Inderesin kahvihuone (Osa 7)

https://twitter.com/unusual_whales/status/1703031228482380276/mediaviewer

Melekosta. Ranskan vallankumous saa lisää kannattajia, giljotiinin tekee paluun ja Eat the rich on taas kaikkien huulilla?

Miksi he eivät vain syö kakkua? - kuului kysymys.

E: Elon hajotti suoran linkityksenkin :confused:

image

Pitää ottaa tuo mediaviewer pois linkistä niin toimii.

3 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan Jorma Erkkilän ihan mielenkiintoinen kirjoitus Howard Marksista, jonka lukee muutamissa minuuteissa.

Riskienhallinnan merkitys

Marksin mukaan sijoittajan kannattaa keskittyä riskienhallintaan. Hänen mukaansa loistava sijoittaminen on keskittymistä ensin riskienhallintaan ja vasta sitten tuottoihin.

”Jos pystyt välttämään häviäjiä, voittajat huolehtivat itsestään”, hän toteaa.

Tämä sääntö on hyvin samanlainen kuin Warren Buffettin kuuluisat ensimmäiset sijoitussäännöt: ”Sääntö nro 1: älä koskaan menetä rahaa. Sääntö nro 2: älä koskaan unohda sääntöä nro 1.”

8 tykkäystä

Vuotaako muillekin nykyään Outlookissa jäätävästi spammia läpi?

Tulee nykyään varmaan 30-50 roskapostia läpi päivässä ja menee vielä aika ”Tärkeät” kansioon.

Näitä ei myöskään voi estää, koska niissä ei ole lähettäjää tai jos on, se on kikkailtu esim näkymään Tokmannin, Elloksen tms. lähettämänä, eikä auta vaikka senkin estää. Vuotavat silti läpi.

Muutaman kuukauden tämän kanssa on nyt saanut taistella jo.

16 tykkäystä

Oi aikoja. Vähän on meno muuttunut :slight_smile:. Ja siis itsekkin aidosti pohdin oman siirtokunnan perustamista tuonne uuteen maailmaan. :face_with_hand_over_mouth:

8 tykkäystä

pari päivää miettinyt tässä pörssin hulluja vuosia 2020-21 ja jälkikäteen olisi pitänyt tajuta myydä kaikki kun jengi maksoi .jpeg kuvista 2 miljoonaa taalaa -.-‘’

Se tilaisuus kyllä tuijotti suoraan peilistä.

51 tykkäystä

Älä huoli, eiköhän tulevaisuudessa ole samankaltaisia- joskaan ei samanlaisia ajanjaksoja tulossa. Silloin olet napsun kokeneempi.

5 tykkäystä

Jälkipeli helppo peli, kovimmat ratkaisut tehdään siinä hetkessä :thinking:

Edit. Ps. Kaikki riippuu suunnitelmista ja ajoittaminen on tuuripeliä.

2 tykkäystä

Viikonloppuun lähdettiin negarilla, nyt voisi lähteä voitolla yöhön.

Niinku teoriassa voisi. Jospa nuoremmat ja asiassa ansioituneemmat kuitenkin hoitaa juhlahommat :sweat_smile:

79 tykkäystä

Epäilen, että tämä liittyy viestiini tuolla ETF kestjussa, mutta en sitä näe. Aiheeseen silti kommentoin sen verran, kuten edellä mainittiin Laitilan panimon tuotteita ei saa McDonalsin hanasta. Samoin, jos menet paikailliseen Prismaan tai City Markettiin niin mennessäsi partahöylä osastolle sieltä löytyy useita Gilette malleja sitten joku Pirkka ja Extra ja ehkö joku muu. Mutta kysymyksiä, miksi Giletteä eniten, vaikka se on selvästi kallein? Smaoin partavaahto osastolla on kalliimpaa Giletteä runsaasti. Mennessäni paikalliseen Verkkokauppaan melkein heti vasemmalla on runsaasti Applen laitteita esillä, vaikka ne hinnaltaan kalliita suhteessa muiden valmistajien vastaaviin. Edelleen paikallisen City Marketin virvoitusjuomaosastolla on pitkä hyllyrivi pelkästään Coca Colan tuotteita. Lisäksi lattialla on toisella puolella pitkä rivi lavoja coca colan tuotteita. Miksi liikkeet ottavat näitä tuotteita myyntiin ja antavat nille paljon liiketilaa elleivät ne myy. Itse asiassa koitin joku aika silmäillä löytyykö muita Cola jumia kuin Coca Cola ja Pepsi. En helposti löytänyt. Muistan vielä aikanaan Olvilla oli sellainen kuin Afri Cola, mutta ei ole enää vaan Olvi valmistaa, da daa Coca Colaa. Miten kilpailet tuollaista yhtiötä vastaan, jolla on valtava massa ja pystyy myymään kallimmalla kuin muut?

Olen nähnyt noista tietokoneiden käyytöjärjestelmistä juttua, että paras ei välttämättä pärjää. Mainitsit Microsoftin, itse en pärjää ilman Windowsia töissä. Mutta vapaajajalla epäilen pystyväni hoitamaan kaiken iOsilla tai Androidilla. Olen pohtinut Chromebookin ostoa. Joku on sanonut, että Linux olisi paras järjrestelmä, mutta itse kokisin asioiden hoitamisen sillä vaikeaksi. Nuo kolme ensimmäistä mikä vain on helpompi. Itselläni ei ole Apple, mutta kyllä niitä löytyy lähipiiristä ja eivät siitä luovu.

1 tykkäys

Jep. Jälkiviisaus on helppoa. Maaliskuussa 2020 maailma romahti ja jotkut uskalsivat mennä heti all-in. Itse olin vielä huhtikuussa 2020 yli 80% käteisenä ja toistelin itselleni, että “kyllä se lasku kohta taas jatkuu”. No ei jatkunut.

Virheistä oppii ja mennään leuka rinnassa eteenpäin.

10 tykkäystä

Väsynyt, mutta onnellinen mies :slight_smile:

23 tykkäystä

Ai että, kyllä eilen ois pitäny päästä itekin uimaan Sapsojärveen.

3 tykkäystä

Kuvassa moninkertainen Euroopan mestari juhlii Suomen mestaruutta.

33 tykkäystä

Koko asia vaikuttaa sijoittajan kannalta epärelevantilta, mutta turvallisuus ei ainakaan omasta mielestä parane sillä, että kaikki tiedot ovat kortin takapuolella (=samalla puolella). Ennen piti sentään saada kuva kortin molemmista puolista, jotta sai sekä kortin numeron että turvakoodin tietoon. Nyt riittää että näkee ainoastaan yhden puolen…

20 tykkäystä

Tää pitää vetää Matti Näsän äänellä…

Juu eikun nääs tulin tuolta ulkomailta takas Suamen ihanuuteen…
Tosa yhtenä ehtoona katoin telkkarii, sitten aukasinkin sen niin eikö jumankauta meinasin penkltä putoo…
Siä ihmiset istuu taikka makaa sohvalla ja kattoo telkkaa…ja siittä on jumankaude tehty telkkariohjelma…
Kysyvvaa kuin tätä lähet jollekki ulkomaalaiselle selittää…ja emmää enää yhtään ihmettele että tää samariiniki muuttaa muille maille viarahille…
Oikeen ny maistu mikää!

4 tykkäystä

Huomenta.

Syksy on kullankaivajan parasta aikaa. Kokeillaanko harrastusta porukalla, jos ottais jonkun 200km2 siivun jostain lapista ja kävisi keräilemässä näytteitä?

Varaushinnasto:

Voikohan näillä kohtuuttomasti hankaloittaa joidenkin toiminnanharjoittajien suunnitelmia (matkailu, tuulivoimalat jne)? En tietenkään suunnittele, kunhan vain tuli mieleen

Sillä välin ihmemaassa

14 tykkäystä

Aamutv:ssä Varman Risto Murto suolasi Valtion osakesijoittamisen.
On hänen mukaan sekä riskienhallinnan että tuottojen osalta huuhaata.
Ylen Aamu-Tv joskun seiksan kulmilla.
Ehkä hän lähinnä tarkoitti Nesteen ja Fortumin omistamista…
Mihin valtio rahansa käyttää? | Ylen aamu | Yle Areena

ps. NOKIA ei ole Solidiumin salkussa isoin sijoitus, enää…

2 tykkäystä

Ehdottomasti mukana!
Kaivoin jo villapaidatkin valmiiksi. Voin jo nähdä itseni siellä.

21 tykkäystä