Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hauska ajatella herran olevan lähellä keskimääräistä elinajanodotetta. Mutta ihan todellisuudessa kun miettii, niin Venäjällä isojen kaupunkien ulkopuolella elämä on aika karua. Syrjäseuduilla tuo on varmaan pätevä luku mutta hyväää ravintoa ja lääkkeitä saanut suurkaupungin asukas olettaisi elävän lähes yhtä pitkälle kuin länsimaalaiset sivistysvaltioissa asuvat ihmiset. Saati sitten koko maan heimopäällikkö jolla on käytössä vielä ihan erilainen arsenaali elämää pidentäviä keinoja mehukkaista hedelmistä maailman parhaisiin lääkkeisiin ja lääkäreihin.

Ei kai ne ilmaiseksi tulleet, jos kerran Sampo potti keveni omistajilla. Verottaja kai tuon arvon lopulta määrittää. Toivottavasti ei ollut ilmainen, myyjille tulee ikävät verot jos näin oli.

5 tykkäystä

Oikein häikäisee kuin örkkiä tämä Helsingin pörssin nousu kun ei ole tottunut näkemään vihreää pitkään aikaan.

QXxz8q

36 tykkäystä

Ja mitä onkaan vielä edessä!

5 tykkäystä

LIsäillyt näistä tänään top 4 - Titanium.

Varmaan antavat negarit kaikki. Admicomin “tarkentaa” et meni kirjanpitäjällä vähän pilkku väärään kohtaan.

5 tykkäystä

Onko tämä ihan yleisesti tunnettu treidausmenetelmä vai omaksi iloksesiko olet tuommoisen algoritmin kehittänyt?

5 tykkäystä

Nerokasta “analyysiä” olettaa P/E-luku vakioksi ja lisätä osingot päälle. :smiley:

35 tykkäystä

Koulumaailman on näköjään pilannut sama kirjaamis- ja byrokratiahärvääminen kuin sotenkin. Ylläolevat tekstit sopisivat täysin kuvaamaan hoitajan tai lääkärin arkea. Hoitajista valitetaan, että istuvat vain kansliassa eivätkä ole potilaiden luona. Eivät tietenkään, kun “mitä ei ole kirjattu, ei ole tehty” -periaatteella jokainen katseenvaihto potilaan kanssa on dokumentoitava. Sitten kun mummo päätyy päivystykseen niin kiiretilanteessa ei saa mitään selvää aiemmasta toimintakyvystä kun oleellista tietoa ei löydy neljäntuhannen “Kahvi ei aamulla maistunut” -merkinnän joukosta. Ja miksi lääkärit ottivat ennen vanhaan kymmeniä potilaita päivässä ja nyt viisi? Toki muitakin syitä, mutta kirjaaminen yksi tärkeimmistä. Ennen sutaistiin paperille “Reumapolveen kortisonia” ja se oli siinä. Nyt sanellaan A4 verran tekstiä jossa seikkaperäisesti kuvataan miten ei epäillä mitään tulehdusta tms mikä voisi aiheuttaa vaaraa toimenpiteessä ja ylistetään miten allergiat on kysytty ja pistoalue puhdistettu huolellisesti ja ohjeistettu ottamaan yhteyttä mikäli tulee punotusta, turvotusta tai kuumotusta. Pieni ihmisjoukko on valituksillaan luonut tämän byrokraattisen hirviön, jossa työn tarkoitus ei ole edes enää tehdä työtä, vaan suojautua valittajilta.

37 tykkäystä

Mä meinasin kirjoittaa just samasta asiasta Duellin yhtiöketjuun heti kun tuo video oli tullut ja olin sen katsonut, mutta en viitsinyt enää lyödä lyötyä :smiley: Se on just näin. Haluatko että tällainen kaveri huolehtii sinun omaisuudesta, kun hän ei osaa huolehtia edes omastaan?

20 tykkäystä

Kiitos kysymyksestä. Kyseessä on oma kokeellinen adhoc-menetelmä. Se on vielä kehitysvaiheessa. :slight_smile:

  • ensimmäinen vaihe on ostaa, mikäli a) osakkeen VWAP on nousutrendissä, tai b) mikäli osakekurssi on laskenut selkeästi päivän määräpainotetun keskiarvon (VWAP) alle ilman merkittäviä uutisia
  • toinen vaihe on myydä, kun osake on VWAP:n yläpuolella, ja kun noususuuntaisessa trendissä on näkyvissä taittumista alaspäin.

Ajatuksena taustalla, että osakekurssi pyrkii hakeutumaan kohti VWAP keskiarvoa, ja että arvot VWAP:n ylä- tai alapuolella ovat vain hetkellisiä, ja jonkin ajan kuluttua korjaavat kohti VWAP:ia.

Menetelmän toimivuus on kyseenalainen. :slight_smile:

16 tykkäystä

Jos mietitään isommassa mittakaavassa, kuinkahan moni ihmiskunnan katastrofi olisi jäänyt näkemättä, jos ihmiset eivät olisi liian tunnollisia jollekin järjestelmälle. :thinking:

1 tykkäys

Onkoha se ollut pörssipolttoainetta? :thinking: :shushing_face:
Silloin kun sataa ja tuulee niin **keleesti, niin dieselin valmistuksen kustannuksetkin ovat sitten sen mukaista. :stuck_out_tongue_winking_eye: :kissing_closed_eyes:

Venäjän suurissa kaupungeissa elinajanodotetta laskee ikkunat, tee ja venäläiset kalsarit.

9 tykkäystä

Erittäin sympaattinen profiilikuva sinulla, @Timo8 .

8 tykkäystä
34 tykkäystä

@Optis kirjoitti:“Pitkän linjan holdarina uskon, että tämänkin kanssa vielä hymyillään. Omistajalistalla kuitenkin selvästi enemmän lisänneitä kuin vähentäneitä, toki se ei vielä mitään todista itse yhtiöstä.”

En uskaltanut vastata ao. ketjuun kun ovat täällä niin tarkkoja asiasisällöstä mutta täytyy nostaa hattua uskollesi tähän :+1: Itsellä taas vaihteeksi horjuu, ties monennenko kerran kun varsinainen tuuliviiri olen.
Tutkiskelin suurimpien omistajalistoja ja tosiaan enemmän lisääjiä (+14 vs -6) mutta on siellä muutama isompi taho, jolla tuntuu usko horjuvan jos ei loppuneen (mm. AC Invest vähentänyt 2023 n. 200K). Myyjät tuntuvat olevan aika päättäväisiä ja laitaan tulee selvästi enemmän lappua kuin ottajia löytyy eli valuminen jatkunee kunnes sitten aikanaan loppuu. Tämä on todella riskinen lappu ja pahin voi toteutua kun [Tunkelon] kaikkien aikojen tarjouskirjasta (Q2 tulosinfossa) ei vaan tunnu tippuvan kuin murusia SSH:n pöydälle ja rahat on ennestään tiukalla. Pahoittelut avautumisesta mutta olen vaan saanut sitä mitä tilannut eli riskin kääntöpuolta ja tässä päästelen höyryjä. :crossed_fingers::eyes::crossed_fingers:

Edit: Lisätään nyt vielä se, että jenkeissä alan firmat paukuttelevat ATH:ta (juuri äsken Palo Alto Networks) tai vähintään 1Y High kun meillä kaikki kolme ovat pohjamudissa. Liekö sitten niin että peli on jo hävitty ja sijoittajien rahat siirtyvät rapakon taakse voittajiin Abban laulun sanoin: “The winner takes it all [while] the loser’s standing small”

2 tykkäystä

Paljon Kiitoksia Inderes poppoo :smiling_face: Piristää syksyä kivasti​:blush:

25 tykkäystä

Heh, kiitos samoin :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Ihan hyvä ja kannatettava avaus, mutta kyllä siinä hieman haasteita käytännön tasolla saattaa olla. Nimittäin useimmiten “osaksi yhteistä perintöä” pääseminen kun parantaa tilannetta hieman tähän caseen epäsopivin tavoin:

Maailmanperintöluetteloon pääseminen vaikuttaa positiivisesti kohteisiin, joita sinne otetaan. Positiivisten syiden takia jäsenvaltiot ovat kiinnostuneita ehdottamaan kohteita omasta valtiostaan maailmanperintökomitealle.[49]

Maailmanperintökohteet saavat kansainvälistä tunnustusta ja mainetta, mikä lisää mahdollisuuksia markkinoida kohdetta. Kohteisiin suuntautuu lisäksi **entistä tarkempia laatukriteereitä, ja niiden suojelu sekä hallinnointi kehittyvät, sillä Unesco valvoo kohteita ja tekee säännöllisiä raportteja niiden tilasta. Vaarantuneiksi merkityt kohteet herättävät kansainvälistä vastuuntuntoa kohteen tulevaisuudesta.[49]

Turismin määrä kohteissa kasvaa, mikä tuottaa myös taloudellisia hyötyjä. Turismin vaikutus riippuu kuitenkin osittain kohteen aiemmasta suosiosta, sijainnista ja markkinoinnista.[49] Toisaalta varmaa näyttöä ei ole maailmanperintöstatuksen vaikutuksesta vierailijoiden määrään, sillä monista kohteista ei löydy kävijätilastoja Unescon tunnustusta edeltävältä ajalta.[50] Lisäksi jo ennestään maailmanlaajuisesti tunnettuihin maamerkkeihin maailmanperintöluetteloon listaamisella ei todennäköisesti ole juurikaan vaikutusta turistimääriin. Suurempi vaikutus sen sijaan suuntautuu todennäköisesti vähemmän tunnettuihin kohteisiin.[51]

Suurimmat hyödyt suuntautuvat kohteisiin, joihin on tehty kunnolliset ja tarkat hallintosuunnitelmat ja jotka toteuttavat myös Unescon operatiivisia suuntaviivoja. Ne kohteet, joiden hallinto ei ole kehittynyt kunnolla, eivät hyödy maailmanperintöluetteloon pääsystä samalla tavalla.[52]

Siinä ei kyllä tosiaan ole sinänsä mitään hauskaa, että tällaistakin ehdotusta tarvitaan.

3 tykkäystä

Nostan analyytikon viestistä tämän kohdan (osoitettu @Sheikki:lle), joka osoittaa, että tämä keskustelufoorumi on loistava. Esimerkiksi Optomedin ketjussa tämä nimimerkki Sheikki omalla toiminnallaan auttaa meitä muita sijoittajia ja myös jopa analyytikkoa.

Kyllä tämä paikka tuo lisäarvoa monille sijoittajille. En hengaile livenä eri sijoitusmaailman ihmisten kanssa pahemmin, mutta laidasta laitaan olen keskustellut paljon erilaisten sijoitusmaailman ihmisten kanssa, niin kyllä hekin vain hyödyntävät Inderesin keskustelufoorumia sijoitustoiminnassaan ja/tai työssään. :slight_smile:

Joka päivä saa ihastella, miten yhtiöketjuissa tai muissa sijoitusaiheisissa ketjuissa foorumilaiset jakavat kiinnostavaa ja opettavaista tietoa, eli suurkiitokset kaikille!

17 tykkäystä