Inderesin kahvihuone (Osa 6)

:grin: :ok_hand:

89 tykkäystä

@SijoitusSeppo vois duunata uuden biisin…

  • Jorvin päivystys pilalla
  • Tays päivystys pilalla
  • vuodeosastot pilalla
  • sähkömarkkinat pilalla
  • lasten iltapäiväkehot pilalla
  • kompostointivaatimukset pilalla
  • väkivaltatilastot pilalla
  • kouluruoka kohta pilalla
  • soininvaara pilalla
  • olkiluoto pilalla
  • venäjän hallinto pilalla
  • mikkonen pilalla

Tältähän se näyttää kun iltapaskan avaa screenille

30 tykkäystä

Tehdään tuosta 20c/kWh hintaminimi kerta sillä kelpaa rällätä :smiley:

1 tykkäys

Olisipa minullakin mahdollisuuksia stonksien ulkopuolella… vaan kun ei.

60 tykkäystä

Arkkia en koskaan ostaisi* koska siinä menee rahat hukkaan, MUTTA Cathyn OF:ään voisin vähän sijoittaa* :open_mouth:

*Ei sijoitus- tai katselusuositus.

1 tykkäys

Miten se Matti ja Teppo vitsi menikään lampaasta joka oli stadissa hiljaa?
…jotenkin näin, muistelen hatarasti, kyl määki Turuss.

3 tykkäystä

Samaa kohtaloa harmittelen minäkin.
Tosin, numeroiden muistamisen vaikeus ja yleinen älyn- ja harkinnanpuute pitänee varmaan huolen, että pärjääminen stonksienkaan parissa perustuu lähinnä tuurille. Tai ainakin on syytä varautua tyytymään indeksejä heikompaan suoritukseen.
On tämä silti lottoamista parempi vaihtoehto!

2 tykkäystä

Mahtavaa, taas uusi @Heikki_Keskivali:n tviittiketju. Paras tapa aloittaa lauantaiaamu.:slight_smile:

Luin juuri Keskivälin kirjan loppuun, oli todella hyvä ja hyvällä tavalla erilainen sijoituskirja.

15 tykkäystä

Kryptomaailmassa aina sattuu ja tapahtuu joka puolella. @Alex_af_Heurlin1 ja Jaakko Närhi ovat kirjoittaneet mielenkiintoisen jutun suomalaisten kryptoyhtiöiden luottotappioriidoista. Ei maksumuuria.

MONET suomalaiset ovat todennäköisesti kärsineet tappioita kryptomarkkinoilla toimivassa korkotilipalvelussa ilmenneiden luottotappioiden vuoksi. Nyt palvelun takana olevat suomalaisyhtiöt syyttelevät toisiaan korkotilisijoitusten ongelmista.

Suomen tunnetuin kryptosijoituksiin erikoistunut yhtiö Coinmotion lähetti perjantaina asiakastiedotteen, jossa se kertoi korkotilipalvelussa syntyneen luottotappioita. Coinmotionin mukaan toinen suomalaisyhtiö Tesseract on menettänyt korkotili­palvelussa olevia loppukäyttäjien pääomia.

11 tykkäystä

Tokmannin mainos pärähti radiosta aamulla töihin ajaessa. Mainos palautti taas mieleen miksi en ole Tokmanniin sijoitttanut. Neton, neton, netto pelottaa niin vietävästi. Kauhulla odotan verotarkastuksen tulosta. Yritys on kuitenkin niin pitkään myynyt tavaraa ilman veroa, että sen täytyy mennä konkurssiin verojen langetessa maksuun viivemaksujen ja korkojen kera.

11 tykkäystä

Lauantaiaamuna tuli mieleen, mitenkähän nämä kaikenlaiset somevauraat ja firetyssomettajat, kun on moni syksyn mittaan kaikonneet eetteriin? Ettei vaan sattunut Juhaa leukaan :disappointed:

Sanna ja Villehän olivat yksi esimerkki:
https://instagram.com/sannajaville_vauraselama?igshid=YmMyMTA2M2Y=

3 tykkäystä

Kuinkahan menee sillä sadan asunnon pariskunnalla, joilla oli velkaa yli 4 miljoonaa? :thinking:

18 tykkäystä

Omistukset realisoitu käteiseksi. Nyt on niin paljon tuohta ja pitää keskittyä tuhlaamaan. Ei kerkiä enää sometella.

4 tykkäystä

Muistaakseni näin jonkun artikkelin lähiaikoina tästä pariskunnasta ja siitä jäi mieleen lause, että " nyt katsotaan kestääkö pää" tms.

3 tykkäystä

Yhdysvaltojen automarkkinoilta kuuluu kummia. Mitähän tämä ennakoi?

5 tykkäystä

Juu. Kuitenkin kummeksin vahingonkorvauksen määrää. Raiskauksen uhrille määrätään korvauksia lehtitietojen perusteella yleisimmin korvauksia tonnista viiteen, sisältäen fyysiset ja henkiset kärsimykset. Mun mielestä on varsin omituista, että perättömästi raiskauksesta syyttäminen aiheuttaa oikeuslaitoksen mielestä suuremmat kärsimykset kuin raiskatuksi tuleminen.

Mikäli olisi vapaasti valittavissa kumman valitsisit?

  • aiheetta raiskaajaksi syyttämisen
  • raiskatuksi tulemisen
0 äänestäjää
2 tykkäystä

Aamutoimet tehty, pienin muksu laitettu päiväunille ja isompi oli äitinsä seurassa. Laadin siinä sitten ensi vuoden budjetin exceliin, tulostin ja jätin hallitukselle hyväksyttäväksi.

Joku varmaan pitää hulluna, mutta itseä rauhoittaa kummasti kun on nyt vuoden seurannan jälkeen jonkinlainen käsitys siitä, että paljonko rahaa minnekin menee ja pystyy ennustamaan seuraavan vuoden kuluja.

10 tykkäystä

Tää tili sai kyllä BS mittarit koilliseen. Pikavipeillä ja luottokortti velalla vivutettu verkostomarkkinointi sivusto?

“Ne jotka sanovat ettei raha tuo onnea, eivät vain tiedä missä shopata” - Vauraselämä

Voin lyödä aika ison osan omaisuudestani pantiksi sille, että he jotka oikeasti ovat vauraita eivät päästele tuollaisia “Live, laugh & love” WT seinätatuointi aforismeja ainakaan julkisesti.

13 tykkäystä

Kuulostaa hyvältä ja mielenkiintoiselta. :slight_smile: Ystäväni, joka teki pitkää vuosittain “nollatulosta”, niin tänä vuonna kerrytti varallisuutta 10 000 euroa - minusta kova saavutus sellaiselle, joka pitkään ei pystynyt ollenkaan säästämään. Hänellä on selvästi budjetointitaidot kehittyneet.

Tein vähän laskelmia sijoituksista, lainojen maksuista ja yleensä kokonaisvarallisuudesta. Olen ehkä noin tonnin vauraampi kuin tämän vuoden tammikuussa, vaikka salkkuni on YTD on, mitä on. Se, että en ole köyhtynyt ajatellen kokonaisvarallisuutta johtuu korkeasta säästöasteesta ja tänä vuonna tein enemmän töitä kuin koskaan + laskin lainan maksamisen varallisuuden kertymiseksi.

Keskivälin kirjaa lukiessakin taas tajusin, että paljon on puutteita ihan sijoittamisen perusasioista. Toisaalta, jos positiivisesti ajattelee, niin tästä pitäisi olla helppoa parantaa ja pitkässä juoksussa sen uskoisi näkyvän sijoitusten tuotoissakin.

Mun elämässä ei ole noin yleisesti ottaen isompia häiriötekijöitä tai esteitä kuin minä itse, joten sekin on hyvin positiivista, eli omalla kohdallani menestyminen on lähinnä vain itsestäni kiinni. :slight_smile:

22 tykkäystä

Ottamatta kantaa korvauksien tai ylipäänsä rangaistusten kovuuteen on mielestäni yksi tärkeä asia joka tulisi huomioida perättömissä raiskaussyytöksissä.

Jokainen perätön raiskaussyyte heikentää kaikkien raiskauksen uhrien asemaa. Mitä enemmän perättömiä syyteksiä tulee sitä enemmän ihmiset ovat taipuvaisia lokeroimaan uhreja joko uhreihin tai “taas tämmöinen huomionhakuinen joka esittää perättömiä syytöksiä” -kastiin.

Tämä on äärimmäisen tärkeää ymmärtää, sillä jo nyt raiskauksesta kertomiseen poliisille on uhreilla korkea kynnys. Kynnys on entistä korkeampi, mikäli on suuri riski, että uhria syytetään siitä, että hän on keksinyt koko asian. Raiskauksia on monissa tapauksissa vaikeaa todistaa ja näissä ollaan usein sana vastaan sana tilanteissa.

Loppuun on vielä sanottava että raiskauksista tulisi mielestäni antaa kovempia tuomioita.

47 tykkäystä