Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hyvä setti oli kaikkinensa. Saisiko tästä lisätietoa? Joku muukin voi toki vastata.

2 tykkäystä

Hei, kiitos todella paljon palautteesta!

Sitä on aina kiva saada, jotta pysyy kartalla, kiinnostaako jutut. Voi myös vinkata aiheita, jos jostain halutaan, että kirjoitetaan. Jos aihe vielä sattuisi soveltumaan omiin taustoihin. :blush:

Muillekin luettavaksi, jos kvanttimekaniikan kehitystyö ja investointiympäristö ei ole vielä tuttua.

Luulen, että olet oikeassa, ettei ole se päällimmäinen haaste. Osittain nostin tuota esille syystä, jonka kaikki tietääkin. Välttämättä ei kannata maksaa NVIDIAsta sitä P/E224 luottaen, että sillä mennään aina ja ikuisesti.

Sitten miten paljon yhtäkkiä Kiina tuohonkin panostaa euromääräisesti. Lisäksi luulen, että jossain kohtaa tuosta alkaa taas joku Twitteri-hype. Tietääpä silloin mistä puhutaan.

Tärkeimpänä itsellä ajoi tuohon, kun olisi tavoitteena päästä haastattelemaan erästä startup yrittäjää aiheen parista. Siksi olen nyt tässä pikku hiljaa esitellyt aihetta ja saan linkattua, millaisia juttuja kirjoitan ja millaiselle alustalle. Hän ei puhu suomea, mutta kiitos kielimallien, Google kääntäjä varmaan auttaa tässä.

Katsotaan vielä suostuuko ja millä aikataululla.

12 tykkäystä

Just tulin mökille. Savusaunan katto näyttää olevan kolmella eri puolella saunaa, yksikään ei ole sen päällä.

33 tykkäystä

Paikalla uponneiden alusten nimien perusteella oletan seuraavan ehdokkaan olevan nimeltään Tit :thinking:

6 tykkäystä

Perkkele! Kofeiini hammas herätti kesken unien ekan kerran jo 4.30, noh aikani jaksoin pyöriskellä kunnes nousin kahvin keittohon, ne on näitä vanhuuden tuomia sivullisia oireita! Taidanpa kiikuttaa itseni aamutreenille ja kaikille mukavaa ja turvallista keskikesän juhlaa! Ja muistakkee laittaa ne Suomen liput salkkoon! :finland:

”Meluaminen ja juopuminen ovat kuuluneet juhannuksen viettoon kautta aikain sillä niiden on uskottu tuottavan onnea ja karkottavan pahoja henkiä. Erään uskomuksen mukaan mitä enemmän juhannuksena juopoteltiin, sitä parempi tuli sadosta.”

24 tykkäystä

Julkaisin juuri @Tomi_Valkeajarvi:n haastattelun ja laitoin siitä hänelle viestiä sanoen mm. “Pahoittelut, että julkaisin haastattelusi juuri vuoden yhtenä hiljaisimpana foorumipäivänä.” :smiley:

Yksi syy, miksi haastattelin tuoretta yhteisönrakentaja Tomia jo nyt on se, että pääsette tutustumaan kaveriin, joka huolehtii meistä, eli yhteisöstä. :pray:

Tämä viesti on kirjoitettu mökin makkaristani. :slight_smile:

Rentoa juhannusaattoa!

13 tykkäystä

Jos sijoitat Kanadan pörssiin, pitäydy menestyjissä. Tuossa pörsissä paljon mörnijää, josta saanut maineensa.

Pankit

  • RY, NA, TD

energia

  • CNQ, ENB

Utilityt

  • FTS, EMA, H, CPX

Teollisuudesta:

  • CNR, TFII

Telco:

  • T

Erityismaininta Brookfield corporation(BN), jonka alta löytyy kaikkea noista. Voi ostaa koko yritystä, tai sitten erikseen painottaen itse mitä haluaa omistaa.

BAM: Varainhoitoa
BIPC: Infraa, kuten rautateitä, datakeskuksia, sähkönsiirtoa jne.
BEPC: Uusiutuvaa energiaa, paljon vesivoimaa, myös tuuli ja aurinkovoimaa, investoimassa myös ydinvoimaan.
Myös kiinteistöihin keskittyvä, mutta se on huono omasta mielestä, niin en osaa enempää kertoa.

5 tykkäystä

Vihaan Facebookia niin paljon.

Jos joku purkaisi Paavo Väyrysen koodiksi ja rakentaisi sen koodin pohjalta sosiaalisen median, lopputulos olisi Facebook.

En ymmärrä, miten tämän kokoluokan yrityksen päätuote voi olla näin luokaton. Ammattimainen käyttö on tehty painajaismaiseksi ja sitä on sabotoitu viimeisen viiden vuoden aikana päivitys kerrallaan. Mikään ei ole yksinkertaista, suoraviivaista tai käyttäjäystävällistä.

  • Haluat tehdä julkaisun - muista varmistaa, että julkaisu meni läpi, eikä hetken päästä välilehteen tullutkaan ilmoitusta “haluatko mainostaa” ja julkaisu jäikin tekemättä. Nykyään 33% julkaisuista ei muuten vain mene ensimmäisellä kerralla läpi.
  • Haluat ajastaa julkaisun - mene paikkaan Y ja muista, että ajastetut julkaisut keräävät vähemmän näyttökertoja, joten oikeastaan haluat tehdä tämänkin työn manuaalisesti.
  • Haluat tarkistaa muiden julkaisujen ajastukset - mene paikkaan X ja katso kalenteria, joka ei kerro mitään.
  • Haluat vaihtaa ryhmää - kirjoita hakukenttään ryhmän nimi ja paina enter (ennen oli drop down -valikko, mutta se oli liian kätevä)
  • Haluat vaihtaa profiilia, jonka nimissä toimit - sivuston jokaisen välilehden on nyt latauduttava uudestaan, mutta välillä ne eivät lataudu vaan jumittuvat
  • Haluat julkaista jotain ryhmässä - aina välillä ilmestyy bugi, jonka aikana ylläpitäjät eivät jostain syystä voi kuukausiin kirjoittaa omiin ryhmiinsä
  • Kirjoitat jostain synkästä aiheesta - muista käyttää kiertoilmauksia, koska sanat kuten raiskaus, seksuaalinen hyväksikäyttö, korona ja väkivalta tekevät julkaisusta näkymättömän. FB voi myös lähettää automaatioviestin, jossa sinua uhkaillaan bannilla

Joka vuosi olen kesällä kuukauden lomalla, ja FB menee tästä aina paniikkiin. Olen laittanut kaikki mahdolliset ilmoitukset pois, mutta aina loman aikana, kun olen kirjautumatta FB-tilille pariin viikkoon, yllättäen ilmoitusasetukseni nollautuvat ja sähköposti täyttyy viesteistä, kuinka joku random on lisännyt uuden kuvan, josta saattaisin tykätä.

Vihaan Facebookkia niin paljon. Unelmoin aina välillä siitä hetkestä, että olen vaihtanut työpaikkaa ja saan sulkea Facebookin välilehden viimeisen kerran :smiling_face_with_tear:

Hyvää juhannusta kaikille!

54 tykkäystä

Ei todellakaan tarvitse pahoitella. :smile: Oli ilo ja kunnia päästä haastateltavaksi olipa haastattelun ajankohta mikä tahansa! :sunglasses:

Mukavaa ja rauhallista juhannusta kaikille! :sun_with_face:

21 tykkäystä

En haluaisi käyttää facebookkia. Pakko, koska vanhan äitini asuntoyhtiön (70 asuntoa) asukkaiden välinen keskustelu käydään siellä.

Mikä olisi hyvä korvaava tapa käydä asuntoyhtiön asukkaiden välistä keskustelua isossa asuntoyhtiössä?

6 tykkäystä

En osaa sanoa. Tuollaista tarkoitusta Facebook varmaan palvelee ihan hyvin, kun puhutaan yksityishenkilöstä ja suljetusta ryhmästä. 70 hengen porukalle keskustelualustan vaihtaminen on muutenkin vaivalloista.

WhatsApp voi olla hyvä vaihtoehtoinen viestintäkanava, jos keskustelu ryhmässä on vähäistä. Näin kaikkien puhelimiin ei tule koko ajan spämmiä, eivätkä asiaviestit huku kohinaan.

Mitään näitä kahta monimutkaisempaa kommunikointikanavaa tuskin kannattaa noin isolle ja heterogeeniselle porukalle edes ehdottaa :grin:

7 tykkäystä

Stop selling

You had me at ’Väyrynen’

7 tykkäystä

:eyes: vaikuttaa lupaavalta

1 tykkäys

Minun pääsalkku on miinus 5%…on tämä julmaa tämä sijoittaminen… Oltiinkin hyvin noustu jo ytd.

12 tykkäystä

Foul play suspected

7 tykkäystä

Kotosalla rauhakseltaan vietetään täälläkin juhannusta… Ei sillä, etteikö muuta tekemistä olisi keksinyt, vaan työt tarjoaa upean tilaisuuden olla päivystämässä, joten ajokuntoinen pitää nyt tässä olla… Tosin eipä se pahaa tee ollenkaan

9 tykkäystä

Eikä nyt taida olla edes aprillipäivä?

9 tykkäystä

Mielenkiinnolla odotan, että millä verukkeella Musk vetäytyy ottelusta. Zuckerberg on 12 vuotta nuorempi, rautaisessa kunnossa ja harrastaa brasialaista jujutsua.

On nämä nykyajan rikkaimmat kyllä erikoista sakkia, kun pitää larpata nyrkkeileviä YouTube-tähtiä. Ennen ei olisi kenellekään tullut edes mieleen tällainen tempaus. John D. Rockefeller vs. Henry Ford?

14 tykkäystä

Tähän päälle Muski joutuu todennäköisesti leikkaamaan hurjasti painoa jotta ero painossa ei olisi liian suuri.

Kai tämä oli sarkasmia? :smiley: