Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Nyt eikun odottelemaan unboxing videota Youtubeen.

3 tykkäystä

Meinasin laittaa Nordea-ketjuun, kun ehkei pohjolan pankitkaan ihan immuuneiksi jää tuolle sekoilulle, mutta tulin nyt silti kasvihuoneelle.
Aika moni sijoittajaviisas on tainnut linjata pankkien osakkeet poliittisiksi osakkeiksi (=> pysy erossa, kun niihin vaikuttavat “ulkopuoliset voimat”).
Vaikea sanoa päteekö vaikkapa Nordeaan, mutta ainakin kaikki italialaisten pankkien osakkeet ovat kyllä tällä hetkellä vahvasti poliittisia osakkeita. Nythän tuo EKP:n linjaus on hyväksi pankeille, mutta melkoinen köydenveto menossa.

2 tykkäystä

Toisaalta, ymmärrän kyllä miksi pölhex laskee.

Suomessa on puhdas oikeistohallitus ekan kerran tyyliin vuoden 1939 ja silti kehitellään jotain hintakattohimmeleitä :sweat_smile:

35 tykkäystä

Oikea taikka vasen ei mitään merkitystä koska ovat omaksuneet tämän henkilön filosofian, aika nappiin karl marx ennusti historian päävaiheet “ensin tulee feodalismi,kapitalismi ja lopulta kommunismi”

3 tykkäystä

Please, politiikka- ketjuun tommoset… Modet, tää foorumi alkaa liikaa muistuttaa taas jotain hiekkalaatikko -leikkejä. Ois vissiin taas Alokkaan aika muistutella keskustelujen tasosta ja oikeista ketjuista, jotta foorumi säilyy luettavana. Onneks voi käyttäjiä piilottaa ja mykistää…

8 tykkäystä

Pidetääs tällaiset Hegelin henkeä huokuvat dialektiset jutut tuolla erityshuoneessa.

35 tykkäystä

Selvä kontraindikaattori. Nyt kannattaa ostaa osakkeita pää märkänä. :grin:

21 tykkäystä

Tämmöisestä tuli Nordnetissa viesti.

Siirtymän vuoksi on syyskuussa kaikenlaista pientä jäynää (ei voi avata uusia AOT/OST tilejä tai lopettaa niitä noin viikon ajan) ja muutaman päivän osalta T+2 selvitysaika ei poikkeuksellisesti pidä.

Poikkeuksia on haarukassa 31.8.2023 … 12.9.2023

Lupailevat että uusi systeemi tekee hommista sujuvampaa ja tehokkaampaa sekä pienentää kustannuksia. Nordnetin välityspalkkioiden hinnannalennuksia odotellen…

Ai mitä? Eikö kannata vielä pidättää hengitystä? :stuck_out_tongue:

16 tykkäystä

Kiitoksia kommenteista Kimi! Jos sopii niin nappaan tästä lainauksen kotisivuilleni :slight_smile:

11 tykkäystä

Jotta saisi satoja (>199) bonuksina pitäisi olla esim miljoonan asuntolaina :smiley:

OP voi vaikka poistaa kiinteät kk maksut, päivttäisasiointimaksut, sijoituspaketin maksut tai alentaa margiaalinsa tai vaikka prime-korkonsa. Tuskin muodostuu ongelmaksi vaikka verottaja tuohon puuttuisi. Ainakin itse olen saanut aina joko kilpailukykyisen (=sama kuin paras kilpailija) tai alemman marginaalin. Tähän vielä päälle se että pohjolassa on halvin mp-vakuutus tietynlaisille mopoille, jonka voi kuitata isolta osin osin bonuksilla joten ymmärrän kyllä että muita pankkeja nakertaa tämä asetelma ja hämmästyttää ettei verottaja ole korjannut tätä huutavaa vääryyttä.

Mun mielestä tämä on ihan asiallista sisältöä vaikka se liputettiin. Tämä on mielenkiintoinen tulokulma pankkien väliseen kilpailuun Suomessa. Osuuspankki vs osakeyhtiö. Osuuspankilla ei ole samanlaista vaatimusta tuotolle kuten on osakeyhtiöllä, mutta ajaako juuri se esim Nordean tehokkaampaan ja siten pitkällä aikavälillä kannattavampaan toimintaan, mikä osakkeenomistajan mielestä olisi hyvä asia.

On kyllä vähän kesäsekoiluksi mennyt joissain ketjuissa. Ketjut saattaa täyttyä päivän ainana, mutta yhdessäkään viestissä ei edes käsitellä yrityksen fundaa tai muutenkaan oikeasti firmaan liittyvää. Kahvihuoneella kyllä osa noista viesteistä olisi kivakin lukea, mutta ei yritysketjuissa.

13 tykkäystä
Omistatko joitakin seuraavista osakkeista (voit valita useita)?
  • Qt
  • Revenio
  • Valmet
  • En mitään näistä
0 äänestäjää

Kyselyn tarkoitus on selvittää, mitä näistä osakkeista omistetaan kahvihuoneessa eniten.

Huomannu samaa, Wittedin ketju on lisänny foorumin käyttäjämäärääki kovaa vauhtia ku aika monen viestin edessä lukenu, ”käyttäjän ensimmäinen viesti”. Osa viesteistä kyllä katosi aika nopeasti…

5 tykkäystä

Hei sikamahtavaa että oot täällä! Yritinkin etsiä huvikseen viittauksia sinuun tai profiiliasi ennen kuin kirjoitin viestin, mutta nähtävästi teit vasta nyt tunnuksen. Vaikutat kyllä tyypiltä kenen kans vois koska tahansa lähteä kaljalle (tai kahville, ilman kahvipullaa), samoilla hoodeillakin asutaan. Ja joo totta kai sopii napata lainaus sivulle, ja tervetuloa yhteisöön! :slightly_smiling_face: Pistän yv:tä tuossa illemmalla.

Vähän tällainen tylsä ja ei niin miellyttävä päivä saikin hauskan lopetuksen.

4 tykkäystä

Kumpaa päätä tarkoitat?

16 tykkäystä

’Mistä tietää että isin tuoli on suorassa?

Kun se ostaa Suomiosakkeita, siltä valuu kuola molemmista suupielistä.’

9 tykkäystä

Tradekalta tuli taas ilmainen lounas. Saman aikaa osakkeet hohkaavat punaisena.

Olen odottanut, että jokin indeksirahasto lähettäisi ravintolakupongin, koska luvattiin että hajauttaminen on ilmainen lounas. Mutta mitään ei ole näkynyt.

29 tykkäystä

Ei saatana ei taas Cramer

35 tykkäystä

Kovin synkkää on talousuutisointi tällä hetkellä, ja varsinkin rakennusalalle povataan nyt kenties kaikkien aikojen romahdusta ainakin otsikoiden perusteella. Yt-pommeja putoilee tasaisin väliajoin ja kauppalehtikin pohtii Kannattaako umpisurkeaan Helsingin pörssiin sijoittaa?

Tuttuun tapaan Martin Paasi näkee talouden horisontissa valtavia myrskypilviä. Tämä edellä mainittu on toki ollut historiallisesti “melko” huono indikaattori pörssiromahduksen tulosta. Olen myös havainnut, että niin kutsuttu Inderes-indikaattori kallistuu vahvasti karhuilun puolelle. Sen verran synkistelyä havaittavissa foorumin kirjoittajissa. Olisikohan tässä aika kaivella ostohousuja jalkaan? Harmittavasti käteistä ei tällä hetkellä ihan loputtomiin ole, eikä viitsisi mitään myydäkään, kun osittain on jo lusikallinen housussa viimeaikaisen pörssiluisun myötä :smiley:

Taisi käydä itselleni se perinteinen, että aloitti ostot liian aikaisin laskumarkkinan alussa, eikä kärsivällisyys riittänyt odottaa tarpeeksi pitkään. Tästä kun luisu jatkuu niin varmaan myyn paniikissa pohjilla ja isot pojat ottaa aloittelijalta helpot rahat pois. Noh, yritän tätä toki välttää ja jatkaa ostoja ajallisesti hajauttaen. Sijoitushorisontti kuitenkin noin 20 vuotta eli aikaa on odotella. Netto-ostajallehan laskumarkkina on pääosin positiivinen tilanne.

33 tykkäystä

Tällä viikolla onkin saatu kunnon skandaaliväännöt käyntiin :muscle:

Ensi viikolla jatketaan, mutta nyt piretään vähän taukua :slightly_smiling_face:

Hyvää viikonloppua.

13 tykkäystä