Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Muistan!
Sekin kuntsari jäi käyttämättä kun ei vaan kerennyt :smile:

1 tykkäys

Nyt onkin vaikeus tunnistaa, kuka yritysjohtaja puhuu totta ja kuka ei. Kenen tulevaisuuden näkymiin voi luottaa ja mihin yhtiöön sitten jättää sijoittamista.

1 tykkäys

Kolumnissa kirjoitetaan kolumnin määritelmän mukaan omia mielipiteitä, ei välttämättä totuuksia, joita kolumnissa tietysti voi olla.

2 tykkäystä

Luulen, että Pyysing haki tukea tuolle kommentilleen siitä 2015 kirjoitetusta blogitekstistä, mikä on mielestäni erinomainen. Monella toimarilla on ollut ja on tapana kaunistella näkymiä (jättämällä pois jotain olennaista tai kirjoittamalla ylioptimisesti). Missä menee valehtelun raja?
En mitenkään itse viittaa suoraan Wittediin.

12 tykkäystä

Mielipiteellinen kirjoitus - jota koluminit toki ovat - ei kuitenkaan oikeuta omiin faktoihin. Pyysingin tekstejä kutsuisin pikemminkin pakinoiksi - ja pidänkin niitä tyylilajiltaan erittäin viihdyttävinä - mutta nyt tuntuu kyllä editointivaiheessa tulleen joku lapsus, kun värikkään kielen sijaan on tullut esitettyä faktuaalisia väittämiä (kenties vieläpä täysin virheellisiä) yhdestä yritysjohtajasta. Tarkoitus näyttää minusta lähinnä siltä, että on ollut vain pyrkimys käyttää värikästä kielikuvaa.

3 tykkäystä

Pitäisiköhän ketjun otsikko muuttaa muotoon "Suomen toiseksi nopeimmin kasvava pörssiyhtiö (heti bumtsibum Kempowerin jälkeen)? :rofl:. Vaikka taustalla olikin varmaan se yksi yritysosto.

Huumori

5 tykkäystä

Tälle todella iso lampaanperse. Täällä on nimimerkin takaa helpompi arvailla, mutta minä olen saanut Alhangosta sellaisen kuvan, että hän olisi todellakin jatkanut pienemmillä palkkioilla rahaston toimintaa. Toivottavasti tämä saataisiin tietää.

2 tykkäystä

No nyt on edellisestä kisasta vähän enemmänkin taukoa… :joy: :smiling_face: :stuck_out_tongue_winking_eye:

Tunnelmat OmaSP-ketjussa:

20230731_101238_0000~2

16 tykkäystä

… tai niin kuin Petteri Orpo asian omaperäisesti ilmaisee: “Tuli… iso… VOITTO!” :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

Säkylän kahdeksan kuukauden leirillä ei tainnut rynkyn kasaamisesta saada muuta kuin plussaa,
mutta minultakin lomia jäi käyttämättä kun en vaan kerennyt.

Taisi Omansäästopankin tulos kaataa koko OP:n osakkeiden välityksen. Ainakin kaiken järjen mukaan myyntiin laittamani firman X osakkeet olisi pitänyt jo myydä kun hinta kävi laittamani hinnan alapuolella ja tasan hinnassa ja hinnan yläpuolella jossa nytkin on. Kuitenkin siellä killittää vielä myyntilistoilla. Myynnin peruminen ei tee mitään. Siellä on jumissa…En tiedä myytiinkö ne vai ei. Ei hyvä! Ja aikaa on mennyt jo melko kauan. Ei näissä normaalisti tällaista viivettä ole.
Edit: 30min sitten kävi tuo myyntihinnan ylitys

1 tykkäys

Danske Bankin pääekonomistilta kiinnostava huomio asuntolainoista:

EDIT:

Laitan tähän vielä Nordean ekonomistin tviitin liittyen asuntojen hintoihin:

12 tykkäystä

OP ei välitä toimeksiantojen tietoja, vaikka kaupat meneekin läpi. Itse odottelin myös reilun tunnin meneekö ETF:n ostot läpi ja asiakaspalvelu osasi kertoa, että läpi meni, mutta viestit välittyy aika isolla viiveellä.

1 tykkäys

Nyt näköjään näkyi että meni läpi. Tecnotreetä kevensin. Tappiot sisään ja tarkoitus ostaa ne tällä viikolla takaisin ja toivottavasti halvemmalla.

Kyllä änärivaimon virka on paljon tuottosampi kuin näitten osakkeiden poiminta tai mitkään päiväduunit Suomessa. :smiley:

Oikeuden päätöksestä ilmenee, että perhe eli yltäkylläistä elämää Mikko Koivun varoilla. Esimerkiksi pelkästään vuoden 2019 aikana Helena Koivu kulutti yli 320 000 dollaria American Express -kortillaan.

19 tykkäystä

Näitä en ikinä ymmärrä.

Helena Koivu katsoi, että hänellä ei ole varaa ylläpitää avioliiton aikaista elintasoaan ilman, että hän saa lisää taloudellista tukea Mikko Koivulta.

Jos olet miljonäärin kanssa naimisissa ja tulee avioero (ilman avioehtoa), niin mikä oikeus eron jälkeen pitäisi olla samaan elintasoon kuin avioliiton aikana? Eli ex-vaimolla on oikeus ajella Jaguarilla ruokakauppaan, kun omat henkilökohtaiset tulot riittävät vain Toyota Avensikseen?

Toki alle täysikäisistä lapsista on pidettävä rahallisesti hyvää huolta elatusmaksujen muodossa, mutta vielä eron jälkeen pitäisi vielä sponsoroida exän Dubai-reissuja? Koska on avioliiton aikana tottunut matkusteluun ja lentämään joka paikkaan ykkösluokassa?

64 tykkäystä

Olkiluodon valmistuminen oli ilmeisesti Kauppalehdelle yllätys, yllätys vaikka sitä hetki rakennettiin. Suomesta tuli yllättävän nopeasti sähköomavarainen – ja se alkaa viimein näkyä myös sähkön hinnassa | Kauppalehti

Ei maksumuuria.

3 tykkäystä

Tuo taitaa olla joidenkin amerikkalaisten osavaltioiden erikoisuus;

In U.S. states that recognize a right of the spouses to live ‘according to the means to which they have become accustomed’, alimony attempts to adjust the incomes of the spouses so that they are able to approximate, as best possible, their prior lifestyle.

Taitaa perustua siihen, että USA:ssa kotiäitikulttuuri elää edelleen vahvana. He käyttävät lähes koko elämänsä kodista ja lapsista huolehtimiseen. Tälle työlle ja ajalle ei Suomessa juuri anneta arvoa, Amerikassa tuolla alimonylla koitetaan tasata kotiäidin vaihtoehtokustannuksia. Olisihan hänellä ollut mahdollisuus tehdä ura ja tienata omat rahansa, jos ei olisi alkanut kotiäidiksi.

4 tykkäystä

^ Riippumatta siitä mitä minkäkin maan lakipykälissä sanotaan, niin minusta vaatii vinksahtaneen ajatusmaailman ihmiselle itselleen, että edes ääneen kehtaa vaatia tuollaista. Tällä kertaa vinksahtanutta ajatusmaailmaa esitti virolainen wannabe-miljonäärin vaimo.

19 tykkäystä