Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Olen ihan mielenkiinnosta lukenut ketjua, ihan siinä missä Tesla-ketjuakin. Nämä tunttuu menevän puolustus- ja mielipidekeskusteluiksi sen osalta, että ei ole oikein suoraa suuntaviivaa. Ketjun aktiivit ei liputa viestejä, ja pidä ketjua siistinä, vaan lähtevät vänkäämään asiasta. Keskustelu jatkuu muissa ketjuissa, ja ylläpito ei tähän puutu. Härskeimmät puuta heinää viestit lienee ketjusta poistettu, mutta yhtään “analyyttisemmät” jää ylläpidon harkintaan, jollain ei välttämättä ole ketjusta/yhtiöstä mitään hajua.

Korjaa jos olen väärässä…olen mielelläni, koska en seuraa yhtiötä sijoitusmielessä.

4 tykkäystä

En nyt tiedä, voiko tästä yksittäisestä tapauksesta vetää isompia johtopäätöksiä. Voxturissa on kuitenkin yhtiönä ollut sellainen täydellinen myrsky käynnissä, ettei ihmekään että tunne-elämän puolelle on mennyt ja lujaa:

  • volatiilit ja rajut kurssiliikkeet kumpaankin suuntaan
  • jumalaton hype käynnissä foorumilla yhtiöketjussa ja sen ulkopuolella
  • liiketoiminnassa ilmenneet epäselvyydet ja kyseenalaisuudet
  • keskimääräistä vaikeaselkoisempi ja korkeariskisempi yhtiö
  • luultavasti paljon puhdasta peesaamista määrättyjen kirjoittajien perässä

Yksikään näistä viidestä tekijästä ei ole Voxturin tapaukselle uniikki, enkä halua väittää etteikö tätä olisi tapahtunut myös muissa yhtiöissä. Mutta vaikka puoli foorumia on vedetty kölin alta Helsingin hypelapuissa viimeisen kahden vuoden aikana, niin ei täällä käsittääkseni ole vaikkapa Kamuxin ja Harvian kohdalla privaattia keskustelurinkiä olemassa, tai edes laajempaa halua sellaiseen naljailusta huolimatta. Voxturin kohdalla tähän ratkaisuun on päädytty, eikä siinä mitään väärää ole.

Se on myös totta, että jos sinne ketjuun eksyy toistuvasti samat kaverit sekoittamaan, niin jotain tarttis niin sanotusti tehdä. Osasyynä lienee se, että foorumilla ei edelleenkään ole minkäänlaista toimivaa aluejaoittelua, ja suositut ketjut ovat lähestulkoon aina ensimmäisenä käyttäjän nenän edessä luettavana. Niin, ja toki threadbannitkin voisivat tulla kyseeseen, jos Discourse tämän mahdollistaa. Jos ei mahdollista, niin sitten onkin syytä huoleen.

7 tykkäystä

Itse olen sitä ikäluokkaa, että olen ”netissä kasvanut” ja tottunut näihin trolleihin ja pään aukojiin viimeiset 15 vuotta. Eli itselläni ei kyllä haittaa, vaikka niitä tuolla Voxturin yleisessä ketjussa ja täällä kahvihuoneella välillä on. Paras keinohan tuollaiset on saada lopettamaan, kun kukaan ei vaan ikinä vastaa heille tai reagoi mitenkään heidän kommentointiin ja kirjoituksiin. Innostus ”avautua” ja ”kertoa faktoja” kummasti hiipuu, kun eivät saa vastakaikua.

Kritiikki on aina sallittua ja sitä on myös hyvä osata ottaa vastaan, mutta onhan suurin osa näistä pelkkiä pään aukojia, jotka on selvästi tehneet tutkimusta Voxturista sen verran, että pari edellistä tilinpäätöstä on katsottu silmämääräisesti läpi ja todetaan että ihan paska firma.

Enemmänki ajattelen näistä kavereista, että kai heillä on oma elämä nii saakelin merkityksetöntä ja onnetonta, että tullaan sitä aikaa käyttämään ja pahaa oloa purkaan tänne palstalle. Eli elämässä ei ole minkäänlaista sisältöä. En muuten voi käsittää, miksi jotkut käyttävät aikaa siihen, että kommentoivat ylipäätänsä ketjuja ja yrityksiä, mistä heillä ei ole mitään käsitystä, saati sitten omaa rahaa kiinni.

7 tykkäystä

Tämä on vain pieni ja näkyvin osa ongelmaa.

Ongelma ei ole kritiikki, päinvastoin jopa peräänkuulutan kriittisiä näkemyksiä lapuista joissa olen longina. Kunhan ne on perusteltuja.

Kaksi isoa ongelmaa; jatkuvat perseilijät saavat jatkaa touhujaan loputtomasti ja sitten on nämä liputtajat jotka liputtavat jatkuvasti viestejä ympäri palstaa mutta eivät tuo itse mitään lisäarvoa palstalle.

Threadbannit ja liputusoikeudet vain niille jotka tuovat lisäarvoa. Nämä olisivat loistava alku.

12 tykkäystä

Puhuin enneminkin dissamiisesta kuin kritiikistä. Pointtisi on tervetullut kaikkiin ketjuihin.

Tätä hain juuri takaa kommentissani.

Ja “analyyttisemmät” = Paska yhtiö

1 tykkäys

Hauska sattuma. Mulla olis menossa tuommoinen isompi mustana keittiöön, semmoiseksi avohyllyksi mihin voi laittaa mausteet, purnukat yms. On meinaa kaappitilaa aivan liian vähän kun tässä arvosijoittajan kämpässä on niin huonot pohjaratkaisut että voisi luulla Lehdon rakentamaksi asunnoksi :cowboy_hat_face:

11 tykkäystä

Otin vapauden vinoilla, että ei mene liian totiseksi.

Raaskitko ostaa uutena vai onko käytetty? :wink:

Näinhän se monesti on. Täyttää tehtävänsä!

4 tykkäystä

Tässä olisi hyvä paikka käydä keskustelua siitä, mikä foorumin arvo on kenellekin. Näin ulkopuolisena, siis yleensäkin ihan pihalla, mutta siis Voxtur-kuviosta ainakin, niin vaikuttaa kieltämättä siltä, että ylläpito ei ainakaan ihan kaikkeaan ole tehnyt, että ketju pysyisi miellyttävänä käyttäjilleen. Olisiko pitänyt?

Onko niin, että Voxtur-keskustelun siirtyminen pois foorumilta on yhdentekevää tai jopa posiivista ylläpidon puolelta? Näin voi ainakin kysyä.

Entä jos jonkin Inderesin seurannassa olevan yhtiön keskustelu ja ennenkaikkea hypetys siirtyisi muualle, olisiko reaktio yhtä välinpitämätön. Tällainenkin kysymys pitää uskaltaa kysyä.

Kenelle tässä luodaan arvoa, ja millaiset tosiasialliset arvot foorumilla ohjaavat toimintaa?

Nm. ”Odotan vastaustasi”

12 tykkäystä

Olisihan se hieman hullua ostaa tuollainen hylly hintaan P/B 1, kun näin arvosijoittajana lähtökohtaisesti melkein kaikki kotiin ostettu on hankittu kaupasta reilusti alle kirja-arvon :wink:

Tänäänkin tarttui mukaan ainakin pari kiloa lihaa ja kalaa -60% ja kesälomalennot Etelä-Eurooppaan edestakaisin alle 200€ :sunglasses:

11 tykkäystä

Jahas, nyt jo Ryanair kettuilee

23 tykkäystä

En tiedä mitä tuolla Voxtur ketjussa on tapahtunut, ja mielestäni asiallisesti esitetty kritiikki on hieno asia - itsekin tuskallisen Kamux longin kanssa olen onnellinen aina kun joku antaa pakaroille yhtiöketjussa, siinä joko oma näkemys vahvistuu tai sitten herää ajattelemaan uudelta kulmalta.

Sen sijaan tätä en ihan ymmärrä:

Miksi kukaan rajallisella vapaa-ajallaan tutustuisi yhtään pidemmälle yhtiöön, jonka pari tilinpäätöstä selaamalla toteaa sijoituskelvottomaksi? Mielestäni pitää olla oikeus myös kertoa, miksi lyhyen tutustumisen jälkeen päätti hylätä sijoitusidean.

P.S. Nopealla haulla löysin vain yhden viestin Voxtur ketjusta, jossa lukee “paska firma” ja sekin oli nähdäkseni yhtiön puolestapuhujan kirjoittama :thinking:

8 tykkäystä

Ei sitä malta olla erossa finanssimaailmasta lomallakaan.

Tähän FEDin ylläpitämään pienen pieneen museotilaan pääsi vasta turvaovien, tunnistautumisen ja lentokentiltä tuttujen läpivalaisukoneiden käytön jälkeen, mutta palkinnoksi sai aseistautuneen “security officerin” mukaan “säkillisen rahaa” – ilmaiseksi. Ja tottahan heppu haastoi, vaikka kaikki ikäiseni tietävät, että “ilmaista” ei olekaan.

Hauskan jutustelun perusteella vaikutti siltä, että parin omituisen suomalaisturistin eksyminen paikalle, hisseillä FED-talon oikeisiin kerroksiin saatettavien pankkimiesten ja -naisten lisäksi, oli ihan hauska lisä turvamiesten päivään.

Ai niin, se rahasäkki →

Tosin mietin vielä hetken ottaisiko tuon vihertävän nyssykän lennoille, sillä sen sisältö muistuttaa toista asiaa, joka haiskahtaa, enemmän kuin raha, täällä iltaisin melkein joka paikassa. Rahasäkkien sisältö silputaan kuulemma samassa isossa rakennuksessa, jossa vierailimme.

21 tykkäystä

Hinnat vaan x2.5

4 tykkäystä

Oiskohan mahdollista saada noita tulos- ja muita livejä tonne Inseresin appiin? Epäkäteviä luurilla nuo upotetut Youtubet, kun ei voi multitaskata samalla. Varsinkin noissa tulosliveissä se kuva on aika epäoleellinen vs. ääni.

2 tykkäystä

Jollain tavalla tämä Voxtur-gate tulee kyllä jäämään foorumin historiaan. :sweat_smile:
En ole tutustunut firmaan ollenkaan, mutta toivon, että foorumi on löytänyt varsinaisen kultakaivoksen ja monet forumistit tällä rikastuvat! Niin paljon tuntuu porukkaa olevan kyydissä. Ikäväkseni uskon kuitenkin sen, että tämä pullataikina on jo niin paisunut pelkästä sijoituscasesta mentaalipuolen väännöksi, että keissin epäonnistuessa nälvimistä on tulossa, mutta niin myös onnistuessaan tältä toiselta puolelta.

Aika näyttää. :slight_smile:

e. Jonkunlainen hall of fame- foorumisykleistä pitäisi saada. Eräänlainen historiikki, josta palata muistelemaan Harvian kuulentoa ja Hyzonin valtavaa vyöryä (mäkeä alas) vetymarkkinoille!

30 tykkäystä

Näinpä.

Olen itsekin katsonut aina vähän hämmentyneenä tuota Voxtur-ketjua. Mutta jokaisessa ketjussa on hieman oma kulttuurinsa ja jos voxturilaiset näin (mennä privaksi) kokevat parhaaksi niin foorumihan tarjoaa siihenkin tosi hyvän keskustelualustan.

Tuo oli aika poikkeuksellinen ketju kaiken kaikkiaan, joten en usko käytännön leviävän. Plus, keskustelun rakentaminen privana samanmielisten ympärille ei välttämättä ole pitkän aikavälin tuotoille paras formaatti kun haastoa ei tule, mutta olen ymmärtänyt niin että haastosta he ovat saaneet jo tarpeekseen. :smiley:

48 tykkäystä

Kyllä privaketjussa tuodaan esille riskejä ja epäkohtia, ehkä enemmän kuin positiivisia asioita. Siellä keskustelevat kuitenkin ne, jotka ovat jollain tavalla tutustuneet yhtiöön. Sieltä on toistaiseksi puuttunut asiaan yhtään perehtymättömien turhanaikaiset mihinkään perustumattomat mielipiteet. Täällä Voxtur-ketjuun on ilmaantunut kommentoimaan näitä henkilöitä, joilla on pakonomainen tarve kertoa mielipiteensä, perustui se sitten johonkin tai ei. Harmi, että keskustelu on siirtynyt rajatulle kanavalle.
Firma on riskinen ja siinä voi polttaa näppinsä. Toisaalta onnistuessaan tuottomahdollisuudet ovat isot. Sen privaketjun väki tiedostaa. Ketjuun tulee hyvää DD-asiaa yhtiöstä. Hehkuttelut on vähissä.

24 tykkäystä

Rauli on kova jätkä. Minulle on jäänyt sellainen kuva, että kaveria ei paljon kurssi ja markkinan heilunta kiinnosta, vaan tavoitehinta tulee ihan aidosti ja jämerästi omista analyyseistä ja mietteistä.

En hirveästi tykkää sellaisesta, että jonku firman osarista ja tavoitehinnasta on kulunut kuukausi tai puolitoista ja kohta nostetaan tai lasketaan tavoitehintaa kurssin mukana, vaikka mitään ei ole tapahtunut tuossa välissä.

42 tykkäystä

Narratiivit kuinka tuli onneksi ostettua tai myytyä ennen tätä viimeistä käännettä näyttäisi yleistyneen. Onko se joku vuorovesijuttu? Pointti aikamuodoissa.

Olet ymmärtänyt täysin väärin. Privaketjussa käydään varsin kriittistäkin keskustelua eikä se todellakaan ole mikään samanmielisten “rinki” (jätän sen vulgaarimman version sanomatta) vaan yhtiöstä kiinnostuneiden keskustelualue jossa voi vähän vapaammin avata näkemyksiä - suuntaan tai toiseen ilman näitä palstahäiriköitä ja ammattiliputtajia jotka ovat kokeneet olevansa vahvimmillaan muiden kirjoittajien viestien syynäyksessä.

Näin ei tarvitsisi olla.

21 tykkäystä