Inderesin kahvihuone (Osa 7)

@timontti, laitetaan tämä tänne talteen. :sunglasses:

19 tykkäystä

Ajattelisi vain ettei Olkiluoto koko Eurooppaa pelasta. Saksan energiakriisin vuoksihan tuo Suomenkin sähkö kallistui kun kannatti viedä mielummin muualle Eurooppaan kuin käyttää Suomessa. Toki jos Euroopan laajuisesti taantumaa povataan, mutta ainakaan markkinat eivät tunnu kummoista taantumaa hinnoittelevan euro-osakkeisiin (pl. Suomi ja Ruotsi).

1 tykkäys

Keski-euroopassa sähkö on edelleen reilusti kalliimpaa kuin kotosuomessa. En heidän futuureita ole nuuskinut mutta ymmärtääkseni siellä hinta-ajuri on pääasiassa kaasun saatavuus joka on nyt turvattu noilla LNG-investoinneilla.

Siirtokapasiteetin rajat pitävät huolen siitä että hinnoissa on alueellisia eroja.

1 tykkäys

Eikös bulleron elämä ole sitä, että

  • syö näkkäriä
  • luottokortit tapissa
  • ostaa fomopaniikissa salkun täyteen Mandaa :grin:
10 tykkäystä

Eikös valot sammuneet itsestään kun Fortum ja Caruna olisivat jo ajaneet alas kaiken sähkötuotannon kannattamattomana, eikä firmalla muutenkaan olisi enää ollut varaa maksaa sähkölaskua :wink:

Tuo onneksi korjasi itse itsensä :smiley: Kun kurssi dippaa tarpeeksi paljon, ei se enää ole liian iso positio suhteessa salkkuun…

8 tykkäystä

Tää oli kuin omalta näppäimistöltä! Ankeaa on, mutta perusskenaario allekirjoittaneella on että vielä rykäistään joku ruma lasku alas :smiley: Onneksi oma tilanne on sellainen että voi koko ajan tunkea rahaa lisää pörssiin. Velkavipua en vielä tältä tasolta viitsi aktivoida, vaatii oikeasti merkkejä kapitulaatiosta ennen kuin tuota viitsii käyttää.

6 tykkäystä

Ja porukalla on oikeasti käteistä jäljellä vielä. Se on yksi asia mikä mietityttää siinä, että onko pohjat nähty muka. Ostajia löytyy paljon vieläkin. Siinä vaiheessa kun käteinen finito suurimmalla osalla, niin ehkä sitten ollaan pohjia lähempänä.

1 tykkäys

Suuri osa tuntuu odottelevan kapitulaatiota. Kun kaikki odottavat, niin tuleeko sitä…

32 tykkäystä

Mandatumista puheenollen. Traderissä lokakuun ajan jenkkipörsseissä kaupankäynti alehintaan, eli 0,01 % tai min. 1 €.

7 tykkäystä

Jep. Tästä sisään:

2 tykkäystä

Kiinnostaisi tietää instikoiden sijoitusaste osakkeisiin kuvaajana jostain 2007 lähtien. Se, että minulla on 16 euroa tilillä laitettavaksi maailma-indeksiin kun veri virtaa kadulla ei varmaan pelasta osakemarkkinoita. Mutta jos hedgefundit ja eläkeyhtiöt alkavat sijoitusasteessaan olla ATL niin se antaisi jo tukea.

10 tykkäystä

Tägätään @Verneri_Pulkkinen , onko Blommalla jotain dataa tähän liittyen?

11 tykkäystä

Ja miten Nordnet vastaa?

Näen tulevaisuuteen ja huomenna Nordnet lähettää asiakkailleen viestin: “Nostamme luottokorkojamme korkotason yleisen nousun vuoksi, lisäksi kaupankäyntikuluista poistetaan aktiivisuuteen perustuvat alennukset, ja jatkossa kaikki asiakkaat maksavat 9e minimipalkkion suomalaisten osakkeiden kaupankäynnistä”

ja bonuksena tietenkin lisätiedote Ruotsin puolella: “Ruotsalaisten kaupankäyntikulut eivät nouse” :smiley:

17 tykkäystä

Mahtaakohan Mandaatum maistua myös Puolan Markulle?

Ajan hermolla, kuten aina.

image

Tämän hain tähän ihan ite. Kävin vähän selailemassa juttuja. Pitäähän sitä selusta turvata. →

1 tykkäys

Ihmetellyt tuota itsekin, että miksi nämä kommentoivat ihan ristiin. Luulisi, että kannattaisi puhua yhdellä suulla.

Äskettäin kirjoittamani viesti poistettiin. Haluan kirjallisen selvityksen siitä, mitä sääntöä viestini rikkoi. Mistä tätä voisi tiedustella?

1 tykkäys

Kuinka huolissaan pitää olla siitä, että Suomen pankin sivut näyttävät tällaista sivua, kun piti käydä tarkistamassa euriborien kurssit :thinking:

Joko sekin nyt meni konkkaan :sweat_smile:

12 tykkäystä
5 tykkäystä

/S

Mandatum keississä tärkein on nähdä Kuppalehden otsikko ”Nalle tankkasi Mandatumia” jos tämä otsikko nähdään parin viikon sisään niin se on riittävä indikaattori hodlata positiota.

14 tykkäystä