Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Minä luulin että se irtosi tänään. Siksi ostin dipistä. Enkä yleensä osta osakkeita vain sen vuoden osingon takia.

3 tykkäystä

Ehkä käyttämäsi luku 51% on kuvainnollinen, mutta kyllä analyysin pitää paremmiin osua kuin 51%…
Ja toki näin Indellä onkin… Mutta Duell on karille ajaminen. Tiedä sitten onko yhtiön johdon viestintä harhauttanut myös analyysin tekijät ?

1 tykkäys

Tänään se irtosi. merkit täyteen…

3 tykkäystä

Ehkä Duellin heikko meno on vain seurausta pitempiaikaisesta suunnasta, jossa nuoria ei enää sillä tavoin kiinnosta pärisevät laitteet kuin -80 ja -90 luvuilla ainakin kiinnosti (ja tietysti tuota aiemminkin). He eivät välttämättä halua enää mopoa tai aja ajokorttia. Kaupungistuminen ja joukkoliikenne vaikuttaa myös. Myös veneily ja kalastus on käsittääkseni yhä harvempien huvi. Korona-aika teki tuossa asiassa poikkeuksen, mutta nyt taas palataan normaaliin.

3 tykkäystä

Jos tällainen mielikuva on syntynyt, että vankina ollut, ja vapautuessaan räjähtää kasvuun, niin erittäin hyvin on markkinointiviestintä onnistunut.

Harmi vain että Nalle taisi möläyttää yhtiökokouksessa että ei ollut ostajia tai jotain sinnepäin. Yhtiökokouksesta oli videota tuntitolkulla Sammon sivuilla ja yritin sieltä selailla tuota kohtaa, mutta ei löytynyt.

Olisi kiva kuulla tuo kommentti itsekin ja tehdä siitä oma tulkinta.

1 tykkäys

Jos osakkeita poimii, niin taustaoletuksena on että markkinat eivät ainakaan koko aikaa ole täydellisen tehokkaat ja hinta ja arvo eivät aina välttämättä mene käsi kädessä. Jos sisäpiiriläinen osaisi kohtuullisen hyvin määrittää yhtiönsä arvon, niin eikö todiste tästä epätehokkuudesta olisi jos hinta liikkuisikin täysin väärään suuntaan oston jälkeen?

Huvittavaa, että sisäpiirin ostojen jälkeistä hinnan laskua käytetään monesti jonkinlaisena todisteena vääränlaisesta valuoinnista tai tietämättömyydestä samalla kun pidetään markkinan antamaa hintaa täysin oikeana;mutta kuitenkin itse poimitaan osakkeita samaisilta epätehokkailta markkinoilta.

5 tykkäystä

Hyvää reissua! :sunglasses: Missä kaupungissa nyt? Kiinnostelee Japanissa käynti kyllä, kun siellä ei ole vielä tullut käytyä.

3 tykkäystä

Nyt kun ainakin lääkis alojen todistusvalinnan tuloksia on tullut, niin onko täällä toisia läpi päässeitä?

Itse pääsin siis Kuopioon hampaalle :smiley:

Sitten kun saa opintolainaa, niin menee varmaan kaikki markkinoille.

18 tykkäystä

Kommenttikentät on aina parasta.

1 tykkäys

Onkohan mikään sensaatiolehti tehnyt tänään otsikkoa tyyliin ”Nalle jätti Sammon, osake -6% syöksyssä” ja tietenkin mainitsematta osingon irtoamista.

5 tykkäystä

Jahas, perjantai … eipä ole juuri mitään huvittanut sijoittamisen saralla tehdä ellei Wahlroosin haastattelun katsomista lasketa. No vähän Lapwallia mietitty ja laskeskeltu ja muutamaa laskelmaa jo omistuksessa olevista päivitelty. Jotenkin kesävaihde jo päällä.

Se mihin on jaksettu käyttää aikaa on tietenkin internetistä löytyvät hauskat kuvat :unamused:

Hauskaa viikonloppua kaikille :tada:

14 tykkäystä

Japanissa on myös kätevä hyödyntää maksametabolia-arbitraasia, koska jotkut bisnesideat eivät ota huomioon gaijineiden kykyä sietää alkoholia. Olimme kerran karaokemestassa, joka maksoi henkilöltä 20e/h (jonka tinkasimme 17e/h). Diiliin kuului loputtomat ilmaiset juomat melko kattavasta listasta oluita, drinkkejä ja highballseja. Jälkeenpäin voidaan katsoa että lankesimme arvoansaan.

23 tykkäystä

Käärijä saanee ihan kohtalaiset korvaukset jo Spotifyn kautta. Jutussa ei ole maksumuuria.

Mikäli on uskominen Ditto Music -sivuston julkaiseman laskurin lukuja, 40 miljoonaa striimausta toisi rojalteja 174 800 dollaria eli noin 162 083 euroa.

17 tykkäystä

Kiitos!

Tässä Osakassa nyt. Tästä on helppo tehdä lyhyempiä reissuja Kiotoon, Himejiin taikka Naraan. Toki tuolla Shinkansen suurnopeusjunalla on aika nopeasti missä vaan. Maksiminopeus 320kmh matkustusajossa.

Aikaisemmin olen käynyt Tokiossa jossa 2vk vierähti käytännössä yhden kaupunginosan (Shinjuku) tutkimiseen :sweat_smile:. Molemmista kaupungeista tykkään todella paljon. Siinä on vain vähän erilaista suurkaupungin tuntua, kun paljaalla silmällä ei kaupungin loppua näy tornista tähystäessä. Vaikka minulla on 20/20 (ulko)näkö :sunglasses:

Jos arvostaa hyvää ruokaa niin Japani on erittäin hyvä kohde. Heti Singaporen jälkeen top 2 omalla listalla.

Japaniin kannattaa varata aikaa koska tehtävää ja näkemistä on paljon.

20 tykkäystä

Joo nuo striimauspalkkiot on kohtalaisen pieniä ja jakaantuu vielä tekijätiimin kesken siihen nähden, että esimerkiksi Tehosekotin saattoi tienata yhdeltä keikaltaan 100k€.

Nuo striimausrahat eivät vielä tainneet jonkun jutun mukaan näkyä Käärijän tilillä, eikä Euroviisuista itsestään vielä tullut mitään. Pirun hyvää näkyvyyttä artistille, joka ei ollut vielä kenellekään tuttu. Totesi, että nyt pitäisi manageri palkata ja lähteä kiertämään.

Mutta eipä tuo mikään raha tule helposti. Kyllä Teharitkin aika pirusti teki hommia mitättömällä korvauksella ihan vain tehdäkseen comebackin vuosien jälkeen.

Oi aikoja, voi tapoja!

Nyt vain hyödyntämään kaikki julkisuus ja uudet ihmissuhteet. Aika hyvältä tuo meno on näyttänyt. :sunglasses:

7 tykkäystä

Näkee tosin striimien mahdottomuuden artisteille. Jos ennen vanhaan levy myi 40 miljoonaa kpl, oli se jo miljonäärikerho ja maailmankiertue. Siihen nähden 162k miinus verot on vähän eri dekaadilla :slight_smile:

5 tykkäystä

Eihän stremausta voi verrata levyn ostamiseen. Sitä pitää verrata radiosoittoon ja siitä saataviin korvauksiin.

Vai muistako kuinka vielä parikymmentä vuotta sitten levyt myivät useita miljardeja kappaleita?

9 tykkäystä

Se levyyn myyminenkin vaati aika paljon työtä. Nykyään kappale voi lähteä viraaliksi kohtuullisen helposti ja Spotifykin on vain yksi kanava, joka tulee maksamaan Käärijälle.

Kynnys kuunnella kappale Spotifyssa on huomattavasti matalampi kuin ostaa levy. Ennen muinoin harrastettiin myös piratismia ja kappaleiden nauhoittamista. Artisti ei saanut mitään.

Nykyään näkyvyyttä saa ilmaiseksikin. Sitä ei aina tarvitse ostaa.

Nykyään taidetaan myös keikoista maksaa vähän paremmin kuin aikaisemmin. Ainakin lippujen hinnat on nousseet. Toki ei kaikki voi tehdä Tehosekottimia.

Spotifyn nerokkuus oli siirtää fyysisen jakelun valta soittolistojen hallintaan. Samalla meni hirveästi kustannuksia pois matkalta äänityskopista Anttilan alelaariin.

Siitä paljonko musiikin kuuntelun kustannusten tehostuksesta valui musiikin tekijöiden laariin voi olla montaa mieltä. :smiley:

Jos lapselle opettaa brändiviestintää, voi tulla kohta menestyneempi muusikko kuin kitaransoitolla.

1 tykkäys

Ihan mielenkiintoista kuulla foorumilla kaikenlaisia mielipiteitä. Mielelläni kuulisin sinunkin ajatuksia lisää ja jos saa pyytää niin jos voisit jossain avata omaa sijoitus strategiaasi ja erityisesti sitä, että kuinka ajattelet hyötyä mahdollisesti laskumarkkinasta?