Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tämä vähän ihmetyttää miten ei enemmän ja aiemmin ole otettu huomioon.Mahtanee hidastaa/haitata osaa suunnitelluista hankkeista,vai olisiko tuotannon kasvun nopeus yllättänyt kuten ensilumi autoilijat joulukuussa.

3 tykkäystä

Olen Nordeasta täsmälleen samaa mieltä kuin Pyysing.

Mutta nämä sen artikkelit ovat aivan karseita. Aina on pakko nimitellä ihmisiä evankelistoiksi, ajuriuskovaisiksi ja ties miksi.

Parannus edelliseen on ettei tällä kertaa ketään nimitetty anaaliksi :roll_eyes:

31 tykkäystä

Nykyaikana on liikaa anteeksipyytelyä ja pelkoa siitä, että mahdollisesti loukkaa jotakin. Arvostan, että Pyysing on pitänyt kirjoitustyylinsä!

65 tykkäystä

Onhan toki noinkin, hänellä on oma tyylilajinsa, johon hänellä on omalla sivustollaan niin täysi oikeus kun olla voi, kunhan lain puitteissa pysyy.

Huomattavan ristiriitaista on, että Inderesin foorumilla jatkuvasti peräänkuulutetaan asiallista keskustetyyliä, ja sitten jaetaan tänne linkkejä tällaisiin alatyylisiin kirjoituksiin, vieläpä saman henkilön toimesta.

Itse kyllä @Mikael_Rautanen jos olisin niin pitäisin vakavan puhuttelun työntekijälle, joka tällaisia linkkejä postittamalla epäsuorasti haukkuu alatyylisesti avainasemassa olevia työntekijöitäni, jotka muutenkin ovat aika lailla paineen alla.

1 tykkäys

Taisi Verneri itse käyttää itsestään kyseistä nimitystä. Oli pitkään foorumilla tittelinä.

Onneksi kellään foorumin jäsenellä ei ole veto-oikeutta päättää, mitkä artikkelit sensuroidaan. Ei edes Hapzulla. Ei ole pakko itse lukea, mutta että haluaisi sensuurin päälle kun itseä ärsyttää, niin voi voi. Olisi parempiakin argumentteja, kuten että Aki pilaa nuorison yllyttämällä heitä luovaan kielenkäyttöön. Ei tule hyvää insinööriä luovasta ihmisestä. :face_with_hand_over_mouth:

12 tykkäystä

Muutamien kanssa olen juuri viime aikoina keskustellut sarjayhdistelijöistä, siitä tulikin mieleen, että laitan uudelleen tämän podin kuunteluun.

Laitan tämän tänne muistutukseksi muillekin. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:25 Sarjayhdistelijän määritelmä
02:07 Millaisia sarjayhdistelijöitä on olemassa?
09:30 Pääoman allokointi ja arvonluonti
26:55 Tyypillisimmät yritysostot
35:11 Miksi sarjayhdistelijä on houkutteleva omistaja?
51:05 Arvonmääritysmenetelmät

Sarjayhdistelijät
1:05:13 Boreo
1:06:22 Relais
1:14:33 Indutrade
1:15:32 Lifco
1:17:01 Addtech, Lagercrantz
1:18:14 Fasadgruppen, Instalco
1:20:50 Constellation Software
1:23:12 Yhteenveto

Sitten tässä on tämä “uusi ketjukin”:

5 tykkäystä

Yksi asia, mikä merkittävästi on hidastanut tuota Fingridin rakentamista ja varautumista, on esimerkiksi uusien voimalinjojen rakentamisen vaatima lupakäsittely. Muutamia vuosia takaperin voimajohdolle sai lunastusluvan 6-9 kuukaudessa, nyt voi joutua odottamaan yli kaksikin vuotta. Eli jos investointisuunnitelmat on tehty olettaen, että päästään tekemään uutta johtoa vuonna x mutta siihen pitääkin laittaa pahimmillaan kaksi vuotta lisää niin väistmättä se luo pullonkaulan. Ja onhan tuo ala muutekin todella kuumentunut tällä hetkellä. Myllyjä nousee kun sieniä sateella ainakin pitkin länsirannikkoa.

Eli kai siinä on tosiaan osin määräyksistä johtuvaa hidastusta, että myös “yllätetty housut nilkoissa”-syytä.

1 tykkäys

https://tekniikanmaailma.fi/toyota-aloitti-sahko-corollan-toimitukset-kiinassa-tehtaan-sijainnista-voi-paatella-etta-bz3a-tehdaan-myos-vientiin/

Eiköhän eurooppaankin ala kohta rantautua kohtuuhintaisia sähköhärpättimiä

4 tykkäystä

Pari ihan mielenkiintoista tviitti “kiinteistökriisistä”. :thinking:

10 tykkäystä

Huomiona, että ongelma on erityisen korostunut San Franciscossa, muissa suurkaupungeissa ongelma ei ole näin valtava ja itse uskon että tilanne ei tästä paljoa enempää kriisiydy.

Mutta mielenkiintoinen tilanne, itsellä merkittävä positio sijoituksista kiinni kiinteistömarkkinassa. En tosin katsoisi pahalla jos markkina romahtaisi vielä lisää ja tulisi uusia ostopaikkoja. Markkinoillahan kiinteistöyhtiöt ovat tulleet jo hinnoissa keskimäärin -50% viimeisen 12kk aikana, mutta asuntojen arvo on tullu alas vain -10% jos sitäkään. Tälle on toki syynsä, mutta itse uskon että tilanne normalisoituu vuoden parin sisään.

9 tykkäystä

Onko siis tarkoituksenasi väittää, että olen vaatinut sensuuria?

Miten ihmeessä oman mielipiteeni kertominen muuttuu sensuurin vaatimiseksi?

10 tykkäystä

Alla on Juha Variksen tviitti, jossa on linkki mielenkiintoiseen juttuun Kiinasta ja siitä, että jatkossa bkt-tietoa + muuta dataa on siellä entistä vaikeampi saada.

Jos ei saa tviitistä juttua auki, niin laitoin linkin tähän alle.

“The harder the government makes it to understand China, by definition that will make the Chinese market less attractive to capital, especially long-term commitments,” said Gary Rieschel, a venture capitalist who has invested in China for more than three decades.

(käännöksissä apuna käytän chatgtp:tä ja Googlen kääntäjää :upside_down_face:)

5 tykkäystä

Ainakin Jenkkilä, Kanada ja Tanska on auki tänään länsimaista.

https://keskustelut.inderes.fi/t/porssien-suunta-osa-2/12591/9916?u=divinesia

8 tykkäystä

Onko jenkkimarkkina muuten avoinna tänään?
edit: ilmeisesti on koska premarket näyttää olevan auki

Ameriikassa ei työn orjat sorron yöstä nouse. Ihan normaali arkipäivä.

8 tykkäystä

Nousevat sorrosta eri päivämääränä, jenkeissä syyskuun ensimmäisenä maanantaina.

5 tykkäystä

Itse en ole yhtään vappuihminen, enkä välitä juhlariennoista, mutta tämä oli kyllä hauska :grin: Gambinarauhanjulistus. Tuo koko gambina-juttu on jonkinlainen opiskelijoiden insidevitsi. Ootteko maistaneet? Hyi helevetti. Niin hirveää sontaa, ettei mitään tolkkua.

Poika hyppäsi eilen kavereidensa kanssa autoon ja kävivät ajamassa reilun 400kilsan lenkin, kuullakseen rauhanjulistuksen. Nää on täysin järjettömiä juttuja, mutta kuuluu nuoruuteen :slightly_smiling_face:



17 tykkäystä

” ROVANIEMEN hovioikeus tuomitsi huhtikuussa 31-vuotiaan Osamah Ibrahim Habeeb Al Yasarin, 26-vuotiaan Abdulrahman Bashin ja 25-vuotiaan Othman Ghadif Khalafintörkeästä lapsenraiskauksesta pitkiin vankeusrangaistuksiin.”

Tälläkin porukalla on jo entuudestaan huume- ja väkivaltatuomioita. Silti tällaisen annetaan tapahtua ja tuomiot niin mitättömiä, että niille vaan naureskellaan. Paljous alennustakin saa ettei vaan ole liian rankkaa.

39 tykkäystä

Paras vappumarssi ikinä. :grin:

20 tykkäystä

@Petri_Gostowski on LUT Investin haastateltavana. :point_down: :slight_smile:

LUT Investin tämän tuotantokauden toisessa jaksossa on vieraana Inderesin pääanalyytikko ja LUT Alumni Petri Gostowski. Jaksossa keskustelemme mm. Petrin urapolusta, analyytikon työstä ja käynnissä olevasta tuloskaudesta. Jakso on kuvattu 24.4.2023.

00:40 Urapolku 06:15 Mistä lähti kiinnostus sijoittamiseen/analyytikon työhön? 15:56 Analyytikon työ 17:42 Analyysiprosessi 22:08 Mistä analyysin tekemisen oppiminen kannattaa aloittaa? 24:24 Arvonmääritys 27:05 Toimitusjohtajan/IR haastattelut 32:16 Petrin seuraamat yhtiöt 35:28 Tuloskauden näkymät 38:14 Miten yhtiöt päätyy Petrin/Inderesin seurantaan? 40:47 Mallisalkku 43:50 Onko tullut epäonnistumisia? 45:32 Onnistuneiden ennusteiden periaatteet 47:05 Kirjasuosituksia/esikuvia 48:20 Kuinka muuten voi kehittyä paremmaksi sijoittajaksi/analyytikoksi? 52:08 Petrin oma sijoitusfilosofia 54:34 Viimeiset vinkit

10 tykkäystä