Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Sijoitustieto on kysellyt kolmelta sijoittajalta ajatuksia heidän näkemyksistään nykyhetkestä. :slight_smile:

Kolme markkinasoturia -julkaisusarjassamme kysymme kolmelta aktiiviselta eri sijoitustyylin asiantuntijalta, mikä heille on ajankohtaista juuri nyt.

Syysiltojen hämärtyessä näkemyksiään antoivat sijoituskouluttaja Svenne Holmström, Sijoituskästin toinen perustaja& osakepoimija Kevin van Dessel sekä Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

5 tykkäystä

Modulight ketju ja “normaalia perustutkimusta”

wtf-what-is-that

53 tykkäystä

:cowboy_hat_face:
Normaali perustutkimus =
“sitä leipätyötä, jota biolääketieteen tutkimusryhmät tekee ja julkaisee vertaisarvioituina tutkimuksina. On kiinnostavaa alan tutkijoiden, mutta ei niinkään suuren yleisön tai Modulight-sijoituscasen näkökulmasta.”

29 tykkäystä

Olisiko nimi Twitter ollut sittenkin parempi?

17 tykkäystä

Noniin oisko siinä sitten seuraava kriisi😅 no ei ny…ihme pelottelua kyllä, toki täytyyhän niiden miljoonien eteen varmaan pelotella muuten saa lisää resursseja

5 tykkäystä

Miksi näitä ei järjestetä kaikille sijoittajille?

17 tykkäystä

Tuli sopivasti vastaan tämä @Mikael_Rautanen:n tviitti:

49 tykkäystä

Ystäväni on perustamassa miesten alusvaatteisiin keskittyvää yritystä nimeltä Lickmann Stondex. Löytyisiköhän tätä kautta siemenrahoitusta?

62 tykkäystä

On kyllä todella outoa, että tommosia suljettuja analyytikkopuheluita järjestetään yhä. Miten se hyödyttää yhtään ketään, että pieni kourallinen markkinoilla toimivia henkilöitä saa tietää firman tilanteesta itse johdolta. Vaikka siellä ei mitään ”uutta” varmaan saakkaan sanoa, niin löytyy täältä Suomestakin esimerkkejä miten asiat vedetään ihan vituilleen. Nesteellä on jo kaks kertaa tullut tänä vuonna kunnon dippi puhelun aikana. Ekalla kerralla oli syykin, josta piensijoittajat kuulivat vasta tunteja puhelun jälkeen.

Luulis, että nykyään olis aika helppoa tähä puheluista kaikille avoimia, ja pitää vaikka piensijoittajien mikit vaan kiinni koko ajan. Inderesillä voisi olla tässä niin sanottu pelipaikka.

50 tykkäystä

Pölhex on jälleen avautumassa. Hyvää tiistaitaaaa…

Mel Brooks Falling GIF|100%x100%

43 tykkäystä

FIVA ei tietenkään sano tästä mitään.

1 tykkäys

Laskeskelin tuossa että Tallink on tehnyt viimeisen neljän kvartaalin aikana 227 milj. Euron kassavirran eli 0,3 €/osake. Melko vaikuttavaa tekemistä kun osakkeen hinta on n. 0,678 €.

11 tykkäystä

12 tykkäystä

Hmm, vähän herää epäilys, että tuo Kauppalehden Unelmasalkku ei käsittele USA:n osakkeita oikein.

Mun salkku oli eilen -4,47 %, samalla kun sen sisällön jokainen osake oli Adoben pientä miinusta vaille eilen vihreällä:

  • Adobe -0,25 %
  • Apple +0,47 %
  • Berkshire Hathaway +0,43 %
  • Microsoft +0,17 %
  • Nvidia +1,47 %
  • Tesla +0,86 %

Paino kaikissa 15 % paitsi Microsoft 10 %, niin en tiedä miten KL saa tuosta -4,47 % päivän saldoksi :smiley: Noh, leikkiähän tuo peli vain on.

14 tykkäystä

Heippa foorumi!

Olen Sara Antonacci ja aloitin työt Inderesillä 4.9.! Osa on kenties lukenut haastatteluni Alokas haastattelee-ketjussa, mutta ajattelin, että olisi silti sopivaa tulla tänne itsekin esittäytymään! :blush:

Tulin tosiaan Inderesille työskentelemään sekä yhteisö-, että yhtiökokoustiimiin. Yhteisötiimin osalta pääsen tuottamaan sisältöä Inderesin yhteisölle ja yhtiökokoustiimin osalta pääsen työskentelemään Inderesin mahtavan yhtiökokouspalvelun parissa! Olen todella innoissani tästä hybridimallista, jossa pääsen tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja näkemään Inderesiä useasta eri näkökulmasta!

Olen valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin Yliopistosta ja työelämässä olen ehtinyt tehdä jo monenlaista, kuten esimerkiksi rekrytointia ja tapahtumantuotantoa. Palo sijoittamista kohtaan syttyi kunnolla reilu vuosi sitten, kun aloin valmistuttuani käyttämään suurimman osan ajastani sen opiskelemiseen. Inderes tuli nopeasti hyvin tutuksi ja alkoi kiinnostamaan myös työpaikkana.

Sijoittamisen lisäksi käytän vapaa-aikaani muun muassa nauttien ystävien ja perheen seurasta, leffoja katsellen, urheillen ja pakohuonepelejä pelaten. :smiling_face:

Kattavamman esittelyn musta voi käydä lukemassa Alokas haastattelee-ketjusta! Siinä pureudutaan syvemmälle muun muassa sijoittamiseen.

Mukavaa tiistaita kaikille! :blue_heart:

103 tykkäystä

Fiva saisi puuttua tähän yleiseen kurssilaskuun. Tehkää jotain!!

34 tykkäystä

@Victor_Snellman, voitko sinä viedä tätä asiaa jotenkin eteenpäin. :frowning:

Voitteko ehdottaa, että tulisi tukitasot osakkeille, etteivät ne enää tippuisi?

25 tykkäystä
20 tykkäystä

Jos sähkölle mietitään jotain hintakattoa tms. niin kyllä mielestäni pörssikursseillekkin pitäisi tulla joku turskakatto, ja loput valtio sitten takaa meille reppanasijoittajille.

29 tykkäystä

Hei, valtiohan voisi hyvittää veroissa ne valtion piikkiin menevät osaketurskat.

7 tykkäystä