Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ai säkin oot käyny Helsingin kuuluisassa Ravintola Ekassa? :joy:


74 tykkäystä

Jälleen kerran tunne (tieto?) että olen aivan kujalla.

Ymmärrän kyllä että Mandatumilla on pääomaa ja jakovaraa (ka-ching!) ja tuskin tämä ison S:n alajaosto voi sysipas*a lafka olla.

Mutta kun fyrkat on jaettu ja musiikki loppu niin jäljellä on 0,16€ osakekohtainen tulos.

Tuon nyt ilmeisesti sitten pitäisi nousta tuosta reippahasti kaikkien mielestä mutta miksi? Onko ne aivan ässiä myymään ja/tai tekemään? Eikö ole kilpailua vai onko kilpailijat vain huonompia?

Meinaan jos jotain firmaa haluaa kassan takia ostaa niin mulla ois yks vinkki tuolla terveysteknolokian puolella :grin:

Niemisvirran myyntipuheet vakuutuspalveluiden ja varainhoidon yhdistämisestä tuo vain mieleen työnantajan joka työnsi meidän bonarit henk.koht eläkevakuutuksiin saaden firmalle tästä verohyödyn. Ehkä tästä on jäänyt antipatioita. Kyseessä oli Mandatum, jos vielä muisti palvelee oikein :smiley:

E: Sanoisin, että myykää se mulle mutta sijoitusvinkkien antamiseen yllyttämisestä saanee häkkiäputkaalinnaa

6 tykkäystä

Väsyksissä kun lukee, niin aivot sanoittavat sentimenttiä suloisesti. Tulos: tuossahan lukee ihan selvällä suomen kielellä, että turskaa, ripuliepidemia ja muusi.

13 tykkäystä

Jos hieman pohditaan pörssin vuoristoratamaista luonnetta. Tarpeeksi kaukaa kun katsoo pörssikurssit piirtävät sinifunktiota saman trendiviivan ympärillä.

Mukana olevalle tuo sinifunktio tuntuu poskia nykivältä nousulta ja vatsan pohjalta kouraisevalta laskulta.

Toisinaan trendiviivan ympärillä tanssitaan suuremmalla kertoimella ja nousut ja laskut tuntuvat pahemmilta.

Kun katsoo niinkin lyhyellä aikavälillä kuin vuosi, voisi tämän vuoden laskijat olla ensi vuoden nousijoita. Jotenkin en usko, että esimerkiksi tämä korkojen nousu tilanne tulee loputtomasti jatkumaan. Luulen että jollei korot laske, korot pysyvät vähintäänkin samana. Tyypillisesti korot korjaavat voimakkaasti alaspäin saavutettuaan rajuimman piikkinsä. Kun korkojen nousun suunta vaihtuu joko tasaiseksi suorittamiseksi tai rajuksi korjaukseksi alaspäin, kuluttajien ja yritysten luottamus talouteen vahvistuu.

Viime vuonna ehkä joihinkin näihin aikoihin veikkailtiin, että tänö vuonna puhuttaisiin deflaatiosta. Tämä keskustelu on alkanut vasta orastaa ja on luonnollista inflaatiota vaarallisempi merkki taloudessa. Rahan ostovoiman vahvistuminen tarkoittaisi sitä, että harkinnan varaisten päätösten tekemistä siirrettäisiin, koska odotetaan hintojen laskevan. Näinhän on tapahtunut jo esimerkiksi asuntorintamalla. Potentiaaliset asunnon ostajat siirtävät asunnon hankintaa, koska odottavat hintojen laskua. Ovathan ne hinnat laskeneet jo.

Itse veikkaan, että ensi vuonna näemme alkuvuodesta tulospettymyksiä ja yskimistä. Ehkä lisääntynyttä työttömyyttäkin. Mutta kun korkojen nousun suunta muuttuu tavalla tai toisella, uskon talouden reipastuvan.

Ensi vuonna uskon nousevan tämän vuoden häviäjien. Tyypillisesti nämä ovat olleet esimerkiksi inflaatiosta ja kuluttajien ostokäyttäytymisestä riippunut rakennusala, investointiherkät konepajat, regulaatiosta riippuvaiset vihreän trendin metsästäjät.

Mielenkiintoista, unohtuuko viime vuoden kriisiyhtiöiden liiketoiminnan tuhoutuminen esimerkiksi Fortum ja Nokian Renkaat.

Huolissani olen yrityksistä, jotka ovat saaneet aikaisemmin Venäjältä raaka-aineita. Heillä tuskin on enää paluuta symbioosiin Venäjän kanssa vaan napanuora pitäisi katkaista.

En myöskään ymmärrä tätä maailmaa, jos Neste ei nouse vuoden sisään. Mutta eipä se mitään. Kaikki fiksut opettelevat vain lopulta mukautumaan.

10 tykkäystä

ja nouseva korkotaso ruokkii inflaatiota… sit se onkin että viimeinen sammuttaa valot:)

Muistuttaisin kuitenkin että ollaan nyt operoimassa #kusetusmarkkinassa. Tämä vaikuttaa aivan liian hyvältä ja selkeältä tapaukselta joten hälytykset soi.

23 tykkäystä
21 tykkäystä

Tulipas tuossa vähän salkkua “siivottua” ja erityisesti rahastosalkkua järkeistettyä.
Olen aina ollut huono maantieteellisesti hajauttamaan ja myin koko nordetin suomi rahaston pois.
Niitä rahoja vähän siirtelin usaan, avasin japani, sekä eurooppa rahaston ja lisäsin vähän uutta rahaa myös. Tai tarkemmin sanottuna 30% suomirahaston rahoista laitoin haisemaan ja 70% jäi vielä taskuun, mitä tässä nyt pikku hiljaa lisäillään em. rahastoihin.

Osake/osinkosalkku on 95% kiinni pölhölässä, niin sen takia suomirahasto kokonaan pois.

Nyt sitten tiputellaan rahastoihin tasaisesti rahaa loppuvuosi (myös uutta rahaa) ja koitetaan samalla vähän järkevöittää tätä maantieteellistä hajautusta. Erityisesti usa:n rahastoa pitää tankata, kun painoarvo hyvin pieni. Tällä hetkellä pohjoismaissa 70% kiinni, aasia 20% ja usa:ssa 10%. Hups…

Mikä siinä on, että puolison salkkua on niin paljon helpompi hoitaa, kuin omaa? :smiley:

4 tykkäystä

Top 20 unelmasalkku-kisassa jo. Kärkipaikka häämöttää…
image
I Say Thats A Victory Thats Aw GIF - I Say Thats A Victory Thats AW Thats A Win - Discover & Share GIFs

50 tykkäystä

Jokos Wahlroos ostaa pää märkänä Mandatumia ? :sweat_smile:

2 tykkäystä

Huomenta kanssasijoittajat!

Se on uusi päivä ja enää pari tuntia siihen kun pörssi aukeaa :smiling_face_with_three_hearts:

Vipu tappiin ja hymyä huuleen vaikka kusetkin vastatuuleen :hugs:

image

7 tykkäystä

Tässä on @Juha_Kinnunen:n tuoreimpia tunnelmia:

21 tykkäystä

Enhän mä nyt tällä itseeni viitannut :wink:

19 tykkäystä

Olavi Pokki työskenteli koko ikänsä Myllykosken tehtaalla trukkikuskina. Eli vaatimatonta elämää. Kukaan ei ilmeisesti kylillä tiennyt että hän on varakas. Tänä vuonna hän kuoli 95-vuotiaana ja lahjoitti 2,9 miljoonaa alueen vanhustenhoitoon.

Olavi Pokin vaurastumisen salaisuus oli pitkäaikainen osakesäästäminen.

114 tykkäystä

Hän ei tainnut sijoittaa Hesulin pörssiin. :star_struck:

37 tykkäystä

Voisiko Inderes tehdä sivuilleen laskurin joka jäljittelee joidenkin yritysten laskureita joissa lasketaan, “olemme tehneet xx päivää ilman tapaturmia”? Tässä versiossa vain olisi “OMXH indeksi on laskenut xx päivää”. Mukana näkyisi myös edellinen ennätys. Jännityksellä sitä täällä seurattaisiin.

Edit. Tai laitetaan viikkoja koska väliin kuitenkin sattuu joku 0,2% nousupäivä.

5 tykkäystä

Hups, oli tarkoitus vastata @kabu lle
Taisipa sijoittaa Helsingin pörssiin.

Esimerkiksi UPM-Kymmenen osakkeita on liki 840 000 euron arvosta

Työpaikan kahvihuoneessa oli tällainen lappu tiskipöydällä. Tulisivat suoraan sanomaan, että toi siun buy & hold ei oo toiminut enää pitkään aikaan

34 tykkäystä

En nyt tiedä onko tämä järkevää ääneen kertoa, mutta meillä oli aikanaan työpaikan seinällä laskuri, jossa oli tiimin “housuun paskantamattomien päivien” laskuri. Sitäkin toisinaan nollailtiin ja aina yhtä keveissä tunnelmissa. Oikealla porukalla siitä saatiin kovasti iloa.

5 tykkäystä

Onhan tämä lisä 20-30% lasku varmaan ihan todennäköinen jos tuloksetkin antavat siihen tukea. Mitähän kaikkea meillä meneekään rikki pölhölässä sen myötä? :cold_face:

7 tykkäystä