Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Hiljaiseksi on ketju sitten mennyt, kun ainoat viestit edellisen 1kk ajalta ovat minun omassa tuntemattoman monta kertaa muokatussa/lisätyssä viestissäni, kun toimarilla on pakkomielle ostaa osakkeita viikottain :rofl:

4 tykkäystä

Itsellä ei ole OmaSP:tä. Mutta pakko myöntää että jotain ne tekee oikein kun kaikki nyökkäilee hyväksyvästi… tällaisena päivänä kun kaikki pankkeihin liittyvä Fedin pääjohtajasta siihen entisen Kopin iltasiivoajan poikaan on syypäitä kaikkeen kurjuuteen meidän elämässä omalla tyhmyydellään ja ahneudella, mukaanlukien että kusetusmarkkinoiden lisäksi ennenvanhaankin oli oikeasti kusetusmarkkinat.

Eikä o pitkä aika kun foorumi täyttyi erilaisista pankkiireista. :smiley:

5 tykkäystä

Ei samperi nauroin tätä HSVision otsikkoa. Nyt se HSVisiokin kontraa meikäläistä. :sweat_smile:

Myöhemmin samasta tutkimuksesta kunnon klikkiotsikko.

25 tykkäystä

Joillakin foorumeilla on tapa, että jos ketjun viimeinen viesti on oma, sitä editoidaan sen sijaan että tehtäisiin uusi viesti.

Mielestäni editoinnin nopea sulkeutuminen on hyvä asia. Uusi viesti on uusi viesti. Ketjun seuraajille ei tule mitään ilmoitusta vanhojen editoinnista, joten ne jäävät huomiotta.

11 tykkäystä

Tässä on Sijoittaja.fi:n juttu puhelinmastoyhtiöistä.

Sijoitus puhelinmastoihin on investointi kriittiseen kommunikaatioinfrastruktuuriin. Useimpien yhtiöiden tapauksessa sijoittaja pääsee myös mukaan kehittyvien markkinoiden kasvumahdollisuuksiin. Tämä tosin tuo hieman lisää riskiä. Ennen kaikkea sijoittaja kuitenkin ostaa vakaita ja ennustettavia kassavirtoja.

Jutun alaotsikot:

  1. Sijoittajat huolissaan kiinteistöyhtiöistä
  2. Liikekiinteistöt ovat laaja käsite
  3. Puhelinmastokiinteistöillä kiinni kriittiseen infrastruktuuriin
  4. Puhelinmastoyhtiöllä on ennustettava ja vakaa liiketoimintamalli
1 tykkäys

Joko joku on uskaltanut shorttaamaan Kempoweria? Kurssi näköjään irtaantui lopullisesti todellisuudesta ja nousee päivässä prosentteja ilman uutisia.

13 tykkäystä

On kyllä hienoa, että Suomi on neljäs maa, jonne Ukrainan presidentti tuli vierailulle hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Usa, Puola ja Britannia ovat vain samassa seurassa Suomen kanssa. Pakko kyllä myöntää, että Sanna Marinin hallitus on tehnyt oikeita asioita ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Tämä ja Nato jäsenyys sen osoittaa.

30 tykkäystä

Samaa mieltä, hyvä että Marin viimeisten joukossa vaihtoi NATO-kantaansa kovaan paineen alla. :smiling_face_with_three_hearts:

48 tykkäystä

Herättää myös paljon uteliaisuutta sen suhteen millä kaikilla tavoilla tukea on annettu Ukrainalle. Joitakin arvailuja voi toki tehdä tykistön tai ammusten osalta, mutta varmaan muutakin tukea on tainnut olla sen lisäksi mitä julkisuudessa on kerrottu. No toivottavasti näitä joskus tulevaisuudessa avataan.

5 tykkäystä

Siirrän parempaan paikkaan:

Taitaapa tuollaisessa tapauksessa nämä tekijät olla alihankkijoina tai palkattuja suoritusportaan tyyppejä, virkavastuun kantaa heidän esimiehensä. Eihän noita toki tarvitse pihalle päästää.

Harmitti tuo HS Vision klikkiotsikko niin, että päätin tehdä aiheesta Twitteriin uuden ketjun:

Tämä varmaan oli Hesarin tarkoituskin, että tehdään sellainen otsikko joka maksimoi näkyvyyden ja someraivon. Taidettiin siis hävitä tää peli? :sweat_smile:

41 tykkäystä

Oli kyllä erinomainen ketju.

Siinä pelkässä holdaamisessa nousee myös se riski, että pysytään väärän hevosen kyydissä ihan liian pitkään. ”Ostettu pitkään pitoon” tai ”onneksi nämä ovat pitkään holdiin” on esimerkkejä mitä täälläkin saanut lukea. Yritän vaan sanoa, että holdaaja saattaa pysyä juurikin siinä huonossa sijoituksessa liian pitkään mukana ihan vain holdaamisen takia.

Ja mitä jos haluatkin vaihtaa kolmen vuoden jälkeen hevostasi, mutta olet vanhasi kanssa -40% tappiolla. Siinä saakin sitten tehdä loistavia osakepoimintoja jatkossa, jos indeksin haluaa peitota. Eikä tämä nyt ole piikittelyä holdaajia kohtaan, vaan omaa mutustelua kun olen juurikin tätä miettinyt omalla kohdallani.

11 tykkäystä

Tuon takia hajautus on keksitty

Kukin tavallaan ja mikäli homma toimii niin sama kait miten sen tekee. Itse aika kestoholdari olen mikäli firman liiketoiminta muuten sujuu

Siellä on niitä mörnijöitä, mutta jos jokaisessa dipissä olisin myymässä niin olisi jäänyt ne 500 ja tuhannen pinnan tuotot varmasti saamatta

5 tykkäystä

En suorilta oikein usko, että swing-treidaamisessa tai lyhyen pitoajan fundasijoittamisessa tilastollinen todennäköisyys tehdä ylituottoa on edes ikihold-osakepoiminnan luokkaa. Tutkimusaineistoa tämän selvittämiseen ainakin löytyisi, meitä muutaman viikon ja kuukauden välein salkkua vatkaavia on foorumit täynnä :grinning:

17 tykkäystä

Se riippuu ihan puhtaasti sinun taitofaktoristasi, joka toimii positiivisena tai negatiivisena kertoimena jokaiselle tekemällesi kaupalle. Paras tilanne tietysti on jos olet joku Einar Aas, Stanley Druckenmiller tai Peter Lynch ja pystyt tekemään isoja määriä kauppoja korkealla taidolla, jolloin päästään aivan mielettömiin tuottoprosentteihin. Toki jos olet heikkotaitoinen sijoittaja, niin silloin saattaa kannattaa minimoida kaupankäynnin volyymi ja minimoida altistus niille omien taitojen puutteille. Vaikka pitkäjänteinen omistaja häviää tilastollisesti lähes aina, niin toistoja tulee pitkiksille sen verran vähän että lopputulosten volatiliteetti on hirmuista ja sitä saattaa ihan tuurillakin päihittää indeksin jos sattuu se Revenio, Qt tai Incap sattumalta salkkuun. Pidemmän päälle tämän sattuman toistuminen on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, joten useimpien pitkäjänteisten omistajien kannattaisikin joko lisätä kaupankäynnin aktiivisuutta (mikäli taidot riittävät), tai sijoittaa matalan kustannuksen hyvin hajautettuun indeksirahastoon.

Yksittäisten osakkeiden poiminta yhdistettynä Buy & Hold Foreveriin on kaikista huonoin sijoitustyyli, ellei satu olemaan Warren Buffett tai joku vastaava äärimmäisen poikkeuksellinen pitkän aikavälisen strategisen näkemyksen omaava osakepoimija.

Mieti kahta sijoittajaa: Sijoittaja A on pitkäjänteinen omistaja, joka tekee määräaikaisia viiden vuoden sijoituksia osakkeisiin. Sijoittaja B on tuottohakuinen sijoittaja, joka ostaa samoja osakkeita, mutta tarvittaessa käyttää myyntinappia jos sijoitus muuttuu huonoksi ja ostaa tilalle jotain toista parempaa osaketta.

Elleivät sijoittaja A:n poimimat osakkeet ole sijoitusavaruuden parhaimmistoa ja mikäli sijoittaja B omaa sen verran taitoa että hänen ostonsa ja myyntinsä vaikuttavat posiitivisesti hänen tuottoonsa, niin on selvää, että sijoittaja A tulee aina häviämään tuotoissa. On yksinkertaisesti mahdotonta tehdä enemmän tuottoa verrokkeihin nähden, jos rajoittaa omia tuotontekomahdollisuuksiaan jollakin noin irrationaalisella tavalla. Ainoa tapa voittaa pitkäjänteisellä omistamisella on poimia niin hyvät osakkeet ettei niistä kannata tarkastelujakson aikana vaihtaa missään tilanteessa pois, koska ne tekevät sijoittajalle niin hirmuisia määriä tuottoja. Tällaista osakepoimintataitoa on vain hyvin harvoilla.

19 tykkäystä

Ei nyt suoraan liity tähän tapaukseen, mutta yleisesti ottaen hyvä tietää tietoa.

Poliisilla on oikeus virkatehtävän yhteydessä oikeus antaa velvoittavia käskyjä. Poliisi voi myös esimerkiksi liikenneonnettomuus tilanteessa antaa siviilihenkilölle oikeuden ohjata liikennettä, mikä ei normaalisti kuulu siviilihenkilön toimenkuvaan.

Toinen esimerkki, poliisin painiessa jonkun aggressiivisen henkilön kanssa apuun tulevalle siviilihenkilölle poliisi voi antaa oikeuden käyttää voimakeinoja.

Poliisilaki 1:11§
Poliisimiehen käskyvalta

Poliisimiehellä on tässä tai muussa laissa säädettyä toimivaltuutta käyttäessään oikeus yksittäistapauksessa antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisilaki 9:5§
Poliisimiestä avustavan henkilön valtuudet

Poliisimiestä tämän pyynnöstä yksittäisen virkatehtävän suorittamisessa avustavalla on oikeus poliisimiehen ohjeiden mukaisesti suorittaa sellaisia yleisen järjestyksen tai turvallisuuden ylläpitämiseen liittyviä toimenpiteitä, jotka poliisimies toimivaltansa rajoissa osoittaa.

Ei nyt suoraan näin, mutta poliisi voi esimerkiksi määrätä yksityisiä turvallisuusalan toimijoita suorittamaan turvallisuustarkastuksia, tarkistuksia tai suorittamaan kiinniottoja.

4 tykkäystä

Mä oon kuullut, että joillain lehdillä on oma tiiminsä pohtimassa artikkeleiden otsikointia.

Tää oli ehdottomasti äärimmäisen hauska otsikko. Oikeassa olet, että selkeä klikkiotsikko.

Peli silti on vielä kesken. :wink:

4 tykkäystä

Luonnollisesti taitava treidaaja pärjää, yhtä lailla kuin taitava osakepoimija. Hesarin jutussa puhuttiin kuitenkin tilastollisesta todennäköisyydestä ylituottoon, eli apina heittää tikkaa -menetelmällä sijoittamisesta tai sijoittamisesta keskimääräisen sijoittajan kannalta. Olen samaa mieltä, että taitavan sijoittajan kannattaa tehdä aktiivisesti kauppaa. Mutta keskivertosijoittajalle (jota Hesari pyrki puhuttelemaan) pitoajan lyhentäminen ei välttämättä paranna tuottoja.

13 tykkäystä

luottamus pankkien kesken?

8 tykkäystä