Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tiukka neuvottelu edessä Espoossa heti aamusta mutta voiko mulla olla mitään hätää kun taskusta löyty tällanen

kuva

(ehkä se USB-tikkukin jossain on…)

38 tykkäystä

Eli lähes varma tuotto!

1 tykkäys

Tuossa kaupassa liikkuessa tuli mieleen kun kassalla näin nuorison ostavan tuollaisella 16€/viikkobudjetilla hihnalle kertaostona pari patukkaa ja energiajuomaa niin siellä oli myös possun ulkofile 5,90€/kg ja perunat 0,60€/kg. Otetaan sellainen perushyvä einessuhde :sweat_smile: eli 10% lihaa niin laitetaan 10kg pottua ja 1kg possua, saadaan puhdasta(?) kotimaista ruokaa raakapainolla 11kg kilohintaan 1,19€. Olisko siitä appeeksi?

8 tykkäystä

Silloin, jos lukijan tarvitsee tehdä laskelmia, on numeroiden esitystapa pielessä. Eikö laskelmien tulokset olisi voitu esittää suoraan?

1 tykkäys

Tuostahan puutuu paljon toimistotyössä tärkeitä komentoja!

Win+shift+s joka kaappaa palasen ruudusta
Win+tab jolla saa avattua tehtävänäkymän
Win+nuoli jolla saa puolitettua ikkunan
Win+shift+nuoli jolla voi heittää ikkunan toiseen näyttöön
Win+ctrl+nuoli jolla saa vaihdettua työpöytänäkymää, kun käytössä on useampi työpöytä.

Tuottoisaa toimistomaanantaita toivottaa P1 :sunglasses:

32 tykkäystä

Jos sekoitetaan soppaa vielä hieman enemmän, niin periaatteessa toi Smartcraft alka vaikuttaa kiinnostavalta jo pelkästään romahtaneen sek/nok takia. Ehkä omaan makuun melko arvokas yhtiö edelleen (markkina-arvo euroissa atm 285 miljoonaa) ja muutenkin täystuntematon, mutta potentiaalinen tarkempaan syyniin.

Admicomin raportista:

Noin yleisesti olisi kiva päästä jollain tavalla hyötymään näistä kruunujen pohjaamisesta. Indexfond Sverige?

Ruotsista puheen ollen hyvää ruotsalaisuuden päivää, grattis svenska dagen!

4 tykkäystä

Tusen tack min kärlek vän! Haa, mä heitän nää mun tiimini Teams-chattiin! :cowboy_hat_face: :+1:

3 tykkäystä

Papukaijamerkin saat kollegoilta kun heität vielä tän suomenruotsalaisen koomikon tekemän videon :joy:

19 tykkäystä

Laitan tämänkin vielä. :cowboy_hat_face:

Pakko kyllä mainita tuo, että on suomenruotsalaisen koomikon tekemä. :sunglasses:

2 tykkäystä

Laitetaan tähän ketjuun kun muutakaan keksi:

Ylen Pörssipäivä- podi 2.11., vieraana Solidiumin tj ja käytiin tarkemmin läpi mm.Stora Ensoa ja Fortumia.

Oli mielestäni ihan mielenkiintoinen ja avartava jakso

3 tykkäystä

Tykkäsin tästä varmuuden vuoksi, koska @Sijoittaja-alokas :kin oli tykännyt. Täysin varma en kyllä ole, että ymmärränkö, mistä @Johannes_Sippola puhuu🙂

11 tykkäystä

Foorumilaisille “undo”-komento olisi kaikista tärkein, eli siis tilanteita varten kun tavalla tai toisella onnistut pyyhkimään 30min kirjoittaman tekstin.

7 tykkäystä

Ctrl+Z


(Tämä siis toimii lähes kaikissa tekstinsyöttöikkunoissa; tekstinkäsittelyohjelmissa ja muissa käyttäjäsyötettä tallentavissa ohjelmissa, selainten osoiteriveillä jne. – ja myös foorumin teksti-ikkunassa.)


11 tykkäystä

Uuteen pörssiviikkoon. Sijoitusonnea!

27 tykkäystä

Itellä on aina ongelmia selittää itselleni miksi eri brändeistä maksetaan niin paljon enemmän. Esimerkiksi Tulikiven brändille ei tunnuta antavan paljoakaan arvoa, kun Harvia huomattavasti kalliimpana on aliarvostettu.

Vai onko se sitten lähinnä kasvunäkymät mikä näissä kuitenkin näkyy. Pitänee käydä kirjastossa ja alkaa opiskella brändien arvostuksesta.

1 tykkäys

Onko täällä ketään muuta yliopistoa käyvää? Välillä hieman ihmetyttää opetuksen taso. Tuore esimerkki yhdestä kurssista, jossa piti tehdä massiivinen kymmenien sivujen raportti ja sitä
tehdessä ohjeistukset/taustamateriaalit tuntuivat hieman puutteellisilta (ja minun alallani jos yrittää jotain yksityiskohtaisempaa Googlata, niin onnea yritykseen), ja mitä enemmän asiaa yritti ymmärtää, sitä enemmän kysymyksiä heräsi.
Lopulta jotenkin sain jotain aikaiseksi, vaikka tuntui, etten varsinaisesti asiaa ymmärtänytkään (tai täysin vieläkään). Raportista tehtiin alustava, ei viimeistelty palautus. Alustavan palautuksen jälkeen korjasin raportista tuntien ajan asioita järkevimmiksi kun kysyin luennoitsijalta teoriatietoja aiheesta. Viikon kuluttua opettaja laittoi kommenttia alustavasta palautuksesta ja ilmoitti suunnin piirtein näin:

Onhan se toki kiva saada paras arvosana kurssista, mutta vielä kivempaa olisi ymmärtää asiat kunnolla :melting_face:. Tosin kyseessä ruotsinkielisen yliopiston (englanninkielinen) kurssi, joten ehkä heillä on eri arviointilaatukriteerit :man_shrugging:. Tai ehkä opettaja totesi, että tarpeeksi hyvä, mutten jaksa lukea uudestaan 30+ sivua korjattua versiota niin annanpa suoraan täydet pisteet :face_with_peeking_eye:.

No ainakin ehkä ymmärrän nyt hieman, miltä @Sauli_Vilen tuntuu kun käy läpi Sammon 60 sivun osavuosikatsausta ja lisäksi tehdä siitä tavissijoittajalle ymmärrettävä analyysi :rofl:

36 tykkäystä

Älä liikaa pohdi brändejä. Lähtökohtaisesti brändeistä ei kukaan maksa mitään vaan rahantekokyvystä: kuinka paljon rahaa ja kuinka ennakoitavaa rahaa.

On olemassa bisneksiä joissa brändi on se bisnes (vaikka hajuvedet) mutta tämä on poikkeus eikä sääntö. Ei liity harvia tai tulikiven tyyppisiin firmoihin mitenkään.

Asiakkaan näkökulmasta brändi voi syntyä jos olet pitkän aikaa luotettava. Mutta jos tämä luottamus ei yhtään näy yhtiön rahantekokyvyssä niin ei siitä sijoittajan kannata maksaa.

7 tykkäystä

Eiköhän ero johdu jokseekin tästä.

Tulikivi

Harvia

38 tykkäystä

Todella paljon opettajakohtaista vaihtelua alkaen kurssin rakentumisesta ja tehtävistä.

2 tykkäystä

Varsin mielenkiintoinen tieteellisestä tutkimuksesta poikkeava näkemys. Nimenomaisesti brändillä saadaan preemiota aikaiseksi. Brändäys ei koske ainoastaan ylimmän hintaluokan tuotteita, vaan myös halvemman hintaluokan tuotteilla, esimerkiksi kaupan omilla merkeillä on brändi.

6 tykkäystä