Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Niinpä, noista varsinkin tuo 3kk sinappitykki on kohtuu pieni kuluiltaan kun ruokahommat kuitataan tissistä, vaipat on mallia kesto ja pyykkikone ottaa sähkön katolta aurinkopaneeleista sekä veden omasta kaivosta :grin:

1 tykkäys

MTV katsomossa tuore dokkari (3 osaa) Jyrki Hallikaisesta, katsottavissa 1/3…mielenkiintoinen aihe ja aikamoinen säätäjä vaikuttaa olevan.

12 tykkäystä

Vedin taas yhteen tilastoja foorumilaisten Shareville-ryhmästä.

Vaikka pölhex mörnii, ei meillä piensijoittajilla mene hullummin.

Viiden omistetuimman osakkeen joukossa Fortum on korvannut Kamuxin. Aika moni bumtsibum-yhtiö on viime vuosien aikana pudonnut kärjestä, ja arvomörnijät ovat nousseet suureen suosioon :smiley:

20 tykkäystä

Pistin yhtiölle varovaista tunnustelua sisältävän s-postin :slight_smile:

8 tykkäystä

Hieno juttu @Olli_Vilppo , toki Rautiaisella ja Mr.Tokmannilla voi olla kädet täynnä työtä tuon Dollarstore-kaupan myötä :slight_smile:

2 tykkäystä

Eikös fiksumpaa kuitenkin ole ottaa esim. Norskin luottokortti käyttöön ja käyttää sitä ns. “puskurina”, jos se pesukone ja auto hajoaa samalla viikolla. Norskin luottokortissa on kuitenkin vähintään se 15 päivää aikaa maksaa lasku ennen kuin korot ehtii rullaamaan ja Norskin tililtä voi jopa suoraan maksaan luottokorttilaskunsa. :slight_smile:

Eihän se reilu kolme pinnaa parista tonnista paljon ole, kun verotkin pitää maksaa, mutta parempi kuin ei mitään. Pienet purot, isot joet jne.

EDIT: Puhumattakaan siitä, että Norskin kortilla saa myös 0,5% cashbackia kaikesta kulutuksesta. Minä ja parempi puolisko molemmat maksetaan kaikki arkiset jutut (ruoat, polttoaineet ym.) Norskin kortilla ja siitäkin vuodessa muutamia kymppejä saa “ilmaiseksi”. :smiley:

4 tykkäystä

Kiitoksia mainoksesta. Löydän lähes miettimättä ainakin kolme parempaa puskurirahatapaa kuin “norskin” kortti.

Moni varsinkaan vanhempi ihminen ei uskalla käyttää säästötilejä koska muistavat pankkien kaatumiset muutama vuosikymmen sitten. “Sijoita vain siihen minkä ymmärrät” pitää heidän kohdallaan varmasti paikkansa. Raha on rahaa vain, jos se on kädessä seteleinä tai näkyy saldona (käyttö)tilillä.

Suurin osa on oikeasti varmasti vain laiskoja, asialle joka ei kiinnosta ei tule tehtyä mitään kun arki rullaa ilmankin. Sijoittaminen nyt kuitenkin vaatii melko paljonkin terminologian yms. sisäistämistä ennen kuin eri sijoitusvaihtoehtoja voi edes luotettavasti arvioida tai vertailla omaan tilanteeseensa tai riskinsietokykyynsä. Tästä syystä moni ei edes aloita. Tämä on myös syy pankkien rahastojen pärjäämiselle; “me hoidamme kaiken puolestasi” eikä 1-2% kulu paperilla näytä pahalta. Se mihin rahasto sijoittaa, ei edes kiinnosta.

Ehkä tiivistykseksi vielä että ihmisillä on paitsi erilaisia kiinnostuksen kohteita, myös erilaisia elämänarvoja.

3 tykkäystä

…ja niinhän siinä kävi, että Inderes Premium nyt Tokmannilta 15,99€/kk tai 150 €/vuosi.

(Mikael Rautanen huiskuttaa analyytikoiden kanssa rekan perään)
“Tehkää pojat hyviä osakepoimintoja, hyviä osakepoimintoja…”

23 tykkäystä

Melkein tulee tippa silmään, kun lukee tätä Ylen artikkelia.

32-vuotias pienituloinen opiskelija joutuu nyt maksamaan kaupungin vuokra-asuntoyhtiön miljardilainoja: ”Enhän minä sitä lainaa ole ottanut”

YLE

36 tykkäystä

Joo, on se paha maksaa miljardeja opintotuista.

En viitsi lukea itse artikkelia kun otsikko on tuota tasoa.

6 tykkäystä

Itse työssäkäyvänä ja samalla päätoimisesti maisteriopintoja suorittavana ei kyllä heru sympatioita. Itsellä olisi vielä mahdollisuus nostaa opintotuet maisteriin, mutta ennemmin käyn töissä vaikka nyt soppari loppumassakin, joten täytyy työnhaussa aktivoitua.

7 tykkäystä

Jos missasitte, niin kerroimme Inderesin webbisivun päivittymisestä perjantaina.
Jos herää mitään ajatuksia, niin kyselkää täällä, tuolla tai vaikka yksityisviestillä!

Mukavaa alkanutta viikko Kahvihuoneelle! :coffee:

ps. Käyttäkää beta.inderes.fi sivua!

8 tykkäystä

Viime lokakuun S&P500 pohjien tienoilla foorumin parviäly 390 vastaajan voimin veikkasi keskiarvona n. 14% lisäpudotuksen olevan vielä edessä indeksissä.

Jotenkin tällä hetkellä foorumin sentimentti Helsingin pörssin suhteen on jopa em. synkempi omasta mielestä. Kyselyn paikka tiedostaen, että monen vastaus ehkä lähtee siitä mitä uskoo maailman pääindekseissä tapahtuvan. Helsinkiäkin kuitenkin ostetaan, ollaan ostamatta, myydään tai pidetään.

Kuin paljon nykyista (4230) alempana OMXH25 käy ennen vuoden vaihdetta?
  • 0-2% eli pohjat oli about tässä
  • 2-5%
  • 5-10%
  • 10-15%
  • 15-20%
  • yli 20%
0 äänestäjää
4 tykkäystä

No jos sinulla on kolme parempaa puskurirahatapaa, niin kerro ihmeessä meille muillekin? :slight_smile:

EDIT: Muut pointtisi sinänsä allekirjoitan, mutta kiinnitän aina näihin “heittoihin” huomioita. Ei ole hedelmällistä keskustelua, jos argumentoi että tietää paremmin, mutta ei suostu valottamaan, että mitä ne paremmat vaihtoehdot on.

17 tykkäystä

Jos Norskilla tarkoitetaan Norwegiania, niin minusta vaikka sitä mainostaisi, niin ei se niin paha asia ole. Itselläni on tämä kortti eikä siitä ole tullut minulle muita kuluja kuin ostokseni.
Sinällään en tarvitsisi välttämättä Norskia, kun minulla on S-pankin debit- sekä credit-kortit.
Otin Norskin kortin siksi, että halusin jonkin toisenkin pankin kortin kuin S-pankin. Ajattelin, että jos S-pankkiin tulee joku pitempi tietoyhteyskatkos, niin toisen pankin kortti saattaa toimia.
Pitempi katkos siksi, että en kanna Norskia koko ajan mukanani.
Varmaan on olemassa muitakin maksuttomia pankki-/luotto-kortteja tähän varakäyttöön.

2 tykkäystä

Joo ja minulla ei ole mitään kaupallista sopparia Bank Norwegianin kanssa, joten ei ollut maksettu mainos. :smiley: Ja tuohon että onko muita maksuttomia luottokortteja, niin tottakai on! Lähinnä nostin norwegianin tuohon siitä syystä, että tarjoaa myös 0,5% cashbackia. Harvoissa suomikorteissa on cashbackia, vaikka jenkeillehän tuo on itsestään selvyys että on.

Nää ne on kovia “jätkiä”… :rage:

7 tykkäystä

Hyvä kortti, itse tulee myös maksettua arjen ostot Norskilla, samoin iso osa lomamatkoista ja muista isommista hankinnoista. Cashpointseilla on sitten maksettu lento-pari vuodessa tai satunnainen ruumalaukku tai vastaava.

Jos matkustaa paljon, niin Amex Gold on aika kustannustehokas kortti siihen rinnalle. Hinta reilut pari sataa vuodessa (sis. rinnakkaiskortin), ja vaikkei varsinaisia lounge-visiittejä sisälly kuin 4+2 kpl, niin tuota lounge on the go -palvelua käyttämällä tienaa korttimaksut takaisin jo muutaman reissun jälkeen. Ja vaikkei Amex sitä mainostakaan, niin kyseinen palvelu toimii pohjoismaiden lisäksi myös monella muullakin kentällä, ainakin Euroopassa. Amexin pisteet ja niiden cashback-arvo on käsittääkseni hieman Norskia pienempi, joten ostolsilla suosin yleensä Norskia.

Täällä kannattaa tosiaan vierailla nyt niin ei tule shokkina loppysyksystä päivitys. :smiley:

15 tykkäystä

Ai ai tuossahan on heti etusivulla laitettu otsikoissa virheellisesti yksikkömuodot (Analyysi, Kolmannen osapuolen vs Analyysit, Kolmansien osapuolien.)

Kirjaimellisesti käyttökelvoton :smiley:

12 tykkäystä