Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Kiitos näistä sanoista. Siis ihan oikeasti.:slight_smile:

Voin rehellisesti sanoa tiedostavani, että taantumaan päin olen menossa, kuten kaikki meistä aikanaan. :slight_smile: Vittuilu voi olla välittämistä, mutta joissain tapauksissa se kertoo ainoastaan kehityksen taantumisesta jo teini-iässä.

2 tykkäystä

Kun kerran yksiköitä nillitetään niin tuon kuuluisi olla 42 Mm. Yritin etsiä SI-yksikköä, jonka lyhenne olisi M mutta en löytänyt, en siis pääse sillä vitsailemaan. :frowning:

12 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan juttu siitä, miten teollisuudella on mennyt. Jutussa on lainattu mm. Akavan pääekonomistin Pasi Sorjosen ja Säästöpankin ekonomistin Henna Mikkosen ajatuksia.

Lähes kaikkien tarkasteltujen päätoimialojen teollisuustuotanto väheni huhtikuussa. Tuotantoa oli edellisvuotta enemmän vain sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla sekä metalliteollisuudessa.

No onpa tosiaan harmillista, sillä M on ainoa SI-järjestelmän etuliite, joka kirjoitetaan isolla ja se on varattu pelkästään megaa varten. Läheltä kyllä liippaa, sillä moolikonsentraatiossa M-kirjainta käytetään, mutta ainoastaan milli-etuliitten kanssa (mM). Se on siis moolikonsentraation sadasosa (10^-3 mol/L).

Onhan noita muitakin. Kaikki kerrannaisetuliitteet megasta ylöspäin kirjoitetaan isolla, mm. giga G.

4 tykkäystä

Pyydän ystävällisesti huomauttaa, että en ole ainoa “kokenut” sijoittaja foorumilla, esim. @OldFeki näyttää taas olevan erittäin aktiivinen kahvihuoneella :slight_smile: Onko muuten adjektiivi kokenut, kohtelias synonyymi ikääntyneelle nuorempien kielenkäytössä :slight_smile: !? Nimimerkki “Oldtimer” ei muuten taida vielä olla varattu…

9 tykkäystä

Eikös aina jossain kohti sukupolvien eroissa riittävän kokeneet ja asioihin pidemmällä jänteellä perehtyneet ylennetä suurvisiirititteliin varttunut väki.

Stereotyyppisesti se ei kuitenkaan varmasti tarkoita että aika menisi ristikoiden, laivaristeilyjen ja kielenhuolto- ja nillitysketjun etsimisen parissa.

Vakavasti puhuen sjoittaminen on kuitenkin varmaan oikeasti poikkeuksellisen erilainen ympäristö kokemuksen arvostamisessa. Jos vaikka miettii miten Buffettista tai Sinkosta (vai Sinkkosta?) puhutaan.

1 tykkäys

Viimeaikaisuusharha on metka juttu. Kokonainen työviikko voi olla yhtä soittoa niin sysip…kamala kuin mahdollista siitä sekunnista alkaen kun kello soi maanantaiaamuna. Kiirettä, kärttyisyyttä, melankolisuutta, huonoja öitä ja valvovia lapsia. Mutta sitten perjantaina aamupäivästä kesken hommien kun vilkaisee foorumia ja huomaa mitä meikäläisestä on uusimmassa haastiksessa mainittu, mieliala kohenee heti ja tulee tunne, ettei tämä viikko nyt niin kamala ollutkaan. :slight_smile:

Kiitos @Antti_Luiro kauniista sanoista! En tosin ole varma minkälaisena näet sen polun, että osakepoimijaurani muuttuu valoisaksi tulevaisuudessa, mutta ei mitään ollaan hengessä mukana ja uskotaan nyt itsekin tähän sitten. :smile: :yellow_heart:

22 tykkäystä

Paremman puutteessa. Hieman varttuneemmille sijoittajille voisi perustaa oman klubihuoneenkin mutta eiköhän tämänkin kanssa pärjätä. Oli muuten hauska huomata, että ikäeroa meidän kahden välillä ei ole nimeksikään – nyt tiedän senkin. Ja onhan täällä muutama muukin hieman enemmän elämää nähnyt – sen tiesin jo ennestään. :slight_smile:

6 tykkäystä

Niin, kyllähän tuollainen klubihuone, jossa saisi keskustella vain OMXH25-yhtiöistä varttuneemman väen kesken olisi ihan hieno. Ovimiehenä toimisi Inderesin puolesta Erkki Vesola, niin edes @Sijoittaja-alokas ei pääsisi sisään bumtsibum-virityksineen :slight_smile:

28 tykkäystä

Sitä miestä ei edes Chuck Norris uskaltais uhmata. :grimacing:

Mä en butmsibumkryptomiehenä ikinä pääsis sinne, vaikka ikääkin tulis. :frowning:

7 tykkäystä

Kun ovella kysyttäisiin papereita, pitäisi näyttää kotimainen paperiosake? :smiley:

30 tykkäystä

Mitä nimeä kannatat hieman varttuneempien sijoittajien klubihuoneeksi? :smiling_face:

  • “Muistojen kahvila” - Korostaa kahvihuoneen roolia paikkana, jossa jaetaan muistoja ja elämänkokemuksia.
  • “Hymyjen keidas” - Painottaa kahvihuoneen iloista ja positiivista ilmapiiriä, jossa hymyillään ja nautitaan hyvästä seurasta.
  • “Sydämen lämpö” - Tuo esiin kahvihuoneen tärkeyden paikkana, jossa tarjotaan lämmintä ja välittävää kohtaamista.
  • “Elämän taukopaikka” - Viittaa kahvihuoneen merkitykseen paikkana, jossa vanhukset voivat levähtää ja nauttia hetken tauon arjen askareista.
  • “Kahvin ja tarinoiden sali” - Painottaa kahvihuoneen roolia paikkana, jossa jaetaan kahvin lisäksi elämän tarinoita ja kokemuksia.
  • “Hopeakahvila” - Korostaa kahvihuoneen merkitystä ikääntyville ihmisille tarjoamalla paikan, jossa he voivat tuntea itsensä arvostetuiksi ja arvokkaiksi.
  • “Ystävyyden kehrä” - Painottaa kahvihuoneen roolia paikkana, jossa varttuneemmat sijoittajat voivat muodostaa uusia ystävyyssuhteita ja nauttia toistensa seurasta.
  • “Energiakeskus” - Viittaa kahvihuoneen tarjoamaan virkistykseen ja energisyyteen varttuneemmille sijoittajille, jotka voivat saada sieltä uutta intoa ja voimaa.
  • “Elämänlanka” - Symboloi kahvihuoneen roolia yhdistävänä tekijänä varttuneempien sijoittajien elämässä ja tarjoaa paikan, jossa he voivat kutoa uusia muistoja ja kokemuksia.
  • “Kultaisen hetken kahvila” - Painottaa kahvihuoneen merkitystä erityisen arvokkaana hetkenä varttuneempien sijoittajien elämässä, jolloin he voivat pysähtyä ja nauttia elämän pienistä iloista.

0 äänestäjää

10 tykkäystä

Sukkela on pitkän linjan vedonlyöjä. Muistan pelanneeni NBA-vetoja ja voittaneeni sievosasti hänen vihjeillään jo lähes 20 vuotta sitten. Piti ajoittain vetomarkkinoita pilkkanaan jo silloin. Hattu päästä miehelle!

15 tykkäystä

Olen varmaan tietokoneen ääressä normaalina arkipäivänä noin 14-15 tuntia koneella, koska teen paljon töitä ja katselen sijoitusjuttuja, mutta olen myös viikonloppuisin paljon näytön äärellä.

Tekee ihan hyvää siis, kun huomenna puolenpäivän jälkeen lähden yhden pikkuisen synttäreille, jossa menee matkoineen “koko päivä”, joten ehkä vain matkoilla tulee vähän vilaistua uutisia ja Foorumia. Tämän lisäksi ensi viikon keskiviikkona on eräänlainen virkistyspäivä, niin sinäkään päivänä ei tule ruutua kovinkaan paljoa tuijoteltua. Eipä mulle tällaisia pausseja tule kuin “pakosta”. :slight_smile:

Onneksi vastapainona koneen ääressä istumiselle on salit ja käppäilyt.


Seuraavasta lisäyksestä olen hyvin varma tai sit yllätän teen ja swingitreidin. Sitten on mielessä pari osaketta, mitä myisin ja pohdinnassa on myös muutamia, mitä voisi lisätä (ton yhden varman lisäyksen jälkeen) ja lisäksi on liikaa ajatuksissa, mitä voisi ostaa uutena salkkuun. :smiley:

Kuuntelen loppuun tässä tuoreimman Pörssipäivän ja sitten jatkan tämän dokkarin katsomista:

12 tykkäystä

Näin olen ynmärtänyt. On tuo NBA-vedonlyönti hallussa miehellä hieman eri tasolla kuin monella muulla.

1 tykkäys

Iske sellainen kuin ”viisaat ja velattomat” ja call it a day :v:

3 tykkäystä

’Loppusijoituspaikka’

18 tykkäystä

Jälki voi sitten olla aika perunaa, jos tekee kovin pieniä viivoja ja brodeerataan automaattisesti tilauksesta. Yleensä paremmat painopajat käyttää tilaajien suunnitelmat vielä kokeneen tai ainakin perustyöntekijän kautta, joka parantaa tuotosta kokemuksensa perusteella.

60e kertakäyttölakista on aika kallista. Se on 18kk netto-osingot jostain peruslapusta.

1 tykkäys

Lohdullista, että teen myös muilla elämän osa-alueilla samat virheet kerta toisensa jälkeen oppimatta niistä ikinä. Kaksi kertaa olen Microsoftin laitteen ostanut ja yhtä monesti vannonut sen olevan viimeinen kerta. Nyt Xbox Series X:n kanssa, suoriuduttuani ensin tilienluomishelvetin läpi kymmenine varmistuskoodeineen, googlailen sohvalla virheilmoitusten merkityksiä sen sijaan että olisin pleikkarimiehenä jo toista päivää pelaamassa. Auttaako tehdasasetusten palautus? Tilin poistaminen ja uudelleen asennus? Asennuksen lopetus konsolista mutta salliminen puhelinsovellutuksesta? Kuka tietää, en minä. Eikä Microsoft.

6 tykkäystä