Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Bayer on saksalainen firma, että arvatkaapa vaan miten tässä käy.

5 tykkäystä

Albanialainen setä tokaisi ihan hassun vitsin :smiley:

En viitsi suuremmalti referoida, tuolta sen saa luettua kokonaisuudessaan.

17 tykkäystä

Päivitin robotti-imurini viime vuoden lopulla Roomba i7:ään. Mahtoikohan olla Black friday -tarjous, karvan alta 300 euroa taisi maksaa. Ei siis mikään huippumalli – ei käy puolestasi kaupassa tai pesulla, eikä vie roskia ulos – mutta imuroi hyvin.

Laite on osoittautunut erittäin luotettavaksi. Amazonista (DE) tilasin joskus setin suodattimia ja sivuharjoja puoleen hintaan Suomen kauppoihin verrattuna ja seuraavaan Amazon-tilaukseen pistän myös imurin pääharjakset – siis sellaiset melkein Kawasakin vihreät silikoniläystäkerullat.

Imuri on tainnut jäädä jumiin yhden kerran – se tuntuu selviävän hämmästyttävän hyvin erilaisista tilanteista. Esim. maton harjakset eivät ole ongelma, kuten edelliselle imurille ja Roomba kiipeilee kynnysten yli vaivatta. Jumin aiheutti muuten lenkkarien nauhat, jotka imuri oli pyöritellyt harjasten ympärille.

Vähintään pari kertaa viikossa Roomba urakoi talossa – toisinaan laitan sen siivoamaan vain yhden tai pari huonetta. Akku on pysynyt hyvässä iskussa. Ehkä ainoa mainitsemisen arvoinen miinus on se, että yhdellä latauksella se ei pysty imuroimaan koko taloa, joten se käy välillä latailemassa itseään. Isommasta akusta voisi maksaa lisää. Imurointiaika kertalatauksella on n. 1h 15min.

Meillä minä imuroin enimmäkseen ennen robottia ja perinteinen imuri on pakko olla robotin kaverina edelleen. Robotti-imuri säästänyt omaa aikaani (ja vaivaani) todella paljon. Siihen nähden laitteen hinta on hyvin kohtuullinen.

Jos en ole aiemmin maininnut, Robotti-imuri on kertakaikkisen loistava keksintö. :slight_smile:

Ei ainakaan toistaiseksi. Kävin vilkaisemassa tilanteen ja ihan kunnossa ovat.

26 tykkäystä

Onko sulla ollut Robon renkaiden kanssa ongelmaa? Meillä oli ensimmäisessä roombassa ongelma, että renkaat “kului” aivan uskomattoman nopeasti. Siitä rapisi sellaista harmaata hitulaa sitten ympäri kämppää, ja enimmäkseen imuri sai siivota omia sotkujansa. :sweat_smile:

Nykyään käytössä Xiaomin vastaava, joka toimii kyllä hyvin! Silti jonkinlainen kaipuu roombaan olisi, kun tuota taas päivittää pitää.

Kiitos! Lienee ollut kyseessä joku maanantaikappale, kuitenkin tästäkin aikaa jo melkein 10 vuotta tms. :sweat_smile:

4 tykkäystä

En tiedä kokonaiskuvasta vaatemyyntialalla, mutta syklisiä ovat vaatetrendien menekit ainakin noin katukuvaa ja nuorison pukeutumista sivusta katsellen. Ensin kaikilla on Lacostea, sitten Levistä, Hilfigeriä, Adidasta, Nikeä. Kierros alkaa jossain kohtaa uudestaan. Minusta tuntuu, että Bille Beinon aallonharja meni. Tätä syklisyyttä voinee sitten tasoittaa eri maiden välillä.

2 tykkäystä

Admicomia ja Fortttumia lissää. :slight_smile:

Olemme tänään kasvattaneet Mallisalkun omistusta sekä Fortumissa että Admicomissa 1,5 %-yksiköllä. Näemme molempien tuotto-odotukset houkuttelevina erityisesti hieman pidemmällä aikavälillä. Mielestämme Helsingin pörssin alakuloinen tunnelma ja huokea arvostus tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia tehdä hyviä osakepoimintoja, ja pyrimmekin laittamaan lisää käteistä töihin syksyn edetessä.

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/mallisalkku_fortum_admicom.pdf

30 tykkäystä

Nyt heräsi mielenkiinto! Mikä on TervanKypsyttelijan ammatti, jos tämä on sinun silmissäsi harrastus?

6 tykkäystä

Onko tuo edes kummoisissa vaikeuksissa? Yhtenä vuonna tuli lievästi tappiota. Liikevaihto porskuttaa yläviistoon jne. Kohtahan se alkaakin NHL- kausi niin tuotteita luulisi taas menevän kaupaksi.

3 tykkäystä

Olen parhaimmillani vienyt itseni lisäksi viisi kaveria priority passilla loungeen ja minkäänlaista laskua ei ole tullut perään :slightly_smiling_face: En tiedä sitten katsovatko kokonaisuutta ja muutaman kerran jos vuodessa vie ylimääräisiä loungeilemaan, niin eivät siitä ala nipottamaan, jos käyttökerrat eivät ole ihan suurkuluttajan tasolla. Onneksi ei enää tarvitse kovin paljoa työkseen matkustellakaan.

Samoja kokemuksia, se taitaa olla paljon kiinni tilanteesta (jono ja kiire) ja sen aspahenkilön innokkuudesta kirjata niitä. Ehkä noin 50% kerroista tulee lasku vieraista.

2 tykkäystä

Onhan se huono juttu, jos varastotasot tuohon malliin kasvavat. Kertoo siitä, että ehkä menekkiä tuotteille ei enää samaan tapaan ole, eli brändi on poistunut muodista.

Mutta eihän firma missään lirissä nyt vielä ole, jos kysyntä vielä palaa.

Hieno tarina kyllä tuo Billebeino. Muistan, kun kavereiden kanssa naureskeltiin aikanaan tälle bisnesidealle. Nyt voi nauraa taas itselleen.

9 tykkäystä

Saas nähdä, mutta yleensä ”onko osakkeissa mitään järkeä” -tyyppiset otsikoinnit ovat yleisempiä lähempänä pohjaa kuin huippua. Kun sentimentti on taas päinvastainen, esitellään voittoja ja voittajia mahdollisten riskien sijasta.

Kommentti koskee siis vain otsikkoa, ei ole kunnia kuulua Aamulehden tilaajiin.

11 tykkäystä

Tänää on Nokia ja Duell nouseet about saman verran.
Toki Nokialla hyviä uutisia hillattain parikin, patenttifyrkkaa ja pikku YT:t…
Duell en osaa sanoa mitää, mutta asiaparit nyt kuitenkin…

Edit… jaa nyt jo Noksu vihertää ja Duell punottaa, hyvä näin…

Ei ole @Verneri_Pulkkinen mitään syytä kainostella todellista syytä ostollesi. Uskon, että osinko-sijoittajuutesi on jo paljastunut. :kissing_heart:

61 tykkäystä

Inderesin oma osinko-prideviikko. Komeaa seurata, kuinka kasvusijoituskaapista tullaan pihalle ovi auki potkaisemalla, eikä saranoita varovasti naristellen!

17 tykkäystä

Niin mikäs sun imurin nimi oli? :slight_smile:

Hän vertaa ruokarobotteja monessa kodissa hääriviin robotti-imureihin, jotka saatetaan nimetä niin kuin ne olisivat lemmikkejä.

Ei maksumuuria.

2 tykkäystä

Vuosipäivä lähestyy - vai menikö se jo - kun meidän taloyhtiötä terrorisoiva narkkari aloitti riehumisensa. Kyseinen henkilö siis asui talossa, ja hänet saatiin häädettyä. Häätö ei muuttanut oikeastaan mitään muuta kuin sen, että koska henkilöllö ei ole enää avaimia taloon, aiheuttaa hän aiempaa enemmän tuhoja mm. ulko-ovia särkemällä. Viime yönä ystävämme oli ilmeisesti hukannut sorkkarautansa johonkin, kun hän joutui laseja särkemään. Kulku käytävään kävi ilmeisen vaivattomasti, mutta kellarioven iskunkestävät lasit estivät matkan jatkumisen. Rikoshyöty jäi saavuttamatta, mutta kolme ovea saatiin taas korjauskuntoon.

Rikosilmoitusta rikosilmoituksen perään. Ja kerta toisensa jälkeen niiden liitteeksi valvontakameran kuvaa sekä rikollisen henkilötiedot mukaan. Mutta tämä terrori ei lopu, ja tappiot tuhoista on laskettavissa jo kymmenissä tuhansissa euroissa.

65 tykkäystä

Meillä robotti-imuri on tietenkin Hovimestari.

1 tykkäys

Meillä kutsutaan Anopiksi

6 tykkäystä

Mitähän seuraavaksi… :grin: @Sijoittaja-alokas Taisikin olla väärä hälytys :face_with_peeking_eye: :smiley:

8 tykkäystä