Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Eilen tuli itsekin käytyä pikaisesti Ica:ssa ja Systemissä tietenkin myös. Loppuvuoden juomat (seurueelle), 300€ meni mutta parastahan on se 50% Suomen hinnoista :sweat_smile: Eli jäi 150€ siis Pölhexiin!

13 tykkäystä

Kello 19 kannattaa laittaa Yleä päälle. Huuhkajat kohtaa Slovenian vieraissa. Karsintojen tärkein peli tähän mennessä tänään. Pitää itsekin lähteä jo stadionille valumaan… :face_with_hand_over_mouth:

24 tykkäystä

Taitaa olla noin tuhat suomalaista paikalla, kannustakaa Suomi voittoon!!

7 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/witted-uuden-sukupolven-ohjelmistokehitysyhtio/31201/707?u=hapzu

Tervetuloa vaan. Palstalle onkin tapana tulla kuin pommilla altaaseen, nimitellen toisia ihmisiä trollaajiksi ja vaatien kovaan ääneen maailmaa kiinnittämään huomiota johonkin mikä sinua kovasti harmittaa.

I see good things ahead :hugs:

4 tykkäystä

Nyyh piti sitten Inderesin muistuttaa, että tässäkin on Osta-suositus :slightly_frowning_face:. Mitään ei voi salkussa holdata, kun Inderes lätkäisee heti Osta-suosituksen ja kurssi puolittuu :smiling_face_with_tear:

5 tykkäystä

@Markku_Kurtti ja tviittiketjua tuottoihin liittyen.

Pitänee vielä lukea ja googletella, jotta sisäistän koko ketjun sisällön. Oma tietotaso ei ihan riitä kaikkea ymmärtämään. :slight_smile:

EDIT:
@Markku_Kurtti, kiitos vastauksesta, nyt olen kokonaisuudessaan hyvin juonessa kiinni. :blush:

4 tykkäystä

Oman Säästöpankin Osta-suosituksesta oli myös juttua Ylellä:

16 tykkäystä

Olen tässä miettinyt että mikä inflaatio??

Ei ainakaan osakkeiden hinnat ole nousseet. :man_shrugging:

5 tykkäystä

Rinnakkaisluokkalainen amk:ssa näytti miten sillä on sairas TikTok addiktio, ne tiktokin staattiset painikkeet ja tekstit mitkä pysyy paikallaan oli palanut näyttöön, ihan sama mitä äppiä käytti niin näky :smiley:

11 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Pörssien suunta (Osa 3)

Täällä palstalla tuntuu olevan runsaasti kaltaisiani koodailu- ja muita tietsikkahommia tekeviä ja reippaasti etätyöskenteleviä.

Onko muille tullut mieleen korvata kodin etätyöpisteen näyttösetuppia vr-laseilla?

Tuota katsellessa vaikuttaisi, että voisi vapauttaa aika reippaasti pöytätilaa näytöiltä ja päästä tekemään hommia kolmella isolla ”näytöllä”. Onko kukaan tällaista jo kokeillutkin?

4 tykkäystä

Vannoutuneena vr skeptikkona en suosittele. Itselle yli 15 minuutin vr-lasien käyttö aiheuttaa huonoa oloa. Sain töistä kalliit lasit jonka funktio on lähinnä paperipaino ja huono sellainen.

13 tykkäystä

Juuri näin. Miksi hankkia auto kun hevosellakin pääsee.

3 tykkäystä

Kiitos. Maapallon työvoiman tulevaisuushan on siis ikärakenteen näkökulmasta turvattu sillä että meillä on 3 miljardia lasta jotka käyttävät päiväänsä leikkimiseen. Sillähän se myös sopii hyvin leikkisään kyselyyn mihin bittimme ja sekuntimme käytämme.

Itsellä ei ole TikTokkia mutta ajattelin sen vaihtoehtona kertovan meistä enemmän kuin Microsoft Office vs Open Office henkinen aikuisten järkevyyden vertailu.

7 tykkäystä

En jaksa uskoa että noissa resoluutio riittää vielä, mutta kai tuo riippuu siitä minkälaisen laadun hyväksyy.

Ideana teoriassa ihan tehtävissä, vaatinee vain jokusen generaation raudan kehitystä lisää.

Mainiota, että kriittistä keskustelua käydään. Vaikken tässä kontekstissa vihaakaan juuri mitään termiä enempää kuin “guru” niin tulkitsen yksityiskohtien perusteella viestin kohdistuvan minuun. Muutama pointti siis alla:

  • Lokakuussa 2022 tehty julkinen Harvia-ostos sai sen verran huomiota ja suoranaista peesaamista, että itsekin vähän hätkähdyin. En siis halunnut, että mielestäni liian nopean nousun jälkeen tehdyt Harvia-myynnit olisi saanut muita mukaansa, minkä vuoksi suljin Sharevillen. Avasin salkun myynnin jälkeen uudelleen, mutta seuraajat katosivat, vaikka salkku siellä on samalla nimellä tälläkin hetkellä. Raportoin seuraajien katoamisesta myös ylläpitäjille, mutta on kuulemma vain huono ominaisuus palvelussa.
  • Talousmedia nimenomaan tuputtaa sanaa “guru” joka suuntaan vaikka sitä yrittää aktiivisesti välttää enkä sitä koskaan itse käytä kuin kriittisissä kannanotoissa. Joskus media lätkäisee sen jopa kielloista huolimatta, mikä on suoraan sanottuna aika perseestä, koska lukijana saan usein samoja fiiliksiä kuin mitä tälläkin palstalla jaettu.

  • Viestin kirjoittaja on suojaustappioista oikeassa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä Shareville-toiminnan kanssa. Puhun muutaman kuukauden välein erinäisille yleisöille “virheistä arvokkaina investointeina”, samoin kirja ja kurssi painottavat tismalleen samaa asiaa. Tähtäimessä osakkeet -sijoituskirja alkaa kirjaimellisesti sanoilla “Vuoden 2011 kesällä olin menettänyt sijoittamalla puolet kaikista rahoistani”. Shareville-muutos liittyi yllä mainittuun Harviaan, ei virheiden peittelyyn.

  • Koen julkisuudessa mielekkäämmäksi puhua prosessista kuin lopputuloksista, vaikka jokaisen omaa prosessia tuleekin arvioida lopputuloksen mukaan (mutta riittävän pitkällä aikavälillä ja kaikki sijoitukset huomioiden, ei valikoiden). Jengi haluaa toki nähdä prosentteja ja euroja, mutta se tieto ei vie sijoittajaa eteenpäin - prosessin parantaminen vie.

  • Suojaustappioiden osalta minulla ei ole mitään salattavaa, niistä on kirjoitettu enemmän tällä foorumilla ja kolumneissakin. Pelkästään tämän vuoden aikana lovi pitkän aikavälin trackiin on ollut 5%-yksikköä, mikä osaltaan kertoo huonosta panoskoosta, poikkeuksellisista markkinaliikkeistä ja oman ydinosaamisen ulkopuolella heilumisesta. Tämäkin virhe on arvokas investointi tulevaan.

89 tykkäystä

Mulla on Quest 3 käytössä ja ollaan kyllä teknologian ja käytettävyyden osalta kaukana mistään järkevästä työkäytöstä. Parasta tuo vekotin on 8k-videoiden katseluun, erityisesti sitten joskus sen jälkeen kun Meta saa fiksattua edes ne alkeellisimmat bugit softasta. Akkukesto ilman lisäakkua joku 2 tuntia, mutta eipä tuollaista painoa sen kauempaa päässä haluaisikaan pitään. Helpompaa ostaa vaikka kaareva näyttö, jos pöytätila on rajallinen:

Ylipäätään aika noloa että Piilaakson soijapojat yrittävät pakottaa VR-teknologiaa johonkin sosiaalisuuteen ja toimistokäyttöön, kun teknologia on selvästi parhaimmillaan viihdekäytössä ilman muita ihmisiä. Viimeinen asia mitä tähän maailmaan tarvitaan on hybridi-Teams palaveri, missä sekä paikallaolijat että etätyöläiset ovat VR lasit päässä ja katselemassa toisiensa piirroshahmoavatareja.

18 tykkäystä

Täytynee siis vielä odotella, eikä laittaa quest 3:a pukin toivelistalle. Jo tuo vain 2h akkukestokin on deal breakeri. Vai voiko noita käyttää sähköpiuha persiissä? Pitäisi kuitenkin saada se 8h työpäivä noitten kanssa kulumaan.

1 tykkäys

On tuo Quest 3 aivan selvästi paras markkinoilla oleva kulutaja-VR-laite, kunhan ostaa isommalla muistilla varustetun version ja Elite-hihnan. Metalla käyttömukavuus ja myös akkukesto ovat aina olleet valinnainen lisävaruste :smiley:

Toivottavasti vaan saadaan siinä 3 vuoden päästä julkaistavassa Quest 4:sessa OLED:it LCD-silmänäyttöjen tilalle, koska mustan tasot eivät ole vieläkään samaa tasoa kuin vaikkapa kuluttajatelkkarissa. Parhaimmillaan ehdottomasti värikkäissä ympäristöissä, kuten vaikkapa sademetsän luontodokkarissa tai muissa vastaavissa 8K-videoissa. 4K on oikeastaan minimi järkevälle kuvanlaadulle, jonka vuoksi tarvitsee hyvän netin ja paljon tallennustilaa, että saa ladattua/cachettua useamman gigan videot laitteen muistiin.

3 tykkäystä

Ei sheimata täällä soijapapuja syöviä kuitenkaan hei!

6 tykkäystä