Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Kun odottelen tähän vastausta, jota mitä ilmeisimmin en tule saamaan,
avaan tässä teille vähän näkymää, minkälainen oli meininki Suomen viihdepiireissä aikanaan:

(tämä jatkaa sarjaani ‘kukaan ei kysynyt, ketään ei kiinnosta mutta kerronpa silti koska se viihdytti itseäni’)

Spede Pasanen lopettaa puolustuspuheensa Simo Salmisen konkurssista Lappeenrannassa näin (IS 15.10.1969):

Sanonpa tässä kommenttini lopuksi sen, että joka nyt alkaa raapia tätä asiaa Simolle negatiiviseen suuntaan tuntematta tosiasioita, hän joutuu ikävään välikäteen eli käsieni väliin. Piste.”

Tämä ei ollut hupipuhetta. Kun toimittaja Ismo Lysmä kirjoitti Ville-Veikko Salmisen naisjutuista ikävään sävyyn, Spede soitti hänelle ja pyysi käymään toimistollaan. ‘Olis yks hyvä idea’, salaperäinen Spede sanoi puhelimessa.

Kun Lysmä tuli Speden luokse, paikalla olivat myös Simo, Vesku, Ere ja Ville-Veikko. Lysmä näki jo miesten ilmeestä, mistä oli kysymys. “Ette tainneet tykätä siitä jutusta”.

Spede komensi Lysmän istumaan ja työnsi hänen eteensä kirjoituskoneen. “Kirjoita oikaisu.” Lysmä valahti punaiseksi eikä heti tarttunut toimeen. Spede antoi neuvon: “Katso tarkasti näitä jätkiä. Kun yhdenkin nimi näkyy sun lehdessä, me tullaan ja lyödään kaikki sun hampaat pois. Me maksetaan kyllä kulut mutta sun hampaat lähtee.” Lysmä lupasi kirjoittaa oikaisun ja pyysi julkisesti anteeksi.

Legendaarisin tapahtuma kuitenkin lienee Speden ja Hymy-lehden perustajan Urpo Lahtisen kiista jostakin Hymyn ikävästä jutusta. He tapasivat, ja Spede ilmoitti ettei hänen nimensä saa enää milloinkaan esiintyä Hymyn palstoilla. Tällöin Lahtinen tempaisi puukon taskustaan ja löi sen pöytään pystyyn.

Spede menetti tässä kohtaa malttinsa ja seurasi välienselvittely, joka johti siihen ettei Speden nimeä enää hymyn sivuilla mainittu.

[Tuomas Marjamäen kirjoittama elämänkertateos: Simo Salminen - se se vaan on sillä lailla]

25 tykkäystä

Julkisuudenhallintaa tuokin.

1 tykkäys

Kylläpäs osui kauniin runollisesti summaavat loppusanat ketjulle. :smile:

50 tykkäystä

Nämäkin tarinat tukevat vahvasti sitä vähemmän mairittelevaa kuvaa, jonka Spedestä on saanut.

1 tykkäys

Minulla on ollut vuoden ajan virtuaalisalkku, joka seuraa OP:n Parhaat listaa SijoittajaAppissa. Olen tasapainottanut salkun kahdesti ensin helmikuussa ja toisen kerran elokuussa. Osingot sijoitin seuraavaan yhtiöön jonka OP vaihtoi. Nordean osinko meni salkunhoitajan virkistys käyttöön. SijoittajaApp on sen verran realistinen virtuaalisalkku, että siinä on kulut mukana, siksi olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman vähän ylimääräisiä liikkeitä.

Tuotto jäi selvästi indeksistä, joka ei myöskään kovin hyvin ole kehittynyt:

Tässä salkun tunnuslukuja:


Tässä vielä salkun nykyinen sisältö yhtiöittäin:

Lopputulema on, että OP Parhaat listaa ei kannata seurata. Ensi kuussa vuoden täyttää Paskaosake-niminen virtuaalisalkku, mutta palaan siihen sitten.

39 tykkäystä

Nimimerkki kun olisi vielä ollut Bear_Hex25_20X, niin voisi ajatella hintojen polkemisen loppuvan. Ehkä tämä on kuitenkin positiivinen signaali :thinking:

Edit: Mitä tulee polkemiseen. Tein tuossa eilen lenkin 53km. Tänä kesänä olen polkenut luvattoman vähän ja kunto on sen mukainen. Tämäkin reissu meni lopussa pahasti hapoille ja treeniohjelma näytti 51h palautumisaikaa. Keskisyke oli 141pbm ( 48v.) Jotenkin ei vaan osaa ottaa lupsakasti, silloin kun mennään, mennään aina täysillä :grin:

13 tykkäystä

Joo, on jokseenkin totta, että melkein itkettää enemmän kuin naurattaa. :smiling_face_with_tear:

45 tykkäystä

Jos tulisin huomenna monimiljardööriksi, niin Dubai ja muut vastaavat paikat olisivat öbaut viimeisimpiä paikkoja, mistä kesämökkiä alkaisin katselemaan.

26 tykkäystä

Alimmasta kuvasta voi päätellä ensimäisen sijoittavan Stockaan, seuraavan Aurora Cannabikseen, kolmannen viskeihin, neljännen Twitteriin ( X) ja viimeisen Helsingin pörssiin.

8 tykkäystä

Aina pelännyt, että omat osakkeet osuu tuohon parhaisiin, sillä silloin on kyyti kylmää. Op:lta tuli myös jokin yleinen sähköposti tänään, jossa luki näin:

"Laita lainan korolle katto

Korkokaton avulla varmistat, että lainan kuukausierä ei pääse nousemaan liian korkeaksi. Hyödyt tämän hetken matalasta korkotasosta, sillä hinta määräytyy hankinta-ajankohdan korkotason perusteella."

Pitäisiköhän tässä huolestua korkojen tulevaisuudesta…

7 tykkäystä

Kyllä niihin pienen kosteuden jätän. Ja tässäpä tämmönen niksipirkkaniksi kaupanpäälle. Kannattaa laittaa sienet tavalliseen 1l muovipussiin ja leikata pussista sen jälkeen noin puolet pois. Taittaa pussin reuna ja sen jälkeen vakuumipussiin sisäpussin suuaukko alaspäin. Näin mahdolliset nesteet eivät imeydy ite vakumointikoneeseen. Ja jos haluaa nuukailla ja pelastaa maailman muovijätteeltä, niin vakuumipussi voi näin käyttää ensi vuonna uudelleen, kun se on pysynyt puhtaana. Vaikeasti selitetty, mutta toivottavasti sait ideasta kiinni.

Kuvan eka pussi on taiteltu ja odottelee vakuumipussia.

10 tykkäystä

Kuten jo jonkun henkilön lipuksen arvoiseksi arvioimassa postauksessani witted-ketjussa totesin, olen vasta nähnyt yhden (1) väitteen internetissä ja sen perässä ison porukan repimässä kyseisen huhun perusteella verkkareitaan.

Tuntuu kuin olisin politiikka-ketjussa

Onko täällä tietokone tietäjiä paikalla? Olen aloittamassa insinöörin opinnot ja tarvitsisin uuden kannettavan tietokoneen. En itse oikein ole perillä mitä koneelta vaaditaan. Olisiko intelin vai amd:n prosessorilla varutettu parempi, ja onko näytönohjaimella suurta vaikutusta. Koululla on jotain suosituksia tietokoneen spekseille, mutta tietysti haluaisin hintalaatu suhteelta parhaimman. Budjetti on luokkaa opiskelija (n. 800e).

Jos on suoraa sanoa mikä olisi tuohon hintaluokkaan hyvä niin saa vinkata.

2 tykkäystä

Yksi vaihtoehto voisi olla käytetty laadukas yrityskannettava. Niitä saa esimerkiksi Taitonetistä ja Terasetista. Olen ostanut molemmista useita pöytätietokoneita, ja olen ollut erittäin tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen.

Käytetty Lenovo X1 Carbon (7. gen) | Taitonetti.fi | Vuoden takuulla

Uusiakin tuohon hintaan saa hyvin. Esimerkiksi:
Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 -kannettava, Windows 10 Pro (20XLS26R00) – Verkkokauppa.com

Edit: Tässä vielä erinomainen tarjous uudesta (kuluttajamalli, ei yrityskone)
HP Laptop 15s-eq2825no R5-5/8/512 15,6"

9 tykkäystä

Itselläkin luottoa nimenomaan Lenovoon, ei kaadu ja kotiläppäri jo yli 10v vanha. Toista se oli Dellien ja HP:n kanssa. (oma kokemus vain, varmasti joku ollut niihinkin tyytyväinen)

3 tykkäystä

Foorumilla on ketju tuohon ”keskustelua tietoteknisistä laitteista” tjps, siellä on kyselty läppäri ja puhelin vinkkejä aikasemminki. Voi löytyy valmis vastauskin jos tuuri käy.

6 tykkäystä

Ostin juuri Tesla Model S. Paljon tulee autoiltua ja tämä on mukava upgrade elämässä yleisestikin. Säästetty on pitkään (ja edelleen säästö- ja sijoituaste on aika mukava tästä ostosta huolimatta) ja on tärkeää huolehtia että homma ei mene siihen että pelkästään kituuttamalla yrittää jokaisen euron säästää: joskus niitä rahoja pitää käyttääkin ja osan allokoin nyt tällaiseen peliliikkeeseen. Kunhan joka kuukausi säästää enemmän kuin kuluttaa + sijoittaa ylimenevät, niin hyvin käy. Ja muistaa nauttiakin elämästä matkan varrella.

Syytän ostosta osittain myös pihalla olevaa valmista latauspistoketta joka katsoo minua joka aamu syyttävästi että miksi ajan diesel-autolla.

90 tykkäystä

Käyttikseksi Windows, Macin kanssa tulee yhteensopivuusongelmia opinnoissa tarvittavien softien kanssa. Keskusmuistia nykyään vähintään 16 gigaa. Jos aiot tehdä tuolla koneella kaikki koulutyöt, suosittelen, että näytöllä on kokoa ja resoluutiota, esim. Cad-ohjelmia on aika nihkeä käyyttää pienellä näytöllä tai pienellä resoluutiolla. Vähintään 15-tuumainen näyttö, sanoisin.

3 tykkäystä

Tuo toden totta itkettää. Otin tämän nyt vähän liiankin tosissaan. Ei tämä elämä ihan hirveen hohdokasta ole ilman ystäviä/rakkautta. Siinä ei auta vaikka olisi mikä tahansa Euroopan omistaja ja miljonääri. Varsinkin näin parikymppisenä yliopisto-opiskelijana olisi ihan tervettä bilettää, harrastaa, mennä ja nähdä, kokea. Tässä tuli pieni avautuminen yksinäisyydestä🥲

26 tykkäystä

Tein vastaavan hankinnan viime kuussa. Eka sähköauto, ja yksi syy että tulee jonkin verran kilsoja vuoden mittaan.

8 tykkäystä