Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Koirakärryjä testissä parissa K-kaupassa.

2 tykkäystä

Onkohan tämä ihan loppuun asti harkittua, kun on olemassa allergikkoja? Ainakin kaupan siäänkäynnissä pitäisi olla selkeät varoitukset.

3 tykkäystä

Käy lukemassa esimerkiksi Mustin ja Mirrin Facebook- sivuja. Sieltä löytyy lukuisia tapauksia ihan omilla nimillä ja naamoilla. Kyllä siinä tulisi paniikki jos oma koira olisi syönyt tuollaista myrkkyä ja alkaisi oirehtimaan. Miksi vähättelet noin innokkaasti tätä tapausta? Vähän empatiakykyä peliin.

Useampi ihminen kommentoi kuinka koira on sairastunut jo kesällä, mutta valituksista ei ole otettu tosissaan.

6 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 5):

Huomasin että sama mies on taas vetänyt ihan kivat tienestit. 15,88M€:a tienannut ja kaikki ansiotuloa. Koko Suomen numero 1 ansiotuloissa. Onnea kaikille Qt:n omistajille. Hienoa että oma mies on kärjessä. Lämmittää varmasti mieltä ja saahan kaikki Qt:n omistajat osinkoakin. Saahan? :joy:

34 tykkäystä

Siitähän se poru alkaisi. Asetetaan alaraja taktisesti vaikkapa 10000:n euroon niin listoille jää edelleenkin vain suurituloisia. Nollatuloilla elävät vain osaavat verosuunnittelun paremmin.

Onko muiden mielestä tämän foorumin sisällön taso, etenkin yhtiöketjuissa, laskenut viime aikoina merkittävästi? Tulee seurattua ja luettua aktiivisemmin etenkin tulosjulkistuspäivinä ja ihan tyhjänpäiväistä jauhantaa nytkin moni ketju täynnä :face_with_spiral_eyes:

34 tykkäystä

Kannattaa huomioida, että tuosta on “vain” 381 619 € kiinteää palkka ja luontaisedut, 199 392 € lyhyen välin kannustinpalkkiot ja 15 363 849 € pitkän aikavälin kannustinpalkkiota.

Tilikauden 2022 aikana toimitusjohtajalle on kertynyt optio-ohjelmaan 2016 perustuvaa tuloa 3 319 979 euroa ja osakepalkkio-ohjelmaan 2019 perustavaa tuloa 12 043 870 euroa.

Hyvät kannustinpalkkiot tietysti, mutta ei Varelius sentään suoraan palkkana nostele Qt:stä mitään täysin absurdeja summia.

2 tykkäystä

Se johtuu siitä, että vuosiin yhtiön fundamenteilla ei ole ollut mitään väliä kuinka osake pärjää pörssissä. Vain makronautin taikakepin heiluttelulla FED toimarina on merkitystä.

Alkaahan siihen turtua.

10 tykkäystä

Tällä olisi väliä jos nuo pitkän aikavälin palkkiot poistettaisiin tulevilta vuosilta. Itse en tiedä voisiko näin käydä, mutta en tähän usko. Eiköhän jatkossakin nauti hyvistä palkkioista. Varmasti keksitään uusia järjestelmiä. Miten tahansa nuo palkkiot naamioidaan niin ei sillä pitäisi olla väliä omistajan näkökulmasta. Poishan se on omistajilta kun ei nuo mistään ottoautomaatin seinästä taianomaisesti ilmesty.

2 tykkäystä

Yhtiökokouksessahan näihin asioihin voi vaikuttaa.

Yhtiöllä on voimassa 16.2.2022 hallituksen päättämä osakepohjainen pitkäntähtäimen kannustinjärjestelmä yhtiön avainhenkilöille (”Osakepalkkio-ohjelma 2022”).
Osakepalkkio-ohjelma 2022 ehtojen mukaan toimitusjohtajalla on oikeus enintään 10 000 yhtiön osakkeen arvoa vastaavaan palkkioon. Palkkiojärjestelmässä on yksi, vuodet 2022-2024 kattava ansaintajakso. Järjestelmän mukainen palkkio on sidottu Qt Group Oyj:n liikevaihdon määrään vuonna 2024. Palkkio alkaa kertyä vuoden 2024 liikevaihdon ylittäessä 240 miljoonaa euroa ja kasvaa lineaarisesti enimmäistasoon, joka saavutetaan 360 miljoonan liikevaihdolla. Järjestelmän mukaiset palkkiot maksetaan vuoden 2024 tilinpäätöksen vahvistamisen jälkeen osakkeiden ja rahan yhdistelmänä siten, että rahana maksetaan määrä, jolla katetaan palkkiosta aiheutuvat verot ja muut soveltuvan lainsäädännön mukaiset maksut ja loppuosa palkkiosta maksetaan saajalle osakkeina. Palkkiona maksettuihin osakkeisiin ei liity mitään luovutus-tms. rajoituksia.

Inderesin ennusteella vuoden 2024 liikevaihto olisi 246 miljoonaa euroa, joten tällä Varelius pääsisi juuri ja juuri kerryttämään pitkän aikavälin kannustimia.

Mikä järki tässä on? Rahana maksetaan jo verojen määrä joten sekään ei ole syynä.

Joku jolla oikeudet voisikin järjestää äänestyksen vuoden huonoimmasta ketjusta. Ehdotan mukaan Politiikka ja Tesla ketjuja.

8 tykkäystä

Politiikkaketju ja Teslaketju on siitä hienoja että niiden maine kirii ulkopuolelle eikä niitä päädy selailemaan vahingossa. Poikkeuksena näppäilyvirhe ketjua avatessa, mutta ensimmäisen sydänkohtauksen jälkeen siihen alkaa suhtautua huumorilla.

Äänestys huonoimmasta ketjusta olisi vähän samanlaista muiden kyräilyä kuin verotietojen kyttäilykin. Se tuskin toisi mitään rakentavaa ja jäisi päämäärättömään ilkkumiseen.

Tää toki vain oma mielipide, saahan sitä demokratiassa äänestää vaikka mistä jos tykkää. :smiley:

11 tykkäystä

Joo itsellä vähentynyt huomattavasti foorumin käyttö viime aikoina. Yhtiöketjuista ei saa enää mitään järkevää irti. Pörssien suunta-ketju täyttyy heitoista/mielipiteistä.

Missä on keskustelu mielenkiintoisista sijoituskeisseistä, kun suurin osa firmoista pitkästä aikaa kohtuuhintaisia?

Onhan tämä foorumi siltikin sijoitusskenen kovinta A-luokkaa Suomessa, mutta ei vaan tunnu ”samalta”, jos noin voi edes sanoa. Tuntuu, että edellisvuosien pitkät ja argumentoidut tekstit sijoituskeisseistä ovat pelkkiä muistoja vaan nykyään. Harmillista…

19 tykkäystä

Onneksi olen minä täällä jakamassa laatukontenttia :facepunch:

Presented without comment

Raju ripulikaaos paisuu Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

56 tykkäystä

Onko tämä nyt virallisesti “shitpostingia”? :smiley:

5 tykkäystä

Tässä on tärkeä tviitti kaikkein tärkeimmästä asiasta, joka kiinnostaa erityisesti veliosakkeisiin sijoittavia veljiä, kuten minua. Juha Variksen ylläpitämän FennoPlus-twitteritilin tviitti tavoitehinnoista. :sunglasses:

2 tykkäystä

Eikös Nurmiselle parempi verrokki olisi Waste Management? Itse superboomerina omistan toki sekä WM:ia että CNR:ää. :slight_smile:

4 tykkäystä

Tämä oli kiinnostava lause. Ilmeisesti -50% ei riittänyt laukaisemaan stop-lossia? Missä raja menee?

2 tykkäystä

Ennen q3 seurasin aktiivisesti ja ensimmäisinä laskupäivinä kotiutin voittoja sen minkä ehdin. Aloin sitten ostamaan lisää alempaa ja ehkä hieman liian aikaisin :relieved: tästä viisastuneena stoppari käytössä.

1 tykkäys