Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ei muuten näytä kovin pahoilta nämä jutut päivän puheenaiheen tiimoilta:

Positiivisia roolimalleja, näitä tarvitaan :+1:

Muitakin on, mutta tuossa pari näytettä.

12 tykkäystä

Testaat sitten efektiäsi oikein isolla kirkolla? :wink:

10 tykkäystä

No niin… tänään meni loput käteiset osakeostokseen. Piti sen takia myydä parit omistukseni pois sekä myynnit, että tuore ostos (PayPal) perusteluineen löytyvät Ostin ja myin -ketjusta. :smiley:

Taas mietityttää, että mitä tuli tehtyä, kun kuuden kuukauden menojeni edestä tuli pistettyä rahaa kiinni yhtiöön, josta sanoin joku aika sitten, että en osta - ainakaan suhteellisen pitkään aikaan. :sweat_smile:

Kyllä. Tuo on ainoa ei-suomalainen osake salkussani.

Koetin aika pitkästi kyllä perustella tuohon ketjuun, miksi menin ostamaan tuota kuolevaa yhtiötä. No kohta ei ole vain kuolevasta yhtiöstä kyse, vaan kuolevasta jenkkipörssistä. :frowning:

EDIT:

Mut hei… jenkkien Sijoittaja-alokas eli Jim Cramer on kuulemma karhuna tästä!

14 tykkäystä

Näyttäs jenkki markkinalla efekti toimivan nurinkurisesti !! Jumalauda ku läks :rocket:

2 tykkäystä

Valtio saisi heti n. 230 miljoonaa € verotuloja, kun laittaisi S-bonukset verolle. Nämä nimittäin maksetaan omistajille, mikä on täysin riinnastettavissa osinkoihin. Se, että K-kauppa ja Stockman maksaa erilaisia bonuksia on täysin eri asia koska nämä maksetaan asiakkaalle ja ovat rinnastettavissa alennuksiin. Olen ollut yhteydessä useisiin politikkoihin tästä aiheesta, mutta asia ei etene, kun he kaikki istuvat S-kaupan hallintoelimissä ja saavat itse erileisia etuja.

15 tykkäystä

No ei varmasti ole kysymys mistään datamassan määrästä. ATK-rauta on halpaa ja sitä saa kaupasta. Kyse on ihan vaan siitä, että joku napamies jossain ei ole halunnut, että kaikkien tulot olisivat helposti nähtävillä. Miksi näin, sen kun tietäisi.

2 tykkäystä

No nyt menee jo aika paksuksi. Jos ostan tonnilla kuussa ruokaa ja saan siitä S- bonuksen sijaan K- kaupan plussapisteitä niin millä tavalla se on täysin eri asia? Siinä ei ole juurikaan muuta eroa kuin se, että plussasysteemi on paljon surkeampi kyhäelmä. Ihan samalla periaatteella sieltä kuitenki tulee sitä enemmän palautusta mitä enemmän ostelee. Joku 100€ pantti omistajuudesta ei muuta tuota asiaa yhtään miksikään. Bonuksia maksetaan oman ostokäyttäytymisen perusteella. Ei todellakaan ole täysin rinnastettavissa osinkoihin.

6 tykkäystä

Käytetään kaikkien kallista aikaa lain valmisteluun, että saadaan muutettua s-bonukset verollisiksi. Sitten s-ryhmä käyttää rahaa muuttaakseen bonusjärjestelmän, että sitä ei makseta tilille vaan saat kassalla bonuksen verran alennusta. Ihan niinkuin k-plussa toimii, jos se kerta on ihan ookoo.

Ja ainoo joka tässä voitti on ne se iso työryhmä, joka sai syödä monta kampaviineriä veronmaksajien rahoilla.

17 tykkäystä

Kieltäisivät koko osuuskunnan muilta kuin maataloudenharjoittajilta. Niitä varten se kait alunperin perustettiinkin

Hankala välillä ymmärtää mikä verottajalle kelpaa ja mikä ei. Eikös OP:n osaltakin olla tartuttu lillukanvarsiin bonuksista. Sanoikos joku pomo siellä, että sitten varmaan tarjoamme tarjousta lainan marginaalista tai jostain ja homma jatkuu mikäli nykyinen käytäntö ei kelpaa heille

4 tykkäystä

Miten tämä toimii? Laitoit huomiselle ostotoimarin hintaan 30 e?

1 tykkäys

Taisi olla riittävän iso pinkka ja osti Kempiltä ko. tapahtumassa, joka kirjataan aamulla kaupaksi :wink:

@Sijoittaja-alokas voit siirtää nämä muualle

1 tykkäys

On vain jäänyt jostain joku etäinen muistikuva, että data ei verottajalta tule missään optimaalisessa muodossa, vaan toimittajat ovat sitä joutuneet manuaalisesti muokkaamaan.

Jos koskaan otan tatuoinnin niin olkoon se tämä lause Evolutionin johdon suusta.

“Dividends are a one off buybacks are forever”

12 tykkäystä

Tämäkö se piensijoittajan osa on? Muut diilaa samaa lappua reippaalla alennuksella. Olisi mullekin tarjonnut noita 30 eurolla niin olisin ostanut.

1 tykkäys

S-bonukset on riihikuivaa rahaa jotka maksetaan tilille. Plussa pisteitä et voi nostaa ulos tai sijoittaa hesulin pörssiin.

Kryptoissa on tulkittu jos cashbackkeihin on oikeutettu vain jonkun sidotun pääoman vuoksi niin nämä cashbackit on verotettavaa pääomatuloa. Miksi s-bonuksia ja Crypto.com cashbackkeja verotetaan niin eri tavalla?

2 tykkäystä

Ei toimi Suomessa koska Nokia.

ps. Osingot on sijoittajan palkka.

22 tykkäystä

Pakko siihen buybackien vihaamiseen on liittyä kyllä jonkinlaista pelkotilaa epäonnistumisesta, koska siinä ei ole vain mitään järkeä. Tämähän on syksyn aikana käynyt ilmi esimerkiksi siten, että niinkin laadukkaasti johdettujen ja hoidettujen yritysten kuin Goforen ja Keskon tärkeimmät edustajat ovat Inderesin haastatteluissa ja foorumilla ilmaisseet olevansa niin totaalisen kujalla siitä, miten omien ostoilla voidaan luoda arvoa kaikille osakkeenomistajille. Nuo firmat ovat aivan liian hyviä, jotta niiden johtoryhmät eivät tietäisi täydellisesti buybackien olevan osinkoja parempi vaihtoehto maltillisesti arvostetuille, tasaiseen kasvuun kykeneville firmoille. Sitä ei vain uskalleta toteuttaa.

Ei toki sillä, että kaikkien kannattaisi buybackeja tehdä: jos yhtiön terminaaliarvo on 0, niin rahan tuhlaustahan se vain on kasvattaa omistajien osuutta tulevasta konkurssipesästä. Lisäksi buybackeista kannattaa luopua, jos niitä tehdään esimerkiksi kannustinjärjestelmää varten viikko kerrallaan pörssikurssia katsomatta - tuolla tavalla saa lähinnä pumpattua kurssia ylös omia ostoksia varten, ja omistajien hyöty on silti olematon (terveisiä Goforelle, taas…). Mutta jos on oikeasti hyvä bisnes ja sen puikoissa järkevä johtoryhmä, niin säännölliset omien ostot piristävät osakekohtaisia fundamentteja yli ajan merkittävästi. Kyse ei tosiaan ole mistään hetken kurssipumppauksesta, vaan pysyvästä yhden osakkeen arvon kasvusta - eikö me tätä halutakin?

Tässä vielä muistutus siitä, miltä kitulias mutta tasaisen defensiivinen kasvu ja säännölliset omien ostot ja mitätöinnit näyttävät, kun firman johto ymmärtää tilanteensa 25 vuotta peräjälkeen (ja saa nauttia matalalle hinnoitellusta osakkeestaan). Saa ottaa mallia.

15 tykkäystä

Eiköhän huomenaamulla saa tuolla hinnalla markkinoilta :smiley:

2 tykkäystä

S-bonus on sun omaa rahaa, jonka oot maksanu liikaa osuuskunnalle ostoksiesi yhteydessä. Kryptot nyt on niin uus asia, että sinne vedetty mahollisimman kiree verotus. Kukaa ei oo voidellu koneistoa tarpeeks, että lait muuttus sen suhteen.

Mut voin jatkaa muillaki kysymyksillä. Miks työttömyyskassan vuosijäsenyys on verovähennyskelpoinen, mutta korkeasaaren vuosijäsenyys ei? Miks kirkolla on oikeus periä veroja, mutta mun äsken perustamalla kultilla ei ole? Jos tefloniin ei tartu mikään, niin miten se on saatu kiinni paistinpannuu?

7 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti sen saavutettua vastausten maksimimäärän 10000. Jatka keskustelua ketjussa Inderesin kahvihuone (Osa 8).