Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tähän mennessä liveksi tulleita analyysejä ovat vasta Starbreeze sekä Media and Games Invest

Metacon tiedotti meidän valinnasta jo sopimuksen allekirjoituksen jälkeen, mikä on toki ihan hyvää mainosta meille :slight_smile:

21 tykkäystä

En tiedä mitä @Thomas_Westerholm on toimistolla puhunut, mutta juuri näin ainakin minä kirjoittelin tuossa vastikään :smiley:

8 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen kanssa olemme tosiaan toimistolla pari kertaa jumpanneet ajatusleikkinä tuota ennustamisen binäärisyyttä ja kuinka sen voisi mallinatamistarkoituksissa huomioida. Alunperin ajatus tuli kyllä @JNivala foorumipostauksesta (muistaakseni mainitsin kyseisen loistavan kirjoituksen, kun käsittelimme aihetta ensimmäistä kertaa!). Olin hieman nolona toimistolla, kun Verneri kertoi Kempowerin laajan viedeon nauhoittamisen jälkeen antaneensa mulle kreditit ajatuksesta ja myönsin lähinnä jalostaneeni muiden ajatuksia eteen päin. :sweat_smile:

25 tykkäystä

Ei se aina Akillakaan ihan lankulle osu.

65 tykkäystä

Näin uuden OMXH bull markkinan alkaessa on aika kysyä: noudatitko annettua ohjeistusta?

  • yes, sir!
  • thats a negative, sir!
0 äänestäjää
2 tykkäystä

“I never said it would be easy, I only said it would be worth it.” - Mae West

Ei tosin tainnut tarkoittaa sijoittamista, joten ei laiteta sijoitusletkaus-ketjuun

2 tykkäystä

Hienoa, että joku tekee näin hienon esityksen SI-järjestelmän energiayksiköistä ja kerrannaisista. Lisäpisteet vielä siitä energiayksikkö on kirjoitettu numero-osan jälkeen eikä eteen. Myös numero-osan ja yksikön väliin on jätetty välilyönti, mikä on uskomatonta.

8 tykkäystä

Olen asemoitunut täysin väärin tähän käännökseen. Käteistä vieläkin 47% salkusta ja kauheelta tuntuu katsoa karkaavia kursseja :smile:

Toisaalta zoomaamalla hieman kauemmaksi saan tyydytystä siitä, että ytd on pari prossaa plussalla ja voin nyt tehdä nouseviin kursseihin ostoja. Eikös ne nousevat kurssit ole se juttu?

Ps. Odotan karhumarkkinan jatkuvan :see_no_evil:

21 tykkäystä

No kaikki tietysti. Kukas muu kuin nörtti ne dronet lennättäisi?

8 tykkäystä

Ehkä hesulin karhuilu on sairastuttanut mieleni, mutta suhtautuisin vielä hitusen varovaisesti väitteisiin, että karhumarkkina on ohi.

Totta hemmetissä toivoisin niin ja olen itsekin tankkaillut ja halventanut keskikursseja, mutta samalla olen myös varautunut, että kassaa tai kassavirtaa pitää olla jatkossakin, koska markkinoilla on tapana nöyryttää :sweat_smile:.

13 tykkäystä

Tämmöset ”varoittelut” tuppaa olemaan hyviä merkkejä siitä, että pohjat takana.

Toivottavasti eivät ole takana, sillä itsellä varmaan 70% koroissa. :laughing:

11 tykkäystä

Metsästys on usein sitä, että ajetaan passipaikalle, laitetaan kolmijalka perseen alle ja odotellaan rööki huulessa, että jahdattava elukka juoksee syliin :grinning: Jos nyt osaa tuelta ampua kiväärillä, niin ok, mutta kaikki eivät voi olla tarkka-ampujia.

9 tykkäystä

Ei nyt sekoiteta turhaan metsästäjiä ja hirvimiehiä.

15 tykkäystä

Taitaa siinä vähän olla muutakin. Tai ainakin tuolla tapaa saa poltella röökit ihan rauhassa - ei tarvitse saalista odotella.

6 tykkäystä

Hivenen muokattuna sopii kyllä yöelämään.

Metsästys on usein sitä, että ajetaan taksilla passipaikalle ja odotetaan rööki huulessa, että jahdattava juoksee syliin. Kolmannen jalan voi sitten laittaa…

7 tykkäystä

:heart:

Vielä kun voitaisiin käyttää rahayksiköidenkin kanssa SI-järjestelmän kerrannaisyksiköitä ja puhuttaisiin kauniisti kiloeuroista ja megaeuroista :heart_eyes_cat: eikä tuhansista euroista ja miljoonista euroista :face_vomiting: .

3 tykkäystä

Suurpetoja on tullut kohdattua tänäkin vuonna pitkälti toista kymmentä, se että joku ei niitä nää ei meinaa ettei niitä ole, vaan sitä ettei henkilö osaa lukea luontoa ja se nyt ei yllätä ollenkaan kun perus marjastaja ei erota ahmaa ketusta. Riistakameran kuvassakin ollut useasti 2-5 karhua tai 2-4 ilvestä, ei mitenkään harvinaista.

SRVA on korvaamaton apu yhteiskunnalle, kun 24/7-365 lähtövalmiudessa olevat alan ammattilaiset kymmenien tuhansien eurojen kalustolla on valmiina auttamaan loukkaantuneen eläimen jahtaamisessa, monestihan tilanteessa huomataan, ettei eläin ole loukkaantunut niin että se täytyisi lopettaa. Joskus se on loukkaantunut ja todella harvassa on oikeasti toimivat koirat, ketkä uskaltaa mennä haavakko karhulle, toisin kuin nämä ymmärtämättömät kuvittelee, että voihan sinne sen Matin lemmikki koiran laittaa, kun haukkuihan se kuusi vuotta sitten juhannuksena mökillä oravaa! Tosiasiassa poliisilla ei ole mitään hajua/resurssia/taitoa siihen, kuinka jahdataan haavakko petoa pimenevässä syysillassa. Kukaan ei halua, että metsässä liikkuu haavakko eläimiä ja maaseudulla taksit hakee pienet lapset kouluun, kun petojen takia vastuullinen aikuinen ei halua jättää lasta odottamaan bussia yksin pimeään, eikä lapsi uskalla yksin odottaa.

Tässä kärsii pahoin myös alkutuotanto, mutta eikai se haittaa siellä kaupunkien kahviloissa vaikka toisten elinkeino käytännössä menee entistä vaikeammaksi petovahinkojen osalta. Ei niitä aitoja voi kukaan itse kustantaa ja rakennella, kun siihen menisi satojatuhansia euroja rahaa. Ei arvosteta enää ollenkaan alkutuotantoa, samalla kuitenkin vedellään avokaadoja ja muita maailman toiselta puolen tuotuja eksoottisia asioita syyllistäen muita.

Nuoret ja naivit ei ymmärrä mihin tuo tilanne johtaa. Porukka ei ole ikinä edes nähnyt ilvestä livenä luonnossa ja ovat sitten neuvomassa muita :man_facepalming: :woman_facepalming: :man_facepalming:
Norjassa ja Ruotsissa homma on hyvässä hoidossa ja kannat pysyvät vahvana, koska niitä säädellään asianmukaisesti.
Tuossa hieman linkkejä, joissa asiaa on pohdittu.

30 tykkäystä

Olen harrastanut nyt järkevää osakesijoittamista noin kolme ja puoli vuotta.
Nauroin kaikille vaarallisille sijoituskohteille ja hakeuduin etenkin alkupuolella järkälemäisiin, turvallisiin kohteisiin.
TIETO on pyörinyt mukana ostojen ja myyntien muodossa tällaisena järkevänä vakavaraisena yrityksenä joka maksaa hyvää osinkoa.
Tänä päivänä osakesheettini sanoo kolmen vuoden tulokseksi -3,21 % tuottoa.

Ostin viime maanantaina spekulatiiviseen “Riski-kasvu” osiooni uuden firman WRAP, josta alalla töissä oleva ystäväni puhui. Tänään viisi päivää myöhemmin tämän tuotto on +40 %.

Onko tämä sitä pitkäjänteistä kustannustehokasta osakesäästämistä mistä aina puhutaan?

26 tykkäystä

Kerrannaisyksiköt on tarkoitettu käytettäväksi Si-järjestämän yksiköiden kanssa, Ihmiset ymmärtävät varmaankin mitä k€ tarkoittaa, vaikka euro ei ole Si-järjestelmän yksikkö. Mutta mittä tarkoittaa kkappa? Tietenkin kilokappaa eli tuhatta kappaa. Entäs sitten kporon kusema? Tuhatta poron kusemaa.

Ahaa, eli siis sellainen tosi lyhyt aika on tuhat ullinluikausta.

12 tykkäystä