Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Inderesillä on Twitterissä oma seurantalanka, jossa voi seurata tulosviikon kehityssä. :part_alternation_mark: :feeldsbadman:

14 tykkäystä

Kieltämättä Inderesin uusimmasta videosta…

tuli mieleen vähän samanlainen otsikko aika tarkalleen parin vuoden takaa.

Seurataan mielenkiinnolla, ollaanko nyt hypen lakipisteessä vai jatkuuko nousukiito :slight_smile:

69 tykkäystä

Tämä on “tieteellinen” koe voiko otsikoilla vaikuttaa firmojen kohtaloihin. :smiley:

38 tykkäystä

Huomenna Tecnotreen tulospäivä. Nyt kaikki sinne ketjuun spekuloimaan joko Padma ostaa :ok_hand:

14 tykkäystä

Police No GIF - Police No - Discover & Share GIFs

25 tykkäystä

image
image
Sen piti olla vitsi!!!

112 tykkäystä

Jukka Oksaharju etkoilee Tuomaksen kanssa Q1:stä.

Pankkikriisi on sävyttänyt pörssikevättä, mutta osakestrategi Jukka Oksaharju uskoo markkinalla olevan nyt tilaa positiivisille yllätyksille. Markkinoilla on jo hinnoiteltu hetkellisesti heikompaa, mutta pitkäkestoiseen nollakasvussa tarpomiseen sijoittajat eivät usko. Tuloskaudella onkin nyt keskeistä kaivaa esiin tulevaisuudennäkymistä se, kuinka pitkäkestoisena yhtiöt näkevät heikon talouskasvun ajanjakson. Jos joskus niin nyt kannattaa seurata tarkalla korvalla tulospuheluja (“earnings calls”), joita voit kuunnella suoraan Nordnetin palvelun osakekohtaisen näkymän Quartr-osiossa!

Toinen kevättä leimannut ilmiö ovat yritysostouutiset, jollaisia on hiljattain kuultu mm. Rovioon ja Uponoriin liittyen. Tämäkin kertoo talouden lamaantumisen sijaan ennemminkin aktivoitumisesta, sanoo Oksaharju.


0:00
Intro 1:04 Ostotarjoukset 4:46 Pankkikriisi 7:11 Lähtökohdat Q1-tuloskauteen 11:48 Varaa positiivisiin yllätyksiin? 13:08 Missä eniten potentiaalia? (sektorit, maat) 14:21 Q1-tuloskauden kuuma peruna?

4 tykkäystä

Kempower on kyllä jännä. Aina välillä menee sormi ostonapille, mutta sitten mietin noita kertoimia ja totean, että ei. Kurssi kyllä näyttää karkaavan koko ajan vaikka aletaan kyllä lähestyä semmoisia tasoja mitä en uskonut näkeväni vuosikausiin. Vähän myös ihmetellyt, että miksi tämä ei lopulta Mallisalkkuun tullut?

Sitowise ja YIT ollut ollut itselläkin pitkään tarkkailussa ja molempia positioita hiljalleen kasvatellut viime aikoina. Kuten @Perttu_Hamalainen totesi, niin voi sektorin elpymisessä vielä kestää, mutta sillä välin on hyvä siirtää panoksia potentiaalisiin voittajiin.

4 tykkäystä

Hyvä muistutus, jäänyt tämä helmi kokonaan pois tutkalta. Raksa ei ole kiinnostanut huippusuhdanteessa ollenkaan ja nyt sitä tosiaan olisi tarkoitus keräillä. Ihan mukavaa kasvua tehnyt ja osake lähes ATL hinnoissa. Hintahistoriaa ei vielä luonnollisesti ole kovin kaukaa. Tämä täytyy laittaa seurantaan.

5 tykkäystä

Nyt se on todistettu, kuinka kurjaa on keskiluokalla tänä päivänä. Itkuksi pistää, kun tällaista lukee.

16 tykkäystä

Juu… Se on ollut myös hyvä aika myydä kassavirtoihin, jos sijoittaminen perustuu kassavirtoja seuraamalla. Olisihan siinä voinut käydä niinkin, ettei liiketoiminta kehity ja lupaukset olivat turhia.

1 tykkäys

Mainos naapuriketjusta: yritetään taas aktivoida foorumin ylpeydenaihetta eli Ukraina-keräystämme, jossa jo 55 tuhatta euroa kasassa :clap:

36 tykkäystä

Jos joku olis kysynyt multa randomisti että muistatko milloin se Pariisin katedraali roihusi, olisin varmaan vastannut että ehkä pari vuotta sitten max. Mutta siitäkin on jo neljä vuotta.

6 tykkäystä

@_TeemuHinkula kiitos kun osallistuit, pitäisikö ottaa perinteiset reaaliosinkokahvit Ruoholahdessa joku päivä?

8 tykkäystä

:frowning:

14 tykkäystä

Kiitos itsellesi, kun nostit tuon keräyksen esille! Sattui tälle päivälle vieläpä sydäntä särkevä hetki töissä, kun eräs ukrainalainen oppilaani sai kesken päivän tiedon läheisen perheenjäsenensä menehtymisestä kotimaassaan. Ei tosin ilmeisesti rintamalla. Ei silti tunnu reilulta. :disappointed:

Kiitos kutsusta, otetaan vain! Menee kyllä todennäköisesti loppukesään, kun palasin juuri Suomesta takaisin keskisempään Eurooppaan. Valitettavasti tällä kertaa Helsinki ja Inden bileet ei osunut matkasuunnitelmaan.

Osarin julkistaminen Tukholmassa perjantaina voisi olla myös mielenkiintoinen kokemus, mutta ansiotyöt häiritsee passiivisten tulojen seurantaa. Laitan teille mun ensi vuoden lomat etukäteen, niin voitte sitten suunnitella osarit niiden mukaan.

26 tykkäystä

Tuntuu että nykyään moni yhtiö maksaa lainakorkoja, palveluja, vuokria tms. pääomistajilleen. Esteellisyyssäädöksiä tulkitaan ilmeisen väljästi tai veljet osaavat sopia hyödyn jakamisesta päätöksenteon ulkopuolella. Täytyy myöntää, että poiminnoissani yritän varoa näitä yhtiöitä.

2 tykkäystä

Tässä on OP:n Joona Heinolan ketjussa seurataan kansainvälisten yhtiöiden q1-tuloksia, joita OP seuraa. :slight_smile:

2 tykkäystä

TikTokissa tuli vastaan video jonka sanoma oli ”älä sijoita rahaa osakemarkkinoille, siellä ne vaan homehtuu. Niillä voi sen sijaan tehdä jotain järkevää. Kryptot on muuten taas nousussa”.

14 tykkäystä