Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Aikuiskoulutustukea ollaan hallitusohjelman mukaan lopettamassa 8/2024 alkaen. Harmi. Tästä onkin viimepäivinä uutisoitu melko laajasti mm. mielipidekirjoituksina.

Aikuiskoulutustuen lopettaminen on mielestäni huono päätös. Toki minulla on tässä oma lehmä ojassa, kun tukea nostan itsekin taas syksyllä. Alanvaihtaminen aikuiselle, jolla on asuntolainaa ja ehkä lapsiakin, käy melko mahdottomasti useilla aloilla. Aika hankala se on lähteä esimerkiksi 5 vuodeksi opiskelemaan yliopistoon 250€/kk opintotuella, jos samalla on maksettava esimerkiksi 1000€/kk asuntolainaa, oma eläminen ja ehkä lapsienkin ylläpito. Kaikilla opiskelualoilla ei ole mahdollista juuri työskennellä opintojen ohella tai on jo ammatti sellaiselle alalle, jossa osa-aikainen työ ei onnistu tai viikonlopputöitä ei ole tarjolla.

Minulla on maisterin tutkinnosta suoritettavana vielä 101op, HOPSin mukaan maisteriin menisi vielä 2v. Yritän nyt todennäköisesti ottaa aikuiskoulutustuesta kaiken irti ja saada maisteriopinnot vuodessa pakettiin, eli valmistua ensi kesäksi vuoden etuajassa. Saa nähdä miten onnistuu, onhan tuossa hommaa. Gradun vääntäminen alkaa heti syyskuussa ja 6vk työharjoitteluakin pitäisi tehdä muiden opintojen lomassa. Opintovapaalla olen syys-marraskuu ja tammi-toukokuu. Jouluna käyn siis vain pyörähtämässä töissä.

30 tykkäystä

Kiitos tästä.

42 tykkäystä

16 tykkäystä

Onnen kyyneleet?

YTD kivasti plussalla.

21 tykkäystä

Voi myös olla “myydään kaikkea muuta että voi lapioida alelaarista QT:ta”-efektiä. :slight_smile:

Vai harvat. Eikö lotossa voita viikottain joku ?

5 tykkäystä

Paljokohan laskusta selittyy Coeus rahaston pakkomyynneillä?

2 tykkäystä

Tuossa on ajoitus minuutilleen kohdillaan.

Jos lakimuutos menee läpi, myönnettyjä aikuiskoulutustukia maksetaan Työllisyysrahaston mukaan vielä 8/2024 jälkeenkin (linkki alla). Uusia tukia ei siis enää myönnettäisi, mutta jo myönnetyt tuet rullaavat vielä läpi. Mikäli saisi tukipäätöksen ensi kesänä ja nostaisi kaikki 15kk tuet putkeen siitä eteenpäin, maksettaisiin viimeiset aikuiskoulutustuet tällöin vasta vuodenvaihteessa 2025-2026.

Aikuiskoulutustuen myöntämisessä ja maksamisessa noudatetaan aina voimassa olevaa lainsäädäntöä. Emme tässä kohtaa tiedä, tullaanko aikuiskoulutustuki lakkauttamaan. Jotta tuki voidaan lakkauttaa, tulee lain aikuiskoulutusetuuksista muuttua. Lakimuutokset eivät voi vaikuttaa ennen muutosta myönnettyihin tukiin. Jos sinulle on myönnetty tukioikeus ennen mahdollista lakimuutosta, sinulle maksetaan aikuiskoulutustukea myös elokuun 2024 jälkeen.
Aikuiskoulutustuki - Ajankohtaista aikuiskoulutusetuuksista

3 tykkäystä

Olen itsekäs ja katson omasta vinkkelistä :upside_down_face:. Tosin lottoa tulee laitettua ehkä kerran joka toinen vuosi, joten ihmekkös en voita.

1 tykkäys

18 tykkäystä

Onks tää se lätkämaila (vaikka näyttääki enempi jääpallo/ringettemailalta), josta aina puhutaa QT yhteydessä? Lapa jäähän ja nimi lehtee…

16 tykkäystä

Eikun tuo on se kuuraketin lentorata, sulla on vaan kuva väärin päin.

3 tykkäystä

Lotossa (tai Eurojackpotissa) kerätään osallistujilta yhteinen panos. Sitten panosta
pienempi summa jaetaan takaisin.

1 tykkäys

Näin on… Samaa olen hokenut useamman kuukauden ja pysyn aatoksissani. Täällä lääkitään jotain joka ei lääkettä kaipaa… No ei se mitään… Saadaan korkotaso kohta alas vauhdilla.

Täysin vastuutonta rahapolitiikkaa. Täällä yritettiin saada inflaatiota käyntiin 20 vuotta siinä onnistumatta. Sitten kun sitä saadaan niin se suitsitaan niin että kohta ollaan iloisesti elvyttämässä… Jee.

4 tykkäystä

Kuutit viihtyvät vedessä ja tykkäävät sukellella.

5 tykkäystä

Kyllä, eli joka viikko voittaa joku, jos käy niin huono tuuri ettei lottoajat voita, niin Veikkaus voittaa.

-suomalainen voittaa aina-

4 tykkäystä

Ihan vain ajatelma. Kun ihmiset postaa onnistuneen veivin samaan viestiin O&M ketjussa, postataanko se sama viesti tuli tappiota / voittoa. Yleensä noissa veiviviesteissä on vain voittoa. :thinking::smiling_face:

13 tykkäystä

Mitä mitä?! Tekeekö joku muka veiveillä tappiota :joy::see_no_evil: Se on pelkkää voittoo :wink:

31 tykkäystä

Etkö ole jo oppinut, Inden foorumilla on vain niitä joiden veivit onnistuu. Ässiä ovat, aina tulee rahaa ovista ja ikkunoista.

(tai sitten on sellainen hypoteettinen mahdollisuus että ketjuun kirjoittaminen unohdetaan kun ollaan mutustelemassa turskaa veivin mennessä vihkoon… mutta tämä on tietenkin vain kateellisten panettelua eikä oikeasti totta)

35 tykkäystä