Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Inflaatio on yhä nousussa, ainakin jos katsoo futiksen pelaajasiirtojen nousukerrointa. Esimerkkinä Moises Caicedo:

  • helmikuu 2021, siirto Brightoniin, hinta 4 miljoonaa puntaa
  • elokuu 2023, siirto Chelseaan, hinta 100 miljoonaa puntaa + optio muista korvauksista

Onnittelut Brightonille ja tietenkin pelaajan agentille. Molemmilla on varaa laittaa fish n’ chipsien joukkoon vähän runsaammin ketsuppia.

12 tykkäystä

Kaikesta päätellen fiksu kaveri. OST:n viimeisetkin hilut lyöty markkinoille :wink:

10 tykkäystä

Urheilun taloudellinen dynamiikka on hämmentävää. Monet pitävät Lionel Messiä suht argumentoidusti maailman kaikkien aikojen parhaana pelaajana. Barcelona joutui luopumaan kultapojastaan talousvaikeuksien vuoksi. Kriisi- ja kusetusmarkkinoiden vuoksi Messistä ei vielä ole maksettu siirtokorvauksia. :smiley:

Todennäköisesti ei ikinä maksetakaan.

6 tykkäystä

Ehkäpä korjaamme tämän vakavan puutteen Suomen matkalla sosialismiin säätämällä, että taksin täytyy hinnoitella matka kuljetettavan varallisuuden mukaan?

Kun köyhä lähtee stadin keskustasta lentokentälle taksilla, maksakoon hän vain euron, ja miljonääriltä perittäköön vaikka rapiat 50 000 euroa. Eiköhän se miljonäärikin opi kohta pyöräilemään.

20 tykkäystä

Yksi ex. työkaveri sai aikoinaan ylinopeussakot Lahden motarilla yöaikaan perusteena “abstraktin vaaran aiheuttaminen”. :astonished:

2 tykkäystä

Indeltä tulosvaroitus pörssin suljettua ennen huomista osaria?

Kuvasta voi päätellä, mikä arvostuskerroin tulee ns. räjäyttämään pankin.

18 tykkäystä

Tämä on ehkä yks elämäni onnellisimmista päivistä. :point_up_2: :kiss:
I Am So Happy GIFs | Tenor

27 tykkäystä

Kytketään saman tien pankkikorttiin veronumero, joka korjaa jokaisen ostoksen vastamaan tuloja. Rikkaalle maito maksaa vaikkapa 20e/litra ja samoin perunat 20e/kilo. Pian päästään kaikki omavaraistalouteen tai valtion tulot pomppaa katosta läpi, eli win win tilanne. Kuinka helvetis tätä ei aiemmin olla huomattu ?

10 tykkäystä

Kuisla suostui sakkomenettelyyn, mutta ilmoitti syyttäjälle tulojensa alentuneen merkittävästi. Saamansa tuloselvityksen perusteella syyttäjä alensi sakkosumman 4 788 euroon. Sakon lisäksi Kuisla joutui maksamaan 40 euron rikosuhrimaksun.

Kuisla on saanut suuria ylinopeussakkoja aiemminkin. Vuonna 2015 Kuisla sai peräti 54 000 euron sakot, mutta sai alennettua ne käräjäoikeudessa reiluun 4 000 euroon.

Herra siis saa verosuunnittelulla anteeksi n. 90% määrätyistä sakoista. Samaan tuskin pystyy kukaan palkansaaja. Onko systeemi siis kaikille epäreilu? Tekeekö tuplattu epäreiluus systeemistä reilun? :joy:

7 tykkäystä

On toki, mutta ei sille tehdä käytännössä mitään eroa onko firma globaali vai vain Suomessa toimiva. TERM on silti siellä 2%+

@Olli_Koponen oli Ylen aamussa.

image Kello 7.11 alkaa Ollin osuus. :slight_smile:

8 tykkäystä

Tiesitkö, että OMX Helsinki 25 (OMXH25) on tänään pörssin auetessa lähes 300 pistettä alempana kuin ennen pandemiapudotusta 3,5 vuotta sitten?

Helsingin pörssin OMXH25-trendiviivan alamäki on jatkunut tässä kuussa 2 vuotta.

53 tykkäystä

Siirrän tänne, ei liity enää Nordeaan tuo kommentti. :smiley:

5 tykkäystä

Taiteilija on ollut esimerkillisen valveutunut ja jättänyt neljännen piipun ilman savua. :smile:

16 tykkäystä

Hieno nosto. Tuohon neljänteen “piippuun” haksahtaa moni Titaniciin ei niin vihkiytynyt! :smiley:

7 tykkäystä

Tässä on Helsingin pörssin kaikki yli 10 miljardin arvoiset firmat. HEX25:ssa maksimipaino indeksissä on 10 %, HEXissä (se joka pyörii aina 10 000 pisteen hujakoilla) ei mutta käytännössä Nokian ylipaino on jäänyt kauas historiaan indeksissä. Joka tapauksessa tämä kärkijoukko hallitsee indeksiä, vaikka sen perässä tuleekin liuta konepajoja. Yhteensä näiden markkina-arvo on 150 miljardia euroa, kun koko indeksi taitaa olla nyt 250 miljardin hujakoilla (ulkomuistista, pitää tarkistaa! :smiley: ).

Nordea. Elämänsä kunnossa, mutta markkina ei selkeästi usko tuloskunnon kestoon (P/E 2024e 7,6x).

Neste. Kannattavuus paineessa ja sijoittajia epäilyttää uusiutuvien tulevaisuuden näkymät kasvavan kilpailun ja sähköistymisen ristipaineessa.

KONE. Kiina.

Sampo. Sammolla menee oikeasti erinomaisesti mutta se kasvaa kovin hitaasti.

Nokia. On… Nokia. :smiley:

UPM. Supervaikea markkina.

Fortum. Alhainen sähkönhinta ja vähän sotkuja naapurissa.

54 tykkäystä

Ei ole indeksissä mukana jenkkityyliin AI-pilvi-bumbtsibum megacappeja “tasapainottamassa” joten mörnintä on taattu ja näköpiirissä ei ole mitään ihmeellistä ellei Nokia vedä jotain kania hatusta…

3 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen Olisi mukava kuulla heti perään noista “kymppikerholaisista” myös positiiviset luonnehdinnat.

2 tykkäystä

Sä olisit Verneri erinomainen analyytikko. Osaat kerätä kaiken olennaisen… yhteen sanaankin. :+1: :sunglasses:

Toki tavoitehinta ja suositus pitää osata asettaa vielä, mut jos laitat ne mukavan positiivisiksi, ni kaik o tyytyväisiä.

27 tykkäystä

Juu mutta tarjosit minulle samalla houkuttelevan tilaisuuden lörpötellä suurvaltojen taloudellisista suhteista, mitä en malttanut olla hyödyntämättä. :smiley:

3 tykkäystä