Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tätä tulee kyllä tulevan koululaisen isänä muiden vanhempien ja opettajatuttujen kanssa aika usein murehdittua :confused:

17 tykkäystä

Ehkä pitää perustaa yksityiskoulu tänne, ja tiukka kuri sinne. Ehkä saatais oppilaatkin keskittymään, kun tietää, että perseily johtaa potkuihin koulusta. :grin:

5 tykkäystä

Opetussuunnitelmassa maanantaina:

Klo 8-9 Pistokoe Tickereistä
Klo 9-11 Vuosikertomusten lukupiiri
Lounaaksi: Osinkoja ja Turskaa
12-14 Liikunnaksi High Frequency Running

11 tykkäystä

Vaikka tekniikan kehittyminen on ollut monessa asiassa hyvästä niin pahimpana seurauksena siitä pidän lasten kehityksen rapautumisen muutamassa vuosikymmenessä.Kyllä olisi heti alkuun pitänyt rajoittaa rajulla kädellä kännyköiden,tietokoneiden ja pelien viihdekäyttöä,nyt alkaa olemaan myöhäistä,olisi ollut paikallaan vähintään k-15 ikäraja kaikille tietotekniikalle,no puhelin jolla voi vain soittaa olisi ollut sallittu.Normaali lapsuus ja leikit muuttuneet digileikeiksi,ei hyvä.

10 tykkäystä

Pahin takavuosien guru-huuma on takanapäin, mutta kieltämättä Suomen sijoitusskenessä on sovitettu gurun viittaa todella heppoisin perustein. Pitkän aikavlin tuotoista olisi hyvä puhua avoimemmin.

Ei ne taidot, vaan kuka osaa eniten kuuluttaa somessa ja kaduilla omista (onnistuneista) sijoituksista saa median gurukruunun heti päähän eikä se lähde pois kulumallakaan.

Talousmedia eikä keskivertosijoittajat osaa kyseenalaistaa ja toisaalta tuskin gurut itsekään lähtevät mainettaan toppuuttelemaan. Rahaahan voi tehdä sitten vielä kirjoittamalla sijoittamisesta kirjoja. :smiley:

41 tykkäystä

Tämä kommentti @Sijoittaja-alokas @Omavaraisuushaaste erinomaisessa haastiksessa erityisesti lämmitti mieltä. :slight_smile: Kiitos koko foorumille.

Olen samaa mieltä, että sijoittamisessa kirjoittaminen ja ajatusten vaihto kirjallisesti on äärimmäisen hedelmällistä.

Ja näyttää tänne foorumille myös nuoriakin löytävän, joten ei tämä ihan kuoleva formaatti ole. :smiley:

On vaikea kuvitella ainakaan järkevää sijoitusskeneä joka pyörisi kokonaan TikTokissa, IG:ssä yms. Youtubessa ehkä, kun siellä kommenttiosiot voisi olla fooruminkaltaisia ja pidemmät videoformaatit suosivat enemmän syvempää älyllistä sisältöä.

39 tykkäystä

Oman kokemuksen mukaan ensimmäisiin yllättäviin negatiivisiin uutisiin kannattaa myydä, niitä harvemmin seuraa mitään hyvää. Negarin tai isojen muiden negatiivisten uutisten jälkeen paras olisi yrittää katsella yhtiötä puhtaalta pöydältä ja pohtia onko yhtiö houkutteleva nykytiedoilla, mukaan lukien todennäköisesti kohonnut riskitaso. Usein kun jotain isompia ongelmia ilmestyy, osakkeesta tulee suhteellisesti kalliimpi aiempaan nähden, vaikka hinta tippuisi reilumminkin.

Suurimman osan varmaan kannattaisi tuottojen, riskin ja ajankäytön puolesta sijoittaa indekseihin.

5 tykkäystä

Syksyn ensimmäinen lumisade.Kyllä on vuoden kierto nopeutunut näin kun vanhenee.Joku jossain foorumin aiheessa kirjoitti että tietty asia tapahtuu vasta vuonna 2027,pitäisi melkein olla että jo 2027,se tulee pikemmin kuin arvaakaan.Kumma miten nuorempana aika kulki välillä tuskallisen hitaasti,nyt tuntuu että ajan kuluminen kiihtyy vuosi vuodelta.Vanheneminen on perseestä,nauttikaa elämästä,se on kuitenkin rajallista,eikä joka euroa tarvi kuluttaa järkevästi,ei niitä kuitenkaan hautaan mukaan saa.

20 tykkäystä

Tästä aiheesta on ennenkin käyty täällä keskustelua, ja nyt rohkenen haastaa (tai paljastaa tyhmyyteni), että onko joku Suomen sijoitusskenessä oikeasti joskus lähtenyt tosissaan sovittelemaan gurun viittaa itselleen tai markkinoimaan itseään systemaattisesti guruna.

Nostetaan kissa pöydälle: kun joku on aina toisinaan kritisoinut Suomen ‘guruja’, olen olettanut, että tällä viitataan Oksaharjuun. Mutta en tiedä onko asia näin tai onko hän yleensä koittanut haalia itselleen gurun mainetta. Hänhän käyttää tuota gurutermiä ahkerasti (kieltämättä mielestäni hieman rahastusmielessä tehdyissä) kirjoissaan, mutta viittaa usein johonkin sijoitusmaailman legendaan tuolla termillä.

Laitoin Googleen hakusanaksi »Sijoitusguru» ja siellä tuli melko ryppäänä kaikenlaisia uutisia, esiintyi (suomalaisista) mm Jasmin Hamid, Seppo Saario ja Merja Mähkä. En tiedä haluavatko he, että heitä kutsutaan guruiksi. Pikemminkin tuntuu, että talousmediat itse roiskivat tuota termiä aivan liian holtittomasti. Suomalaisen median - ja varsinkin talousmedian laadussa on jo pidempään ollut petraamisen varaa.

16 tykkäystä

Ei vituta yhtään lähes joka lauantainen ystävällinen muistutus rakkaalta välittäjältä;
Näyttökuva 2023-10-07 152549
Näyttökuva 2023-10-07 152731

57052140

NN: Et muuten lähde.

" Sä nousit turska turska rekkaan, mä pistin laidat kii, mä pistin laidat kii-i-i :smiling_face:

Ja vielä ote perjantaisesta mentorini uutiskirjeestä;

I was very happy wrapping it up here, holding my runner and as readers know I don’t push it on Friday. Early in my career I always wondered why many professionals took Friday off early, and only with experience does it become clear that there is nothing worse for mental capital than having a good win early in the day, then losing it “gambling” later in the day, which weighs on one over the weekend (and it happened to me many times)

Noh, otetaan ensin verovähennykset ja sitten kotvan kuluttua erovähennykset

15 tykkäystä

Sadesään sijoitus, eli

  • Ostin: Kelloradio kirppikseltä, hankinta-arvo 2,50 €

kuva

Kahdessa tunnissa käyttöarvo kyykännyt, mutta muu arvo raketoinut rankasti koilliseen :blush:

kuva

34 tykkäystä

Vakuutusyhtiöt…

Vakuutusyhtiöltä 5600 euroa, katsoen velvoitteensa täytetyksi. Vaan ”pikkaisen” taistelua niin eri ääni kellossa.

16 tykkäystä

Voisi olla hyvä tehdä kolme rinnakkaista luokkaa. Ensimmäiseen oppimaan halukkaat, toiseen välimalli ja kolmanteen oppimishaluttomat. Tuo olisi kaikille eduksi opettajien päättäessä missä luokassa kukin oppilas on. Vanhemmille voisi olla aika ravisteleva herätys kun oma kulta siirrettäisiin ykkösryhmästä kolmoseen.

13 tykkäystä

Oletko kuullut osinkogurusta @Verneri_Pulkkinen ja veliosakeguruista @KalleH + @Sijoittaja-alokas ? Ollaan ylpeästi guruja ja kerskaillaan vielä sillä. Vaatimattomuus ei kaunista ja siksi ollaan Kallen sekä Vepun kanssa kauniita.
Hair Flow GIFs | Tenor

20 tykkäystä

En pääse koskaan sijoitusguruksi tai voita indeksiä, kun omistin 30 eurolla Nordnet Smart - rahastoa koronan tullessa. Max-käppyrä on ikuisesti turmeltunut.

HEX on kyllä vielä saavutettavissa smarteista huolimatta.


Aloituspäivä on 9.9.2017

27 tykkäystä

Ihan kiintoisa ja ajatuksia herättävä tviitti. :slight_smile:

26 tykkäystä

Ahhh, uusi foorumistrategia toimii! Siitä asti kun aloin silmäilemään vain vähintään 15 tykkäystä saaneita postauksia on ajan tasalle pääsy ollut verran leppoisaa.

Miettivätkö nämä kaikki (tai ketkään?) mantaan ryntäävät muuten sitä, että sen välittäjän asiakkaat ovat todella piilossa. Mistä se kaikki tuotto tulevaisuudessa tulee, vai alkaako seuraavaksi sitten asiakasryntäys omaan puljuun?

Tällaisia lauantaiaatoksia. :slight_smile:

2 tykkäystä

Tää on vähän kuin indeksisijoittaminen. Jos kaikki tekisi näin niin kukaan ei kohta lukisi mitään. Onneksi meillä on myös niitä, jotka kahlaa läpi kaikki viestit ja määrittää mitkä on niitä 15 tykkäyksen arvoisia.

44 tykkäystä

Olen tästä kyllä vahvasti eri mieltä. Varmin tapa tuhota pääomaa on jäädä bagholderiksi sarjanegaroijiin. Tämä on omista sijoitusperiaatteistani (myy negarista) se jota olen rikkonut kaikista useimmin kaikenlaisilla selittelyillä (väliaikaisia ongelmia vain, kyllä se tästä kääntyy) ja en muista yhtään tapausta, jolloin ei olisi kannattanut siihen ekaan negariin myydä koska paljon todennäköisemmin kuin että suunta kääntyisi niin edessä on vain toinen (ja kolmas…) negari. Tappioiden katkaisemisen vaikeus on ainakin itselläni suurin psykologinen heikkous sijoittajana.

75 tykkäystä

Ja paljon mukavampaa se on osta silloin, kun näkymät alkavat vähän jo kirkastumaan ja suurin negariuhka yms on jo takana. Mahdollisesti osa noususta missattu, mutta riskiä saa paljon pienennettyä.

3 tykkäystä