Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Apinaviskikola oli myös ihan käytetty termi aikoinaan. Musta r-sana myös. Aiemmin tänä vuonna pisti silmään että valkovenäläisen nimikin oli jossain vaihdettu öö… sensitiivisempään.

Sivuhuomautuksena foorumille toive ettei tämä karkaa keskusteluun kuinka kaikki on nykyään kiellettyä tai kenen syytä se on. Omasta puolesta ihan hyvin menee alas korrekteimmillakin nimillä.

Mutta kaneettina apinaviskiä ja apinaviskikolaa on käytetty puhekielessä.

2 tykkäystä

Näissä rekrytointi-asioissa voi tapahtua mitä ihmeellisimpiä asioita. Firmassa yhtäkkiä keksitään jokin trendikäs visio ja näinkin voi käydä, kuten pojallesi kävi. Harmi. Mutta kyllä sinne armeijaan ja sotaan kelpaa myös tytöt. Itse hölmistyin, kun kummityttöni ilmoitti astuvansa 3.7. armeijan harmaisiin. Likka kirjoitti keväällä 8 laudaturia ja sillä nyt varmaankin olisi päässyt heti jonnekin opiskelemaan. Puolustustahtoa löytyy myös tytöiltä.

11 tykkäystä

Kyllä minä niin ihmettelen näitä Hifistien ja yleisten oppaiden suosituksia TV katseluetäisyyksille. Jos haluaa nähdä 4k leffasta kaikki yksityiskohdat täydellisesti niin pitäisi istua 1,7-2,5m päässä 65:sta televisiosta. Mulla on 65 tv ollut jo vuodesta 2019 lähtien ja etäisyyttä 3,5m, eikä tulisi mieleenkään alkaa tuijottamaan ruutua 2m päästä. Kokeilin kyllä tänään tuota asiaa kun väitetään että läheltä näkee tarkoin kaikki yksityiskohdat ja 4k kuvaa ei erota enää yli 2m matkalta vs. 1080p mutta voin olla helposti sitä mieltä vaikka en kaikkia yksittäisiä kulmakarvoja erota enää 3,5m päästä niin yleisesti erotan kyllä huomattavasti paremmin koko kuva-alan joka jäisi huomaamatta istuessa nenä kiinni lasissa. Jos täällä on joku vannoutunut hifisti niin mielellään kuulisin perusteluita miksi ihmeessä sitä telkkaria pitää katsoa niin läheltä että erottaa niitä yksittäisiä pikseleitä mutta samalla kokonaisuuden hahmottaminen on vaikeaa?

7 tykkäystä

Omaan makuun siihen nähden, että laitoin kuvankaappauksen Hallitusohjelmasta ja nostin vain mielenkiintoisena kommenttina hallitusohjelmasta. Politiikka on aiheena lähtökohtaisestikin hankala keskustelun aihe, koska se sisältää usein kaksi totuutta (julkinen ja sisäpiiri) ja useamman näkökulman.

Siellä on paljon kaikkea muutakin mielenkiintoista kuin asumistukijärjestelmä varsinkin sijoittajille, vaikka ymmärrän asumistukijärjestelmästä johtuvan kohun. Juttelin niiden päätöksiä tekevän henkilön kanssa eilen. On arvioitu, että 1/3 tipahtaa asumistukijärjestelmästä, koska linjaukset muuttuu. Hyvä juttu omasta mielestä.

Kieli ja sen tulkinta on haastava aihe. Kun antaa palautetta jostain, ”puurot ja vellit”- sanontana antaa lähtökohtaisesti huonon lähdön keskusteluun. Sitten jatko
”Tietysti täällä nyt voi syvällä rintaäänellä ottaa kantaa kaikenlaisiin asioihin, oli niistä tietoa tai ei.”

Jäi vähän edellisestä viestistä tulkittu asenne elämään. En myöskään esiinny missään ja varsinkaan täällä analyytikkona. Mielestäni olen myös ihan sanonut useamman kerran, ettei ole tarkoitus työkseni sellaiseksi ryhtyä.

Pahoittelut @ljkangas lle kun ilmeisesti jäi paha maku. Ei ollut tarkoitus loukata, etkä varmaan tarkoittanut pahaa. Itse ihan tykkään paljonkin, kun ihmiset lukee mun juttuja sillä tarkkuudella, että pystyvät kertomaan, jos niihin jää jotain ajatusvirheitä. Itsekin kerron muille, kun hyvissä teksteissä niihin törmää. Helposti jääkin, kun monien lähteiden yhdistäminen luettavaksi kokonaisuudeksi on todella työlästä.

Näistä pidemmistä teksteistä toki ei ollut tässä kohtaa kyse vain parista rivistä rennoksi tarkoitetuksi keskustelufoorumille, joka hieman eskaloitui hassuksi.

Toistan vielä, etten suutu ajatusvirheiden korjaamisesta. Ne on enemmän kuin tervetulleita. :blush: Enkä noin muutenkaan ole ljkankaalle vihainen mistään.

10 tykkäystä

Useampana vuonna tullut käytyä kyllä ja olisikohan ensimmäinen kerta ollut 2009. :smile: Tänä vuonna olisi kiinnostanut erityisen paljon mm. Lorna Shoren, Spiritboxin ja While She Sleepsin takia, mutta osui tähän samalle viikonlopulle yhdet häät ja maanantaina onkin sitten jo lähtö häämatkalle niin jäi tällä kertaa Tuskailut väliin. :desert_island:

Onneksi Lorna Shore tulee tosin marraskuussa Suomeen klubikeikalle niin sinne on pakko päästä!:metal:t2:

7 tykkäystä

Vierailin satunnaisessa ketjussa. Voi herraisä näitä kuluja. Voikohan tätä edes kahvihuoneeseen laittaa.
https://keskustelut.inderes.fi/t/proprius-partners-micro-finland-erikoissijoitusrahasto/

Eli jos lyön minimin 50k kiinni maksan ekana vuonna 600€ hallinointiin. Toki pikku lapuissa kaupankäynti on kallista. Ja jos tuurilla tai taidolla rahasto voittaa vertailu-indeksin niin menee 20% vertailu-indeksin voitosta. Jos rahasto ottaa tukkapöllöä vertailu-indeksiltä niin rahasto ei osallistu kuluihin. Ei luoteta omaan tekemiseen? Klassinen “I win ja you lose” tyyppinen ratkaisu.

Jos rahaston vetäjillä olisi omaa osaamista, miksi ottaisivat ulkoista pääomaa? Helsingin microssa pienetkin ostot/myynnit puskee kurssia juuri väärään suuntaan. Näin ollen jos olisi omaa osaamista eivät missään tapauksessa ottaisi ulkoista rahaa, koska se alentaa tuottoja.

Tolla kulurakenteella voisin lopettaa omat päivätyöt, perustaa rahaston ja jättää osakkeiden ostot rand() algo hoidettevaksi. Bahaman konttorilta vastaisilin kysymyksiin Inden palstalta. Rahaston ketjun otsikon voisi korjata muotoon Prorius → Voxtur Helsingin pörssiin microihin.

Kävin ensimmäistä kertaa eilen Finnkinon isossa salissa, uusi Indiana Jones. Valkokankaan koko keskellä istumapaikkoja vastanneen noin samaa kuin että 65" TV:n kuvaa katsottaisiin kotona 2m etäisyydeltä. Luulen että tarkkuus on kait 4K luokkaa.
Normaalistihan silmän näkemä kuva-ala kokonaisuutena on ihmisestä riippuen noin 180astetta, toki tarkentuu kapeammalle, mutta silti mitä lähempänä tuota luonnollista silmän kuva-alaa sitä luonnollisempi katselukokemus.

3 tykkäystä

Noita tutkaillessa on hyvä pitää mielessä se, että maapallon eläinperäisestä biomassasta muurahaiset muodostavat noin puolet. Ne myös omaavat hyvin kehittyneen älykkyyden, harjoittavat sekä maataloutta että kemiallista sodankäyntiä ja rutiininomaisesti orjuuttavat toisia eliölajeja. :thinking::face_with_spiral_eyes:

8 tykkäystä

Häpeällisesti hoidettu. Onneksi työntekijät antoivat lehteen tietoja niin tulee esille tällaiset rottailut, jossa maalataan julkisuuteen niin kivaa kuvaa uudesta kodista ja samana päivänä irtisanotaan. Olettivat ilmeisesti, että kukaan ei nosta asiasta meteliä, joten pystyy valehtelemaan ihan pokkana.

Siinäpä riittää pääluottamusmiehelle puuhaa, kun lomalta palaa. Työtekijälle on tietysti etu jos työnantaja irtisanoo normaalin protokollan sijaan laittomasti niin ei tarvitse olla muutosneuvottelujen ja irtisanomisajan aikana töissä ja korvaukset on ihan kivat.

“– LeadDeskillä on runsaasti kokemusta onnistuneista yrityskaupoista ja niitä seuraavista integraatioista. Pystymme tarjoamaan Länsilinkin työntekijöille ja asiakkaille uuden, hyvän kodin, LeadDeskin toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto lausui yrityskauppatiedotteessa.”

“Vain tunteja myöhemmin noin klo 15.30 osa 15 henkeä työllistävän Länsilinkin henkilöstöstä sai kutsun Teams-tapaamiseen, jossa kolme irtisanottiin.”

22 tykkäystä

Huitasen usein aamuisin nopeat mikrokaurapuurot huiviin ennenkuin lähden töihin.
Välillä tulee kuitenkin lorautettua liikaa vettä, yhtäkkiä ollaankin ns. harmaalla alueella, keitinkö sittenkin vahingossa kauravelliä.

Rajanveto on vaikeaa ja saatan pohtia vielä työmatkallakin, että kumpaakohan sitä tuli syötyä ja hankalimmat tapaukset on niitä, kun en saa asiaa mielestäni oikeastaan koko päivänä.
Entä jos joku töissä kysyy mitä söit aamupalaksi, no huh huh kiusallinen tilanne.

Onneksi puurosta ja vellistä löytyy määritelmä :
Puuro on tavallisesti valmistettu erilaisista viljatuotteista, ryyneistä eli suurimoista tai jauhoista maito- tai vesiliemeen.
Velliin on käytetty samoja aineksia kuin puuroonkin, tavallisesti viljatuotteita sekä liemeksi maitoa tai vettä, mutta velli on löysempää.

Ehkä voisin kehitellä puuron juoksettavuustestin, kenties joku tiimalasiin perustuva ratkaisu.

40 tykkäystä

On kyllä häpeällistä, kun sanotaa että ”Pystymme tarjoamaan Länsilinkin työntekijöille ja asiakkaille uuden, hyvän kodin” ja 20% työntekijöistä pihalle…

Ymmärrän, että yrityskauppojen yhteydessä pistetään jengiä pihalle, kun päällekäisiä tehtäviä tulee. Mutta täähän vaa luo paskan ilmapiirin kaikille uusille työntekijöille ja sijottajien on vaikeempi luottaa johtoon, kun ikinä tiiä missä muussa ne kusettaa. Pieni korulause täytteeks mikä laitetaan aina yrityskauppa tiedotteihin, mutta mietitty yhtää sen seurauksia.

7 tykkäystä

Jos haluat olla astetta trendikkäämpi työpaikan aamupalakeskustelussa, niin kokeile seuraavaksi tuorepuuroa. Laita edellisenä iltana jääkaappiin kulhoon vaikkapa hieman vettä, täysjyväkaurahiutaleita, turkkilaista jogurttia, mustaherukkamarjoja ja kirsikkahilloa, niin aamulla on jo maukas tuorepuuroannos valmis, eikä tarvitse unenpöpperössä säätää mikrojen ja keittimien kanssa :+1:

15 tykkäystä

Tein joskus aikanani jännällä suhteella vesikaurapuuroa, josta tuli sellaista liisteriä, että olisi voinut saada melkein koko puuroannoksen lusikkaan ja päälle laitoin toki raejuustoa, jotta saisin tarpeeksi proteiinia. Ei ehkä makunautinto, mutta sopi hyvin normaalien arkiaamujen tunnelmaan. :sunglasses:

8 tykkäystä

Jep. Irtisanomiset yrityskauppojen yhteydessä on business as usual, mutta tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti laittomilta irtisanomisilta, joka kertoisi tietenkin täydellisestä uunoilusta. Toivottavasti tapauksesta saadaan pian lisätietoa, koska tuo vaikuttaa todella oudolta jos oikeasti pitää paikkaansa.

Toisena tonttuiluna juuri tuo kehuminen siitä kuinka entisille työntekijöille pystytään tarjoamaan hyvä koti. Tiedotteen aikaan on ollut varsin hyvin tiedossa, että sitä kotia ei nimenomaan pystytä tarjoamaan ja sen takia pitää antaa lopputilejä.

Tämä menee amatöörimäisyyden lisäksi jo vähän huumorin puolelle:

“Kysyttäessä miltä tiedotteen maininta työntekijöiden uudesta, hyvästä kodista vaikuttaa nyt irtisanomisilmoitusten myötä, Nokso-Koivisto sanoo joutuvansa lukemaan tekstin vielä uudelleen.”

6 tykkäystä

Tosiaan tuli eilen päiviteltyä salkkua tuonne ketjuun remonttipölyn keskeltä. Yksi elämäni isoimmista haaveista toteutui kun ostettiin omakotitalo ja päästään rivitalokaksiosta eteenpäin :grinning: saa tytärkin ikioman huoneen.
Pienellä pintaremontilla selvitään kun löytyi hyvin pidetty uudehko talo noin 1,5km päästä kaupungin keskustaa. Parin viikon sisällä olisi tarkoitus muuttaa. Ja tuleekos minustakin nyt asuntosijoittaja kun oma rivarikämppä menee vuokralle?

53 tykkäystä

Salkunrakentajan juttu korkosijoituksista, jutussa on lainattu mm. Nordean ja OP:n materiaaleja.

Nordea pitää euroalueen yrityslainat sekä kehittyvät korkomarkkinat ylipainossa. Kireät rahoitusolosuhteet pitävät yritysten riskimarginaaleja hieman kohollaan. Valtionlainat sen sijaan ovat korkosuosituksissa alipainossa.

Alaotsikot:

  1. Yrityslainoista jopa seitsemän prosentin tuotto
  2. Riskinä korkojen nousu
1 tykkäys

Eikös se lasketa täysin asuntosijoittajaksi. :slight_smile: Onnea uuteen kotiin!

9 tykkäystä

Sokeritonta mehukeittoa notkistamaan liisteriä

2 tykkäystä

Jos vuokraat suht markkinahintaan, niin kyllä. Jos vuokrasit alle hoitovastikkeen, niin verottajakin katsoo asian harrastukseksi :smiley:

1 tykkäys

Olen käyttänyt noita sokerittomia mehukeittoja päivittäin arviolta 20 vuotta. Toiset tuo kaupassa käydessään aina maitopurkin kotiin, itse kannan mehukeittoa kuin maitoa konsanaan. Joskus ennen sokerittomien mehukeittojen aikoja sotkin funlight-mehutiivisteitä notkistamaan ja makeuttamaan milloin mitäkin.

Seuraan mielenkiinnolla uutisia aspartaamin ja syövän yhteydestä. Olen aina sanonut, että vaikka elän terveellisesti ja en tupakoi ja käytän päihteitä harvoin, niin vitustako näistä koskaan tietää. Yksi kaunis päivä aspartaami todetaan hyvinkin syöpävaaralliseksi ja sen jälkeen tupakoijat saavat kurottaa arkkuni ja sen terveellisesti eläneen kropan maan alle.

23 tykkäystä