Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Muistatteko

18 tykkäystä

Tässä on Kauppalehden juttu tarkkailulistajutuista, jonka lukee muutamissa minuuteissa. Ei ole maksumuuria. :slight_smile:

Pykälää on selvityksen mukaan sovellettu eniten, 7 kertaa, yrityssaneerausten yhteydessä. Näin tehtiin esimerkiksi marraskuussa 2013, jolloin Talvivaaran kaivososakeyhtiö ilmoitti hakevansa yrityssaneeraukseen. Samoin tehtiin Stockmannille huhtikuussa 2020, kun tavaratalokonserni ilmoitti yrityssaneerauksesta.

2 tykkäystä

Ketju oli hyvä ekat pari tuntia, nyt se on asuntosijoittaminen osa 2 politiikkanurkkauksen kohteliaisuudella. Harmi, että hyvä potentiaalinen ketju meni pilalle näin nopeasti :frowning:

12 tykkäystä

Onko vakuutusasiat kunnossa? En siis ole myyjä, mutta ilman diagnoosia voisi saada ainakin joistain firmoista vakavan sairauden turvan (IF ei myönnä jos/kun diagnoosiin johtavat tutkimukset on alkanu). Henkivakuutus irtoaa huomattavasti helpommin eli ainakin se kannattaa laittaa kohdalleen.

Vaikeaahan se kerääminen ainakin tuntemattomilta on, koska tuollaisia tapauksia on valitettavasti Suomi/maailma pullollaan. Jos on tiedossa paljon tuttuja, jotka haluaa lahjoittaa niin aika hyvin se onnistuu ilman keräyslupiakin. Jokin aika sitte eräs läheinen menehtyi syöpään ja hänen leskelle lahjoiteltiin erilaisia summia suoraan tilille. Ei hän sen kummemmin rahaa kerännyt/kerjännyt, sitä vaan lahjoitettiin.

Todella harmittavasti tässä tapauksessa ei ollut henkivakuutusta. Oman perheen pärjäämistä mahdollisen kuoleman jälkeen kannattaa todellakin miettiä. Viimeistään tuosta tapauksesta opin, että reilu 30€ kuukaudessa 300k pariturvasta (Priimus) on todella pieni panostus siihen nähden millainen liemitilanne henkiinjääville voi syntyä surun lisäksi.

Ja jos joku palstalainen tekee töitä 18h vuorokaudessa niin miettikää muutamaan kertaan onko tosiaan sen arvoista. Muutama tunti kannattaa käyttää ainakin budjetointiin ja muuhun rahaelämän suunnitteluun, koska tuo kuulostaa oikeasti jo työnarkomanialta tai joltain vastaavalta. Elämässä on paljon muutakin kuin työnteko. Varsinkin jos on lapsia ja/tai puoliso. Kukaan ei varmasti kadu kuolinvuoteella, että tuli tehtyä alle 18h työpäiviä.

20 tykkäystä

Kannattaa liputtaa, niin ne modet osaa käydä siivoamassa :wink:

13 tykkäystä

Raksahommat ja asuntohommat on varmaan vähän niin kuin autohommat. Jokaisella on oma vahva ja perusteltu mielipide, josta ei jousteta. :fist:

15 tykkäystä

Onko jotain sivustoa, mistä näkisi näppärästi kaikki Suomen pörssiyhtiöiden liikkeellelaskemat bondit hakemalla yhtiön nimellä?

1 tykkäys

Sähkönhinta on ollut taas ajankohtainen aihe, niin mennään tällä.

9 tykkäystä

Kysymys foorumille: Onko tuttua kamppista vai uutta kikkaa saada verkkokauppaa aktivoitua?

Tässä on lyhyt juttu ruotsalaisesta Gullberg & Janssonista. :slight_smile:

”Olemme edelleen sitä mieltä, että yhtiön strategia tulopohjan monipuolistamiseksi on oikea tapa toimia pitkällä aikavälillä. Odotamme Gullberg & Janssonille lähitulevaisuudessa vielä muutamia haastavia vuosineljänneksiä, mutta uskomme, että yhtiöllä on hyvät edellytykset tuottaa jälleen kannattavaa kasvua, kun markkinat palaavat normaaliksi”, Fritz toteaa.

Alaotsikot:

  1. Markkinat jatkuvat vaikeina
  2. Mahdollisuus kannattavaan kasvuun

Aika peruskauraa nuo yömyynnit. Säästän nykyään mieluummin aikaa ja hermoja ja tilaan jostakin paremmin toimivasta verkkokaupasta. Tarjoukset ovat huonontuneet merkittävästi vuosien varrella. Parhaiten mieleeni ovat jääneet monet bugitarjoukset. Tässä esimerkiksi lähti tilaukseen noin 150kpl Tupla- patukkaa ja ties mitä hernekeittoja ja tonnikaloja. Järjestelmä antoi hinnaksi sentin/kpl kun laittoi yhteen tilaukseen tasan 29 kpl. Jaksoivat he silti porskuttaa älyttömän kauan bugisilla tarjouksilla ja tarjouskoodeilla, joilla sai tuotteita lähes ilmaiseksi.

20 tykkäystä

Muille osakkeille tuo on todella katkera visio. Konkurssipesä Lehto Oyj ei tietenkään maksaisi enää mitään vastikkeita. Asunto-osakeyhtiön muut osakkaat saisivat kattaa vajeen. Jos Lehto omistaisi esim. 50% yhtiön osakekannasta, niin osakkaiden vastike kaksinkertaistuisi! Kyllä siinä hymy hyytyisi.

Joku kirjoitti, että yhtiö voi haltuunottaa huoneistot. Totta, yhtiön hallituksen kuuluu olla silloin aktiivinen. Heh, tosi tyly skenaario: Lehto Oyj konkkapesä on asettanut mieleisensä hallituksen koska omistaa 51% osakekannasta. Hallitus ei ryhdy toimenpiteisiin vaan antaa muiden osakkaiden kattaa vajeet…

Noh, oletetaan kiltimpi skenaario silti: hallitus ottaa haltuun Lehdon huoneistot. Myyminen on haastavaa nykyisessä markkinatilanteessa mutta saattaa se rajulla alennuksella onnistua.

Vuokraaminenkin on haastavaa. Varsinkin PK-seudulla. Katsokaapa kuinka hitosti PK-seudulla on vapaita vuokrakämppiä nykyään. Ei ihme, että Lumo mainostaa joka viikko…

2 tykkäystä

En tiedä, mutta kiitos vinkistä. Kerrankin kannatti olla uneton ja selata foorumia. Olin juuri ostamassa Thulen pyörätelinettä ja säästin kertaheitolla 56€! Mahtavaa :+1: Oli jo valmiiksi Suomen halvin…

16 tykkäystä

Ensinnäkin 51 %:n osakeomistus taloyhtiöstä ei tuo 51 %:n äänivaltaa yhtiökokoukseen. Asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 13 pykälässä on säädetty äänimäärästä. Mitä hallitukseen tulee, niin silläkin toki on oma vahingonkorvausvastuu, mikäli se toimii tuollaisissa asioissa jäsentensä etua ajaen muiden osakkaiden kustannuksella.

Toiseksi, asunnon hallintaanotto ei anna mahdollisuutta kämppien myymiselle taloyhtiön taholta. Kämpät vuokrataan eteenpäin.

Kolmanneksi, vaikkapa siellä pääkaupunkiseudullakin uudiskohteet kyllä saa vuokratuksi. Vuokrataso tosin ei välttämättä vastaa odotettua.

11 tykkäystä

Perinteinen keino suojautua tuolta on kerätä hallituksen jäsenet Karhupuiston ns. puistokemisteistä.

Mitä tulee yhtiökokousääniin, niin ymmärsit varmasti, että 51% oli tarkoitettu metaforiseksi. Totta, että laissa on äänivaltarajoitin, mutta sehän on lapsellisen helppo kiertää. Mutta ei siitä sen enempää.

PK-seudulla on hiton paljon kämppiä tarjolla just nyt. Kaippa sen tosiaan hintaa polkemalla saa kämpän vuokralle mutta…

Äänileikkuri on nykyisessä asunto-osakeyhtiölaissa osakkeenomistajakohtainen. Siinä ei auta se, että yksi osakkeenomistaja jakelee valtakirjoja puistokemisteille. Noin muutenkin on toki melkoista foliohattuilua ajatella, että pörssiyhtiön mennessä konkurssiin alkaisi sen konkurssipesä toimimaan visioimallasi tavalla. Mutta tämä tästä aiheesta.

9 tykkäystä

Yksi erillinen osakkeenomistaja = yksi yhtiö. Ei tarvitse kuin järjestellä sopivasti niitä omistuksia useamman yhtiön taakse ja vot: omistat enemmistön äänistä sanoi laki mitä lystäsi.

Sori kun pieni käytännön joke oli sinulle selvästi aivan liikaa. Mielestäni tekstistäni kävi kyllä ilmi, että varsinainen tarkastelu tehtiin sen mukaan, ettei Gruppo Lehto ollut oululaisitain ilkiä ja sentään hallitustakin miehittänyt tenu-ukoilla.

Eipä tuo saivartelusi teknisten yksityiskohtien kanssa muuta mitään: Lehto on käytännössä vielä hengissä oleva kävelevä rakennusyhtiöruumis.

3 tykkäystä

Kyllä. Kansan jatkumisen kannalta me miehet olemme halpoja ja naiset kalliita.

Ja ’kansan jatkuminen’ lienee se puolustussodan idea.

8 tykkäystä

Täältä löytyy:

Tällainen tuli vastaan aamun X-uutisvirrassa:

4 tykkäystä