Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hei, jos joku löytää lääkärin, joka suosittelee ylipainoa, mättöruokaa, liikunnan vihaamista ja muutenkin epäterveellisiä elämäntapoja, niin vinkatkaa!

Sellaisella heebolla on rajattomat markkinat.

6 tykkäystä

Mulla on yksi työkaveri, joka kertoo intohimonsa olevan melkein mikä tahansa käsittelyssä oleva asia, josta hän ei tiedä höykäsen pölähtävää päivän lehtiuutisen tai konsulttipowerpointin lisäksi.

Mun pää meinaa räjähtää joka kerta, kun kuulen tuon sanan. Intohimo. Aargh.

2 tykkäystä

Tässä olisi Pekalta taas erinomainen tviittiketju. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tämä on kyllä ollut silmiinpistävää jo monta vuotta.

Näin ulkomaantyötä tekevänä olen koittanut ulkomailla tiputtaa Suomen uutisoinnin iltapäivälehtien osalta nollaan. Jotenkin ei jaksa lukea näistä paskoista tapahtumista, kun ne eivät tapahdu itsensä ympärillä…tässä ja nyt.

Näihin kyllä joutuu ajankohtaisuutisten takia palaamaan Suomessa ollessa.

Tämä ei ole silmienummistamista totuudelle, vaan oman mielentilan maksimointia. Pitää vintin freesimpänä siinä missä päivittäisten pörssiliikkeiden seuraamatta jättäminen.

Suositellen.

10 tykkäystä

Mikäli tämä sinun ja tuo myöhempi Vernerin postaukset eivät ole ns. sarkasmia, niin olen jyrkästi eri mieltä tuommoisesta lähestymistavasta reaalimaailmaan. Todellisen maailman voi vähäksi aikaa sulkea pois ja varmaan pidemmäksikin aikaa, jos on enemmän taloudellisia resursseja. Sitten, kun se lyö läpi, niin vaikutus on kahta kauheampi.
Ei tästä kannata sen enempää filosofoida, kukin taaplaa tyylillään ja yrittää löytää maallista onneaan.

2 tykkäystä

Voisiko Sijoituskästi olla sopiva foorumi? Bing @Kevin

9 tykkäystä

Tais jäädä se korjausliike siihen. Seppo spurttaa siihen malliin. Hyvä aloittaa vkl ja loma näillä tunnelmilla :sunglasses:

12 tykkäystä

Ja mikä kiinnostavaa, spurttaa Ilman NVIDIAa. Se mörnii aamua alempana edelleen…

2 tykkäystä

NVDA on ollut monen rahaston salkussa jo ylipainossa kovan hinnan nousun vuoksi, joka aiheuttaa väkisin balanssoimista. Myyntipaine leviää helposti sen myötä, joten pudotus jonnekin 400 tienoille ei olisi mikään yllätys. Näitähän bearitkin hyödyntää shorteillaan. ARKK:lla ei liene tämä ongelmana.

9 tykkäystä

Heräsin yöllä siihen, että asunnosta oli sähköt poikki. Vianetsinnän jälkeen syyksi paljastui Harvian kiuas, joka vaikuttaa olevan oikosulussa (laukaisee kaksi vaihetta). Tietääkseni ainakin jo toinen vastaava tapaus tässä uudessa taloyhtiössä.

Kaverin puolesta kyselen, kannattaako Harvian osakkeenomistajan olla huolissaan :grin:

12 tykkäystä

Tecnotreen oleminen tuolla listalla ei ihmetytä, mutta miten ihmeessä Stockmann on vienyt Lehdon paikan listalta :thinking::thinking:

2 tykkäystä

Voi hemmetti. Heleniukselta positiivinen näyte. Jos totta ja ikä huomioiden niin ura lie aika lailla tapateltu.

8 tykkäystä

Taisi olla – uraa ajatellen – viimeisiä epätoivoisia tekoja.

Tämän tason nyrkkeilijöiltä ei voi ymmärrettävästä syystä vaatia kovin paljoa, mutta jokaisen nyrkkeilijän lähipiirissä pitäisi olla ainakin yksi ihminen, joka pitää nyrkkeilijästä huolta ja estää tällaiset järjettömyydet.

Todella nolo lopetus uralle. Tahraa lajin mainetta entisestään eikä kotimaankaan maine puhtaan urheilun kehtona varmasti tällaisista kohene.

8 tykkäystä

JOS pitää paikkaansa että puurosta löytyi muutakin kuin voisilmää, tulee mieleen seuraavia ajatuksia.
Wilderilta saadun selkäsaunan jälkeen hanskat oli tosiaan menossa naulaan ja toipumisessa on saatettu käyttää aineita jotka on kiellettyjen listalla. Siinä sitten taisi kyteä ajatus paluusta ja Mielosta vastaan ei dopingtestausta tietysti ollutkaan. Joshua-tilaisuus tuli sitten ihan puskista ja voihan olla ettei koutsi ja Helenius edes ajatelleet että lääkkeillä olisi jotain vaikutusta testaukseen/tai että ovat edes kiellettyjen listalla. Wilderin jälkeen kun tuskin on kiinnostanut pätkääkään että mitkä buranat on kiellettyjä ja mitkä ei. Vaikea myöskään uskoa että Mielosen takia olisi kahta kahvikuppia väkevämpää ottanut. Ja niin tyhmiä eivät varmasti ole että Joshuan takia olisivat siinä muutamassa päivässä piristäneet oloa kielletyllä tavalla ja sitten kävelleet vapaaehtoiseen testiin.

Eli en nyt suoriltaan tekisi johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen ennen kun selviää lisää.
Tosin, Suomessa kun ollaan, niin siellähän se Helenius kituu jo torilla mestattavana ja poliisi etsii veripusseja joka Shelliltä…

15 tykkäystä

Tuleen mieleen ettei ollu ehtineet aineet poistua kun tuli äkkilähtö otteluun paikkaamaan toista kärynnyttä ottelijaa… btw dopingi olisi sama sallia ainakin huipulla koska kaikki käyttää kuitenkin. Jokatapauksessa harmillinen uran lopetus koska nyt hänet muistetaan ikävä kyllä ikävässä sävyssä.

10 tykkäystä

Muutama tunti positiivisesta näytteestä ja jo on kansan haavat auki ynnä korppikotkat asialla.
image

Asiat asioina, perkele. Ei vaan jaksa näitten toimittajien omia draamanhakuisia spedenäkemyksiä.

42 tykkäystä

Saako kuitenkin pitää ottelupalkkion? Luulisi ettei saa, jos kerran oli doupattuna ottelemassa.

2 tykkäystä

Meillä on mennyt muistaakseni 4/18 osakkaalla. Harvian korjausukot kertoivat että todennäköinen syy on että kivet paiskottu asentaessa kiuas eikä noudatettu valmistajan ohjeita. Meni takuuseen kaikilla ihan nätisti.

3 tykkäystä

En tiedä tarkalleen mitä agendajournalismi tarkoittaa, mutta epäilemättä median muuttuneella ansaintamallilla (klikkiotsikot, pakko reagoida tapahtumiin nopeammin) on vaikutusta itse tuotteeseen.

Näin uutisen tutkimuksesta, jossa oli luokiteltu uutisotsikoita eri kategorioihin aikajanan lähtiessä 1990-luvulta viime vuosiin. Suunta oli selvä - negatiiviset ja uhkista kertovat otsikot lisääntyivät roimasti n. vuodesta 2010 eteenpäin ja positiiset tai neutraaleiksi luokitellut vähenivät. (Ei, en ole katsonut tutkimusaineistoa, -metodia tai tutkijoiden ansioituneisuutta. Sillä varauksella.)

En usko lukijoiden karttavan todellista maailmaa. Asioista voidaan kertoa tylsät faktat tiskiin latoen, mutta kisa huomiosta ajaa ingressien ja otaikoiden tunne- ja adjektiivikuorrutukseen. (Huomiona - moni lukee jutuista vain nämä osat.)

Eniten minua häiritsee tunnepitoisia adjektiiveja sisältävä ns. tunneuutisointi. Adjektiivivalinnoilla yritetään triggeroida lukija kokemaan jokin tunne ja klikkaamaan otsikon takaa lisää tietoa. Algoritmit vaikuttavat tässäkin ja väitän, että se “todellinen maailma” katoaa algojen vääristäessä asioiden mittasuhteita ja syöttäessä tyrkylle ne raflaavimmat jutut.

Talousuutisointi on onneksi pysynyt kuivakkaana. Indereskin on mediatalo, mutta ei ole lähtenyt linjalle tyyliin “Lohi tunteikkaana - kohuyhtiön kalankasvattamo kauhean taudin uhrina”.

(Sivuhuomiona - Seppo Saarion sijoituskirjan yhdestä uudesta painoksesta poistettiin lähinnä nippu adjektiiveja. Sisältö ei kärsinyt tippaakaan.)

12 tykkäystä

Voisiko joku Rikulle ilmoittaa että eipä kyllä iske, ei avaa haavoja eikä vaikuta ei sitten pätkänkään vertaa. Mutta toivottavasti saat Riku söpötyksellesi paljon klikkauksia.

25 tykkäystä