitaa oikeastaan alkaa tässä kohtaa varautumaan nousuihin. Voisipa aina aloittaa ajallisen hajauttamisen toukokuusta.

Mutta aina kun joku myy, on aina joku joka ostaa.

7 tykkäystä

Mä tiedän, että sulta se tulee rakkaudella ja ei liian usein. Vastapainona vielä kaikkea Juurikki taikaa, niin ei mua haittaa.

Se on juu totta, että itsenään esiintyvänä heittäytyy ehkä nimimerkkejä enemmän vaaraan. Varsinkin kun täällä on lukijoina ilmottautuneita työkavereita. Mutta sellasta elämä on. Törmää niihin muuallakin vapaa-ajalla kuin vain netissä.

Tykkään elää reunalla…

15 tykkäystä

kuva

Stock Market Rally

The stock market rally bounced back from Wednesday’s downside reversal, with the major indexes gaining momentum during Thursday’s session, closing near intraday highs.

- The Dow Jones Industrial Average rose 1.1% in Thursday’s stock market trading. The S&P 500 index popped 1.3%. The Nasdaq composite jumped 2%. The small-cap Russell 2000 advanced 1.3%.

U.S. crude oil prices fell 1.1% to $82.16 a barrel, retreating from their best levels in nearly five months.

The 10-year Treasury yield rose 3 basis points to 3.45%.

2 tykkäystä

Olen katsellut selvästin tarpeeksi Exittiä unesta päätellen.

Lähdin unessani hienoihin juhliin uudella BMW M3:lla ja juhliin saavuttuani se olikin jo Porsche 911. Juhlissa mun piti esitellä hienoa uutta Porscheani kaverille, mutta pihalle mentäessä se olikin joku Brabusin virittämä avomersu. Tosin kaveri väitti autoni olevan sellainen musta mersun G-maasturi, joka oli toisella puolella pihaa.

Oli kurja herätä todellisuuteen, kun kulkupelinäni on vain muutamat vanhat lenkkarit. :frowning:

29 tykkäystä

Hetkeen isointa sisäpiirimyyntiä mitä olen nähnyt. Varmaan terassia rakentamassa tms.

15 tykkäystä

Itse näin unta siitä, että tiputin puhelimeni Pasilan juna-asemalla näyttö edellä lattialle. Jäin vielä ”jumiin” sinne, koska en voinut näyttää lippua rullaportaiden HSL-portsareille.

Hyvät ja levolliset unet.

2 tykkäystä

Tässä jutussa käsitellään mm. mitä osakkeita suomalaiset ostavat salkkuihinsa ensimmäisinä, minkä ikäiset ostelevat eniten ensiosakkeita ja minkä ikäisinä sijoittaminen aloitetaan keskimäärin. Lähteenä on OP:n asiakasdata. Ei maksumuuria.

Tänä vuonna OP:n henkilöasiakkaat ovat Finnairin sijaan ostaneet ensimmäisenä osakkeenaan eniten pankkijätti Nordeaa. Nordeaa on poimittu osakesalkkuun eniten niin euromääräisesti kuin asiakasmäärien perusteella.

Vuonna 2022 ensiostona salkkuun lapioitiin eniten vakuutuskonserni Sampoa.

5 tykkäystä