Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Loppuikohan Putinin hallinnon rahankaato tuohon mustaan aukkoon vai miten noin? Itse prosessorit ovat täysin kilpailukyvyttömiä ja ainoa tilanne missä joku tuommoista käyttää on jos pitää turvallisuussyistä olla Ehdottomasti Kotikutoinen. Minusta tuo konkka pikemminkin kertoo että Venäjä saa tarpeeksi kiinatavaraa ettei tuolle ole käyttöä.

2 tykkäystä

“Aral” olisi ollut osuvampi nimi. Suuri järvi, mutta ajan mittaan ihmisten typeryyden paljon pienemmäksi kuivattama. Osuva metafora koko Venäjälle.

6 tykkäystä

Vettä löytyy sepelipesästä eli salaojaputken alapuolelta ja siellä se pysyy. Tietysti pitkien sateettomien kausien aikana vedenpinta laskee enemmän tai vähemmän riippuen maalajista yms. Salaojaputki on ainoa läpäisykohta vedelle salaojakaivoon matkallaan seuraavaan salaojakaivoon jne purkupaikkaan tai perusvesikaivoon/pumppaamoon.

Tässä putkivalmistajan kehittämä ratkaisu “Salaojaputki Tupla 110/95mm 6m SN8 on rakenteeltaan kaksikerroksinen, joissa putken sisäpinta on ajettu sileäksi paremman virtaavuuden saavuttamiseksi…”

Puiden ja pensaiden juuret hakeutuvat kosteutta kohti, juurien päissä on hiusjuuria, jotka tunkeutuvat salaojienkin sisään; kuten aiemmissa kommenteissa mainittu.
Ajan kanssa hiusjuuret lisääntyvät ja vanhemmat osat kuolevat, tästä muodostuu tiivis tulppa. Tosin tähän kuluu useita vuosia.
Toinen “hiusjuurimyttyä” tiivistävä on veden mukana tuleva liete. Kuten aiemmin on sanottu, niin suodatinkangas on tärkeä asentaa oikein ja kauttaaltaan peittävänä, niin senkin läpi tulee pienempiä hiukkaisia. Samoin salaojien asennushiekassa on pölyä vaikka se olisi pestyäkin. Lietteen muodostuminen on suurinta salaojien alkuvuosina.
Veden virtausnopeus salaojaputkessa on hidasta, näinollen vesi ei huuhtele lietettä salaojakaivoon.

2 tykkäystä

Ihan vaan teoreettisesti Getvbuy kautta voi hankkia Livegon tai sitten Smartiusen kautta Nordic Onen.

Jälkimmäinen on kuulemma laadukkaampi ja sen takia myös kalliimpi.

6 tykkäystä

Ihan vain teoreettisesti, onko olemassa mitään kanava listauksia paketeista, vai sisältyykö näihin oikeasti kaikki kanavat?

Pidättäydytään täällä keskustelussa vain Yle Areenassa. :smiley:

7 tykkäystä

Puolison kanssa yhteisellä tilillä on 40-50k. Aika paljon, mutta meillä on iso talo, johon voi tulla yllättäviä ja kalliita remontteja. Esim. keväällä tuli vedet katosta läpi ja oli lähellä, ettei tarvinnut alkaa kattoa vaihtaa.

1 tykkäys

Hiiteen Kuppalehtiefekti. Constimeemit valmiiksi kun P1-efekti saa googletranslaattorilla internetin syövereitä koluavat arvon salametsästäjät katselemaan suomalaisia rakennusyhtiöitä ja arvelemaan montako kuutiota per osake oksennusta sentimentillä on suussa mediaanilla tai ilman.

this-is-it-i-found-it

Sitten joko kaikki on kuussa tai vedyn, kannabiksen ja cryptojen lisäksi 5 vuoden päästä puhutaan finnish construction companiesista. :star_struck: :money_mouth_face: :melting_face:

Disclaimer varulta että hyperbolahuumoria jollei käy ilmi.

Edit. Korjasin kirjoitusvirheen kuppalehdessä

12 tykkäystä

Jätän tämän tähän ihan vaan huomista varten :sunglasses::ok_hand:t2:

20 tykkäystä

Martin Paasi kirjoitteli indeksisijoittamisesta, jota kai mun ainakin kannattaisi harkita. :smiley:

Kulut syövät tuottoa. Sijoittamisen kahden prosentin vuotuiset kulut syövät kolmessakymmenessä vuodessa puolet sinulle kuuluvasta tuotosta, kun osakemarkkinoiden tuotto-odotus on keskimääräiset seitsemän prosenttia vuodessa.

Alaotsikot:

  1. Kulut ovat tuoton vastakohta
  2. Aktiivisuuden riski
  3. Kasino ja osakemarkkinat
  4. Lisäarvoa tuottavat ominaisuudet

(tämä kirjoitus on ollut Nordnetin blogissakin)

14 tykkäystä

Onko @timontti ajanut Smart eye rahoilla hankitulla botskilla Ruoholahden torille tapaamaan Inderesin väkeä? :sunglasses::ok_hand:t2:

35 tykkäystä

Tässä on mun eli Hyzon-sijoittajan “kulkupeli”:


Tuhansia kilsoja ovat kestäneet. Pohjista vähän kuluneet, mutta päältä siistit, eli voi käyttää.

18 tykkäystä

65 tykkäystä

Mielikuvat vaihtelevat: milloin missäkin on “hyvä” tai “huono” osakemarkkina.

2007 Suomessa oli sijoittajien mielestä “hyvä” osakemarkkina koska kokemus oli että se tuppaa nousemaan aina 30 % vuodessa.

Buffett kehtasi lokakuussa 2008 kirjoittaa että ostakaa USA:n osakemarkkinoita CAPE:lla 15x. Tämä tapahtui tilanteessa jossa laajalti subjektiivinen kokemus oli että USA:ssa oli “huono” osakemarkkina. Hänen ajoituksensa vieläpä epäonnistui joten kädenlämpöinen vastaanotto muuttui armottomaksi pilkaksi. Noissa tilanteissa ei puolen vuosisadan vähintäänkin ok träkki millään tavalla auta.

Nyt subjektiivinen kokemus on että USA:ssa on “hyvä” osakemarkkina. Tässä tilanteessa jos Buffett CAPE:lla 31x kirjoittaisi Buy American. I am., vastaanotto olisi positiivisempi.

https://www.thestreet.com/opinion/buffett-watch-buy-american-im-damned-10469192

24 tykkäystä

Onko toi keltainen kultaa?

6 tykkäystä

Teen taas kyselyn, kun oma laji eli indeksisijoittaminen oli esillä. Paitsi mielenkiinnosta haluan myös tietää minkälaiselle informaatiolle altistun, kun seuraan tätä foorumia. Toki parin vuoden aikana on oppinut aika hyvin arvaamaan ketkä likettävät härkäisiä kommentteja ja ketkä karhuisia, noin esimerkiksi. Kuitenkin tuo indeksisijoittamisen laajuus jää vähän pimentoon kokonaisuutena foorumisteilla, vaikka on etf-ketju ja ostin/myin juuri -ketju. Itse en ainakaan osaa yhtään ennakoida mitä tämä kysely tuottaa.

Osakkeiden suhteen pitkäjänteinen indeksisijoittaminen ilman isompia ajoitus- tms. yrityksiä
  • On sijoitustoimintani liki ainoa osa-alue (yli 90% salkusta)
  • On sijoitustoimintani pääosa-alue ( 50-90% salkusta)
  • On merkittävä osa-alue ( 10-50% salkusta)
  • On vähäinen osa-alue (alle 10% salkusta)
  • Ei kuulu sijoitustoimintaani
0 äänestäjää
10 tykkäystä

:smiley:

Hyvä kysymys, vien huomenna kultasepälle.

4 tykkäystä

Ideana olisi rakennuttaa paritalo Lapin isoon matkailukeskukseen satunnaiseen omaan käyttöön ja muuten vuokraustoimintaan. Bisneksenä ei vaikuta kultakaivokselta, mutta harrastukset maksaa. Kysymys onkin, että suoraan omistukseen vai kannattaako tässä olla välissä Oy-muotoinen firma? Jos jollain tiedossa sivustoa, missä asiaa käsitelty niin saa vinkata tai laittaa viestiä.

Hyvä viesti, OP:n halpisloungekortti on kyllä hyvä. Suosittelen kaikkia enemmän työkseen lentäviä hommaamaan Priority Passin rajoittamattomilla visiiteillä pankin kautta. Mutta kannattaa itse laskea tuleeko kannattavaksi luottokortin maksujen kanssa. Mulla taidettiin juuri nostaa kaverimäärääkin yhdestä kolmeen.
Venetsian lounge tuli testattua kesällä. Oli ihan ok, mutta nykyään loungerankingiin vaikuttaa mulle eniten tarjottava ruoka. Kaikista löytyy kuitenkin jotain hyvää juotavaa.
Helsingissä mielestäni Aspire on parempi kuin Finnair safkan puolesta, Finnairin etuna IPA-hana. Just käynnistyi toinen vuosi Finnair Gold-tasolla, sitä ennen käytin pelkkää priority passia loungevisiitteihin.

5 tykkäystä

Ai että, tänään ois pitänyt olla Sotkamossa katsomassa pesismatsia. Roope Korhonen voitti Kempeleen Kirin aika huikeassa ottelussa.

1 tykkäys