Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Miten se menikään…?
“Lukekaa analyysia ja istukaa käsien päällä?” :thinking::sweat_smile:

Vitsi vitsi. Itse olen ihan yhtä saamaton. :see_no_evil:
(Kuten taannoisesta salkkukatsauksestani kävi ilmi.)

Kuuntelin juuri tuon tuoreen podin. Taattua laatua taas @Sauli_Vilen & @Juha_Kinnunen :+1:t2:

Tulisi nyt kunnon miinuspäiviä tauluun, niin pääsisi kahmaisemaan pohjimmaisia ja viskaamaan pörssiin mokomat maatuneet käteiset. :face_with_monocle:

5 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas kun kyseessä, niin ovat sama asia. :wink:

20 tykkäystä

Vaihtoehtoisessa todellisuudessa.

86 tykkäystä

Kone tosi paljon Otista arvokkaampi. :disguised_face:

34 tykkäystä

Varokaa vaan mitä toivotte, mallisalkku saattaa kauhaista myös lisää vauhtia Duellin muodossa :grimacing: Osta -suositus on kaiken kukkuraksi päällä.

8 tykkäystä

Pakko vielä sanoo loppuun: Aiemmin ollut tosi paljon huolia siinä että Yhdysvallat on niin korkealle arvostettu ja jos siellä räsähtää niin Helsinki romahtaa. Näin se perinteisesti menee. Mutta siinä vaiheessa kun sä ostat laadukkaita yhtiöitä kohtuullisilla arvostustasoilla, tai edullisilla arvostustasoilla, ja vielä maltillisilla odotuksilla, sulta ei odoteta ihmeitä, niin sama sillä jos se väliaikaisesti romahtaa ja saat väliaikaisesti halvemmalla, kun kuitenkin iso kuva rullaa ja tuotto-odotus on hyvä eikä loppujen lopuksi sidoksissa Jenkki-markkinaan, vaan siihen yhtiöön ja sen tekemiseen, joten ehkä sitäkään pelkoa ei kannata pitää esteenä.

Juha Kinnunen

Hyvä kommentti podin loppuun. Pörssissä voi aina löytää syyt olla ostamatta mitään. Ehkä maailma romahtaa ensi viikolla niskaan, kukaan ei oikeasti voi tietää. Jos joku kyttää romahdusta vuosia, lopulta hän on oikeassa, mutta ei hän kuitenkaan pääse osakkeisiin käsiksi pohjilla, olo on liian euforinen oikeassaolosta ja käteinen tuntuu liian hyvältä. Täydellisyys on hyvän vihollinen. Nyt saa ihan ok firmoja ihan ok arvostuksilla. Se johtaa pitkällä aikavälillä parempaankin kuin ihan ok tulokseen jos historiaan on uskominen.

73 tykkäystä

Pakkohan tämä on tännekin laittaa. :exploding_head:

Netum Group Oyj : Sisäpiiritieto: Netum Group Oyj päivittää ohjeistustaan vuodelle 2023 ja arvioi liikevaihdon kasvavan noin 30 % sekä EBITAn olevan noin 7–10 % liikevaihdosta

Netum Group Oyj:n 14.7.2023 tiedottama yrityskauppa Netum Group Oyj:n ja Buutti Oy:n osakkeenomistajien välillä on pantu täytäntöön 1.9.2023. Netum päivittää vuoden 2023 ohjeistustaan yrityskaupan seurauksena.

Uusi ohjeistus vuodelle 2023

Netum arvioi liikevaihdon kasvavan noin 30 % edellisvuodesta ja EBITAn olevan noin 7–10 % liikevaihdosta tilikaudella 2023.

Aiempi 7.3.2023 julkistettu ohjeistus vuodelle 2023

Netum arvioi liikevaihdon kasvavan vähintään 20 % edellisvuodesta ja EBITAn olevan vähintään 10 % liikevaihdosta tilikaudella 2023.

2 tykkäystä

Mikäli yhtiön toimialana olisi arvopaperikauppa, niin liikevaihdon kasvattaminen olisi hämmästyttävän helppoa ja sitä voisi jatkaa todella pitkään. Myöskään miljardien liikevaihto ei olisi mitenkään mahdotonta saavuttaa.

2 tykkäystä

Näinhän se on, onhan se hauska ajatella että Nomadien liikevaihto oli 2021 samaa luokkaa kuin Stockmannilla jolla on kuitenkin useita myymälöitä ja nettikauppa.
Toisen liiketoiminta on myös toista kannattavampaa syystä tai toisesta. :thinking:


image

20 tykkäystä

Tässä olisi koko Inderes-päivän anti. :slight_smile:

Inderes-päivä on tiedonjanoisten juhlapäivä. Makrokatsauksen lisäksi tarjolla on useampi toimialakatsaus.

Inderes-päivä 2.9.2023
Makrokatsaus – Marianne Palmu, ekonomisti (linkki)
Rakennusektori – Olli Koponen, analyytikko (linkki)
Elintarvikesektori – Pauli Lohi, analyytikko (linkki)
Varainhoitosektori – Sauli Vilén, analyytikko (linkki)

Esitykset taltioidaan aiemmin viikon aikana ja ne ovat kaikkien katsottavissa launtaina kello 9:00 alkaen inderesTV:ssä.

21 tykkäystä

Kysymys rakennusalan ammattilaisille: Tuli sellanen tilanne vastaan, että toissakesänä omenapuu istutettuna ~1metrin päähän perusvesikaivosta, ~ 4-5m päästä talosta. Talo rakennettu 2017, onkohan miten suuri riski, että juuret tekee kasvaessaan tuhoa hule- ja salaojajärjestelmälle?

Kaivaisko puun vaan pois ja yrittäisi pitää hengissä toisaalla :thinking::palm_tree:

Paljolti kiinni myös maaperästä. Moreenipohjilla ei huolta oikeastaan ole ja koko salaojasysteemin olemassa olo on vähän turha ( talotohtorit tietysti väittävät että näin ei ole) Ei siitä haittaakaan ole, mutta vedet häviää joka tapauksessa on sitä tai ei. Hulevesijärjestelmälle omenapuun juuret tuskin tekevät mitään. Salaojia ne voi tukkia. Eli jos tontti on savimaata suosittelisin puun siirtoa. Homma pitäisi onnistua ihan hyvin kun puu on sen verran pieni. Omenapuu on yhtä laaja maan alla , kuin pinnalla.

14 tykkäystä

Ostinpa pitkästä aikaa uuden pelin, Remnant 2. Harvemmin tulee nykyään enään pelattua konsolilla tai pelejä ylipäätään ostettua, mutta tämä on kyllä vienyt mukanaan ja saa minulta vuoden peli tittelin. Jos täältä löytyy kyseisen pelin omistajia nii lets team up? :smile: Välillä meinaa nimittäi tulla hiki ja paha mieli, ei oo helpoimmasta päästä

5 tykkäystä

Kokeileppa Elden Ring. Omasta mielestäni paljon mukavempi ja haastava :grin: Omien hermojen tuotto% on kohdallaa.

5 tykkäystä

Perustuksissa ei kannata alkaa säästelemään etenkään kun salaojitus ei kauheita maksa. Sijainti on myös tärkeä vaikka olisi moreenipohja jos vaikkapa talo on loivassa rinteessä ja alapuolelle tampataan tie tai muuta rakentamista joka voi padota yläpuolelle vettä. Vakuutusyhtiöt voivat myös nostaa keskisormea jos ilmenee kosteusvaurioita ja salaojitus puuttuu… ja talon myyminen voi olla helpompaa kun salaojat löytyy.

9 tykkäystä

Oikein tehdyssä salaojassa vesi kulkee sepelikerroksessa ei juurikaan salaojaputkistossa. Putkiston voisi periaatteessa jättää pois koko salaojasta mutta itse en ole montakaan 60-90luvun kohdetta vielä nähnyt missä salaojat olisivat rakennettu oikein vaikka Rakennuksen pohjatyöt ovat tärkein vaihe koko rakentamisessa. Omenapuusta tuskin juuret ulottuvat yli 3m kauemmas ja n.50cm maan pinnasta että tuskin siitä mitään haittaa on. Uskoisin että enemmän haittaa siitä että ei saa omenoita moneen vuoteen jos sen menee siirtämään.

1 tykkäys

Joo kun tämän kanssa on valmista nii aattelin siihen koskea seuraavaksi! :smile:

1 tykkäys

https://twitter.com/jg_nuke/status/1697449044262441329/mediaviewer

Olipas herkullinen spekulaatio Nvidia osakkeen ja AI-kuplasta! Vanhat kunnon Finanssikriisi toimijat tässäkin taustalla, jos uskoo tämän videon tekijää :wink::smiling_face:

2 tykkäystä

Venetsian Marco Polo lentokentällä pääsee OP rahvaslounge kortilla ihan hyvään loungeen. Negronia kannetaan pöytään henkilökohtaisen palvelun myötä. Oikea konossööri suostuu nielemään ylpeytensä, ja tarjoilee tuplaespressolla tehdyn Latten myös klo 12 jälkeen :blush:

44 tykkäystä

Miten käytännössä puun juuret voi vaurioittaa salaojajärjestelmää? Juuri tai kaksi voisi mennä salaojasta läpi. Entä sitten?