Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Yhdenmukaistettu kuluttajahintaindeksi nousi 4,1 % vuoden takaisesta ja laski yhden promillen kuukauden takaisesta. Kotimainen indeksi nousi kuukaudessa kaksi promillea.

6 tykkäystä

Kiitoksia. Kohtuullisen iso kontribuutio koroilla tuohon inflaatioon. Muutenhan tuo alkaa näyttää ihan hyvältä.

1 tykkäys

Älä huoli @Sijoittaja-alokas yhtään! Tiedätkö kuinka kadonneet autot, puhelimet ja työkalut aina päätyvät ulkomaille? Käärme on varmaan tehnyt saman tempun ja karannut lentokoneen ruumassa jonnekin kauas viidakkomaihin omiensa joukkoon viettämään viimeisiä päiviään.

4 tykkäystä

Päivän triviapläjäys. Lue läpi, kun pidät kahvitauon. Erinomainen ketju, jossa herätellään aivoja ja joka laittaa ajattelemaan. Sopii erinomaisesti ihmisille, joita kiinnostavat tilastot, kuten insinöörit, matemaatikot ja Inden foorumin lukijat. :wink:

23 tykkäystä

Ja tämän päivän päivittäinen negari tällä kertaa Nokia :smiley:.

Sisäpiiritieto: Nokia alentaa vuoden 2023 liikevaihdon ennustetta ja tarkentaa näkymiään liikevoittomarginaalin osalta | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Tällä kertaa osui omaankin salkkuun kun Nokiaa salkussa massiivisella 0,3% painolla :smiling_face_with_tear:.

24 tykkäystä

Päivän haastattelu on nyt julkaistu.

Olen vielä joitakin tunteja täällä maisemissa, mutta sitten lähden viettämään aikaa wanhojen ystävieni kanssa ja olen todennäköisimmin aktiivisesti taas Foorumilla sunnuntaina. Tässä välissä en sitten ole aktiivinen yksityisviestien, liputusten tai tägäilyiden suhteen, vaikka ehkä käyn välillä Foorumilla ja ehkä voin parit viestitkin kirjoitella.

Tänään tuli taas käytyä osakeostoksilla. Seuraavaksi ei ole vahvaa näkemystä, mitä taas lisäilisin. :thinking: Ehkä kerään käteistä tai jopa myyn jotain. :slight_smile:

Rentoa perjantaita kaikille!

16 tykkäystä

Hyvin sanottu siellä takavasemmalla

15 tykkäystä

Melkoinen Anti-Midas -olo tänä vuonna, kun salkussa mm. Nokia, Nordea, Sampo, Huhtamäki, Neste ja F-Secure. :woozy_face:

Onneksi on tullut tankattua myös indeksejä.

Voisi kyllä ostaa Kempoweria niin loppuu tuokin ralli.

:melting_face:

43 tykkäystä

Ajauduin vahingossa vilkaisemaan Nordnetin kautta Sharevillen ”keskusteluja”. Ohhoh. Ja täällä jengi jaksaa valittaa politiikkaketjun tasosta…

edit: Ei se, että jossain on asiat todella huonosti tietenkään tarkoita, että vähemmän huonosta ei saisi valittaa. Silti tämä visiitti toi vähän perspektiiviä asioihin. Meillä täällä on asiat loppujen lopuksi aika hyvin.

16 tykkäystä

En hyväksy tätä, että jos pitkästä aikaa on muutaman päivän ollut vihreää väriä salkussa, sitten taas seuraavana päivänä pyyhkäistään useamman päivän nousut pois. Otin lisää lainavipuakin, että on, millä nousta, mutta eihän tässä ole mitään järkeä, jos ainut, mikä nousee, on lainan korko. Mihin ovat kadonneet tältäkin palstalta ne sijoitusviisaat, jotka vielä pari vuotta sitten kertoivat, miten paljon ainakin on helppo saada varmaa vuosituottoa osakesijoituksista…

Pankkitilitkin tyhjinä, kun on joutunut kerta toisensa jälkeen tallettamaan lisää rahaa poltettavaksi Nordnetiin, että edes lainasaldo pysyy kultaluottokoron rajoissa.

22 tykkäystä

Älä huoli, kultaluoton korko on 15.8 alkaen 3,49%. Silti tässä itsekkin miettii, että pitäiskö näin 20v aikajännettä miettien vähän sipaista…

1 tykkäys

Tätä laadukkaampa suomalaista foorumia ei ole se on 100% varma. On muitakin mutta ovat niin pieniä että niistä ei ole hyötyä.

11 tykkäystä

Sääliksi käy pieniä kotimaisia vaatefirmoja:

Tuossa tapauksessa se kotimaisuus on kuitenkin sikäli rajallista, että tuotanto tapahtuu Nepalissa, Portugalissa ja Virossa. Mutta meillä on myös aidosti kotimaista vaatetuotantoa, joka on tällä hetkellä helisemässä. Muutama viikko sitten esimerkiksi Suomen suurin tekstiilivärjäämö ajautui konkurssiin. Sen seurauksena alalla on enää yksi (!) toimija tässä maassa, joka sekään ei pysty tarjoamaan kysyntää vastaavaa tuotantomäärää.

Lainaus kotimaisen Nousu-vaatemerkin heinäkuun uutiskirjeestä, joka tiivistää hyvin alan ahdingon: “Kaikki Nousun materiaalit värjättiin ja viimeisteltiin juuri tuossa värjäämössä, ja nyt ollaan koko Suomi yhden värjäämön varassa. Todennäköisesti värjäämistä jatketaan osaltaan Virossa, koska maame värjäyskapasiteetti ei enää riitä täyttämään kaikkia tarpeita. Se koska saamme uutta materiaalia on visusti hämärän peitossa, eli ainakin toistaiseksi täytyy meidän pärjätä tämän hetkisellä varastollamme (se ei kuitenkaan riitä syksyä pidemmälle).”

6 tykkäystä

Sama täällä. Tein tässä just markkinapsykologisen mansikka-analyysin keittiön pöydän ääressä, että ei nämä mansikat tunnu mihinkään hapanneen, vaan makeita ovat edelleen kuin mitkä, niin ei pitäis olla mitään akuuttia markkinahapantumista. Näyttää, että näistä viime aikojen negareista on aina seurannut pikasyöksy ja seuraavana tai viimeistään sitä seuraavana päivänä rekyyli takaisin. Eipä siis muuta kuin luottolimiitti käyttöön, ja pohjaongintaa Noksun putoavista puukoista. Tän pitäis nyt olla varma keino rikastua. Tai sit siirtyi taas auton vaihto viidellä vuodella eteenpäin.

9 tykkäystä

Kyllä, mutta ei auton vaihtoa tarvitse lykätä, minäkin olen vaihtanut samasta syystä jo kaksi kertaa halvempaan :wink:

17 tykkäystä

On taas tullut lueskeltua kaikennäköistä viisaasta sijoittajasta killer in the kremlin kautta fbi-johtaja(evp) Comeyn muistelmiin, mutta parhaiten politiikka-ketjun peittosi kauheudessaan tämä:

EI HERKILLE

6 tykkäystä

Tässä on SIjoittaja.fi:n juttu kolmesta kyberturvayhtiöstä; Fortinet, Palo Alto Networks ja Crowdstrike.

Palvelunestohyökkäyksistä on uutisia jatkuvasti ja identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet viime vuosikymmeninä, niin hakkereiden kuin valtiollisten toimijoiden taholta. Useiden kyberturvayhtiöiden kurssit ovatkin nousseet viime vuosina. Yhtiöiden osakekurssit raketoivat viime vuoden helmikuussa Venäjän hyökkäyksen jälkeen, mutta laskivat syksyyn mennessä muun markkinan mukana. Tänä vuonna yhtiöiden kurssit ovat jälleen nousseet ja ovat uusissa huippulukemissa.

3 tykkäystä

Hollywood käsikirjoittajia lakossa. Melko suurella korona-ajan suoratoistoluukutuksella päälimmäinen ajatukseni on että joku siis oikeasti on käsikirjoittanut nämä? Ihan niinkuin dialogia paperille? Ja nyt haluat tästä suorituksesta isomman korvauksen :thinking:.

14 tykkäystä

Ei varsinaisesti, vaan lähinnä haluavat että heitä ei saa korvata AI-boteilla jotka treenataan heidän käsiksillään…

7 tykkäystä

Tässä vaiheessa tämä alkaa kuulostaa ihan hyvältä idealta. Etenkin jos se botti osaisi laskea paremmin mitä ihmiset oikeasti haluaa nähdä eikä marginaalinen vähemmistö.

18 tykkäystä