Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hinnat vaan x2.5

4 tykkäystä

Oiskohan mahdollista saada noita tulos- ja muita livejä tonne Inseresin appiin? Epäkäteviä luurilla nuo upotetut Youtubet, kun ei voi multitaskata samalla. Varsinkin noissa tulosliveissä se kuva on aika epäoleellinen vs. ääni.

2 tykkäystä

Jollain tavalla tämä Voxtur-gate tulee kyllä jäämään foorumin historiaan. :sweat_smile:
En ole tutustunut firmaan ollenkaan, mutta toivon, että foorumi on löytänyt varsinaisen kultakaivoksen ja monet forumistit tällä rikastuvat! Niin paljon tuntuu porukkaa olevan kyydissä. Ikäväkseni uskon kuitenkin sen, että tämä pullataikina on jo niin paisunut pelkästä sijoituscasesta mentaalipuolen väännöksi, että keissin epäonnistuessa nälvimistä on tulossa, mutta niin myös onnistuessaan tältä toiselta puolelta.

Aika näyttää. :slight_smile:

e. Jonkunlainen hall of fame- foorumisykleistä pitäisi saada. Eräänlainen historiikki, josta palata muistelemaan Harvian kuulentoa ja Hyzonin valtavaa vyöryä (mäkeä alas) vetymarkkinoille!

30 tykkäystä

Näinpä.

Olen itsekin katsonut aina vähän hämmentyneenä tuota Voxtur-ketjua. Mutta jokaisessa ketjussa on hieman oma kulttuurinsa ja jos voxturilaiset näin (mennä privaksi) kokevat parhaaksi niin foorumihan tarjoaa siihenkin tosi hyvän keskustelualustan.

Tuo oli aika poikkeuksellinen ketju kaiken kaikkiaan, joten en usko käytännön leviävän. Plus, keskustelun rakentaminen privana samanmielisten ympärille ei välttämättä ole pitkän aikavälin tuotoille paras formaatti kun haastoa ei tule, mutta olen ymmärtänyt niin että haastosta he ovat saaneet jo tarpeekseen. :smiley:

48 tykkäystä

Kyllä privaketjussa tuodaan esille riskejä ja epäkohtia, ehkä enemmän kuin positiivisia asioita. Siellä keskustelevat kuitenkin ne, jotka ovat jollain tavalla tutustuneet yhtiöön. Sieltä on toistaiseksi puuttunut asiaan yhtään perehtymättömien turhanaikaiset mihinkään perustumattomat mielipiteet. Täällä Voxtur-ketjuun on ilmaantunut kommentoimaan näitä henkilöitä, joilla on pakonomainen tarve kertoa mielipiteensä, perustui se sitten johonkin tai ei. Harmi, että keskustelu on siirtynyt rajatulle kanavalle.
Firma on riskinen ja siinä voi polttaa näppinsä. Toisaalta onnistuessaan tuottomahdollisuudet ovat isot. Sen privaketjun väki tiedostaa. Ketjuun tulee hyvää DD-asiaa yhtiöstä. Hehkuttelut on vähissä.

24 tykkäystä

Rauli on kova jätkä. Minulle on jäänyt sellainen kuva, että kaveria ei paljon kurssi ja markkinan heilunta kiinnosta, vaan tavoitehinta tulee ihan aidosti ja jämerästi omista analyyseistä ja mietteistä.

En hirveästi tykkää sellaisesta, että jonku firman osarista ja tavoitehinnasta on kulunut kuukausi tai puolitoista ja kohta nostetaan tai lasketaan tavoitehintaa kurssin mukana, vaikka mitään ei ole tapahtunut tuossa välissä.

42 tykkäystä

Narratiivit kuinka tuli onneksi ostettua tai myytyä ennen tätä viimeistä käännettä näyttäisi yleistyneen. Onko se joku vuorovesijuttu? Pointti aikamuodoissa.

Olet ymmärtänyt täysin väärin. Privaketjussa käydään varsin kriittistäkin keskustelua eikä se todellakaan ole mikään samanmielisten “rinki” (jätän sen vulgaarimman version sanomatta) vaan yhtiöstä kiinnostuneiden keskustelualue jossa voi vähän vapaammin avata näkemyksiä - suuntaan tai toiseen ilman näitä palstahäiriköitä ja ammattiliputtajia jotka ovat kokeneet olevansa vahvimmillaan muiden kirjoittajien viestien syynäyksessä.

Näin ei tarvitsisi olla.

21 tykkäystä

Joskus negari sattuu Osta-suosituksen firmaan. toki ei ole ensimmäinen kerta (tietenkään)…
Tämä negari ei ole yllätys, kun miettii kuinka vaikeaa on ollut esim Kamux mikä myy ihmisten oikeasti tarvitsemia käytettyjä autoja…

image

5 tykkäystä

Jos tarkoitat “Ostin/myin juuri äsken” ketjua, niin liputa rankasti vain keskustelun aiheesta eksyväksi - niin minäkin teen. Tällä saadaan ilmiötä kitkettyä, mielestäni ei palvele tuon ketjun tarkoitusta.

5 tykkäystä

Kyllä sitäkin. Ja yleisesti jälkiviisautta jossa syntyy vaikutelma että kirjoittajille tämän tai tuon raketointi tai kusisuus on ollut selvää pässinlihaa.

Ja jos porukalla on kristallipallot kunnossa niin foorumihengen kannalta olisi mahtavaa hyvin argumentoidusti etukäteen jakaa viisautta. :smiley:

Mitä toki moni tekeekin ja kiitos siitä kaikille.

1 tykkäys

Tässä kävi nyt vähän tämmönen klassinen keissi, missä tuttuun tapaan vedetään firmalle yliopistimistiset suositukset ja mallisalkku näkee siksi kurssilaskussa pelipaikan ostaa putoavaa puukkoa halvalla hieman ennen negaria :frowning:

image

21 tykkäystä

Osaatko sanoa eroaako voxturin ketju oleellisesti siitä mitä kaikki suositummat ketjut kokevat, näiden häiriköiden osalta? Kaikissahan käy niitä “tää vaa on vaa pellinvääntöfirma”, “kallis ku terminaaliarvon osuus yli 50%” tai “tää on kalliimpi ku toinen yhtiö mikä myy kappalemääräsesti enemmän autoja”.

Turhista liputuksista en tiedä, mutta ainakin aiemmin on ollut puhetta että melkein kaikki liputukset on aiheellisia, ja jos jatkuvasti turhaan liputtelee, taitaa tulla banaania.

Ei näitä “laatuhaastoja” jää kyllä ikävä :wink: Jäädään nyt privaattiketjussa ihan ilman näitä ansiokkaita kirjoituksia :stuck_out_tongue:
image



jne…

No rehellisyyden nimissä nämä ylläolevat oli kirjoitettu tänne kaffehuoneeseen, mutta ihan samaa tasoa ne “negatiiviset näkemykset ja haastot” oli itse ketjussa. Edelleen parhaat karhuilut tulee ketjuun firmaan perehtyneiltä niin kuin kaikissa muissakin ketjuissa.

28 tykkäystä

Tässä on varmaan olennaisena erona se, ettei mistään muualta löydy yhtä kattavaa Voxtur analyysiä muuten melko tuntemattomasta puljusta, tämän on toimarikin myöntänyt. Tätä kaivamista tekee hyvin pieni joukko, joka nyt vain sai tarpeekseen. Pienen kokonsa takia tämä kyseinen DD ryhmä on saattanut kokea turhautumista hivenen tavallista enemmän. Herkkänahkaisia ehkä, tiedonjanoisia varmasti. Keskustelu privapuolella on mielestäni juuri oikealla tasolla. Firma saa ruoskaa silloin kun siihen on aihetta ja sitä on viime aikoina ollut. Pääpaino on kuitenkin kaivetuissa tiedoissa, juuri niinkuin aktiivit sen haluavat olevan. Sijoituksen riskejä ei käydä siellä läpi, koska ne on jo tuotu kymmeniä kertoja esille.

Tarkoitin tässä tätä Inden privaketjua. Olen siellä Discordissa myös, mutta tietotaitoni alustasta on sangen alkeellinen, joten en osaa sinua siinä auttaa. Mitä jos kysyt @kettunen nimimerkiltä siellä Discordissa, josko hän osaisi auttaa.

21 tykkäystä

Mallisalkku Hunningolla

Herään osariaamuna,
Mietin miten vaikeaa ois kertoa tälle,
Inderesin väelle, että taas tuli turskaa
Ja miten vaikee ois selittää,
Kuinka marginaalit ohenee.
Kaksi vuotta indeksille häviten
Ylituoton mihin kadotin

Ja mä mietin kuinka mä ratsastin,
Jälleen osta-suosituksella suoraan negariin
Otin tietoisen riskin kanssa Duellin
On mallisalkku hunningolla
On mallisalkku hunningolla

Istun sohvalla hiljaa ja kuulen kuinka kansa utelee.
En taaskaan tehnyt sijoitusta voittavaa vaikka juuri niin lupasin.
Sut jätän elpymään omilleen,
Enkä tahdo salkkuu avata.
Osinkokevät alkaa jo sarastaa,
En usko ett kesä on kaukana, vaikk on vielä turskalla.

Ja mä mietin kuinka mä ratsastin,
Jälleen osta-suosituksella suoraan negariin
Otin tietoisen riskin kanssa Kamuxin
On mallisalkku hunningolla
On mallisalkku hunningolla

Kaikella rakkaudella :smiley:
Kontraajille hyviä uutisia, sanoituksiksi kulminoitunut frustraatio yleensä on osunut pohjien tienoille!

28 tykkäystä

Oikeastaan hivenen tähän liittyen, onko tässä discourse alustassa (tarkoitan siis nyt tätä tämän foorumin alustaa, en tuota privaketjua @Perttu_Hamalainen ) mahdollista ‘pinnata’ joitakin viestejä, jolloin näkyisivät aina ylimpänä? Tuohan antaisi sitten mahdollisuuden luoda listoja, joissa olisi jo kaikki käsitellyt argumentit ja siten vähentää näiden jatkuvaa toistumista.

Ainakaan itse en keksi miten tuon voisi tehdä vai onko tuo mahdollisesti vain tietyillä käyttäjillä käytössä oleva mahdollisuus (ketjun aloittaja, modet tms.)? Lienee hyväkin ettei tuollainen ominaisuus ole kaikkien käytössä :face_with_peeking_eye:.

Edit: korjattu tuota tällä foorumilla käytetyn alustan nimi.

@Antti_Jarvenpaa ja @Marianne_Palmu juttelivat Talouden jäljillä -sarjassa mm. työaika-asioista. Oli kiinnostavaa kuunneltavaa. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Intro
00:25 80 % työaika
03:28 Tuottavuus, tuottavuus ja tuottavuus
07:29 2 mallia
08:51 Työajan kehitys ja kokeilut historiassa
18:58 Yleiset kompastuskivet
22:05 Työn tulevaisuus ja työajan vähenemisen vaikutukset

4 tykkäystä

Tai klassinen sen suhteen että kun kurssi on pohjamudissa niin vaatisi aika paljon että kääntää tuon pitkäaikaisen lisää/osta suosituksen myy suositukseksi.

Tämä on vähän kuin monen omistamat osakkeet jotka ensiksi ovat rakeroineet ja sitten tippuvat 20%, sit toiset 20% sitten odotellaan että pakko tämän suunnan on kääntyä… Sittrn viitsitä tappiolla myydä vaan omat pitää saada takaisin… Lopuksi kun 1/10 osa arvosta jäljellä niin on ihan sama… Käytetään vaikka verovelkojen paikkuuseen.

3 tykkäystä

Tämän Inderesin foorumin alusta on Discourse, ja viestien kiinnitys ei ole ainakaan aiemmin ollut mahdollista. Tästä on käyty keskustelua monessakin yhtiöketjussa, kun samat kommentit palaavat säännöllisin väliajoin ja keskustelu kiertää kehää.

@Miikka_Laitila , olisiko mahdollista saada vaikka Inderes 2.0 versiossa tällaista huomioitua? Ajan kanssa avaukset jäävät ehkä lukematta tai unohtuvat, joten tuollainen “muistilista” olisi usein tarpeen.

Discord puolestaan on kokonaan erillinen alusta, jollainen on myös otettu koekäyttöön Voxtur keskusteluissa ja johon myös ulkomailta on osallistujia. Tähän löytyy kutsulinkki yhtiöketjusta ainakin hakemalla. Siellä viestien pinnaus on mahdollista, mutta lienee eri keskustelu.

5 tykkäystä