Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Nuorta miestä tympäisee, kun ankkurisijoittajat tekevät omia johtopäätöksiään:

Musk’s ire — and his tweets attacking Soros — came hours after it was revealed that Soros’ fund dumped its entire stake in Tesla’s stocks in the first quarter of 2023, per a 13F filing published on Friday.

3 tykkäystä

Näitä hypeketjuja lukeneena (myös Nikola) täytyy nyt nousta puolustamaan väittelykumppaniani. Kyllähän Keisari ilmoitti tuolla ketjussa myyntejään (ja ostojaan) sekä otti kantaa myös tuohon älyttömään kurssinousuun. Ei millään tavalla myynyt vähin äänin osakkeitaan yms, vaikka mitään raportoimisvelvoitetta en näkisi hänellä olleenkaan. Se pumppauskin tapahtui firman toimesta ja markkina oli ihan sekaisin tuon kanssa. En havainnut Keisarilta mitään pumppaustoimintaa, vaikka välillä kritiikki ei maistunutkaan. Eipä tuollaista isovaihtoista firmaa yksi Inderesin käyttäjä saisikaan mihinkään suuntaan pumpattua.

23 tykkäystä

Viedääs kahvihuonetta takaisin hieman kevyemmän keskustelun suuntaan. Tiesittekö että sipulifutuurit ovat laittomia Yhdysvalloissa? :smiley:

49 tykkäystä

Hei, tuo kommentti taisi olla kuukausia sitten. Myönnän, että hieman raflaavasti kirjoitettu. Pahoittelen aiheutunutta mielipahaa. Pidin kirjoittamiani asioita ehkä hieman itsestäänselvyytenä. Onko se jo poistettu, kun en edes löytänyt.

Olen utelias ihminen ja tykkään todella paljon tutkia yritysten liiketoimintaa. Maailma on kuitenkin täynnä mielenkiintoisia yrityksiä ja aikaa on rajallisesti, joten toiset yritykset eivät päädy jatkotutkimuksiin. Olen myös kerta toisensa jälkeen huomannut, miten fiksut sijoittajat ovat tehneet Kanadassa turskaa. En yritä olla heitä viisaampi. Hyvä oppia muiden virheistä. Itseä on pohdituttanut, onko kanadalaisessa yrityskulttuurissa jotain, joka ei vain suomalaiselle aukea. Me ollaan totuttu luottamaan lausuttuun ja kirjoitettuun sanaan. Sanotut asiat pitää ja maine on tärkeä. Ollaanko hieman sinisilmäisiä?

Sinänsä se, mitä kannattaa näistä ”laatuhaastoista” napata omaan työkalupakkiin on syyt, miksi jotkut sijoittamiseen intohimolla suhtautuvat henkilöt saattavat hylätä suorilta jonkun sijoituskohteen. Me tarjoilimme tietoa tästä.

Itse kirjoitan pääasiassa kahvihuoneessa, koska kieltämättä aina välillä jännittää nämä foorumin laatustandardit. Osaanko täyttää niitä lainkaan. :face_with_hand_over_mouth: Itsellä on kuitenkin hyvin kriittinen ote omiinkin osakkeisin ja tuntuu hieman hassulta aina, ettei riskejä tykätä käydä läpi. Se ei sovi ollenkaan omaan ajatusmaailmaan.

Mutta… kukin sijoittakoon rahansa miten tykkäävät. Meemeilylläkin voi tehdä rahaa. Aloittelijat olkaahan varovaisia. :v::dove:

33 tykkäystä

Heh… Pilasin sitten tämänkin ilon. :sweat_smile:

13 tykkäystä

Nyt kun tämä Voxtur on herättänyt kaikenlaista keskustelua, niin voiskohan tähän saada väliaikapäivitystä?

Tuli vaan mieleen, kun tuo viesti on tämän kahvihuonekeskustelun ohessa ainoa, missä olen tästä mystisestä firmasta kuullut.

1 tykkäys

Voin lyödä päivityksen ominaisuudessa vetoa 5€ panoksella. Tästä päivästä 36kk Voxturin kurssikehitys biittaa Teslan vastaavan. Jos ei onnaa niin toivottavasti Voxtur potista saa vielä tuon vedon kuitattua :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

Alkaa näyttää siltä, että täytynee pian avata kahvihuone-privaketju, missä ei keskustella sanallakaan Voxturista… :thinking:

23 tykkäystä

Näitä voxtur keskustelujahan ei tuo tänne kahvihuoneelle yksikään “lahkolainen” peiliin voi katsoa jokainen “vihaaja”

1 tykkäys

Druckenmillerin tuoreita näkemyksiä pörssistä ja makrosta

8 tykkäystä

Mulle saa laittaa kutsun sinne kans, kiitos.

21 tykkäystä

VAHVA SUOSITUS Rentous ja hyvä fiilis takaisin kahvihuoneeseen!

Voxtur-aiheiset keskustelut ja oheisväännöt voisi kai käydä yhtiön nimikkoketjussa sitä varten se on kai luotu?

26 tykkäystä

Olikohan tämän vuosipäivä joskus syksyllä, viimeksi kun tsekattiin niin oli aika tasapeli. Nyt taitaa olla tilanne se että olen pahasti häviöllä mutta lopullinen tulos katsotaan vasta joskus 2024.

2 tykkäystä

Jännitystä riittää siis vielä. Vähän on kirimistä, mutta eiköhän tilanne vielä tasaannu.

4 tykkäystä

Veto lyötiin 13.1.2022 ja tarkistuspisteet sovittiin 13.1.2023 (tasatilanne), 13.1.2025 ja 13.1.2027. Tammikuussa varmaan kukaan ei muistanut asiaa kun Tesla_uskovainen palasi vuoden foorumitauolta raportoimaan tilanteen.

Luin Keisarin kaikki 159 Nikola-viestiä, ei mitään pumppaamista. Jos esitetään kovia syytöksiä, pitäisi olla myös jonkinlaisia perusteita niille. Keisarilla on kulmikas ja ajoittain jopa hieman aggressiivinen tyyli, mutta hän on kyllä rehellinen ja tietää paljon.

Ajoittain pulpahtava Voxtur-keskustelu täällä kahvihuoneessa sisältää vähän samoja piirteitä kuin internetin politiikkakeskustelut; ensin väitellään 300 tuntia ja lopuksi todetaan, että kukaan ei muuttanut mieltään millin vertaa. Väittelyn tiimellyksessä yleisö tuppaa hiljalleen kaikkoamaan, ja lopussa jäljellä on vain nääntyneet väittelijät itse. Voxtur-keskustelijat haluavat olla privaatissa, heillä on siihen oikeus, olkoon siis näin. Eteenpäin sanoi Annika Saarikko.

120 tykkäystä

Olkaapa hyviä ja siirtykää sinne Voxtur ketjuun kirjoittamaan Voxturista.

5 tykkäystä

Kaikille väittelijöille, olkoon tämä opiksi. :grin:

13 tykkäystä

Hattua päästä :tophat:

Pitäisi täälläkin ymmärtää tulkita ihmisiä eri tavalla, me kaikki ollaan kuitenkin niin erilaisia ja sanotaan asiat liian suoraan tai epäselvästi, ja toinen osapuoli vielä pahimmillaan tulkitsee asiat väärin.

Siellä olisi urheilun täyteinen ilta tulossa(MM ja UCL), niin eiköhän rentouduta ja nautita sen tarjoamasta viihteestä :beers:

9 tykkäystä

Ai veikkonen sentään. Se tunne kun on ollut Berliinissä 3 päivää yrittämässä hankkia sydänkohtausta tai aivoinfarktia, on Kahvihuone levähtänyt täysin Voxtur who did-or-didnot teurastukseksi.

Juristin kokemuksella tässä alkaa esim. @Seinakadun_Keisari :a vastaan kohdistettuja syytöksiä lukiessa täyttyä rikosilmoituksen merkistö noista pump-and-dump solvauksista. Tehkää FiValle ilmoitus, jos tuntuu perusteet olevan olemassa. Tulisiko @Sijoittaja-alokas myös naulita ristille siitä, että hänellä on jokin kryptopositio vaikka 95/100 foorumilaisesta (Buffettia peesaten) olisi allekirjoittamassa samaan aikaan mantran, että sijoitukset tulee tehdä vain kassavirtaa generoiviin asseteihin.

8 tykkäystä

Muuten hyvä ajatus, mutta sieltä lienee hankalaa postailla meemejä tai moderoida.

1 tykkäys