Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Voisiko Sijoituskästi olla sopiva foorumi? Bing @Kevin

9 tykkäystä

Tais jäädä se korjausliike siihen. Seppo spurttaa siihen malliin. Hyvä aloittaa vkl ja loma näillä tunnelmilla :sunglasses:

12 tykkäystä

Ja mikä kiinnostavaa, spurttaa Ilman NVIDIAa. Se mörnii aamua alempana edelleen…

2 tykkäystä

NVDA on ollut monen rahaston salkussa jo ylipainossa kovan hinnan nousun vuoksi, joka aiheuttaa väkisin balanssoimista. Myyntipaine leviää helposti sen myötä, joten pudotus jonnekin 400 tienoille ei olisi mikään yllätys. Näitähän bearitkin hyödyntää shorteillaan. ARKK:lla ei liene tämä ongelmana.

9 tykkäystä

Heräsin yöllä siihen, että asunnosta oli sähköt poikki. Vianetsinnän jälkeen syyksi paljastui Harvian kiuas, joka vaikuttaa olevan oikosulussa (laukaisee kaksi vaihetta). Tietääkseni ainakin jo toinen vastaava tapaus tässä uudessa taloyhtiössä.

Kaverin puolesta kyselen, kannattaako Harvian osakkeenomistajan olla huolissaan :grin:

12 tykkäystä

Tecnotreen oleminen tuolla listalla ei ihmetytä, mutta miten ihmeessä Stockmann on vienyt Lehdon paikan listalta :thinking::thinking:

2 tykkäystä

Voi hemmetti. Heleniukselta positiivinen näyte. Jos totta ja ikä huomioiden niin ura lie aika lailla tapateltu.

8 tykkäystä

Taisi olla – uraa ajatellen – viimeisiä epätoivoisia tekoja.

Tämän tason nyrkkeilijöiltä ei voi ymmärrettävästä syystä vaatia kovin paljoa, mutta jokaisen nyrkkeilijän lähipiirissä pitäisi olla ainakin yksi ihminen, joka pitää nyrkkeilijästä huolta ja estää tällaiset järjettömyydet.

Todella nolo lopetus uralle. Tahraa lajin mainetta entisestään eikä kotimaankaan maine puhtaan urheilun kehtona varmasti tällaisista kohene.

8 tykkäystä

JOS pitää paikkaansa että puurosta löytyi muutakin kuin voisilmää, tulee mieleen seuraavia ajatuksia.
Wilderilta saadun selkäsaunan jälkeen hanskat oli tosiaan menossa naulaan ja toipumisessa on saatettu käyttää aineita jotka on kiellettyjen listalla. Siinä sitten taisi kyteä ajatus paluusta ja Mielosta vastaan ei dopingtestausta tietysti ollutkaan. Joshua-tilaisuus tuli sitten ihan puskista ja voihan olla ettei koutsi ja Helenius edes ajatelleet että lääkkeillä olisi jotain vaikutusta testaukseen/tai että ovat edes kiellettyjen listalla. Wilderin jälkeen kun tuskin on kiinnostanut pätkääkään että mitkä buranat on kiellettyjä ja mitkä ei. Vaikea myöskään uskoa että Mielosen takia olisi kahta kahvikuppia väkevämpää ottanut. Ja niin tyhmiä eivät varmasti ole että Joshuan takia olisivat siinä muutamassa päivässä piristäneet oloa kielletyllä tavalla ja sitten kävelleet vapaaehtoiseen testiin.

Eli en nyt suoriltaan tekisi johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen ennen kun selviää lisää.
Tosin, Suomessa kun ollaan, niin siellähän se Helenius kituu jo torilla mestattavana ja poliisi etsii veripusseja joka Shelliltä…

15 tykkäystä

Tuleen mieleen ettei ollu ehtineet aineet poistua kun tuli äkkilähtö otteluun paikkaamaan toista kärynnyttä ottelijaa… btw dopingi olisi sama sallia ainakin huipulla koska kaikki käyttää kuitenkin. Jokatapauksessa harmillinen uran lopetus koska nyt hänet muistetaan ikävä kyllä ikävässä sävyssä.

10 tykkäystä

Muutama tunti positiivisesta näytteestä ja jo on kansan haavat auki ynnä korppikotkat asialla.
image

Asiat asioina, perkele. Ei vaan jaksa näitten toimittajien omia draamanhakuisia spedenäkemyksiä.

42 tykkäystä

Saako kuitenkin pitää ottelupalkkion? Luulisi ettei saa, jos kerran oli doupattuna ottelemassa.

2 tykkäystä

Meillä on mennyt muistaakseni 4/18 osakkaalla. Harvian korjausukot kertoivat että todennäköinen syy on että kivet paiskottu asentaessa kiuas eikä noudatettu valmistajan ohjeita. Meni takuuseen kaikilla ihan nätisti.

3 tykkäystä

En tiedä tarkalleen mitä agendajournalismi tarkoittaa, mutta epäilemättä median muuttuneella ansaintamallilla (klikkiotsikot, pakko reagoida tapahtumiin nopeammin) on vaikutusta itse tuotteeseen.

Näin uutisen tutkimuksesta, jossa oli luokiteltu uutisotsikoita eri kategorioihin aikajanan lähtiessä 1990-luvulta viime vuosiin. Suunta oli selvä - negatiiviset ja uhkista kertovat otsikot lisääntyivät roimasti n. vuodesta 2010 eteenpäin ja positiiset tai neutraaleiksi luokitellut vähenivät. (Ei, en ole katsonut tutkimusaineistoa, -metodia tai tutkijoiden ansioituneisuutta. Sillä varauksella.)

En usko lukijoiden karttavan todellista maailmaa. Asioista voidaan kertoa tylsät faktat tiskiin latoen, mutta kisa huomiosta ajaa ingressien ja otaikoiden tunne- ja adjektiivikuorrutukseen. (Huomiona - moni lukee jutuista vain nämä osat.)

Eniten minua häiritsee tunnepitoisia adjektiiveja sisältävä ns. tunneuutisointi. Adjektiivivalinnoilla yritetään triggeroida lukija kokemaan jokin tunne ja klikkaamaan otsikon takaa lisää tietoa. Algoritmit vaikuttavat tässäkin ja väitän, että se “todellinen maailma” katoaa algojen vääristäessä asioiden mittasuhteita ja syöttäessä tyrkylle ne raflaavimmat jutut.

Talousuutisointi on onneksi pysynyt kuivakkaana. Indereskin on mediatalo, mutta ei ole lähtenyt linjalle tyyliin “Lohi tunteikkaana - kohuyhtiön kalankasvattamo kauhean taudin uhrina”.

(Sivuhuomiona - Seppo Saarion sijoituskirjan yhdestä uudesta painoksesta poistettiin lähinnä nippu adjektiiveja. Sisältö ei kärsinyt tippaakaan.)

12 tykkäystä

Voisiko joku Rikulle ilmoittaa että eipä kyllä iske, ei avaa haavoja eikä vaikuta ei sitten pätkänkään vertaa. Mutta toivottavasti saat Riku söpötyksellesi paljon klikkauksia.

25 tykkäystä

Melkoista draamaa mediassa tosiaan viritellään, mutta sellaistahan se nykyään on.

Se pitää sanoa, että ainakin itselleni tuli ensimmäisenä mieleen Lahden traumaattiset MM-hiihdot, kuten aina, kun joku suomalainen on kärähtänyt dopingista vuoden 2001 jälkeen. Lahdessa kärähti Suomen kansan idoleita edeltäviltä vuosikymmeniltä sellainen liuta, että järkytys ja silloinen häpeä jää varmasti monen kohdalla sukupolven mittaiseksi. Hiihdin itsekin kilpaa 70-80 -luvun molemmin puolin ja Harri Kirvesniemi oli suuri idoli pari vuosikymmentä nuoruuden harrastuksen jälkeenkin, kunnes… :smiley:

8 tykkäystä

Luulisi varsinkin sijoitusfoorumilla ymmärrettävän että huipputasolla doupataan jotta jaksetaan ja kestetään erityisen kovaa harjoittelua (terveyden uhalla) eikä anneta kilpailijoille etua koska hekin douppaa. Tekeehän yrityksetkin kaikkensa (jopa erilaisia suhmurointeja) tehdäkseen ainavain kovempia voittoja ja voittaakseen kilpailijat ja toki myös saadakseen sijoittajien rahat ja luottamuksen. Suomessa media kyllä tekee kaikkensa lyödäkseen lyötyä, eipä paljon muissa maissa tapahdu samaa ja vedetä kölin ali niinkuin tapaus lahti että urheilija menettää kaiken, jopa elämänsä ja osasyyllinen tähän oli median ajojahti.

Onko tämä nyt sitä #kaksoisstantardit #moraaliposeeraus #tekopyhyys

13 tykkäystä

Kilpanyrkkeilyssä, eritoten raskaassasarjassa (jossa Robbokin ottelee) dopingia käytetään. Ongelma ei ole ihan pienikään. Asiasta puhunut mm. Heleniuksen viimeinen vastus Joshua:

Teet kaikkesi ja voitat, olet juhlittu sankari. Sitten kun tekemiseen lisätään douppaus, niin oletkin synti ja häpeä ja sääntöjenrikkoja On tämä nyt sitten hyvä? :thinking:

4 tykkäystä

Totta tämä mutta ei kyllä Heleniuksen kohdalla. Kaveri ei todellakaan ole käynyt läpi erityisen kovaa harjoittelua kun myöntää itsekin ettei kunto olisi riittänyt yhtään erää pidemmälle. Eikä kyllä kroppakaan ole koskaan näyttänyt siltä että olisi erityisen kovaa harjoiteltu.

Miten muutenkaan se voisi olla? Urheilukailpailu on määritelmällisesti toisten kanssa kilpailua joidenkin sääntöjen puitteissa. Tilanne kun ei ole niin, että sallitaan kasvuhormoni ja ongelma ratkeaa. Douppaajat vai siirtyvät seuraaviin aineisiin saadakseen etua. Sellaisia mätämunia kun tulee aina olemaan ihmisissä.

Mielenkiintoinen ratkaisu olisi tietysti perustaa täysin vapaa sarja, jossa sarjakuvien mutantteja muistuttavat mömmömöröt kisaavat keskenään siitä kenellä on paras cocktail. 100m sprintin lähtöruuduissa olisi samanlaiset häkit kuin vinttikoirakisassa ja kilpailijat tainnutettaisiin heti kisan jälkeen, jotta välittömältä hengenvaaralta sivullisille voitaisiin välttyä. Tämä formaatti keräisi varmasti miljoonayleisön!

13 tykkäystä