Inderesin kahvihuone (Osa 7)

“– Hyvätuloiset ei meiltä saa tuettua lomaa, siitä ei ole huolta, hän painottaa.”

Ei näy olevan mitään huolta juuri tuosta. Kyllä se voidaan tulkita hyvätuloiseksi jos on varaa sijoittaa 500-1000€ kuukaudessa. Someraivo on syntynyt ihan aiheesta jos tuollaista kehtaa edes hakea.

19 tykkäystä

Inderes Nordic -kanavalla on paljon mielenkiintoisia videoita englanniksi ja ruotsiksi.

Ruotsini erityisesti vaatii hiomista. Hexiconin videota katsomalla tulee opittua mielenkiintoisesta yhtiöstä ja tulee kehitettyä ruotsinkieltä. :slight_smile:

Inderes Nordic -kanava: https://www.youtube.com/@inderesnordic2821

1 tykkäys

Tuli @Ituhippinen haastattelusta mieleen (kiitos muuten siitä haastattelijalle ja haastateltavalle, oli jälleen mainio), että jos täällä on toisen asteen opettajia linjoilla, niin napatkaapas täältä @Karo_Hamalainen oppilaitokseenne vetämään sessio vaikkapa sijoittamisesta ja taloushuijauksista.

Ja on siellä muitakin mielenkiintoisia tietokirjailijoita, joita ainakin itse kuuntelisin ilolla. Homma etenee hakemusten perusteella ja hakuaikaa vielä muutama päivä.

13 tykkäystä

Itse olen aina säästänyt “pahan päivän varalle”, mutta sen todellinen tarpeellisuus konkretisoitui todella vasta vastikään, kun joutui sivusta seuraamaan tuttavan perheen kuolintapausta. Kun puhutaan henkilöstä, joka ei ole jättämässä mitään perintöä (lapsi), se arkku ja hautaus pitää järjestää omasta pussista. Siinä sitten kaiken muun surun ja ahdistuksen lisäksi vielä, soitella siinä nyt sitten koko suku läpi ja kerjätä rahaa, että saa ostettua arkun hautajaisiin.

6 tykkäystä

En viitsinyt Koneen ketjuun laittaa kun vähän tämmöinen höpö höpö havainto. Mutta työpaikan hissi ollut maanantaina rikki, tiistai-keskiviikko laputettu (kone huolto) torstain toimi ja nyt perjantaina taas rikki. Aiemmin yleensä saman päivän aikana tulleet kuntoon :sweat_smile::thinking:

“Höpöhöpö-havainnoille” on omakin ketju, etteivät huku Kahvihuoneeseen :slight_smile:

1 tykkäys

Noin vuoden menoja vastaavan summan. Ihan puhtaasti oman mielenrauhan takia. Aloin tietoisesti säästämään summaa koronan alettua. Sen verran se toi epävarmuutta elämään. Aloitin sijoittamisen samoihin aikoihin.

12 tykkäystä

Tällä hetkellä on ehkä turhan isokin käteispuskuri, mutta noin vuoden menot. Isoja kulueriä kuten häät tulossa niin on tullut pidettyä isompaa kassaa. Osakkeisiin korvamerkittyä käteispainoa en laske tähän.

3 tykkäystä

Minä en ole juurikaan vajaaseen kahteen kuukauteen ostellut. Pitäisköhän täs heräillä… :cowboy_hat_face:

Noin vuoden menoja vastaava määrä on sivussa. Hetkellisesti se voi tippua tuon rahan määrä, kun tulee sellainen yllättävä ja iso meno. :slight_smile:

10 tykkäystä

Parin vuoden nettopalkka on käteispuskuria pahanpäivän varalle. Rahalle olisi varmasti parempaakin käyttöä kuin tilillä makuuttaa. Mutta toisaalta mielenrauhan arvoa ei voi mitata. Ei haittaa vaikka salkku sulaisi tai menisi työ alta. Rauhalliset yö unet. Kunhan pankki ei kaadu ja sosialisoi viikinkipäällikön ryöstö saaliita

8 tykkäystä

Muutaman kk menot. Loput sijoituksissa. Sieltä sitten jos oikeita rahareikiä tulee

5 tykkäystä

Voi juku ystävät.

On perjantai.

11 tykkäystä

Kuka tarjoaa mestareiden loungessa bisset

24 tykkäystä

Parissa vuodessa sijoitukset (asunnot, osakkeet) tulleet 6numeroisen luvun alas. Sijoitusuraa kaikkineen reilu 30v takana. Useampi kerta tullut lähes koko omaisuuden menetys. Silti ei hetkauta.

Suhtautuminen rahaan muuttunut ja aina sadesään jälkeen tulee jossain vaiheessa pouta🙂

Niin kauan kun oma katto säilyy ja töitä on tarjolla niin kaikki hyvin. Rahalla ja onnellisuudella ei ole omassa elämässä mitään korrelaatiota.

22 tykkäystä

Avautuminen: Onko täällä paljon muita ketkä käyttävät inderesiä pääasiassa mobiililla ja yrittävät lukea laajoja raportteja? Noiden isojen pdf:ien läpikäynti mobiililla on mielestäni aika kuraa. Jos täällä on muitakin keitä tuo häiritsee, niin olisikohan mitään toivoa että niiden formaatiksi tulisi joskus joku nykyaikaisempi.

11 tykkäystä

Yleensä pidän noin 10k €, mikä vastaa karkeasti puolen vuoden menoja. Varma työpaikka sekä vakuutuskorvaukset (työnantajan piikkiin) vakavan sairauden sattuessa saa pitämään varakassan aika pienenä. Ja tietysti osakesijoitukset saa nopeasti rahaksi, jos tulee sellainen tarve.

Jos olisi lapsia tai enemmän mahdollisia kulueriä niin olisi varakassa varmaan vähän suurempi

1 tykkäys

Joskus ollut aikeissa heittää Hansat hittoon, nyt tulikin Hitto Hansaan. Edellinen työpaikka Pieris Pharmaseuticals.

9 tykkäystä

En tiedä onko fyrkkaa sitten vain liian vähän, mutta en ole havainnut itsekään minkäänlaista korrelaatiota onnellisuuden kanssa. Arvostan toki sitä pientä taloudellista turvaa, jonka olen saanut kasattua ja onhan esim. sijoittaminen itsessään harrastuksena tosi mahtavaa puuhaa. Pienet jutut arjessa, harrastukset, puoliso ja ystävät ovat niin paljon parempia onnellisuuden generoinnissa :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Himoiten odotan selityksiä, miten @Verneri_Pulkkinen päätyi ostamaan Outokumpua :joy::grin:

E. Ja samalla sekunnilla napsahti O&M ketjuun :sunglasses:. Nyt lukemaan ja oppimaan.

E.2. Perustelut luettu, ja kyllä tää alkaa olemaan työsuojeluasia, päästäkää mies jo lomalle. Tuota se lapsen kanssa valvominen teettää.

33 tykkäystä

Pitää varmaan hakeutua työlääkäriin… :smiley:

20 tykkäystä