Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ja silti eivät saa tulosta tehtyä vaikka riistävät konsulttejaan minkä kerkiävät…

:grin: :grin: :grin:

1 tykkäys

Mikä markkinoiden lasku? S&P500 ja maailmaindeksit ovat lähes ennätystasolla.

2 tykkäystä

Oman salkun tuotto viimeiseltä viideltä vuodelta on 0%

8 tykkäystä

Eli pääset aloittamaan taas puhtaalta pöydältä :slightly_smiling_face:

28 tykkäystä

Tässä olisi erinomaisen opettava Pekan tviittiketju. :slight_smile:

Ottakaa viereenne kupponen kuumaa… aijuu niin ei kannattanut sanoa. :grimacing: Ottakaapa sitten tuoppi olutta, siis holitonta, alkoholin juontiin en kannusta. :cowboy_hat_face:

8 tykkäystä

Ehkä kannattaa jättää se Ryanair kokonaan mainitsematta ja käsitellä Puuiloa ihan sellaisenaan. Lähestymistapasi vaikuttaa olevan kunnossa. Et ainakaan näytä keksivän siitä epätosia väittämiä kuten täällä jotkut tekevät.

Esim. väite, että Puuilo olisi jotenkin erityisen halvalla myyvä - ja siten omaisi esim. merkittävän kilpailuedun K-rautaa yms vastaan - sehän ei pidä paikkaansa. (Sitäkin lähdettiin soitellen sotaan puolustamaan ja huonosti kävi)

Sen sijaan on aivan eri asia väittää esim. seuraavaa: “Puuilon mielikuva asiakkaiden keskuudessa on, että siellä on jotenkin erityisen halpaa (vaikkei olekkaan)” Tuo on aivan ok-väittämä. En osaa ainakaan suorilta sanoa, että se olisi väärä. Tuohan jopa varsin toivottava illusio: tuulipuvut luulee, että on halpaa ja tungeksii Puuiloihin kuraa kantaen päämärkänä ostamaan K-raudan hinnoilla kamaa. Mikäpä siinä. Toivottavasti illusio säilyy.

Omaan muuten Puuiloon yksityishenkilönä vuosikymmenten asiakassuhteen. Olen käynyt kyseisessä kaupassa jo silloin kun se oli vasta pari kolme kauppaa: Kainuussa, Oulussa (Vasaraperässäköhän se oli?) ja Jäkessä. Eli puhutaan 1990 luvun alkupuolesta. Silloin siellä muuten oli oikeasti halpaa. Mielestäni Puuilostakin katosi pitkälti aidosti halpuus siinä vaiheessa kun tuli capital angel mukaan hommaan ja piti ruveta takomaan firmaa pörssäkuntoon. (Sama ilmiö tapahtui Tokmannissa, joka oli kasa Robin hoodeja ja ties mitä ennen paraatikuntoon laittoa)

Ryanairista on muuten myös asiakaskokemus. Tai taitaa olla peräti kolme kertaa Ryanairilla: ensimmäinen, viimeinen ja ainokainen. Tuskin tulen kys. firmalla jatkossa lentämään paitsi aivan hätätapauksessa. Ryanairinkin ydinkompetenssi vaikuttaa olevan halpuus-mielikuvamarkkinoinnin mestaruus, by the way.

1 tykkäys

^ tuopista ja lauantai-illasta puheen ollen, muistanko ihan väärin vai oliko Sijoittaja-alokkaalla jotain tinder/treffipöhinää päällä? :blush: Menestystä vklopun käänteisiin mikäli on! :beers:

6 tykkäystä

Vaimon 50 v juhlat ja alkuun golfia. Hyvässä kunnossa väylät ja sponsorit.

27 tykkäystä

Kyllä on hyvässä kunnossa kenttä. Pari kertaa olen siellä tällä viikolla pelannut :+1:. Hyvää peliä ja synttäreiden viettoa!

3 tykkäystä

1998 avattiin ensimmäinen myymälä Kajaaniin, mutta tulee siitä kuitenkin 25-vuoden asiakkuus, joten fair point ja kauan on käyty.

Hinnat elää jatkuvasti. Ei Puuilo tule koskaan olemaan jokaisessa tuotteessa halvempi kuin kaikki muut.

Jos Puuilo ja Motonet ovat vierekkäin ja sama tuote maksaa Puuilossa 0,5€ enemmän, meneekö osakkeenomistaja Puuiloon? Tuote maksaa 10€

1 tykkäys

Vaimo on siellä Pavilla töissä. Sano sille seuraavan kerran @Aquattro :lta terveisiä, ravintolapäällikkönä työskentelee :smile:

5 tykkäystä

Tuo Wikipediasta (?) hakemasi tieto on virheellinen.

Olen vuorenvarmasti käynyt Puuilo myymälässä jo ennen vuotta 1995. Muistan vielä henkilönkin, jolta vinkin kaupasta sain. En muista enää millä asialla kävin, mutta se oli hyvin vaatimatonta nykymittapuun mukaan. Tarjouslehdykkä oli taitettu A3:n, joka oli täynnä mustavalkoista “hässäkkää”. Kunnon indie meininkiä.

Vuonna 1998 en ole voinut käydä Puuilossa kun en edes asunut Suomessa enää tuolloin. Kajaanin Puuilossa en ole koskaan tietääkseni käynyt…

En tiedä mistä tuo satuilu vuodesta 1998 ja Kajaanista on, mutta totta se ei ole.

https://www.puuilo.fi/meista

Firman oma kuvaus historiasta :smiling_face_with_tear:, jos se on satua niin mikä kaikki muu?

Tuolta hain tiedon oman muistini tueksi. Olen itse kyseisessä myymälässä 90-luvulla vieraillut. Mutta liikkeen nimi oli aluksi Ilmat pois? Ja minä en ainakaan muista/tiedä milloin nimi vaihdettiin. Eli voiko tämä liittyä siihen.

1 tykkäys

Onpa erikoista…eikä taatusti ollut mikään torille pysähtynyt linja-auto tai vastaava missä kävin. Nyt en jaksa enää muistaa missä myymälä oli. Hämärä utuinen mielikuva, että jossain Vantaalla - mutta ei siellä Virkamiehen alueella missä se nykyään on ollut pitkään. Pitääpä kysyä muistaiskos tuo kaupasta aikoinaan vinkannut tuttava.

Myymälä ei ollut suuri.

Nimi oli saletisti Puuilo koska se oli niin erikoinen nimi, että ihmettelin sitä jo 1993/94, että “kuka hemmetti antaa myymälälle tuollaisen nimen”.

Puuilon myymäläautoja en muista ikinä nähneeni edes. Btw, tarinassa on samankaltaisuuksia Juha Kärkkäisen tarinan kanssa. Hänkin oli samoilta hoodeilta kuin Puuilon perustaja ja aloitti uransa kiinajunkkia kauppaavana torikauppiaana.

Kärkkäisen myymäläautoista en ole varma, mutta epäilen käyneeni sellaisessa joskus 80/90 lukujen nitkassa kun niitä kaikenkarvaisia kiertelijöitä Suomessa piisasi. Savenmaan autot ainakin muistan. Se jatkoikin aika pitkään mutta on tainnut sekin lopettaa kulkukauppiaana olon?

Kiitos toivotuksista! :pray:

Vielä en ole treffeille päässyt uusien mätsien kanssa, mutta katsotaan. :slight_smile:

5 tykkäystä

Noniin. Meikäläinenkin mukana täasä

2 tykkäystä

Pienen ihmisen onnellisuutta hämärtyvässä lauantai-illassa :smiling_face:

87 tykkäystä

Sattu vastaan. Aika hyvä :sweat_smile:

56 tykkäystä

Entäs ne roistot jotka fillaroi toimistolle? Heti pitäs iskeä veronkorotusta sellasesta veronkierrosta. Ja kaikille myös viina- ja tupakkapakko. Absolutistit täällä vaan vapaamatkustaa meidän verorahoilla ja syö muiden eläkkeet kun elävätkin niin pitkään.

26 tykkäystä

Hah. Absolutisti, duunimatkat ei-etäpäivänä sähköskootterilla. Ei bensaveroja, ei muitakaan ikäviä paheveroja. Limupulloista taitavat jotain virvoitusjuomaveroa viedä vaikka on sokeritonta. Kaikki hyvin, maksakaa te muut :smiley:

2 tykkäystä