Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Sanonpa vaan teille, että kaspi näyttää suorittavan edelleen fantastisesti ja nostaa jälleen ohjeistustaan tulos kasvusta 30% y/y, ja voi olla painetta edelleen tarkastaa, lisäksi näyttää taas tulevan 750 tengen osinkoa! Jes.

T. Viljo kaspin tyytyväinen omistaja.

11 tykkäystä

Noista marjanmyynti jutuista tuli mieleen kuinka nuorempana ravustuksella pääsi hirmu palkkoihin siihen asti että rapurutto vei jokiravut.Parhaana vuonna markka-aikaan kolmessa viikossa 15 000 mk,varmaan yhtä paljon kuin pääministeri siihen aikaan ja verottomana.Ensimmäisen haulikon ostin rapurahoilla ja perämoottorin,ei tarvinnut katsella kesätöitä.Viimeisen ruttoaallon jälkeen ei rapukanta ole palautunut,jotkin “viisaat” toivat täplärapua samaan vesistöön ja ruttoa kestävänä huolehtii ettei jokirapu kanta enää palaudu entiselleen.Nuo ajat olivat ehkä huolettomimpia ja eräitä parhaita vuosia elämässä hämärtyvine kesäiltoineen ja nuoruuden iloineen.

39 tykkäystä

Mietin noita ihan samoja asioita kun talo oli jo ostettu ja energiakriisi pahimillaan. Ihan ok-hintaan me minusta talo saatiin ja nautin kyllä omasta rauhasta ja autotallista. Mutta on sinulla pointti. Pienemmällä vaivalla olisi osakkeessa pärjännyt ja olisi millä mällätä, mutta toisaalta kaipasimme lisää tilaa ja kasvunvaraa tulevaisuuteen.

Puoliso on niin onnellinen omasta talosta, että tuskinpa tuosta rivariin ihan heti lähdetään :slight_smile:

13 tykkäystä

Omistaako kaspia kukaan muu kuin minä tällä foorumilla?

Itse suoritin muutama vuosi sitten APV1 ja APV2 -tutkinnot ihan vaan omaksi iloksi. Tärkeintä on mielenkiinto asiaan. Itselleni oli kuitenkin motivoivaa lukea hieman oman ydinharrastuksen sivustakin asioista ja nähdä kuinka suoriudun tenteissä. Näin siis, vaikka niihin ei olisi ollut pakko mennä. Esimerkiksi tuskin olisin lukenut strukturoiduista sijoitustuotteista muuten, mutta tenttikokonaisuuteen sellainen kuului.

2 tykkäystä

TIEDOKSI

@Musti:lta tuli idea, mitä varmasti moni muukin oli ajatellut. Ajatus sai paljon tykkäyksiä, joten tässä asiat ja ratkaisut:

Konecraensilla ei ollut omaa yhtiöketju, vaan sen viestit olivat ketjussa Joko alkaa olla aika hypätä konepajojen kyytiin, jossa oli myös mukana jonkin verran Cargoteciin, Koneeseen, Ponsseen ja Wärtsilään liittyviä viestejä, mutta näillä neljä oli kuitenkin jo omat yhtiöketjut.

Kävin koko ketjun läpi ja siirtelin parhaani mukaan sieltä em. neljää yhtiötä koskevat viestit omiin yhtiöketjuihinsa. Konecranesin viestit jätin tähän ketjuun.

Jos viestissä oli mainittu useampi yhtiö ja mukana oli Konecranes, niin jätin sen tähän Konecranesin ketjuun.

Eli ketjun Joko alkaa olla aika hypätä konepajojen kyytiin -nimi vaihtui ja se on nyt Konecranes ( ketjun entinen nimi: Joko alkaa olla aika hypätä konepajojen kyytiin). Laitoin sen nyt toistaiseksi tuolla tavalla.

Aloitusviestiä pitää hioa ja muutakin. En tehnyt tätä hommaa ehkä täydellisesti ja oli jotain teknistä vikaa, joten en pystynyt ihan kaikkia viestejä siirtämään. Selvittelen ehkä myöhemmin asiaa.

Tein nyt parhaani, mitä 1,5 tunnissa pystyin. Toivon, että ratkaisu on ainakin selvästi suurimmalle osalle mieleinen, yritin ainakin parhaani. :smiley:

Kiitos ymmärrykksestä ja mukavaa viikon alkua kaikille! :slight_smile:

23 tykkäystä

Harmi ettet päässyt! Olisit tuonut keskusteluihin paljon lisäarvoa, sillä Wittedistä puhuttiin ainakin meidän pöydässä ruokailussa ja DCF-pöydässä terassilla.

Ensi vuonna sitten🤞

17 tykkäystä

Mistä kaupasta Kaspia voisi ostaa? Nordnetin valikoimista en löytänyt kun joskus etsin.

1 tykkäys

Kattellaan asiaa uusiksi vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa, kun saneeraus lähtee päättymään ja alkaa rakennejärjestelyitä tapahtumaan :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä

Onkohan tuossa taulukossa virhe, vai onko analyytikko harhautunut laittamaan tulosriville 10m euroa liian vähän miinusta? Eihän Lehdon tulos nyt ainakaan parantua voi :face_with_monocle: :smiley:
LehtoEnnuste

1 tykkäys

Kuten ketjussa kerrottiin jo aiemmin, nyt se sitten selvisi. Ennen oli tviittailua tai twiittailua, mutta kohta eksätetään tai eksäillään – tai äksätään äksässä? Maksetaan kahvi ärrällä äksällä? Seurataan eksää eksässä?

Suomeksi hieman hankala nimi apille. Väärinymmärryksiltäkään ei voi välttyä: “Oletko nähnyt Sanna Marinin viimeisimmän eksän?”

On ollut jo pitkään selvää, että Musk tavoittelee X:lle Kiinasta kopioitua “everything app”-mallia. Twitterillä on todella vahva asema, mutta Muskin kopioitu visio tökkii. Pakkohan miehen on jotain tehdä, jotta Twitterin taru jatkuisi, mutta moniko luottaisi vaikkapa maksuissa Twitterin jälkeläiseen?

Ctrl+X

8 tykkäystä

Vaikka Musk yleisellä tasolla on varsin kova luu luovimaan firmojaan, pelkään että tällä kertaa kolahtaa kiville kun ei arvosta tarpeeksi Twitterin vuosien varrella kerättyä brandiarvoa, joka on nytkin se mikä laivaa pitää jotenkin pinnalla. Kyllä, monetisaatiossa on haasteita kun mainostajat hylkivät, mutta ne haasteet ovat pieniä jos käyttäjämäärät romahtavat brandisekoilun vuoksi.

Jos haluaa jonkin X appin julkaista joka tekee monta hienoa asiaa, julkaisee vaan ja leipoo siihen Twitterin käytön mukaan, mutta että näin päin…

No, kiinnostavaa seurata mitä tuosta tulee.

24 tykkäystä

Mikäli Euroopas on tukala kuuma ja metsäpaloi, kannattaa ottaa pää pensaast ja tutkii näit kotimaa kohteit :wink: Yyteri ranta o yks Suome parhammist. Lapsiystävälline ranta, rauhallist sekä lämmint. Dyynie lomast löytyy rauhaa rakastavil omia loossei 0€. Lomakuukaudest huolimat aika hiljast on tänää(ki) :sunglasses:

Uusitut vessat, pukkarit ja on jopa suihkui mist tulee lämmint vet. Pikkase täytyy kotikaupungi Helmee mainostaa :sweat_smile:

34 tykkäystä

Ikävä kyllä siellä on saudit, venäläiset ym. ottamassa mielellään koko roskan haltuunsa jos Musk kyllästyy

Olen menestynyt työelämässä hyvin, saan eri pällitesteistä hyviä tuloksia ja yleensä ymmärrän asian pihvin nopeasti. Makrotaloudesta tai sen suunnasta en ymmärrä mitään.

Ja JOS joskus luulen ymmärtäväni, niin siitä ei ole hyötyä. Esim. jos nyt mentäisiin jenkeissä ja Suomessa taantumaan, mitä siitä seuraisi osakekursseihin? Mitä on hinnoiteltu sisään?

Kun ammattilaiset ei pärjää indekseille, mikä järki on olettaa, että juuri minä olisin heitä parempi?

Turhauttaa koko sijoittaminen. Pitäisi valikoida hyviä yrityksiä vähemmän suhdanneherkiltä aloilta, ja vahtia, että case etenee oikeaan suuntaan. Muuten vain holdailla ja unohtaa koko makro :thinking:

6 tykkäystä

Mikset sitten sijoita indekseihin?

24 tykkäystä

Tavallaan vastasit itse omaan kysymykseesi. Unohda makro. Sillä ei pitkällä tähtäimellä ole merkitystä. Etsi hyvt yhtiöt ja luota siihen, että ne pärjäävät myös heikkoina aikoina muita paremmin. Sinänsä makrotaloudessa ei ole mitään sellaista, jota ei voisi ymmärtää normaalijärjellä. Eri asia on, kuinka paljon sen ymmärtämiseen kannattaa panostaa.

1 tykkäys

Mikäköhän mahtaa olla Unkarissa perunan kilohinta?
Keskiluokalla pitäisi olla kohta ihan oikeasti hyvät liksat, että pärjää ja valtion verotulot kehittyy.
Siellä varmasti asunto- ja autokauppa takkuaa jonkin verran.

Nordean Jan von Gerich ja euribor-korko. :slight_smile:

Kappas, pitäis olla vartin päästä valmiina, kun kyyti mökille on silloin talon edessäni. :smiley: :cowboy_hat_face:

17 tykkäystä

Orban on rakentanut koko maan talouden EU-tukirahojen varaan ja subventoinut niiden avulla vähän sitä sun tätä. Kun tukia ei ole toviin maksettu oikeusvaltiorikkeiden, korruptiontorjuntavaatimusten yms. sääntörikkeiden takia, niin taloudelta on pohja kadonnut.

2 tykkäystä