Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Mitä ikinä Inderesin foorumin moderaattorit tienaavat, on se liian vähän niin kauan kun politiikkaketju on olemassa, kun joutuvat lukemaan sitä työnsä puolesta.

41 tykkäystä

Uskallan väittää, että modet ei lue enää Politiikkanurkkaus-ketjua (pahin lietesäiliö), ei muuten lue sinne kirjottavat henkilötkään. Se on semmone multiplayer notepad, johon voi purkaa pahaa oloa, kun demokratia toimii väärin :frowning:

Eiköhän sinne oo kehitetty joku tekoäly, joka kattoo onko liputetuissa viesteissä vääriä sanoja. Jos on viesti poistoo, jos ei nii saa jäädä.

8 tykkäystä

Kiinnostukseni heräsi ja kävin kurkkaamassa. Onhan Twitter jo olemassa tuollaista keskustelua varten. Mihin ihmeeseen sitä täällä tarvitaan? Kahvihuoneen siistinä pitämiseen?

2 tykkäystä

Onko palstalla ignore-toimintoa? Ja jos on miten sitä käytetään?

Tässä on tuorein Heikkilä ja Vilén -jakso. EDIT: Siis vanha, mut tuorein. Annoin väärän kuvan. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
01:05 Markkina
12:18 Listautumiset
31:42 Ostot

9 tykkäystä

Profiilisivu → Asetukset → Käyttäjät → Sivuutettu.

6 tykkäystä

Tuommoisesta 800 vuoden käppyrästä on hieman vaikea arvioida korrelaatioita, mutta onhan se ihan järkeenkäypää, että talouden suhdanteet heiluttavat raaka-aineiden hintoja jokseenkin samaan tahtiin. Toki maataloustuotteissa säävaihteluiden voisi kuvitella tuovan hieman muista poikkeavaa volatiliteettia. Ehkä ensimmäisen noin 500 vuoden aikana heilahtelut maataloustuotannossa selittänevät suurimman osan myös metallien kysynnän vaihteluista?

(pääseeköhän tuolla selittänevät-sanalla pilkunviilaus-ketjun materiaaliksi :thinking: )

2 tykkäystä

Omasta mielestä ehkä absurdein ajatus tuossa onnettomuudessa oli se, kun laiva oli jo pinnan alla ja ne jotkut onnekkaat saaneet itsensä pelastuslauttoihin. Eka oot saanut itsesi hilattua pois sieltä laivasta jollain munkilla ja uinut 10 asteisessa vedessä, vain päästäksesi odottamaan pelastushelikopteria jopa 7-8 tunniksi johonkin lautankuvatukseen, joka meinaa siinä myterissä kaatua joka aallosta ja jonka pohjassa vettä kymmeniä senttejä. Mitä nyt niitä selviytymistarinoita tuli joskus luettua. Kun jokaisella sekunnilla mietit että nyt tämä kaatuu tai nyt jäädyn kuoliaaksi, on 7 tuntia hiiskatillinen aika. Jos nukahdat = liki varma kuolema. Aamukin alkoi jo sarastaa kun helikopteri noukki vielä viimeisiä hengissä olevia. Eikä myrsky edes laantunut aamuun mennessä.

Niin miten tommoisesta voi selviytyä edes hengissä. Menee uimaan 10 asteiseen veteen niin minuuttikin on pitkä aika.

Ja oli kuulemma semmonenkin, että kun kopteri lopulta spottas jonkun lautan, ei sieltä saatu edes kaikkia mahtumaan kyytiin. Mitähän siinä mahtais ajatella kun kauhean odottelun jälkeen pelastaja tulee ja sanoo, että haetaan sut myöhemmin, ehkä, ja jäät odottelemaan toista kierrosta.

5 tykkäystä

Älä heitä lasta pesuveden mukana. Yhdysvaltojen presidentinvaaliketju on oikein laadukas. Sitä on ilo lukea.

4 tykkäystä

Pitäisikö mielestäsi politiikkanurkkauksen keskustelua priorisoida ja terävämmin fokusoida sijoittamiseen liittyviin poliittisiin teemoihin yleisen keskustelun sijaan?

  • Kyllä
  • Ei

0 äänestäjää

Joo varmaan kolme perussyytä. A. Jos rahaa valuu energiasektorille niin sitä valuu myös kaivossektorille ja kaivattua likviditeettiä, B. Kaivossektori on hyvin energiaa vievä sektori minkä kukoistus lisää mm fossiilisten kysyntää C. Taloudellisen aktiivisuuden lisääntyminen tarkoittaa kysynnän lisääntymistä molemmilla sektoreilla. Toki jokaisella raaka-aineella oma S/D ratio mutta noin pitkän graafeissa lienee suht selvä kortelaatio.

Ihan suoraan en aggrin puolelta löydä korrelaatiota, ainakin tuossa +200v sitten se oli suuremmin sääoloista ja satovuosista kiinni, joskin isommat tapahtumat vaikuttaa mm tulvien kautta kaivossektoriinkin, mutta olisko sitten yksi syy vaikka se että lannoitteet on hyvin energiaa vievä sektori ja jos niiden kustannukset nousee niin maanviljelystuotteiden kustannukset nousee.

4 tykkäystä

Kurkkasin politiikkanurkkaukseen pitkästä aikaa. Luultavammin siellä sanottu toimisi vuonna 2038 esteenä ministeriuralle joidenkin kohdalta. Ette kai kuvittele, että 15v päästä näitä kommentteja pääsisi karkuun saati, ettei anonymiteettiä olisi jo siihen mennessä murrettu :sweat_smile:

Ei vaan :sunglasses:! Nyt aurinkoa ja lomaa kaikille. Kaikkea törkyä internetin keskustelupalstoilta löytyykin :wink:

31 tykkäystä

Ei tarvisi liittyä edes sijoittamiseen, kunhan pääpaino keskustelussa siirtyisi ihmisistä asioihin.

Nyt keskuskelun kulku on se, että tuodaan esiin mediahuomioita saaneita poliitikkojen kämmejä ja haukutaan tai puolustellaan kyseistä poliitikkoa seuraavat tuhat viestiä.

12 tykkäystä

Oletko nähnyt jotain muuta Suomen sisäpoliittista keskustelua missään mediassa kuin keskustelua ihmisistä – siis viimeisen parin viikon aikana? Politiikkaketjussahan on keskusteltu vaikka mistä. Viimeiset pari viikkoa se on tainnut olla koko foorumin aktiivisin ketju. :slight_smile:

Mielestäni tämän politiikkaketju-valituksen voisi siirtää vaikka politiikkaketjuun. En oikein ymmärrä mikä tässä on tarkoituksena ja miksi pilaatte kahvihuoneen rennon pössiksen. Älkää menkö sinne politiikkaketjuun – niin ei tarvitse valittaa.

Katsokaa sen sijaan vaikka Yle TV1:ltä Naton huppukokousta.

31 tykkäystä

Ehdotan seuraavaksi “tee itse ruokasi” -ravintoloita itsepalvelukassojen hengessä. Tärkeintä on säästö!

Alku on lupaava.

Herätit nyt pahemman kerran turhia toiveita kanssasijoittajissasi. Tämähän oli jo vanha ja kuunneltu jakso! :disappointed_relieved:

5 tykkäystä

Luin uudelleen, tuostahan tekstiäni tuli helposti väärä kuva. Muokkasin tekstiä, sorry. :frowning:


Olisin voinut kuvitella, että Ukrainassa olisi korkeampikin, mutta ykkönen ei yllättänyt.

4 tykkäystä

Tästä keskustelusta tulikin taas ajankohtaista yllättävän nopeasti :cowboy_hat_face:
Hyviä bongauksia @Emilio & @Notorious. Tänään WithSecurelta tulikin se negari ulos, mitä aiemmin epäilitte kurssireaktion perusteella…

38 tykkäystä

Mäkisen Mikkokin otti kantaa. :point_down:

50 tykkäystä

Onko kenelläkään muulla ongelmia mtv-katsomon kanssa? Tämä päätti yllättäen tänään väittää, että mainoksen esto on päällä. Ad-blockerin mukaan ei käytössä ja ei auta vaikka laittaa lisäosan kokonaan pois käytöstä niin sama juttu (firefox itsellä käytössä).